Şimdi Ara

Nokian Weatherproof Lastik Genel Başlık (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
27
Favori
61.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PyRRhiC

    Merhaba,
    2011 Model Opel Astra J Kasa bir aracım var. Lastikler artık ömürlerini tamamlamak üzere.
    215/50/R17 orjinal lastik ebatlarım ve Ankarada ikamet ediyorum. Yıllık 15000-20000 km yaparım.(%25 şehir içi - %75 şehirdışı) Uzun yol genelde Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul ve çevre iller şeklinde oluyor.

    Ankarada çok karlı ve çok buzlu havalarda aracımı kullanmıyorum genelde. Yağmurlu havalarda ve yerde az kar olduğunda dışarı çıkıyorum(Acil durumlar dışında tabiki)

    Şimdi aklımda 4 mevsim lastik mi yoksa yaz lastiği + kış lastiği mi almalıyım düşüncesi var.
    4 mevsim olarak michelin crossclimate düşünüyorum yada Nokian weatherproof ( 4 lastik 1800 TL civarı oluyor.)
    yaz+kış alırsam ne tercih etmeliyim ? (fiyat olarak beni çok yıpratmasın itiyorum).


    Hocam bu konuda üstad değilim ama naçizhane fikirlerimi sunmak isterim. Bence az karlı buzlu yollarda dışarı çıktığınız, Ankara İstanbul gibi şehirlerde 4 mevsim sizin için ideal gözüküyor. Yaz + Kış kombinasyonu tabiki en geçerli ve güvenli seçenek ama tercih tabiki sizin. Şu an yeni 4 mevsim lastikler ile en önemli 2 sorun var. İlki lastikler yeni olduğu için lastiğin ömürleri çok öngörülemiyor ? 2.cisi ise zaman geçtikçe lastiğin performansındaki azalma nasıl ?

    Ebat konusunda ise Kitapçığa bakarak veya Servise danışarak 215 50 R17 nin alternatifini takma imkanınız var mı diye sormanızı tavsiye ederim. Ben sadece % değişikliği olarak baktığımda 225 45 r17 nin sizin lastiğinize göre %2 daha küçük olduğunu görüyorum ve sitede yazdığına göre (http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25 ) +- %2.5 a kadar olan farklar kabul edilebilir değerlerdedir.

    Peki niye 225 45 R17 yi söylüyorum çünkü 4 mevsim lastiklerde, 17 inç jantta en ucuz kesit ve taban genişliği:
    http://www.hepsiburada.com/oto-lastikler-c-259720?filtreler=tabangenisligimm:22520mm;kesitorani:45;jantcapi:17;mevsim:420mevsim

    Bakın hatta forumda da tartışılmış benzer konu :http://forum.donanimhaber.com/m_115162358/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 19 Temmuz 2016; 15:32:43 >




  • Cnrps C kullanıcısına yanıt
    Hocam değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bende 4 mevsim almaya yöneliyorum gibi.. Fakat linkini verdiğiniz konuda arkadaşlar tartışmışlar fakat tüm yorumları okuduğumda çıkan sonuç orjinal ebatın en sağlıklısı olduğu,%25 lastiği daha ucuza almak için konforsuz bir sürüşe deymeyeceği yönünde. Belki 205/55 olarak düşünebilirim ama yanak oranını 50 den 45 e düşürmek aracı konforsuzluğa sürükleyecek gibi gözüküyor.
  • Elinizden geldiği kadar yanağını inceltmeyin. Sonra suçlu lastik çıkmasın. 😊 ben hep büyük lastikler yanayım ama yanak inceltmeden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet yüzlerce yorum okuduktan sonra sanırım Nokian' a karar verdim.

    CC' de aklımı çeliyor. Bakalım hayırlısı neyse o olsun.
  • Daha önce 30 dereceye kadar bir sorun yaşamadığımı yazmıştım lakin havanın 35 derecenin üstüne çıktığı zamanlarda araçla takribi 30-40 km yol yaptıktan sonra lastikler iyice ısınınca asfalta yapışmaya başladığını hissettim ve direksiyon da ağırlaşıyor. Sabah serinliğinde böyle bir sorun yok ama akşam dönüşte 30km yol gittikten sonra durum bu.
  • Ben de lastiklerle 3500 km civarı yol yaptım 4-5 ay gibi bir sürede. İlk aldığımda ilkbaharın başlarıydı ve yağış bol hava da nispeten soğuktu. 1,5 aydır da 35 derece civarında geziyorum. Hatta birkaç gün 50 derecenin üzerine çıktı aracın ısı göstergesi güneş altında. Bu 3500 km nin 1500'ü Ankara-Datça gidiş dönüş uzun yol. Lastikle ilgili olumlu ve olumsuz izlenimlerim şu şekilde:

    Olumlu olarak bende ses konusunda şikayet edecek hiçbir durum belirmedi. Bir de araç çukurları, tümsekleri, kasisleri çok daha iyi sönümlüyor gibi. Belki de eski lastiklerim çok sertleşmiş olduğu için bunlara geçince de öyle gelmiş olabilir.

