Şimdi Ara

Apartmana Fiber T11B Montaj Süreci (Sonuçlandı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
3
Favori
8.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SONUÇ: 21 Aralık 2015 de fiber kutu apartmana takıldı.. 27 Şubat 2016 da Hizmet alınmaya başlandı..

    04.12.2015 Bugün Santrale gittim. Hiç umudum yok ken, Bir yerden sistem sökülecek 1 hafta içinde Yönetici ile sözleşme imzalarsak bu sistemi size takarız dendi. Apartman 8 daire, ben dahil 3 kişi internet kullanıyoruz. Apartmana kutu takılacak dendi. Sanırım bu Tip 11 dedikleri olsa gerek apartmanın elektriğini kullanacağız kendi sayacımız var Tedaşa abone olacağız dediler. Yani Sistemin elektrik faturası apartmanı ilgilendirmiyor anladığım kadarı ile. Apartmanın dışınada dolap takacağız buradan cevre apartmanlar bundan faydalanacak dendi. Arıza durumunda apartmana girilmeyecek apartman önündeki dolaptan arızalar giderilecek dendi. Tesisat sırasında duvar yıkılsa bile biz düzgün bir şekilde yenileceğiz dediler. Apartmana 2 kablo girecekmiş Biri giriş için biride sanırım diğer dışarıdaki dolaba gidecekmiş.

    Ben apartman girişinde oturduğum için diğerleri pek olumsuz bakmazlar şeklinde düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar bu işte ne tür bir bit yeniği olabilir.. Ben sokağa fiber dolap beklerken (FTTC), apartman içinde yani FTTB olma ihtimali var gibi.. Ben istedim bir göz Allah verdi iki göz misali yani..

    Şimdi gidip yöneticimizi ikna etmek lazım. Kendisi internet bilmez. Ama bir sıkıntı olmayacağını ikna edebilirsem problem olmaz gibi.. Fakat bir problem olma ihtimali varmıdır? Yönetici ile papaz olma durumuna düşmek istemem. Çünkü 8 dairelik bir ortamda az da olsa samimilik bir durum var apartmanca.. Uzun bir sürede beraber olacağız. Komşuluk ilişkilerinde bir sıkıntı çıkarmayayım..

    Bu sistem ile ne tür aksilikler olabilir? Birde Neden başka yerden sökülüyor Millet fiber isterken bunlar manyakmı ki söktürüyor? Burasıda muamma bir sıkıntı çıkarıyorki sökülüyor şeklinde düşünmüyor da değilim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 27 Şubat 2016; 20:01:12 >







  • Sizin bölgenizdeki santralden sorgulamanız gerekiyor bence.. Merkezde bile Mahalalleleri bölgelere ayırmışlar. Her bölgenin yatırım ile ilgileni başka oluyor.. Bizim apartmanın dibinden 2 yıldır fiber hat geçiyordu.. Ama yatırım olmadığından bağlamıyorlardı. Merkeze bildirdik yatırım planın içinde talepde bulunduk bekliyoruz diye beni 2-3 yıldır oyaladılar. Yine santrale öylesine giderken bir baktım iş ciddiye bindi..

    Kutu montajı tamam ama 2 gündür bir hareket yok. Sadece Elektrik tesisatı ve kutu var..
  • Bizde 4 yıldır var bir bit yeniği yok, normalde tip 11 kutu tesisatı pek yapmıyor telekom, önceden sadece site içerisindeki binalara internet sağlıyordu santralden kutuya kadar fiber sonrasında telefon ankastresine bağlantı yapılıyordu ama baktılar böyle maliyetli oluyor, tip 4-7-23 lere döndüler onlarıda mahalle başlarına falan koyuyorlar ya tüm mahalle yada 10-15 apartman bağlanıyor, o noktaya kadar yine fiber geliyor sonrası bakır sistem. Tip 11 de kutu sizin binaya hizmet edecek, hem hat değerleriniz iyileşir hemde vdsl2 ile 100 mbite kadar hızlar alabilmeniz mümkün. Yöneticiye internet hızları artacak telefonlarda arıza v.s olmayacak dersiniz, devlet işi bu falan dersiniz (türk telekomun yüzde bilmem kaçı devletin zaten) ordan ikna edersiniz.

