Şimdi Ara

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.804
Cevap
72
Favori
207.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EXcom_Zkko kullanıcısına yanıt
    Yeni sürüm geldiğini nasıl anlıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihkaplan kullanıcısına yanıt
    hocam sağlam bir anten ayarı yapılması gerekiyor. trt hd kanal sinyalleri diğer kanallara göre daha düşük. nedenide yanlış bilmiyorsam 4a' ya geçmemiş olmaları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talsuv61

    Yeni sürüm geldiğini nasıl anlıyorsunuz

    TV'nin seri no'suyla vesterdriver.com sitesinden arama yapabilirsiniz.
  • 55UA9400 kulanıyorum bir kaç aydır. Smart TV si gerçekten rezalet. Canım çıktı inat ettim dizi izleyebileyim diye ama nafile. TV en az 3-4 kere kendini yeniden başlattı ama nafil.e Ne opera browser beş para eder ne de smart tv si.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vapors

    55UA9400 kulanıyorum bir kaç aydır. Smart TV si gerçekten rezalet. Canım çıktı inat ettim dizi izleyebileyim diye ama nafile. TV en az 3-4 kere kendini yeniden başlattı ama nafil.e Ne opera browser beş para eder ne de smart tv si.

    Gerçekten öyle. Yine de yalnızca vestel değil, hangi televizyon markasına bakarsak bakalım ben aynı yetersizliği görüyorum. Smart diye sattıkları televizyonların yazılımları gerçekten beş para etmiyorlar. Android diye sattıkları, insanı android düşmanı yapar. Diğer ürün gamlarında sempati beslediğiniz LG, Samsung, Sony vesaire vesaire gibi dünya devi markaları, televizyonlarını deneyimledikten sonra gördüğünüz yerde bir kaşık suda boğasınız gelir. (Bütün markaları ve işletim sistemlerini tek tek alıp denemedim tabiki, ama televizyon alırken yaptığımız uzun uzadıya araştırmalar ve bizler gibi yüzlerce kullanıcının yorumları, ortalama ve doğru bir fikir edinmeye yardımcı oluyorlar)

    Şeytan diyor al 35 dolara bir Raspberry Pi 3, bağla istediğin panele, al sana dünyanın en kral smart tv'si.

    Buraya, bu Vestel televizyona modem üzerinden kablosuz olarak görüntü ve ses aktarabilir miyiz diye sormaya gelmiştim. Gerçi hiç sormama bile gerek yok, yapabilecekleri konusunda sıfır inanca sahibim. Siteminizi görünce içimdekileri söylemeden edemedim. Bu televizyonda internet, dizi mizi film yalan, hikaye.

    Medya oynatıcı sesi de çok kötü. 5.1 çözemediği için oynattığınız filmde diyaloglar çok kısık duyuluyor, gümbürtü patırtı ise çok yüksek geliyor. Film boyunca elinizde kumanda sesi bir aşağı bir yukarı alıp duruyorsunuz. Bir yerden sonra ses artmıyor zaten. Nasıl ses artmıyor; şöyle ki, mesela gündüz vakti bir şey izlemek isterseniz yüksek ses ile izleyeyim diyorsunuz, seviye 25 ile 50 arasında neredeyse hiç fark yok. Fakat söylediğime dikkat edin, medya oynatıcısında izlediğiniz bir şeyin sesinden bahsediyorum. Yoksa normal bir televizyon kanalı izlerken 20 ile 25 arasında bile büyük fark hissediyorsunuz. Hatta her seviyede çok büyük zıplıyor ses. Gece birileri uyurken televizyon izleyenler fark etmiştir, seviye 6'da ne dedikleri anlaşılmayacak şekilde çok kısık gelirken seviye 7 ise çok yüksek gelebiliyor. Keşke arası olsa diyorsunuz. Ama medya oynatıcısından bir şey izlerken ses ile alakalı her şeyi rezalet.

