Şimdi Ara

Mahkeme Kararı Ne Olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun Aleyküm herkese kolay gelsin arkadaşlar, abiler, ablalar.

    Tokide bi dairemiz var ve orada kalıyoruz alt katta eklenti olarak kiler gibi boş odalar var fazla eşya koymak için ama tapuda onlar yer almıyor galiba. Tapuda sadece bizim bulunduğumuz dairenin numarası yazıyor.Alt kattaki komşu burası benım diyerek bizi oradan çıkarmaya çalıştı kilerden çıkarmasının sebebide orasının daha büyük olması ve direk evinin altında olması büyük ihtimalle biz çıkmayınca adam bizi mahkemeye vermiş benim yerimde kalıyor bilmem ne diyerek mahkeme kağıdı geldi ne olabilir sizce ? Birde bu kilerler felan tapuda gözukmuyor'da onun ek yerlerde tapudakı numaraya göremı sıralanıyor yoksa istediği yeri alabiliyormu herkes yardımcı olursanız sevinirim. Birde bu adam gene bizi Apartmanın etrafına çardak koyduk herkes gelsın otursun diye ağaç ektik çiçek diktik yani diğer apartmanlardan çok farklı duruyor hoş duruyor bu adam şikayette bulunmuş buradada kendisine ait olmayan alanı taciz ediyor diyerek bu konu ne olur ? Savcı adamlar ağaçlandırma yapmış dursun ne zararı var diyerek davayı takıpsızlıkten düşürebilirmi bunada cevap verirseniz sevinirim iyi forumlar







  • Size gelen kağıdın niteliği önemli. Gönderen hangi makam ? Bu hususu aydınlatırsanız yardımcı olabilirim.
  • Gelen Kağıtta " ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ " yazıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jinnquaan

    Gelen Kağıtta " ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ " yazıyor

    Şimdi adam işgüzarlık yapmış tamam ama siz de usulen kullanıyorsunuz. Yani herhangi bir karar vs olmadan kullanıyorsunuz. Normalde bu tip işler (kömürlük kullanımı, arsa payı üzerine unsurlar yerleştirmek vs) yönetimin karar almasıyla oluyor. Yani şu kat planı vs var. Eğer kat planında ya da bina projesinde hangi kömürlüğü kimin kullanması gerektiği yazıyorsa o kişi kullanır. Adamın evinin altında olması vs dairesiyle açık bir organik bağ yoksa önem arzetmez. Şu hâliyle bir şey demem zor çünkü ayrıntılar konusunda bilgi sahibi değilim.. Kat Mülkiyeti kanunu var eğer oturduğunuz bina kat mülkiyeti ise ona bakabilirsiniz, gerekli olan bilgiler temel olarak orada yazar hocam..

    Bu arada, cardak da kaldirilabilir. Dedigim gibi apartman yönetiminin kararı olursa eliniz güçlenmiş olur. Eğer apartman yönetimini toplantıya cagirip kat mülkiyeti kanununda yazan çoğunluk kadar onay alır ve tutanağa gecirirseniz büyük ihtimalle onlar kaldırılmaz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trustem.111 -- 1 Aralık 2015; 10:32:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkür ederim ustadım kolay gelsin sağolasın :)
  • jinnquaan J kullanıcısına yanıt
    Kiler ve boş odalarda muhtemelen sizin de hakkınız vardır. Yalnız bu tarz yerlerin kullanımları genelde yönetim planında belirtilmiş olması lazım. Yönetim planında bir açıklama yoksa kimse kafasına göre kullanamaz. Bir hak sahibi bile itiraz etse o alanı boşalttırır. Yönetim planında varsa ve o kişinin dairesinin eklentisi olarak görünüyorsa o alanı boşaltmanız gerekir. Yoksa apartman yönetimi toplanıp oy birliği ile %100 kararı ile yönetim planı oluşturup tapu dairesine teslim etmelisiniz. Tersi durumda kimse kendi inisiyatifi ile ortak alanı kullanamaz.
  • apartmanda eklenti niteliğinde olup mülkiyeti belirli olmayan bölümler ortak kullanıma uygundur. hiç bir malik tek başına o alanı kullanmaz. müdahalenin meni ve yapılmışsa düzenlemelerin kal'i talep edilebilir. ancak davayı açanın hukuki yararı olmalıdır. siz size dava açılmışsa dava açanın o bölgeyi kullanma konusunda ve sizin tek başınıza kullanmamanız konusunda hukuki yararı olmalı. bu durum her bir olayda değişir. bu yüzden davanın açılmasında hukuki yarar yoksa veya olamaycak gibiyse davanın bu sebeble reddini isteyebilirsiniz. saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.