Şimdi Ara

Alien: Covenant a.k.a Prometheus 2 -- 12 MAYIS 2017 (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
527
Cevap
7
Favori
20.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Film öyle yerden yere vurulacak bir film değil. Nasıl ortaya çıktıklarını falan bence güzel yansıtmışlar özellikle Michael Fassbender filme çok ayrı bir hava katıyor.

    Genel olarak beğendim ve keyifle izledim tabi ilk Alien filmlerinin yeri ayrı ama bu filmde öyle köşeye atılacak cinsten bir film kesinlikle değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Yok bu Payback o Payback değil. Bu Payback başka Payback.

    http://www.imdb.com/title/tt0120784/combined

    http://www.imdb.com/title/tt0958860/combined Bu da Director's Cut versiyonu.

    @Devian Hocam filmi izledim de ben normal versiyonunu daha çok beğendim.
    Normalinde örgütün başındaki adamı görüyorduk. Bizim Mel Gibson abi bu adama kadar ulaşıyor, işkencesini tadıyor en son hepsini tuzağa düşürüyordu. DC versiyonunda ise örgütün başında bir hatun var ama sesi dışında hiçbir şeyini bilmiyoruz. Olay daha kansız, daha masum bitiyor.
    Filmin sonunda da bir eksiklik hissediyorsunuz. Sanki film bitmeyecekken birden kesiyorlar gibi. Normal versiyonda olaylar tamamen bitiyordu. Yalnız 99 yapımını yıllardır izlemediğim için film ortalarında ne gibi farklar oluşmuş fark edemedim. Mesela Val karakterini Mel Gibson abi DC verisyonunda öldürüyor ama normal versiyonunda sanki filmin sonuna kadar yaşıyordu diye hatırlıyorum.


    Neyse sonuç olarak farklı bir film izlemiş kadar olduk. Bilinen güzel yapımlar arasında DC ile normali arasında büyük farkları olan filmlere rastlarsam bana bir mention yollar mısın? Bunu tesadüfen gördüm, bunu saymıyorum.

    tamamdır , izlemediysen

    Alien: Covenant  a.k.a Prometheus 2 --   12 MAYIS 2017



    öneririm.. Büyük fark var orjinali ile arasında çünkü Rogue var :) Artı kesilmiş sahnleler.




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hayatım bende eskiden >ORİJİNAL< dvd si vardı ama parçalamıştım. Nedenini hiç sorma

    Bilirsin ne derler öfkeyle kalkan zararala otururmuş. Bizde nasibimizi aldık işte paramda çöpe gitti elimide kestim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonu çok bilindik olmuş, böyle klişeler hiç yakışmadı Ridley Scott gibi bir üstada.


    David saçını kesip de kendisini Walter'a benzetmeye çalışmaya başladığı an demiştim "kesin bunun yerine geçmek istiyor" diye. Hele ikisinin kapışmaya başladıkları sahnenin sonunu göstermeden Walter'ın kargo gemisine bindiğini gördüğüm an da dedim "bu Walter değil, David" diye.


    Bunları artık seyirci yemiyor ama inatla yapmaya devam ediyorlar. E nooldu, bütün tadını kaçırdı filmin. Ridley Scott'un ve Alien serisinin hatrına 6/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 9 Ağustos 2017; 9:21:44 >
  • Mallik yapan bir mürettebatin olmadigi bir Alien filmi cekilecek mi acaba?
    Nerden bulmuslar bu kadar gerizekali bir mürettebati ki bir de bunlari koloni yapmak icin gönderiyorlar..

    Kaptan:
    - Bu gezegenin kosullari daha iyi, hadi buraya kuralim köyü. Bak göl var hem...

    Eleman:
    - Ben bi isemeye gidiyorum deyim alaturka vaziyette sigara icer.
    - Hmm. bu ne bicim sogan der gibi gider koklamaya baslar. Oradan da virüsü kapar.