    Bir de altyazı durumu var, ayarlarda 3 farklı punto seçeneği var yalnızca. Ve en yüksek puntoya bile ayarlasanız altyazılar çok küçük görünüyorlar. Ayrıca ekranda yukarı aşağı kaydırma gibi bir özelliği yok. Bazen sırf bu sorunlarından ötürü bir dizi ya da film izlemek istiyorsam, yıllar önce 120-130 liraya aldığım Western Digital'in 1080p medya oynatıcısını bağlayıp öyle izliyorum. Çünkü bu anlattığım özellikler uzun yıllar önce alınan basit bir medya oynatıcıda bile mevcut; altyazıyı, boyunu, rengini, satırını, kaydırmasını her şeyini ayarlayabiliyorsun.

    Birde görüntüyü ileri sarmak isterseniz çok saçma bir hızda ileri sarmanız gerekiyor. İstediğiniz zamana atlama yok, 8x 16x 32x falan yok.

    Son olarak en sinir bozucu bug'ı ya da donanımsal yetersizliğinden bahsedeceğim. Yazılımsal bir bug mı, yoksa donanımıyla alakalı önbelleğe alma gibi yetersizliklerinden ötürü mü böyle bir hatası var bilmiyorum; eğer çok uzun bir video oynatmaya kalkışırsanız, bir yerinde takılıyor ve oynatıcıdan çıkıyor. Sonra o saçma ileri sarma hızıyla aynı yere yarım saatte çekip bir daha kontrol ediyorsunuz ve tamı tamına aynı dakikada, aynı sahnede yine atıyor. Hobbit'in 1 ve 2'inci filminin extended versiyonlarını izlerken farkettim. Daha önce bir kaç defa daha başıma gelmişti. Ama Hobbit son noktayı koydu ve bir daha bu televizyonun oynatıcısı üzerinden dizi/film izlememeye tövbe ettim. Acaba medya dosyaları mı bozuk diye kontrol ettim ama bu televizyon dışında hiçbir yerde sorun ile karşılaşmadım.

    Akıl ve ruh sağlığınız için vestelden uzak durun tavsiyesinde bulunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 26 Ekim 2016; 5:20:24 >




  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Hocam çoğu dediğinize gerçekten katılıyorum. Ses seviyesi o kadar az şekilde artıyor ki 60-70 te ancak adam akıllı geliyor ses. Görüntü sarmak rezalet. 3 saatlik bir filmin sonunda yanlışlıkla stopa bastım. 10 dk dan fazla bekledim ileriye sarmasını, zulümdü resmen. İstediğin zamana git bundan 15 yıl öndeki vcd playerlarda bile vardı. Bu cihazı kullananın youtube dışında smart tv yi unutması lazım. Kendisi bir smart tv alacak ya d amedia player ancak öyle. Hevesim kursağımda kaldı valla
  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Satır aranızdaki sorunuzu cevaplayayım; miracast üzerinden kablosuz görüntü ses ve ses aktarabilirsiniz. Yine ağda paylaştırdığınız bir ortamdan DLNA aracılığıyla video oynatımı yapabilirsiniz.

    Tabi Rasperry Pi hatta Odroid C2 alıp tüm bunlara bir nokta koymak en iyisi.
  • 40UA9300 bu tv nin fiyatı internette 1549 tl ye kadar düşmüş bir sitedede kredi kartıma 100 tl puan kampanyası var alırsam 1449 tl ye gelmiş olacak bana ama hala kararsızım , gerçi bu fiyata hem 102 ekran hem 4k hem 3d hem smart özellikli bi tv alınabilir mi imkansız gibi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tv yi gittigidiyordan 1549 tl ye satın aldım , maximum kartıma 100 tl maxi puan ile , tv yi 1449 tl ye almış olduk yani , bakalım birazdan kargoya veririm dedi satıcı yarın gelir heralde :) bu arada almak isteyen varsa aynı tv n11 de 1499 tl ye satılıyo şuan , ben 100 tl maxi puan alabilmek için gittigidiyordan aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Tv geldi her hangi bir sorun yok :)
  • TV'niz hayırlı olsun. Güncel MB120 anakartlı model gelmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

    TV'niz hayırlı olsun. Güncel MB120 anakartlı model gelmiş.

    Teşekkür ederim hocam , internetren yazılım tarattım ama bulmadı.


