Şimdi Ara

şahıs firması kurdum fakat ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,


    ilk defa yer açtım kendime dolayısıyla ilk defa muhatap oluyorum bu tip muhasebe işleriyle.. muhasebecime ne sorup öğrenmem gerektiğinide pek bilemedim..cevap veren olursa lütfen bu hususu dikkat alsın..

    basit usulde ticari kazanç vergi türü altında 1 Ağustos 2015 tarihinden itibaren faaliyete geçen bir şahıs firmam var, öncelikle muhasebeciyle sadece şirketi kurarken bir iki görüştük bana gerekli evrakları verdi ve kendim vergi dairesine gidip işlemleri hallettim ve vergi levhamı çıkarttım.. buraya kadar tamam fakat kafama takılan sorular var ve farklı görüşler almak istiyorum..

    1- ödediğim kira 300 tl.. buna ait stopaj ya da herhangi bir vergi çıkar mı ?
    2- muhasebeci yazar kasa zorunluluğumun olmadığını söyledi, fiş kesme zorunluluğumun olmadığını da söyle.. sadece esnaf sanatkarlar odasından aldığım fatura var, günlük olarak onu yazıyorum, müşteri içinde küçük fatura yazıyorum(eğer isteyen olursa)günlük hasılat şeklinde..
    3- muhasebeci herhangi bir defterden bahsetmedi ( yevmiye vs..) kendim günlük müsvedde olarak tuttuğum normal bir defterim var, yevmiye defteri tutmam gerekiyor mu ? ayrıca günlük olarak kendi müsvedde defterime not ettiğim kazancı gün sonunda GÜNLÜK HASILAT şeklinde faturaya yazıyoum..
    4- muhasebeci herhangi bir ücret talep etmedi henüz, ama şubat ayında uğrayacağını söyledi, (beyanneme vereceksin şubat ayında demişti) bu gün uğradığında benden muhasebeci ücreti ister mi ? çünkü muhasebe ücretin de yok demişti..
    5- günlük kazançta çok değil, ortalama 40- 50 arası değişiyo ve bu günlük kazanç miktarını olduğu gibi faturaya günlük hasılat şeklinde yazıyorum, ne kadar vergi öderim eğer böyle devam ederse kazanç..
    6- kapatma niyetimde hasıl oldu şubattan önce.. ne yapmam gerekir? parasal olarak bana borç, vergi vs herhangi bir şey çıkarmı ?


    yardım edenlere teşekkür ederim..
    saygılar.







  • 1- Kira stopajı ödiyeceksin brüt kiranın %20 si olarak.
    2- Muhasebecin en doğrusunu biliyordur...
    3- Ay sonu faturalarını muhasebecine yollaman kafi.
    4- Bende imalat yapan bir esnafım, 150 lira aylık muhasebe ücreti veriyorum, aylık minumum kdv 29,90 ayrıca 3 ayda bir muhtasar yıl sonuda tastik damga vs (genelde 250' den 500' e kadar ne koparabilirlerse gidiyor). Muhasebe ücretin niye yok dedi bilemiyorum...
    5- Yıllık 12 bin lira kazanca kadar %15 gelir vergisi ödiyeceksin, diğerleri üstte yazdım. Tabi bunlar 2. sınıf tacir şartları bunu google' dan arat alım satım fatura sınırları orada mevcut.
    6- Eğer bir odaya kayıtlı isen sakın kapattırmayı unutma yapılan en büyük hata genelde budur gerisini en iyi muhasebecin bilir.

    Bol kazançlar...
  • ozgurfe çok teşekkür ederim hocam detaylı cevabın için, sorularıma yanıt buldum sagolasın..

    bol kazançlar saygılar
  • Yalan yanşış bilgiler vermeyin. Adam gerçek usulde değil, basit usulde mükellefiyet açtırmış. Kdv, stopaj, geçici, vs. hiçbir yükümlülüğü yok, sadece yıllık kazancı için takip eden yılda gelir vergisi beyannamesi verecek o kadar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mestalla

    Yalan yanşış bilgiler vermeyin. Adam gerçek usulde değil, basit usulde mükellefiyet açtırmış. Kdv, stopaj, geçici, vs. hiçbir yükümlülüğü yok, sadece yıllık kazancı için takip eden yılda gelir vergisi beyannamesi verecek o kadar..

    Sevgili mestalla, kdv, stopaj ve geçici gelir vergisini şahıs firması sahibi bir esnaf olarak ben ödüyorum. Verdiğim bilgiler eksik olabilir ancak yalan değil.
  • basit usulde, kdv , stopaj, geçici vergi yoktur, gerçek usul ile basit usul karıştırılmış sanırım burada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metincan1912

    basit usulde, kdv , stopaj, geçici vergi yoktur, gerçek usul ile basit usul karıştırılmış sanırım burada.

    Evet hakikaten öyle olmuş, srknsnyz' da cidden yanlış bilgi vermişim özür dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurfe

    quote:

    Orijinalden alıntı: mestalla

    Yalan yanşış bilgiler vermeyin. Adam gerçek usulde değil, basit usulde mükellefiyet açtırmış. Kdv, stopaj, geçici, vs. hiçbir yükümlülüğü yok, sadece yıllık kazancı için takip eden yılda gelir vergisi beyannamesi verecek o kadar..

    Sevgili mestalla, kdv, stopaj ve geçici gelir vergisini şahıs firması sahibi bir esnaf olarak ben ödüyorum. Verdiğim bilgiler eksik olabilir ancak yalan değil.

    Özür dilerim hocam, o kelimeleri yalancı manasına gelecek şekilde kullanmadım, lafın gelişi öyle söylemişim kusura bakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüm bu soruların cevabını "İşletme ortakları ve yöneticileri için finans ve vergi" türünden kısa ve maliyeti düşük eğitimler ile sağlayabilrsiniz.

    müracaat: google :)
  • Gunluk 50 tl kazaniyorsan direkt firmani kapatmani tavsiye ederim. Cunku kdv ve gelir vergisi diseceksin bide kira muhasebe ve kira stopaji disinda damga vergisi ve islemmstopajida cikacak. 3. Ayin sonunda o vergileri gorunce demek istegimi anlarsin. Kisaca su an tamamen bosa kurek cekiyorsun. Memleket boyke boyle batirildi bitirildi zaten. Asgari ucret 1400 tl cebine girmesini istoyorsan ayda 3000 tl kar etmelisinki bunlardan vergiler dusunce 1400 cebine kalabilsin. Tabi 3000 e kira ve stopajida ekle. Tumnesbaf herkes borc bataginda ulke cokmusbdurumda sanada gecmis olsun simdiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geeci arkadas kapatmis sanirim bidaha ugramamis buraya. İflas etmeden once soyleyeydikte 3-5 kurus katkimiz olsaydi adama tuh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

    kusura bakmayın uzun zaman olmus gelmeyeli ama verdıgınız bılgıler için çok teşekkür ederim, istanbul dışındaydı iş yeri fakat sürekli istanbula git gel yapmamı gerektıren durumlar oldu, birini bırakamadım yerime, kendım de duramadım ısın basında doğru düzgün istanbula gidip gelmekten, farklı planlarda gelişince işletmeyi kapatmak zorunda kaldım zaten mecburen, tecrübe edinmiş oldum bu da benım için önemli tabi. dükkanda ki malı da eritmiştim kapatana kadar. kar-zarar kısmına da takılmıyorum herkes rızkını yiyor sonuçta.. çok teşekkür ederim cevap yazan ilgilenen arkadaslara. selamlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.