    Olumsuz yönleriyse öncelikle fren konusunda özellikle şehir içi mesela kırmızı ışık duruşları gibi dozlamalı frenlerde bir türlü istediğim dozlamayı yaratamıyorum. Fakat kökleyince sağlam duruyor. Ayrıca yine şehir içinde 50-60 ile giderken bu hızlar için keskin sayılabilecek bir viraja bilerek fren yapmadan ve sert direksiyon hareketiyle girdim tutuşu denemek için, sonuç: aracın kıçı atıverdi.(aynı noktada aynı denemeyi eski yazlık ve kışlık Nokian'larımla da yapmıştım ara ara. Tutuştaki bu zaafiyet ancak kullanım ömürlerinin 5. senesi civarında sergilemişlerdi.) Gerçi basit bir kontra ile toparladım ama yine de bu fren dozlama ve tutuştaki zaafiyet beni tedirgin etti. Diğer olumsuz bir nokta ise yakıt tüketimim eski lastiklerime göre 0,6 lt arttı ortalama olarak.

    Bir yazlık bir kışlık olmak üzere iki set Nokian eskittim. Her ikisinden de inanılmaz memnun kaldım. Zaten bu sebeple Nokian tercih ettim yine. Bu olumsuzlular marka ile mi ilgili yoksa 4 mevsimlerin genel sorunu mudur ya da bana mı has bu durumlar bilemiyorum. Ama şu ana kadar özellikle çok sıcak geçen yaz ayları için genel olarak memnun kalmadım. Aracımı çok dikkatli ve mülayim kullanmama rağmen lastiklerin davranışı beni tedirgin ediyor. Bunlar eskiyince bir daha alacağımı sanmıyorum. Yine yazlık-kışlık Nokian yapacağım iki set olarak muhtemelen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galathian -- 5 Ağustos 2016; 17:55:00 >




  • Şuan Nokian Weatherproof Lastiklerimle 18.000 kmyi devirmiş bulunuyorum. Aracım da bu zaman ve km zarfı boyunca herhangi bir patinaj frenaj ve viraj zaafiyeti yaşamadım.Sadece bozuk satıhlarda yazlık lastiklere göre daha fazla yol sesi aldığını farkettim. Ayrıca benim aracımın da yakıtı 100km de %10 arttı ama çok sorun değil. Lastik ömrünün 3 yaz 2 kış olacağını tahmin ediyorum. Bu da benim için gayet yeterli. Bir sonra ki lastiğimde daha farklı boyutta yeni bir weatherproof olacak gibi duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffatihh23 -- 8 Eylül 2016; 8:48:53 >
  • Weatherproof lastikleri aracım 18 jant olduğundan aldım. Crossclimate ile gidip gelmiştim ama uygun ebat nokiandaydı. Tam 5000 km şehir içi dışı yol yaptım. Lastikler yumuşak olsuğumdan konfor bayağı arttı. Yol sesi vs gerçelten azaldı. Önceki lastikler goodyear astmetric 2 idi. Yazın 34-35 derece sıcağında fren viraj vs iyi performans aldım ancak yakıt tüketimim 1 litre arttı. Şehir içi 10 litre yakan araç artık 11 litre yakıyor. Bu da lastiği dişli olmasından kaynaklı galiba. Kışın bakalım nasıl performans gösterecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, öncelikle iyi bayramlar.

    Nokian wprf almaya karar verdim.

    http://www.hepsiburada.com/nokian-195-65-r15-91t-weatherproof-dort-mevsim-uretim-yili-2015-p-OTKMT429475

    Linkteki lastik 2015 yılı üretim. Bu lastiği almak sıkıntı yaratır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MangerSing kullanıcısına yanıt
    Lastiğin ömrünü 50-60 bin km olarak düşünürsek yilda 15bin km yapiyorsaniz 2015 yili bir lastik problem yaratmaz zaten zamani dolduğunda km ömrü de dolar. Yilda 10bin km ve alti yapiyorsaniz 2016 sini bulmanizda fayda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba nokian weatherproof 195/65r15 lastiklerimi alalı 3 hafta oldu 1500 km'si uzun yol olmak üzere toplam 3000 km yol yaptım. Öncelikle lastik çok yumuşak özellikle yanakları. Kaldırıma falan sürtmemeye dikkat edin kolay yarılabilir. Lastiğin kuru zemin performansı oldukça yeterli ve sessiz. O kadar dişli bir lastikte bu kadar az ses olması şaşırtıcı. Gelelim ıslak zemin performansına. Konyada yaşıyorum 1 haftadır burası yağışlı ve bol bol lastiği test ettim. Islak zemin performansı harika. Aracım ne patinaj çekiyor ne de sert frende abs devreye giriyor. Hatta şöyle söyliyim lastiği taktığımdan beri araç abs ye hiç girmedi sert frenlere rağmen. Tek gördüğüm kötü yanı lastiğin yumuşak olmasından dolayı herhalde kasislerde çukurlarda araç eski lastiklerimin takılı halinden daha çok sekiyor. Biraz rahatsız ediyor ama lastiğin kuru özelliklede ıslak zemin performansının yanında lafı bile edilmez. Soru sormak isteyen olursa özelden yazabilir herkese iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nokian Weatherproof Lastik Genel Başlık