    Mürettebatta kask yok, bir sey yok, trekking yapar gibi gezegene inerler. Prometheus da bile benzer olay vardi ancak cogunun kaski üzerindeydi. Burada buna bile gerek görmemisler.Sonucta yabanci bir gezegene indiginde tüm olay yercekimi ve atmosfer mi?
  • Ben motorla bakkala bile giderken kask takıyorum. Adamlar başka gezegene kasksız iniyor akıl alır gibi değil.
  • Bu filmin hikayesi konusu çok uzun karışık ben pek birşey anlamadım.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam devam filmi olmasına rağmen çok saçma şekilde ilerledi ve bunun devam filmi olursa'ki olacaktır oda konudan uzak şekilde gelişecektir saçmalıklarla zaten belli oldu az çok sonrasında neler olacağı beklentim yüksekti lakin yıkıldı izleyince
  • Filmin ilk yarısı süper olmuş ama sonunu zor getirdim.

    Kaptan karakteri olmamış yani filmi aşağı çekmiş resmen.Çok zorlama sahneler var baydı adamı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Sonu çok bilindik olmuş, böyle klişeler hiç yakışmadı Ridley Scott gibi bir üstada.


    David saçını kesip de kendisini Walter'a benzetmeye çalışmaya başladığı an demiştim "kesin bunun yerine geçmek istiyor" diye. Hele ikisinin kapışmaya başladıkları sahnenin sonunu göstermeden Walter'ın kargo gemisine bindiğini gördüğüm an da dedim "bu Walter değil, David" diye.


    Bunları artık seyirci yemiyor ama inatla yapmaya devam ediyorlar. E nooldu, bütün tadını kaçırdı filmin. Ridley Scott'un ve Alien serisinin hatrına 6/10

    Bence filmin tadı kaçmadı. Kişiden kişiye değişir ama. Mesela ben filmi izlerken düşünüp yorum yapmam. Film bittikten sonra yaparım yorumlarımı. Böyle yapınca da genelde farketmiyorum öyle yerleri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou


    quote:

    Orijinalden alıntı: Devian


    quote:

    Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou


    quote:

    Orijinalden alıntı: Devian


    quote:

    Orijinalden alıntı: .Meraxes.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Devian


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Filmi izledik. İdare eder bir yapım, ne iyi ne kötü. Efsane olacakken kestane olmuş.
    O David denen androidin öpüşme sahnelerini hele hele Walter denen androidi öpme sahnesini görünce yav bir gidin işinize dedim. Yapay zeka başka bir yapay zeka ürününe duygusal bir şekilde bağlanıyor gibi.
    Komik. Filmin adı Alien ama yapım, yaratıklardan çok entrikalara yönelmiş.

    Görseller güzeldi. Gemi de güzeldi. Her zamanki gibi yine şu gezegen, uygu, yıldız sistemlerini ayarsız yapmışlar. Arkadaş bir gezegen aynı yıldız sistemindeki gezegene o kadar mı yakın durur, uydular ait oldukları gezegenin o ladar mı dininde olur. Hep aynı saçmalıklar. İnsan biraz dikkat eder, biraz klişeden kaçar. Her filmde görünce insan soğuyor, hele hele astronomi konusunda insanın biraz bilgisi varsa...


    Bir de şu geminin burnunun boktan kurtulamaması durumu var. Koskoca evrende gemi, uzayda yoluna giderken bir kör nötron patlaması şok dalgasının o insanın aklının zorlayan boşlukta bula bula Covenant adlı gemiyi bulması gerçekten klişe ve zorlama olmuş. .


    Film bir kez izlenir daha da izlenmez, kesinlikle sinemasına gidilmez. Şahsen ben gitmezdim, gitmedim de zaten.

