Şimdi Ara

Nokian Weatherproof Lastik Genel Başlık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
27
Favori
61.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 hafta önce aldığım 175/65/14 wp lastiğimden 1500 km yapmış olmama ve daha tam kış olmamasına rağmen çok memnunum sizin görüşleriniz nasıldır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffatihh23 -- 21 Haziran 2017; 10:0:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • arkadaşlar merhaba,
    Ben 2016 aralıkda 225 40 18 ebatlarında golf 7 aracıma almıştım. nokian weatherproof modelini.
    ben gerçekten yazın yaz lastiği gibi. kışın kış lastiği karakterini göstereceğini asla ümit etmiyordum. şubat ayında aşırı yağan karda kartepeye çıktım aracım hiç teklemedi. yolda kalan o kadar araba var iken.
    yazın sadece dönüşlerde 35 derece üzeri sıcaklıklarda biraz uğultu yapıyor ama dönüşlerde. çok yumuşak ve karakterli bir yapıya sahip. çok agresif kullanıma uygun değil ama birazcık arabayı şimartıyım derseniz çok güzel bir şekilde size bırakıyor bunu. diğer yandan crossclimate testimde oldu. 225 45 17 versiyonla yazın çok ama kış performansı sınıfda kaldı.
    nokian her zaman her koşulda artık tek tercihim.
  • iyi günler ankara şartlarında lastikler nasıl kışın ve yazın kullanıma uygunmudur...
  • Biliyorsunuz iki gündür kar yağıyor ama yerler tam olarak tutmadı ama ben 1 aydır kullanıyorum önceki mesajım da yazığım gibi farklı zemin ve sıcaklıklarda kullanmış oldum. Sonuç olarak şu anda kışlık lastik görevini tam olarak yağtığını söyleyebilirim.Örneğin dün gece hava biraz dona çekmişti farkettiyseniz ben o hava da çıktım ve ani fren kabiliyetine baktım ve hatasız olduğunu gördüm.Bu arada aracım Skoda Fabia ABS yok ama örneğin dün gece 40 ile yokuş aşağı ilerlerken aniden frenen kökledim ve tak dye durdu hiç kaymadı.Ama tabiki birde kışın karda ve buzda denemek gerek.
  • ffatihh23 kullanıcısına yanıt
    aracım hyundai getz sizinle aynı ölçülerde lastik kullanıyorum.şu anda üzerinde michelin energy saver var.daha önceki lastikler biraz sertti ve malum getzlerde konfor olarak zayıf olduğundan takır tukur gidiyordu.michelin'i yumuşak lastik olduğunu bilerek aldım ve hakikaten de konforda ciddi artış yaşadım.merak ettiğim daha önce energy saver kullandıysanız bu lastikle konfor olarak karşılaştırabilir misiniz,ikinciside yakıt tüketimi olarak yaz lastiklerine göre nasıl, aynı seviyede mi, artış var mı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gewa

    aracım hyundai getz sizinle aynı ölçülerde lastik kullanıyorum.şu anda üzerinde michelin energy saver var.daha önceki lastikler biraz sertti ve malum getzlerde konfor olarak zayıf olduğundan takır tukur gidiyordu.michelin'i yumuşak lastik olduğunu bilerek aldım ve hakikaten de konforda ciddi artış yaşadım.merak ettiğim daha önce energy saver kullandıysanız bu lastikle konfor olarak karşılaştırabilir misiniz,ikinciside yakıt tüketimi olarak yaz lastiklerine göre nasıl, aynı seviyede mi, artış var mı.

