Şimdi Ara

Paris saldırısında PlayStation kullanılmış olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Paris saldırısında PlayStation kullanılmış olabilir

     Fransa'yı yasa boğan Paris saldırılarının arkasındaki isimler için arayış devam ederken, saldırının planlanış aşaması hakkında ilk detaylar da ortaya çıkmaya başlıyor. Saldırının ardından akla gelen ilk sorulardan biri, istihbarat birimlerinin internet üzerindeki sıkı takibine rağmen saldırganların nasıl böylesine organize bir saldırı düzenleyebildikleri oldu.

     

     Birbirleriyle dikkat çekmeden iletişim kurabilmek için bugüne kadar birçok farklı yönteme başvuran teröristlerin, Paris saldırısını planlamak için PlayStation kullanmış olabilecekleri ortaya çıktı. Paris saldırısının sorumlularını bulmak için operasyonlar düzenleyen Belçika polisi, baskın yaptığı IŞİD hücrelerinden birinde PlayStation 4 ele geçirdi. Belçika yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bu PlayStation 4'ün hücreler arasında iletişim kurmak için kullanılmış olabileceği belirtildi.

     

    Sony'nin yeni nesil konsolunun teröristler tarafından iletişim kurmak için kullanılmış olabileceğini açıklayan Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, PlayStation 4 üzerinden kurulan iletişimi takip etmenin çok zor olduğunu ifade etti.

     

    Paris saldırısının arkasındaki teröristlerin iletişim için PS4 kullanıp kullanmadığı henüz resmi olarak açıklanmış değil. Buna rağmen Sony'nin adının böylesi bir olayla anılması bile firmanın prestiji için son derece zararlı olabilir. Bu durumun basında yer almasının ardından konu hakkında bir açıklama yayınlayan Sony, şüpheli herhangi bir iletişim tespit edildiğinde yetkilileri bilgilendireceklerini açıkladı.







  • teroristler de zaten battle field 4 de hazirlaniyor
  • Hadi geçmiş olsun. Geleneksel "Video Oyunlarını Suçlama Şenliği" başlar.
  • Ben zannetmiyorum...
  • Aslında düşünce olarak çok basit ama kimsenin aklına gelmeyeceği için kullanmışlar PSN sistemini. Sony'nin prestijine bir zarar geleceğini sanmıyorum teröristler Whatsapp üzerinden mesajlaşıyor olsalardı Whatsapp'ın prestijine bir zarar gelir miydi? Ya da varsayalım bombaların yapım düzeneğinde Vodafone hat kullanmış olsunlar, Vodafone'un prestijine bir zarar gelir mi? Aynı şey herhangi bir haberleşme sistemi için de geçerli. Haberi yazan arkadaş yorum eklemişse yorumunu doğru bulmadım. Haber Forbes tarafından firmayı karalamak için yazılmış diye düşündürmüyor değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardabeyim -- 17 Kasım 2015; 0:22:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    Ben zannetmiyorum...
    Saldırganların evinde çakmak ta vardır, dumanla da haberleşmiş olabilirler ya da çatıya güvercin konduysa güvercin postasıyla da haberleşmiş olabilirler.

    Sanki yazışmalar filan bulunmuş evde ps4 varmışta bunun üzerinden olmuş olabilirmiş miş miş mişte mış mış mış resmen.
  • Kardes yeter yav fransa bayragi koyun faceye bilmemne lan bizde kac kez bomba patladi bu kadar haberi dhde bile cikmadi.
  • Varsayalım ki PS4 kullanıldı. Ne değişir ki Sony'nin saygınlığı neden zarar görsün? Ortada bir suç ortaklığı mı var sanki? Saçma.
  • Live kullanilmis olsa ölü sayısı daha fazla olurdu .
  • Toyota'da dünya üzerindeki teroristlerin arazi aracı tedarikçisi zaten.
  • YAv nasa uzay üssü kullanılsa ne olacak? Olan olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xYaKuBux

    Live kullanilmis olsa ölü sayısı daha fazla olurdu .



    Bence aralarında fifa turnuvası yapıyorlardı, yanlış anlaşılmadır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turist55 -- 17 Kasım 2015; 4:49:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lod0ss

    YAv nasa uzay üssü kullanılsa ne olacak? Olan olmuş.
    Bombalamalardan ve terörden arta kalan zamanda fifa atıyorlardır. PS4 kullanmalarına gerek bile yok bu işler için, iletişimlerde özel bir yazılım hazırlayıp
    vpn/şifreli veri aktarımı/özel hazırlanan bir algoritma ile veri değiştirimi sağlarsın olur biter.
    Sms ve whatsapp kullanan suçlu kaldı mı? Adamların örgütünün içinde bilimum yüksek eğitimli elemanlar var. Her konuda yazılımsal destek sağlıyorlardır.
    PS4 bulundu diye PS4 ile alakalı haber patlayacak illa ki.

    Başka bir açıdan bakarsak ise, zaten bu eylemin olması gerekiyordu çünkü ortadoğuya girmek için öncelikle batıda yeniden islami terör fobisi yaratmak gerekiyor.
    Bence Türkiye'de yaşanan terör olaylarının dünyada bu kadar ilgi bulmaması da bu yüzden olabilir.
    İşin içinde hayal edilemeyecek paralar varsa hiçbir ülke bir miktar vatandaşına kıymaktan çekinmez. Her zaman aynı taktik, insanların nefret duygusunu pompala sonra kendini haklı çıkar.
    Böylece yarın öbür gün Suriye bombalanırken batıda kimse ölenlere acımayacak, iyi olmuş diyecekler ve içlerinde o nefret duygusu olacak. Birileri de paraları cukkalayacak.
    Ülkemizde de malesef benzerleri oluyor.




  • Niye xbox degil Sony?
  • sonynin yapabileceği birşey yokki.
    Arkadaşlardan birisi güzel bir öernek verdi toyotada hep teröristler tarafından kullanılan araç napcak şimdi :d
  • Bir kaç ay önce Avrupada bir Türk PlayStation aracılığı ile internetten bomba yapımı ile ilgili bilgiler yükledikten sonra evine baskın yapıldı. Sonrasında işide katılacağını itiraf etti.
    Demekki neymiş "özgür Avrupa/Amerika" dense de onlar izlemekten, fişlemekten, takipten geri kalmıyorlar. Onların farkı daha hissettirmeden yapıyorlar.
    Her ülke kendi ülkesinde yaşayanların ne yaptığını bilmek ister. İzlenenin çekinecek bir şeyi yoksa (İzleyenin amacından sapmadıkça) korkusu nedendir?
  • Fransadan daha büyük teröristmi var. Tecavüz ve işkenceyi dünyaya öğreten fransızlar bugün terör maduruna oynuyor.

    Türkiye'de bir sürü asker ve sivilin katili olan pkk yöneticileri geçen hafta terörist devlet fransada baş tacı gibi ağırlanıp konferans veriyordu. Kimse saçma sapan kelimelerle fransa güzellemesi yapmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kalasso

    Kardes yeter yav fransa bayragi koyun faceye bilmemne lan bizde kac kez bomba patladi bu kadar haberi dhde bile cikmadi.


    Haber yapmak yasaklandığı için kimse haberini yap(a)madı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pastadanadam

    Hadi geçmiş olsun. Geleneksel Video Oyunlarını Suçlama Şenliği başlar.


    Hangi sivri-zeka bu olaydan "oyunları" suçlu bulabilir merak ediyorum. Bilgisayar oyunlarını savunma refleksiniz fazla gelişmiş kanımca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ø
    Fransadan daha büyük teröristmi var.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.