    Kısacası yoklukta gideri var.

    en büyük saçmalık en başında zaten


    10 küsür yıl gidecekleri gezegeninin üstünde çalışmışlar , yüzlerce similasyon yapmışlar , herşey mükemmel kusursuz , tam o gezegene giderken herşeyi riske atıp "aaa burada bi gezegen varmış hadi duralım bakalım" demeleri gerçek ne akla ne senaryoya yatkın , saçmalığın daniskası olmuş.Orada evren yansa yok olsa yinede yollarına devam etmeleri lazım böyle saçma bir senaryo görülmemiştir.



    edit: BluRay.x264-SPARKS da düştü.. Hızlı oldu :)




    Ben filmi izlerken o kısmı tekrar kapsüllere girmeye korkmalarına yordum. Filmin başlangıcında 1 adam kapsülün içinde ekibin gözleri önünde canlı canlı yanıyor ben olsam bende tekrar girmek istemezdim o zımbırtının içine muhtemelen. Onlarda 7 yıl uyanık kalamayacaklarına göre bir sinyali takip edelim dediler işte Zaten 7 yıl diyince bir tedirgin oldu ekip



    yinede saçma hasar gördü o uyku podu ondan yandı... mühendissiniz siz kontrolleri yapar tekrar uyursunuz.. İnsanoğlu için mühim bir göreviniz var ha şunu yapsalardı anlardım "Passengers" filminde ki gibi bir kere uyandın mı birdaha giremiyorsun yapsalardı veya hepsi bozulsa idi.. Saçma olmuş yani..



    Tayfa yaşanan ölümden dolayı tedirgin, önlerine çıkan fırsattan dolayı burayı değerlendirmek istiyorlar. Yeni gelen kaptan tayfa ile arasındaki mesafeyi kırmak istiyor bu yüzden tayfanın istediğini kabul ediyor. Kaldı ki koca gemiyi bu gezegene indirelim artık görevimiz burası demiyorlar ki zaten?



    yahu dostum bu tayfa metro turizimin hostes tayfası mı ? Bu kadar amatör tedirgin ? Yahu bunlar 20 yıldır eğitim almış askerler , doktor , mühendis vs.. O gemi çikolata taşımıyor binlerce insan var içinde , embriyolar var , 10 yıl boyuncca origoe gezegenine iniş ve yerleşim simulasyon yapmışlar.O gezegendeki dağları taramışlar havasını ölçüşler 10 yıl boyunca bu insanlar o gezegene çalışmış...Bunlar pro insanlar.Önlerine çıkan fırsatı değerlendirme gibi bir durumları yok.. Hayır öyle diyorlar iyi izlememişsin eğer su ağaç oksijen herşey mükemmelse burasıda olabilir diyorlar.Aynı zamanda sinyal alıyorlar o gezegenden.Böyle saçmalık olur mu yahu ? İnsanlığı taşıyorsun sen görevin neyse onu yapacaksın... Zaten bütün yabancı forumlarda herkes bu aptallıkları konuşuyor.. Kötü senaryo yani..





    Abartıyorsun bence. Gemi askeri bir gemi değil. Koloni gemisi. Personel ise asker değil.

    Ayrıca daha önce ayak basılmadığından emin oldukları bir gezegenden sinyal geliyor. Dünyaya ait bir şarkı. Şimdi gerçek hayatı düşün. İnsanların uzay yolculukları yaptığını düşün. Alien falandan da haberimiz yok. Gidip bakmaz mısın şimdi buna?


    Son iki cümlen olayı özetlemiş, vurgulamış. Yapılan yorumlar, yaratıkları bildiğimizden ötürü. Ama onlar bilmiyordu!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yazar11


    quote:

    Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou


    quote:

    Orijinalden alıntı: Devian


    quote:

    Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou


    quote:

    Orijinalden alıntı: Devian


    quote:

    Orijinalden alıntı: .Meraxes.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Devian


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Filmi izledik. İdare eder bir yapım, ne iyi ne kötü. Efsane olacakken kestane olmuş.
    O David denen androidin öpüşme sahnelerini hele hele Walter denen androidi öpme sahnesini görünce yav bir gidin işinize dedim. Yapay zeka başka bir yapay zeka ürününe duygusal bir şekilde bağlanıyor gibi.
    Komik. Filmin adı Alien ama yapım, yaratıklardan çok entrikalara yönelmiş.

