Şimdi Ara

MASONLUK VE MASONLAR ÜZERİNE (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
4
Favori
4.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Mareşal

    Ataturk Mason Localarinin kapatmasi Doktorunun Mason Ustadi olmasi Masonlar tarafindan seviliyor olmasi kafami karistiriyor ? Bilginizi isterim ( Ataturk'e karsi art niyet icermemektedir.)

    Mason ust toplantisini vs niye gizli olur ?

    Masonlar niye gizlenir cogunlukla...

    4.Murad'in Turkiye Masonluk kayidi var mi bunun hakkind bilgi.

    Ataturk'un zaten Turkiye Masonlugunda kayidi yok biliyorum Selanik veya Sofyada var mi ?

    Soruma cevap gelirse sorularimin devami olacaktir.

    Tanri inanci isteyip din fark etmeksizin niye ateistlere kapali...



    Merhaba ,

    Güzel sorular gelmiş, tek tek irdeleyelim ,

    Gazi Mustafa Kemal Paşa nın mason localarını kapattı iddiası masonların sürekli karşısına çıkan ve ''paşa yaptıysa doğrudur'' noktasında referans gösterilen yanlış bir bilgidir,

    Cumhuriyetin ilanından sonra Osmanlı dönemindeki mevcut mason oluşumu ismini değiştirmiş Maşrık-ı Azam-ı Osmani değişerek ''Türkiye Büyük Maşrıkı'na'', Şurayı Aliyi Osmani de değişerek ''Türkiye Yüksek Şurası'' olmuştur.

    Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Gazi paşamızın Türkiye sınırları içinde yer alan bir loca da veyahut bir büyük loca da kaydı bulunmamaktadır , bu hem Türkiye Büyük Maşrıkı hem de Maşrık-ı Azam-ı Osmani kayıtlarında yapılan inceleme ile sabit görülmüştür , işin Selanik tarafını da incelediğimiz de ki geliş tarihindeki yaşına ve yaptığı görevlere bakarsak (subay olduğundan dolayı sabit noktalarda uzun süre kalamaması) düzenli bir locada çalışması pek mümkün gözükmüyor ve yine Selanik ile ilgili elimize geçen bir üye kaydı bulunmamakta, olsa mutlaka bir şekilde bulunurdu.

    Şimdi gelelim Atatürk ün mason localarını kapatma konusuna ,

    Bu tezi savunan kişi ya Atatürk ü tanımıyordur ya da masonluğu bilmiyordur demek istiyorum. Burada aslında üzüldüğüm nokta bu tezi savunan kişinin masonluğu bilmemesi değil ki normaldir bilmemesi, esas konu Atataürk ü anlayamamasıdır çünkü aslında biraz araştırma yaptığında Atatürk'ün fikirlerini,icraatlarını ve ülke için hedeflerini ve konuda ortaya koyduğu idealleri, Türk masonluğu kendi mottosu olarak benimsemiş bu uğurda her zaman Gazi paşaya destek olmuştur.

    Tarihi kronolojilere baktığınızda kapatılma kararından 3 gün önce zaten localar faliyetlerini durdurmuş ve ''uyku'' ya geçmişlerdir, 10 ekim 1935 de ''uyku''ya giren mason locaları 13 Ekimde kapatılmıştır , bunun sebebi de o anki ülkenin sıkıntılı durumu , kültürel ve siyasal olarak böyle bir oluşumu yanlış anlayabilecek kişiler ve locaların zarar görme ihtimalleridir ki Atatürk bu sebepten dolayı mason localarının kapatılmasının o günkü durumda uygun olacağı görüşünü belirtmiş ve dönemin iç işleri bakanı Şükrü Kaya ya (ki kendisi masondur) gerekli işlemlerin başlatılması konusunda talimat vermiştir.