    Merhaba energy Saver ile kıyaslamak biraz yanlış olabilir benim kullandığım energy Saver lastikler son zamanlarını yaşıyordu. Ayrıca boyut farkı vardı.Yaz lastikleri ile kıyaslaram 25 derece sıcaklıkta sürDüm ama bir fark göremedim.yakıt konusunda da keza aynı ses baya düşük alındığı andan itibaren zaten farkettirir kendisini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ffatihh23 kullanıcısına yanıt
    boyut farkı varsa dediğiniz gibi konfor kıyaslaması pek birebir olmaz.ses konusunda da bizim lastik ölçülerinde iki lastik de 68dB olarak görünüyor daha doğrusu lastik etiketleri açısından ikisi arasında hiç fark yok.elbette nokian kışın kat be kat daha güvenli yazın da aşağı yukarı michelin ile aynı performansı verir zannediyorum.benim en çok merak ettiğim lastik hamurunun michelin kadar yumuşak olup olmaması,onu da kullanarak anlayabileceğim sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ffatihh23

    Arkadaşlar 1 hafta önce aldığım 175/65/14 wp lastiğimden 1500 km yapmış olmama rağmen ve daha tam kış olmamasına rağmen çok memnunum sizin görüşleriniz nasıldır.

    Hocam hayırlı olsun.

    Michelin Crossclimate göre karda daha iyi yol tuttuğu söyleniyor 4 mevsim bir lastik için. ben de ikisi arasında kararsız kaldım açıkcası. Crossclimate de yaz performansı ve ıslakta yol tutuşu iyiymiş.

    Bayburtta -30 lara kadar varan buzlu ve karlı yerlerde Nokian WR D3 gibi canavar ve hakiki bir kar lastiğini kullanmış birisi olarak 4 mevsimde de Nokianın Weatherproofa gönlüm kayıyor ama yaz performansı nasıl olur bu lastiğin. bir karşılaştırma var mı?

    daha ucuz olduğu kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 7 Aralık 2015; 0:39:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ffatihh23

    Biliyorsunuz iki gündür kar yağıyor ama yerler tam olarak tutmadı ama ben 1 aydır kullanıyorum önceki mesajım da yazığım gibi farklı zemin ve sıcaklıklarda kullanmış oldum. Sonuç olarak şu anda kışlık lastik görevini tam olarak yağtığını söyleyebilirim.Örneğin dün gece hava biraz dona çekmişti farkettiyseniz ben o hava da çıktım ve ani fren kabiliyetine baktım ve hatasız olduğunu gördüm.Bu arada aracım Skoda Fabia ABS yok ama örneğin dün gece 40 ile yokuş aşağı ilerlerken aniden frenen kökledim ve tak dye durdu hiç kaymadı.Ama tabiki birde kışın karda ve buzda denemek gerek.

    Bu tecrübeniz ümit verici bir 4 mevsim lastik için. Ben de karadeniz sahillerinde kullanacağım nasipse hayli hayli yeterli olur. amaç sök tak yapmamak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 7 Aralık 2015; 0:40:25 >
  • İzmir yolculuğum sonucunda dediğim gibi kasım ayı ama yinede yakıtta bir fark görmedim yol tutuşu konusunda da sorun yok hamur yumuşaklığı hakikaten çok iyi.Ağustos ayında ki tepkisini ve km olarak ne kadar daha bu yumuşaklıkta kullanabileceğim konusunda merakım var.
  • Genelde kış performansı hakkında yorumlar var bu lastik için, bende düşünüyorum ama yazın nasıl acaba bu lastik hiçbiryerde bu konu hakkında yorum yok buda - puan bence.
  • bakalım çok karda kışta nasıl, kullanıcıları yorum yazsın okuyalım
  • Bir kar yağsa şöyle dolu dolu anlatacağım da şansa bu senede yağmıyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ffatihh23

    Bir kar yağsa şöyle dolu dolu anlatacağım da şansa bu senede yağmıyor :)