    Görseller güzeldi. Gemi de güzeldi. Her zamanki gibi yine şu gezegen, uygu, yıldız sistemlerini ayarsız yapmışlar. Arkadaş bir gezegen aynı yıldız sistemindeki gezegene o kadar mı yakın durur, uydular ait oldukları gezegenin o ladar mı dininde olur. Hep aynı saçmalıklar. İnsan biraz dikkat eder, biraz klişeden kaçar. Her filmde görünce insan soğuyor, hele hele astronomi konusunda insanın biraz bilgisi varsa...


    Bir de şu geminin burnunun boktan kurtulamaması durumu var. Koskoca evrende gemi, uzayda yoluna giderken bir kör nötron patlaması şok dalgasının o insanın aklının zorlayan boşlukta bula bula Covenant adlı gemiyi bulması gerçekten klişe ve zorlama olmuş. .


    Film bir kez izlenir daha da izlenmez, kesinlikle sinemasına gidilmez. Şahsen ben gitmezdim, gitmedim de zaten.

    Kısacası yoklukta gideri var.

    en büyük saçmalık en başında zaten


    10 küsür yıl gidecekleri gezegeninin üstünde çalışmışlar , yüzlerce similasyon yapmışlar , herşey mükemmel kusursuz , tam o gezegene giderken herşeyi riske atıp "aaa burada bi gezegen varmış hadi duralım bakalım" demeleri gerçek ne akla ne senaryoya yatkın , saçmalığın daniskası olmuş.Orada evren yansa yok olsa yinede yollarına devam etmeleri lazım böyle saçma bir senaryo görülmemiştir.



    edit: BluRay.x264-SPARKS da düştü.. Hızlı oldu :)




    Ben filmi izlerken o kısmı tekrar kapsüllere girmeye korkmalarına yordum. Filmin başlangıcında 1 adam kapsülün içinde ekibin gözleri önünde canlı canlı yanıyor ben olsam bende tekrar girmek istemezdim o zımbırtının içine muhtemelen. Onlarda 7 yıl uyanık kalamayacaklarına göre bir sinyali takip edelim dediler işte Zaten 7 yıl diyince bir tedirgin oldu ekip



    yinede saçma hasar gördü o uyku podu ondan yandı... mühendissiniz siz kontrolleri yapar tekrar uyursunuz.. İnsanoğlu için mühim bir göreviniz var ha şunu yapsalardı anlardım "Passengers" filminde ki gibi bir kere uyandın mı birdaha giremiyorsun yapsalardı veya hepsi bozulsa idi.. Saçma olmuş yani..



    Tayfa yaşanan ölümden dolayı tedirgin, önlerine çıkan fırsattan dolayı burayı değerlendirmek istiyorlar. Yeni gelen kaptan tayfa ile arasındaki mesafeyi kırmak istiyor bu yüzden tayfanın istediğini kabul ediyor. Kaldı ki koca gemiyi bu gezegene indirelim artık görevimiz burası demiyorlar ki zaten?



    yahu dostum bu tayfa metro turizimin hostes tayfası mı ? Bu kadar amatör tedirgin ? Yahu bunlar 20 yıldır eğitim almış askerler , doktor , mühendis vs.. O gemi çikolata taşımıyor binlerce insan var içinde , embriyolar var , 10 yıl boyuncca origoe gezegenine iniş ve yerleşim simulasyon yapmışlar.O gezegendeki dağları taramışlar havasını ölçüşler 10 yıl boyunca bu insanlar o gezegene çalışmış...Bunlar pro insanlar.Önlerine çıkan fırsatı değerlendirme gibi bir durumları yok.. Hayır öyle diyorlar iyi izlememişsin eğer su ağaç oksijen herşey mükemmelse burasıda olabilir diyorlar.Aynı zamanda sinyal alıyorlar o gezegenden.Böyle saçmalık olur mu yahu ? İnsanlığı taşıyorsun sen görevin neyse onu yapacaksın... Zaten bütün yabancı forumlarda herkes bu aptallıkları konuşuyor.. Kötü senaryo yani..