    Bilindiği gibi Atatürk ün en yakın arkadaşlarından birisi olan ve yine kendi doktoru olan Prof. Dr. Mim Kemal Öke masondur, size sormak isterim madem Gazi Paşa masonlardan bu kadar rahatsız veya masonlara bu kadar güvenmiyor niçin en yakınına kadar bir masonu sokmuştur ? Niçin tedavisinin sonuna kadar Mim Kemal Öke yi yanından ayırmamıştır ona nasıl güvenmiştir ? Şüphesiz bu en çelişkili durumdur, yorumu sizlere bırakıyorum.

    Biz her sene 10 kasımda Atamıza gideriz Ankara'ya, her çalışmada onun anarız, onu özleriz, ben kimseyi görmedim ki bir masondan daha fazla bağlı olsun Atası'na , onun fikirlerine , ideallerine...

    Atatürk defterini bu şekilde kapatıyorum , kısaca özetledim kimseyi uzun yazıp sıkmak istemiyorum ,

    Şimdi gelelim diğer sorulara ;

    Masonlar niye gizlenir çoğunlukla demişsiniz,

    Masonlar aslında gizlenmezler, bakınız Hür Ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası günümüzde bir dernek statüsündedir, yani örnek veriyorum Kadıköy avcılar ve balıkçılar derneğinden devlet nezdinde evraksal olarak bir farkı yoktur , tüm üyeleri kayıtlıdır derneğe ve dernekler yasalarına tabidirler, devlet kayıtlarında tüm üye bilgileri de mevcuttur , aidat verirler çalışmalara katılırlar , dolayısı ile yer altında toplanan üyeleri gizli bir oluşum yoktur, işin dernek kısmı böyle.

    Toplantılar kendi binalarımızda yapılır doğrudur çünkü her ne kadar 2015 yılında olsak bile düşünce özgürlüğü olarak hala sınıfta kalmış bir ülke olduğumuz kanısından yola çıkarak masonlar da kendilerini korumak durumundadırlar, Yakacık'taki binamıza yapılan saldırı buna en yakın örnektir. Toplantılar da gizli olur çünkü bu çalışmalar da masonlara özgü ritüeller , simgeler kullanılır , çalışmaya katılmasına izin verilse bile bir harici zaten hiç bir şey anlayamaz, ayrıca şöyle düşünmek gerekir, İstanbul satranç severler derneği kendi içinde bir çalışma yapıyor, bu çalışmaya dışarıdan katılım mümkün müdür ? elbette değildir, kendi iç meselelerini kendileri ile çözeceklerdir ve bunu dışarıdaki kişilere deklare etme gereği duymayabilirler kanunlar çerçevesinde.

    Dinle ile alakalı sorunuza binaen ;
    Hiç bir mason sistemi ateizmi savunmaz, bazıları ateizme karşı çıkar bazıları ise tarafsız bir tutum sergiler, masonluk evrenseldir, her dine mensup kardeş vardır, Türkiye geneline bakarsak büyük çoğunluk Müslümandır benim gibi, mesela benim annem hacı dır!!! Ama masonluğun tanrı kavramı bir dine bağlı değildir, sadece yüce bir yaradana inanmak yeterlidir.

    İyi forumlar,


    Bildiğim kadarıyla büyük locayı kapattırmamıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir sorum daha var, Türkiye'deki masonlar arasında da bölünmüşlük var mıdır?

    Düzeltme: yazım yanlışı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 19 Mayıs 2016; 10:22:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masonlar tarot kartlarına,hermetizme,simyaya falan inanır mı ?

    Ve Avrupa masonluğunun bektaşilikten etkilendiği doğru mudur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rüzgar.

    Bir sorum daha var, Türkiye'de masonlar da kendi arasında da bölünmüşlük var mıdır?

    Bildiğim kadarıyla vardır.Hür ve Kabul Edilmişler Büyük Locası ve Özgür Büyük Mason Locası olmak üzere iki büyük mason locası ve irili ufaklı bir sürü gayri resmi mason locası bulunmaktadır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zodion

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rüzgar.

    Bir sorum daha var, Türkiye'de masonlar da kendi arasında da bölünmüşlük var mıdır?