    Kutularda sayaç var ama abonelik sistemi nasıl yürüyor onu çözemedim, elektrik bağlantısı binanın elektriğine yapılıyor ama ödeme yapılıyormu yöneticiye falan bilgim yok zaten o kutu içerisinde bir fiber sonlandırıcı cihaz, adsl/vdsl kartlar ve aküler var. Öyle ahım şahım enerji çeken birşey yok.

    Yalnız bu kutuların olumsuz tarafı, zaman geçtikçe içindeki akülerin ömrü bitiyor ve elektrik kesildiğinde kutu içerisindeki ekipmanlarda kapanıyor, telefonlar çalışamya devam ediyor ama internet sinyali düşüyor, jeneratörünüz olsa bile jeneratör devreye girdiğinde 5 dakika gelmiyor internet, elektrik geldiğinde bir 5 dakika daha gidiyor, jeneratörünüz yoksa zaten elektrik gelene kadar internet gelmiyor, akü değişimi için telekoma defalarca dilekçe yazdım ama kimse iplemedi. Bu sıkıntılar haricinde tip 11 kutu telekomdan gpon internet hizmetinden sonra alabileceğiniz en iyi hizmettir, şu an benim hattım 145 mbit download, 55 mbit upload destekliyor.




  • Merhaba öncelikle hayırlı olsun hocam. Bu kutudan bizim apartmanda da var. Yönetici de biziz bu arada yıllardır. Fakat Türk Telekom hiç bize sormadan danışmadan apartmana T-11'i yerleştirmiş bir gün ansızın Babama defalarca sordum oğlum hiç haberim yok ne zaman koyduklarını bile bilmiyorum diyordu. Dışarıdan 1 turuncu fiber kablo ve elektrik kablosu geliyor kalınca. Hatta kutu epey sesli çalışıyor apartmandayken duyuyorsun gürültüyü böyle hafiften. Bizdeki kutu 3 apartmana hizmet veriyor sanırım. Kutudan 3 siyah bakır kablo(bakırdır sanırım) çıkıyor yine kalınca turuncu fiber kablo gibi. Biri T-11'in hemen 2-3 metre ilerisindeki ankastremize diğer 2'si de yandaki apartmanlara gidiyor. Elektrik faturası apartmana yansımıyor.

    Bir problem çıkacağını sanmam. İstanbul/Fatih'te alışkanlık oldu bakıyorum apartmanların girişlerine daracık girişi olan apartmanlara bile koymuşlar bu kabinlerden. Yönetici ile papaz olacak bi durum da olmuyor baksanıza babamın ruhu bile duymamış ki epey ilgili adamdır apartman yöneticiliği konusunda ciddiye alır yani




  • alpmirza kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkürler.. Santral apartman yönetici ile ne tür bir sözleşme imzalayacak? Bunu sormayı unuttum
  • Basit sözleşme
  • 21.12.2015 bir gelişme.. Telekomdan telefon geldi. Apartman önündeyiz Etüt yapacağız.. Hemen ilgilendim.. Montaj edilecek yerler belli oldu..
    Merkeze telefon etti. Apartmanın sistemi hazırmış.. Bugün öğleden sonra çalışmaya başlarız dendi..

    Hadi Hayırlısı Bakalım :) 8 Dairelik apartman olan ve sadece 3 daire İnternet kullanan bir yer için T11 mi geliyor... Elbette apartman köşesine diğer binalar için büyük dolap konulacakmış..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 17 Ocak 2016; 18:30:14 >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Ses yapar başkada sıkıntı yok fanı falan var :) Dikkat edin gözünüz orada olsun aküleri çalıyorlar sahip çıkın kutunuza :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet_alp

    21 Aralık bir gelişme.. Telekomdan telefon geldi. Apartman önündeyiz Etüt yapacağız.. Hemen ilgilendim.. Montaj edilecek yerler belli oldu..
    Merkeze telefon etti. Apartmanın sistemi hazırmış.. Bugün öğleden sonra çalışmaya başlarız dendi..

    Hadi Hayırlısı Bakalım :) 8 Dairelik apartman olan ve sadece 3 daire İnternet kullanan bir yer için T11 mi geliyor... Elbette apartman köşesine diğer binalar için büyük dolap konulacakmış..

    Kurulduğu hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akşam kursum olduğunda eve hemen bi uğradım döndüm.. Dolap takılmış Elektrik panosundan dolaba elektrik hattı çekmek için Cümle kapının arka kısmı olan zemini deliyorlardı.. Henüz kablo çekilmemiş. Dolap monte edildi ya artık gerisi gelir artık..