    Abartıyorsun bence. Gemi askeri bir gemi değil. Koloni gemisi. Personel ise asker değil.

    Ayrıca daha önce ayak basılmadığından emin oldukları bir gezegenden sinyal geliyor. Dünyaya ait bir şarkı. Şimdi gerçek hayatı düşün. İnsanların uzay yolculukları yaptığını düşün. Alien falandan da haberimiz yok. Gidip bakmaz mısın şimdi buna?


    Son iki cümlen olayı özetlemiş, vurgulamış. Yapılan yorumlar, yaratıkları bildiğimizden ötürü. Ama onlar bilmiyordu!

    Hayir bakmazsin.
    Cünkü bu bir koloni gemisi , kesif gemisi degil.
    Anladigimiz kadariyla kesfi daha önceden yapmislar ama bu gezegeni atlamislar.
    Zaten kaptanla Daniels arasindaki dialog da bunun üzerine. Icinde ne oldugunu bilemedigin bir gezegene bir koloniyi riske atarak giremezsin..




  • ariaven A kullanıcısına yanıt
    Riske atılacak bir şey yok. Gezegenin yaşanabilir değerleri iyi durumda. Gitmeden önce bakıyorlar dikkat edersen. Alien diye bir varlıktan ise insanlık haberdar değil.

    Bildiğim kadarıyla Alien'ler görünene kadar insanlık kendilerinden başka bir yaşam formundan haberdar değiller. Belki Weyland biliyordur sadece. Uzay yolculukları sıradan bir hale gelene kadar ilerlemiş bir teknolojiden bahsediyoruz. Artık bu seviyeye gelmek için ne kadar çok yolculuk yapıldığını sen düşün. Gerçek hayattaki gibi sadece aya gitmekten bahsetmiyorum. Bu zamana kadar bir tane bile kendileri tehdit eden bir yaşam formu görmediler sanırım. Filmlerde böyle bir bilgi geçti mi emin değilim. Dolayısıyla solunabilir havası bile olan bu gezegene giderken bir Alien tarafından yenilme ihtimali diye bir şey düşünmemeleri gayet normal.

    Filmlerde başka bir yaşam formundan bahsettiğini varsayalım yine de gemiyi direk indirmedikleri için bir şeyi riske attıkları yok. Gemi, kaptanı ve birkaç mürettebat ile birlikte yukarıda duruyor.




  • ariaven A kullanıcısına yanıt
    Ana gemi zaten büyük bir kaza atlatıyor ve o sıra yaşam şartları aynı Dünya gibi olan bu gezegeni deniyorlar.

    Yeni bir hayat kurmak istemeleri ve keşfettikleri gezegenin şartlarından dolayı uygun görüyorlar bu çok doğal bir durum çünkü filmin geçtiği dönemde artık insanlık devamlı olarak uzayda buna benzer girişimlerde bulunuyor. Normalde aykırı görünebilir ama filmin içinde bulunduğu evren üzerinden bakarsan normal bir durum bu.

    Gezegene indiklerindede herhangi bir duruma karşı zaten silahlanıyorlar ama yinede akıllarına ''Alien'' türü ile karşılaşacakları gelmiyor daha önce insan ırkı asla bu ırk ile bir temasta bulunmamış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mRt_007

    Ana gemi zaten büyük bir kaza atlatıyor ve o sıra yaşam şartları aynı Dünya gibi olan bu gezegeni deniyorlar.