    Bildiğim kadarıyla vardır.Hür ve Kabul Edilmişler Büyük Locası ve Özgür Büyük Mason Locası olmak üzere iki büyük mason locası ve irili ufaklı bir sürü gayri resmi mason locası bulunmaktadır

    Bilgi için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili arkadaşlar , iş yoğunluğu dolayısı ile uzunca bir süre foruma giremedim, sorular birikmiş, dilim döndüğünce cevaplamaya çalışacağım teker teker.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    https://www.youtube.com/watch?v=pjdkjbL4eIo

    bu video hakkında ne düşünüyorsun

    Link aktif değil , video yu izleyemedim , güncel link varsa onu yollarsanız bakayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jalynfein

    Masonlukta 18. derece olayı ne, bu dereceden sonra yükselmek için deist olunması gerekiyor mu?


    Daha önce de ifade ettiğim gibi Masonluk'ta dini temalı bir zorlama olmadığı gibi herhangi bir dereceye geçişte de bir inanç sistemine dayatma mevcut değildir. Bizler sadece ulu bir yaradana inanma şartı ararız ''Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük locası'' için.

    Kişinin aklı ve vicdanı hürdür her zaman. Dayatma asla kabul edilemez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nüktedan_

    Illuminati ile bir bağınız var mı?

    Sevgili Nüktedan_ ,

    Bildiğiniz gibi İlluminati 1776 yılında Almanya da kurulmuştur, İlluminati ''Aydınlanmış olanlar'' demektir. Kuruluş amacı cehaletle , batıl itikatla , dinsel baskı ile her çeşit baskıcı rejim ile mücadele etmektir. Ancak daha sonradan bir takım olayları manipüle etmekle suçlanmış ve 1900 lerin ilk yarısında lav edilmiştir , bazıları hala varlığını sürdürdüğünü düşünse de günümüzde bir etkisi yoktur.

    Yukarıda yazdığım tarihe bakarsanız, masonluğun bu tarikattan çok çok önceleri kurulduğunu fark edeceksinizdir, başlarda bizleri yanlarına çekmeye çalışsalar da böyle bir ortaklık ne kuruluş döneminde ne de sonrasında kesinlikle olmamıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 5 Haziran 2016; 22:29:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wheatley

    Bulduğum çok çok çok iyi oldu. Haftalardır konularım hep kapatılıyor. Hocam mason musunuz, referans olacak birini arıyorum uzun zamandır.

    Sevgili Wheatley ,

    Evet masonum , siz eğer bizim kıstaslarımız dahilinde örnek bir insansanız, zaten bir kardeşim sizi bulup bizlere önerecektir , çevrenizde saygın , temiz, kültürlü ve doğru insan olarak tanınırsanız biz sizi bulacağız merak etmeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rüzgar.

    Bir sorum daha var, Türkiye'deki masonlar arasında da bölünmüşlük var mıdır?

    Düzeltme: yazım yanlışı

    Maalesef böyle bir olay yaşandı evet , 1963 olayları deriz biz , Halihazırda Türkiye'de 2 tane masonik faliyet gösteren oluşum vardır , bunlar benim de mensubu olduğum ''Hür Ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'' ve ikincisi '' Özgür Masonlar Büyük Locası'' , genel olarak diğer obediyanslarca tanınan ve iletişimde olunan oluşum ise benim mensubu olduğum oluşumdur.
  • masonlar anladığım kadarıyla herkese din dil ırk ayırt etmeden yardım eden insanlar, bu olması gereken bir davranış ve bir ateist olarak bende aynı durumdayım. masonluğun tanrı inancı dışında belirli bir amacı var mıdır? neye hizmet eder? yaratıcıya düzenli olarak ibadet edilmesini şart mı koşar yoksa yaradan ve inanan arasına girmez mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yazdığımı unutmuşum arada.