    Ben lastik alacam ya ondan yağmaz hocam yazın performansı nasıl acaba hala meraklardayım gidip alacam valla:)
  • Dediğim gibi kasım ayında aldım ve İzmir'e gittim. Hava ortalama 25 dereceydi ve benim yakıt sarfiyatımda fark yaratmadı. Ama 35 derecede ne olur bende bilmiyorum. Aslında boşver yağmasın daha iyi :)
  • Selamlar herkese
    Ben izmir de oturuyorum. Arabam 98 model Ford Fiesta .
    Şu anki lastiklerim Michelin Energy ve 5 senelikler :) Acil değiştirmem gerektiğinin farkındayım...
    Lastik ebatları da 165/70/13 ve bu 13 jantlara lastik bulmak da biraz sıkıntılı.Zannedersem Michelin de artık üretmiyormuş.
    Şu an nokiana nın 4 mevsim lastiğini araştırıyorum.Yeni çıkardığı için de fazla bilgi yok..
    Hatta İzmir de şimdilik bu lastik ve ebadından da bulamadım.
  • Pirelli Cinturato All Season lastiklerinin de test sonuçları gayet başarılı.Ayrıca "Seal İnside" teknolojisiyle, lastik içindeki solüsyonla, lastiğe çivi vb. girdiğinde deliği kendiliğinden onarabiliyor.Tavsiye ederim...
  • Bugün yoğun karda Ankaradan Bolu ya yaptığım yolculuğum da aracım hiçbir şekilde yol tutuşu ve frenaj konusunda beni tedirgin etmedi.Nokian WP



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffatihh23 -- 1 Ocak 2016; 0:43:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu akşam lastiği tam anlamıyla deneme fırsatım oldu.Frenajdan tutun agresif kalkışa kadar herşeyi denedim. Hava durumu -9 ve bol kar yağışlı görüş 50 mt civarıydı. Bence kış şartlarında kesinlikle kışlık bir lastikten hiçbir fark yok. Bence gönül rahatlığı ile alabilirdiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Ankara incekte oturuyorum Ankara merkeze göre genede 5-6 derece soğuk ve sabahları sis nedeniyle sürekli buzlanma oluyor. Aracıma hem yazlık hemde kışlık lastik ihtiyacı olduğu için nokian weatherproof ve diğer 4 mevsim lastiklerini karşılaştırdım araştırdım. Sonunda en doğrusu Nokian'a yazıp onlara sorayım dedim İngilizce problemim yok aşağıdaki mesajı Nokian'a gönderdim.

    Message: Hello,
    I am going to replace my Hyundai i30 2009 winter tires. its size is 195 65 r15 91t. Old ones is goodyear ultragrip 7. I am living in Ankara Turkey. My home a bit apart from city and in the upper part of the city. There is 40-50 cm snow sometimes in the winter and lots of days there is black ice on the road. Summer it is up to 40 degree cantigrad hot. I have 3 cars and bored changing tires every year two times. Is it recommandable to use weatherproof in this condition or better to look D3 or D4 winter tires and in the spring also buy another set of summer tires also.
    Thanks alot for yours help.

    Türkçeye çevirisem
    2009 Hyundai i30 aracımın lastiklerini değişitreceğim ölçüleri 195 65 r15 91 eski kullandıklarım goodyear ultragrip 7. Ankarada yaşıyorum evim şehirden biraz uzakta yüksek kısımda. Kışları 40-50 cm kar olduğu zamanlar oluyor ve sürekli buzlanma var yazları 40 derece sıcak oluyor. 3 tane aracımız var ve her yıl 2 kez lastik değiştirmekten sıkıldık. Bu şartlar altında Nokian Weatherprof kullanımını önerirmisiniz yoksa bir takım wr d3 veya wr d4 ve kışlık ve 1 takım yazlık lastik almamımı önerirsiniz. Teşekkürler.

    Nokian'dan aşağıdaki cevap geldi.

    From safety point of view I recommend to buy Nokian WR D4 to winter use and Nokian Line to summer use.

    Türkçeye çevirisem güvenlik açısından kışın Nokian WR D4 yazın Nokian Line lastik kullanmamaı önerdiler Ankara incek için.

    Bu cevabın üzerine bir takım kışlık bir takım yazlık lastik almaya karar verdim.
    İyi Günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fs999 -- 2 Ocak 2016; 11:10:06 >
  • Evet incekte sürekli buzlanma ve kar olabiliyor ben dün Wp lastiklerimle Kartalkaya ya çıktım ve beni tekrar hayrete düşürdü.Çıkan herkeste zincir vb ürünler vardı. Bende hiçbirşey yoktu.gerçekten kış şartları için doğru seçim yaptığımı anladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.