    Yeni bir hayat kurmak istemeleri ve keşfettikleri gezegenin şartlarından dolayı uygun görüyorlar bu çok doğal bir durum çünkü filmin geçtiği dönemde artık insanlık devamlı olarak uzayda buna benzer girişimlerde bulunuyor. Normalde aykırı görünebilir ama filmin içinde bulunduğu evren üzerinden bakarsan normal bir durum bu.

    Gezegene indiklerindede herhangi bir duruma karşı zaten silahlanıyorlar ama yinede akıllarına ''Alien'' türü ile karşılaşacakları gelmiyor daha önce insan ırkı asla bu ırk ile bir temasta bulunmamış.



    Kesfettikleri gezegen derken?
    Gezegen daha kesfedilmemis. Sadece verileri Dünya sartlarina uygun olarak gözüküyor. Ancak kesif gemisi degil bu gemi.

    Prometheus'u hatirlarsaniz o bir kesif gemisiydi ve icinde biologist, botanikci, haritaci vs. vardi (Ne kadar salak olsalar da).
    Burda ise koloni isine giren aileler var ve film onlarin uzmanligi hakkinda hic bir bilgi vermiyor.

    Koloni amacli bir geminin oraya kesif olarak gitmesiydi abes olan. Bu kask takma olayindan daha büyük bir plot hatasidir bana kalirsa.




  • ariaven A kullanıcısına yanıt
    İyi de atmosfer koşullarını ana gemi zaten söylüyor. Analizini yapıyor, raporluyor. Ona istinaden kasksız iniyorlar.

    Ona bakarsan Aliens filminde de vardı. Terraformer makinalarının hasar aldığını bilmeden iniyorlardı kasksız. Prometheus filminde de çıkarmamaları lazımdı.

    Yani aslında dedikleri itiraz etmiyorum. Film seri olarak bir bütünlük oluşturmaya çalışmış ve başarmış. Bu bence işin mantığına uygundu.

    Gönderilen mürettebat hafif safça işte, bütün ihtimalleri değerlendirememişler. Ben olsam orada uçan sinek ihtimalinden bile kıllanır tam donanımla iner gezerdim. [spoiler]Ta ki David'i görene kadar.[\spoiler]

    Ekleme: Filmi yorumlamayı unutmuşum.

    Bence film öyle yerden yere vurulacak bir film değildi. Bence ortalama bir Alien filminden beklenen aksiyon, hikaye yeterince vardı. Sadece ilk filmdeki çizgidinden uzaklaşmış ikisi arasında güzel bir film çıkmış. Ben heyecanla izledim. Hikaye örgüsü tahmin edilebilirdi. Bol kanlı ve kendine has küçük sürprizler içeren bir filmdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 21 Ağustos 2017; 11:29:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şu son alien filmi olan yaratık covenant'ı izledim, eski alien filmleri bu filme 10 basar

    bu kadar berbat, bu kadar çöp bir filmi bayadır izlememiştim

    filmin başından sonuna kadar yarattım yarattım yarattım yarattım, e harbi yeter mokunu çıkardınız ama

    saçma sapan bir konu, saçma sapan anlamsız bir final. hele o 2 karakteri oynayan adamın sahneleri bunalttı

    hay yapacağınız filme

    edit : saçma sapan bir konu derken tamam başka gezegen falan aramaları koloni falan güzel ama onun dışında herşey çok saçma filmde