    Ben FTTC ararken FTTB ye kavuşuyorum..
  • Biraz önce evden telefon geldi.. Panodaki bir şalteri patlatmışlar Elektrik yok Kombi çalışmıyor.. Apartmandakiler muhtemelen bana bıçak biliyorlar..
    Parça almaya gitmiş eleman.. En kısa sürede düzelir inşallah
  • Hemen apartmanın bodrumuna inip dolaba baktım T11B yazıyor üstünde, Dolap çıkma değil Gıcır gıcır.. Elektrik tesisatını bitirmişler Şimdilik apartman elektrik tesisatında bir sıkıntı görülmüyor.. Şimdi geriye Fiber hattın gelmesi ve Ankastre bağlantısı kaldı sanırım.. Gelişme oldukça yazmaya devam ederim.
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    topuğuna sıkmasınlar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet_alp

    Hemen apartmanın bodrumuna inip dolaba baktım T11B yazıyor üstünde, Dolap çıkma değil Gıcır gıcır.. Elektrik tesisatını bitirmişler Şimdilik apartman elektrik tesisatında bir sıkıntı görülmüyor.. Şimdi geriye Fiber hattın gelmesi ve Ankastre bağlantısı kaldı sanırım.. Gelişme oldukça yazmaya devam ederim.

    Hayırlı olsun. T11B diğer binalara da FTTB kalitesinde hizmet verebileni oluyor sanırım T11A dan farkı.
    Şu telekomda garip şirket millet prensibal bağlantıyı 1 senede yaptıramıyor. Ama kısa denebilecek bir sürede Fiber getirmişler gerçi iş edinip kafaya koydukça yapılmayacak iş yok ya. Herneyse tekrardan hayırlı olsn.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    afyon turk telekom müdürlüğü bende gitsem fiber gelirmi acaba santral uzaklık 2.2 km altyap fiber uyumlu.
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Sizin bölgenizdeki santralden sorgulamanız gerekiyor bence.. Merkezde bile Mahalalleleri bölgelere ayırmışlar. Her bölgenin yatırım ile ilgileni başka oluyor.. Bizim apartmanın dibinden 2 yıldır fiber hat geçiyordu.. Ama yatırım olmadığından bağlamıyorlardı. Merkeze bildirdik yatırım planın içinde talepde bulunduk bekliyoruz diye beni 2-3 yıldır oyaladılar. Yine santrale öylesine giderken bir baktım iş ciddiye bindi..

    Kutu montajı tamam ama 2 gündür bir hareket yok. Sadece Elektrik tesisatı ve kutu var..
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    santral'e gitmek sorun değil fark birşey bilmiyorlar bir de tanık olacaklar tabi TTNet baiyisine gitdim santral'e yakın olduğu için 66 mbps indirme yükleme ise 2 mbps kullanıyor. afyon turk telekom ofislerine gitdiyorlar diyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 23 Aralık 2015; 22:41:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0365634b

    santral'e gitmek sorun değil fark birşey bilmiyorlar bir de tanık olacaklar tabi TTNet baiyisine gitdim santral'e yakın olduğu için 66 mbps indirme yükleme ise 2 mbps kullanıyor. afyon turk telekom ofislerine gitdiyorlar diyorlar.

    Santrale gitmeden hiç bir sonuç alamazsınız. Resmini attığınız kapak genelde fiber döşenen yerlere konuyor. Ama bu garanti etmiyor. Eğer fiber varsa FTTB bağlantı yaparlar mı bilemiyorum. Hatta konu beni oldukça şaşırttı. Sanırım FTTC den hizmet alıyorsunuz. Ne yazık ki FTTB ve ya FTTH gelmesi için en azından birkaç sene daha bekleyeceğiniz anlamına geliyor ama santral ile görüşürseniz ne olur bilinmez. Ama İnşallah hayırlı bir sonuç alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim binanın önünden fiber geçiyor ama vermiyorlar. 5 mbps adsl'e devam! hem süperonline hemde telekom önümden geçiyor ama vermiyorlar....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engink

    benim binanın önünden fiber geçiyor ama vermiyorlar. 5 mbps adsl'e devam! hem süperonline hemde telekom önümden geçiyor ama vermiyorlar....

    Santral ile iletişime geçseniz belki birşeyler çıkabilir bölgenize OFTK kabini koymuşmuydu telekom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    o kapaklar 2002 yılda filan geldi deprem den sonra yaptılar fakat fiber yok adsl yaptılar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.