    s60 tan sonra dün de yaris e taktık weatherproof u, neredeyse 1/3 fiyatına denk geldi 235/45 r 17 nin :)
  • 20 000 km oldu şimdi ön lastikler ile arka lastikleri değiştirmek gerekiyor sanırım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm hocam zonguldaktayım iniş, çıkış ,yokuş fazla bir yer, kışlar çok sert geçmez ama yınede bellı olmuyor çok kar yağabiliyor yazları 30 dereceyi pek geçmez lastik için wp mi yoksa wrd4 mü kararsız kaldım ne tavsiye edersiniz
  • Hocam bence Kışın 2-3 defa kar yağıyorsa çokta wrd4 almanızı gerektirmez. Bu lastiği 1 senedir kullanıyorum hatta ilk alanlardanım ve çokta memnunum. İlk sayfadaki video linki bana ait ordan lastiğin performansını izleyebilirsiniz. Yinede karar sizin
  • Bende bugün sipariş verdim 4 tane Nokian 205/55 R16 91H Weatherproof Dört Mevsim hepsibuaradadan. Nokian 4 lastik alana montaj bedava. Bonus Karta 1.000 TL'ye de 100 TL bonus verince 1.000 TL'ye tamamlamak için birde 4L Castrol Magnatec motor yağı aldım. Yağ değişimide gelmişti zaten.

    Konuyu açan ffatihh23 beyin yorumlarına bakarak, Ben lastiği kış lastiği niyetine aldım. Çünkü İstanbul hava sıcaklık değeri 7 derecenin altına 2 ay düşüyor. İstanbul'da kış latiğini takılabileceği aralık Aralık, Ocak, Şubat, Mart. Yani 4 ay. Aralık ve Mart ayında sıcaklı değerleri kış lastiği için sınırda gibi duruyor.

    Nokian Weatherproof'un üretildiği ülke Finlandiya sıcaklık değerleri Ağustos'ta en yüksek 22 dereceyi görmüş. Bu adamlar 4 mevsimden anladıkları yazın en yüksek 22 derece.

    Benim şahsi yorumum, İstanbulda, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında bu lastik çok iyi performans vermeyebilir.

    Ben Mayıs'ta performansı düşerse şu şekilde kullanmayı düşünüyorum
    Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim 6ay yaz lastiği,
    Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan 6ay Nokian Weatherproof




  • Bende 205 60 16 wp aldım lastik daha çok kış lastiğine benziyor, ses çok yok, konfor iyi güven veren bi lastik , yağmur da su tahliyesi ve frenleme iyi geldi 6 günlük izlenimim bunlar araç üzerinde brigstone er300 vardı çok ses yapıyordu ve konfor çok kötü idi
  • Çevremdeki birçok kişi yine kış lastiği telaşına düştü. Bazıları lastik alacak, bazıları değiştirecek değişik değişik sorunlar, boşa giden zamanlar paralar... Bu kışı da çıkarmış olsam lastik nerdeyse kendini ödemiş olacak ve verdiği rahatlık da cabası. Hadi hayırlısı..
  • Şu an garajda bekliyor 4 adet 205 60 16 92 h ( 210 km hıza kadar) Weatherproof. Hepsiburada'dan aldım, 4 adedi 1030 tl'ye geldi. Yarın taktıracağım yine hepsiburadaya telefon açtım, oto sanayide bir yere yönlendirdiler, hepsi ücretsiz bu işlemlerin.

    Ancak başka bir topic altına da yazmıştım. Nokian Line lastik var bende 4 adet, yazlık lastiktir bu ilk başlarda çok konforlu geliyordu ama 2 sene sonraki performansı o kadar iyi değil. Esp devreye biraz fazla girmeye başladı. Aquaplanning yaşatmıyor Michelin gibi ama viraj performansı o kadar da iyi değil.

    Yani ne bileyim iyi mi yaptık kötü mü yaptık bilemiyorum, tavsiye üzerine aldım
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.