    nerede eski alien filmleri...
  • Prometheus'dan Alien'e geçiş anlamında başarılı olmuş . Fakat ne ilk Alien ne de Prometheus ile karşılaştırılamayacak kadar sönük kalıyor. İnsanı rahatsız eden ayrıntılar var. Pozisyonuna göre kabiliyetsiz birinin üst rütbeli olması gibi ... Ayrıca alienlerin kuluçka ve büyüme sürelerinin orjinale göre son derece farklı olması dengesizlik olmuş. Bazı mantık hataları da ekstra zaten. Kısacası son alien filmi kıvamında bişey işte. Bence 6-6.5 /10 aralığında eder ancak .
  • Prometheus'un altında kalan bir film olmuş. Oyuncu kadrosu, senaryosu önceki filme göre kötüydü. Ayrıca devam filming olarak beklentilerimi de karşılamadı. Sözde önceki filmde yaratıcılarıyla tanışmaya gidiyorlardı, her şeyi oldu bittiye getirmişler. Klasik çöp Alien filmi olmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

    Riske atılacak bir şey yok. Gezegenin yaşanabilir değerleri iyi durumda. Gitmeden önce bakıyorlar dikkat edersen. Alien diye bir varlıktan ise insanlık haberdar değil.

    Bildiğim kadarıyla Alien'ler görünene kadar insanlık kendilerinden başka bir yaşam formundan haberdar değiller. Belki Weyland biliyordur sadece. Uzay yolculukları sıradan bir hale gelene kadar ilerlemiş bir teknolojiden bahsediyoruz. Artık bu seviyeye gelmek için ne kadar çok yolculuk yapıldığını sen düşün. Gerçek hayattaki gibi sadece aya gitmekten bahsetmiyorum. Bu zamana kadar bir tane bile kendileri tehdit eden bir yaşam formu görmediler sanırım. Filmlerde böyle bir bilgi geçti mi emin değilim. Dolayısıyla solunabilir havası bile olan bu gezegene giderken bir Alien tarafından yenilme ihtimali diye bir şey düşünmemeleri gayet normal.

    Filmlerde başka bir yaşam formundan bahsettiğini varsayalım yine de gemiyi direk indirmedikleri için bir şeyi riske attıkları yok. Gemi, kaptanı ve birkaç mürettebat ile birlikte yukarıda duruyor.

    dünyanın en aptalca seyi binlerce insan ve embriyo taşırken rotandan sapıp bilmediğin bir gezegene inmektir.Sence bilinmeyen bir gezegene koloni kurmak bu kadar kolay olsa idi neden Origa-6 gezegenine (gitmeleri gereken) 10 küsür yıl simulasyon yapsınlar ? 10 küsür yıl bir gezegen için çalışmışlar ? Demek ki basit bir iş değil ... Hatun ne diyor "10 yıl simulasyon yaptık biz o gezegende yaşam kurmak için" bunu filmde söylüyor..


    Olay sadece solunabilir hava değil ki ? Bunun bakterisi var , virüsü var , depremi var , ani hava değişi mi var.. Yahu sen bile Çin'e gitmeye kalksan burda 50 tane iğne oluyorsun ordaki bakterilere karşı.. Bilmeden hop diye gezegene inilir mi akıl var mantık var. Ayrıca gezegen de David ne dedi ? Bazen aylar yıllar sürüyor bu fırtınalar dedi.. Demek ki zaten hayat kurmaya elverişli değil..


    Hiç tartışılacak yanı yok senaryonun en kötü yanı , en mantıksız en hatalarla dolu kısım o gezegene inmektir.Ha diceksin ki e 1. filmde de aynı şekilde yardım çağrısı olan gezegene indiler ? Evet indiler ama 1. si o gemi kargo gemisi idi , 2. si ise Wayland şirketinin şöyle bir kuralı var , yabancı hayat formu veya araştırılacak değişik birşeye rastlanırsa araştırın.Bunu 1. filmde android olan Ash söylüyor.Çünkü Wayland hükümete silah da satıyor.Ve silah olarak değerlendirelebilecek herşeyi ele geçirmek istiyor.Covenant da keşke bu ayrıntıyı koysalardı o zaman olabilirdi.Ama şu durumda senaryo saçmalıktan öteye geçemiyor.




  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.