  • Kumanda tasarımını çok beğendim , karanlıkta belli olsun diye ses ve kanal değişme tuşlarının aydınlatması çok hoşmuş :)
  • https://forum.donanimhaber.com/m_120847911/tm.htm

    Buradan MB120 olanı indirin. Dosyayı zipten çıkarıp usb belleğe atın. TV'ye taktıktan sonra menü+1505 yaparak yükleyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

    https://forum.donanimhaber.com/m_120847911/tm.htm

    Buradan MB120 olanı indirin. Dosyayı zipten çıkarıp usb belleğe atın. TV'ye taktıktan sonra menü+1505 yaparak yükleyin.

    Teşekkürler yazılımı yükledim V2.29.2.0 oldu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüplü eski bir tv den sonra 48ua 9300 modelini yaklaşık 1hafta 10gun önce alarak aranıza katılmış bulunmaktayım ilk günler herşey normaldi(eski tv den geçince görüntüsü vs cezbetmisti :) ) ama yavaş yavaş bazı şeyler farkettim 1.akşamları odanın ışığı kapalı haldeyken kanal geçişi sırasındaki siyah ekranda beyazlıklar var foto yükleyeceğim bu normal mi 2.TV kapalıyken tek çıt sesi geliyor ara ara bazen 5dk arayla bazen çok daha uzun süre arayla 3.birde canlı yayın izlerken ses boğuluyor subwoofer patlamış gibi bir ses. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim bunlar normal değilse servislemi yoksa aldığım yerlemi iletişime geçeyim şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çesna kullanıcısına yanıt
    1 normal
    diğerlerini bilemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çesna

    Tüplü eski bir tv den sonra 48ua 9300 modelini yaklaşık 1hafta 10gun önce alarak aranıza katılmış bulunmaktayım ilk günler herşey normaldi(eski tv den geçince görüntüsü vs cezbetmisti :) ) ama yavaş yavaş bazı şeyler farkettim 1.akşamları odanın ışığı kapalı haldeyken kanal geçişi sırasındaki siyah ekranda beyazlıklar var foto yükleyeceğim bu normal mi 2.TV kapalıyken tek çıt sesi geliyor ara ara bazen 5dk arayla bazen çok daha uzun süre arayla 3.birde canlı yayın izlerken ses boğuluyor subwoofer patlamış gibi bir ses. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim bunlar normal değilse servislemi yoksa aldığım yerlemi iletişime geçeyim şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.


    1. normal ışık sızması var tvde , olmayanını görmedim duymadım her markada her modelde var.

    2. Çıt sesini bilemedim tv yi kullanmadığım zaman fişini çekiyorum çünkü ben.

    3. Tv ses ayarlarını bi kurcalayın bende ilk aldığımda öyleydi bişeyleri değiştirdim düzeldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu tvlerin özelliklerine aldanıp cihaz almak yersiz hepsinde bi sıkıntı var
    tv yi sadece görüntü icin kullanın sesi dışardan baglayın android box alıp dizi film isine girin yada pc baglayın
    yoksa bu tvlerde kanser olmamak elde degil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çesna

    Tüplü eski bir tv den sonra 48ua 9300 modelini yaklaşık 1hafta 10gun önce alarak aranıza katılmış bulunmaktayım ilk günler herşey normaldi(eski tv den geçince görüntüsü vs cezbetmisti :) ) ama yavaş yavaş bazı şeyler farkettim 1.akşamları odanın ışığı kapalı haldeyken kanal geçişi sırasındaki siyah ekranda beyazlıklar var foto yükleyeceğim bu normal mi 2.TV kapalıyken tek çıt sesi geliyor ara ara bazen 5dk arayla bazen çok daha uzun süre arayla 3.birde canlı yayın izlerken ses boğuluyor subwoofer patlamış gibi bir ses. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim bunlar normal değilse servislemi yoksa aldığım yerlemi iletişime geçeyim şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.


    1. Işık sızması olmayan TV istisnaları saymazsak yok. Bu görülen miktar da kabul edilebilir düzeyde.

    2. Bu durum bende yok.

    3. Ses ayarlarına girip en alttaki bass ayarını kontrol edin. 2'den yukarıya çıkarmazını tavsiye etmem. Yeterli gelmezse ekolayzırı kullanıcı moduna alıp, bass kısmını 1-2 tık azaltabilirsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.