    Tamamen bağımsız olarak soruyorum en yakın 3 kardeşinizin mesleği nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masonluk son zamanlarda dindar kimliğe dönüş yaşayan bir yapıdır. Bu güzel bir gelişmedir. Masonlar, gerçek sevginin, barışın, kardeşliğin huzurun ve adaletin ancak Kuran ahlakı ile tesis edilebileceğinin farkına varmışlardır. Bu anlamda dindar masonların iç yapıda kazandığı nüfuzun artması güzel bir gelişmedir. Bu vesile ile kendileri daha da dindar olmalıdırlar.

    Dünya'ya hakim olacak tek bir din var. O da İslam'dır. Bu müjde Süleyman Peygamber zamanında da, Musa Peygamber zamanında da biliniyordu. Masonluk 5000 yıl geçmişi olan bir yapılanmadır ve Kuran ahlakının yer yüzüne hakim olmasında önemli bir rol üstlenecektir.

    Onlar, Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Oysa Allah, kendi nurunu tamamlayıcıdır; kafirler hoş görmese bile. [Saff Suresi, 8]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmanja -- 6 Haziran 2016; 16:07:52 >
  • Wheatley kullanıcısına yanıt
    3 tane en yakın için cevabım, avukat, borsa broker ı, özel bir sektörde satış müdürü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AMADEUS_ kullanıcısına yanıt
    masonluk ezoterik okült bir yapılanma veya organizasyon .. sen piramidin en alt segmentinde olabilirsin bazı sırlara vakıf olmaman gayet tabii .. nie 33 die hep sorardım zaman içinde sırları öğrendim . piramidin en altındaki bir mason un dünyasında segmentinde masonluk daha farklıdır en üst segmente ulaştıgında farklıdır ..


    şu sıralar flat earth ile ilgili bazı belgeseller izliyorum mesela admiral evelyn r . byrd 33 dereceli abd donanma amirali .. operation high jump ın tepesindeki adam .... güney bölgesinde yaşanılanlar bu operasyonda sırlar barındırıyor .. mesela benim için sır degil yaşanılanlar 1940 larda .. neyi gizleyip sakladıklarını biliyorum

    piramidin tepesindeki gören göz bildiğin gördüğün güneş ... 33 e gelmeme gerek yok veya bu sistem içinde olmayada gerenk yok ....zaten bilinen bişey bazı kişilerce güneş tapınması;;;;; inançları mısır ra tanrısına tapınma özünde ...




  • en başınızda olan bi eleman var mı ? yani size emir veren falan
  • avukat mısınız?

    Bu konu lonca nın bilgisi veya rızası ile mi açıldı. Yoksa sadece bildiridiniz mi, bildirdiyseniz bu zorunlu mu?

    Üst derecelerdekilere bağlılığınız tam mı, şüphe duydunuz mu hiç o kişilerin niyetlerinden.

    Türkiye masonlarının irtibatta olduğu islami cemaat yahut tarikat var mı?

    Kişilerin genel olarak dine bağlılığı %kaçtır?
    Tamamen uyuyor
    Çoğunlukla uyuyor
    Uymaya çalışıyor/ az çok uyuyor, çabalıyor
    Uyduğuna dair birvdurum söz konusy değil
    Uymuyor.

    Masonluğun iç yapısı için oligarşik yapı denilebilir, örn yine siz her şeyiniz aynı kalmak kaydıyla. Şuan aylık 20 bin kaznaıyorsanız, eğer 1 kaZansaydınız loca da olur muydunuz evet ise yine aynı derece de mi?

    Toplanan paralar ne oluyor, türkiye cumhuriyeti devletine bir bina, bağış, vs bir şey yaptınız mı. Okul, hastane, vs gibi.
    Öğrenci bursu vs hariçler bunlarda karşılık bekleme vardır, ilerihe dönük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam bu illuminati oyun kartları Hakkı'nda ne düşünüyorsun ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wheatley

    avukat mısınız?

    Bu konu lonca nın bilgisi veya rızası ile mi açıldı. Yoksa sadece bildiridiniz mi, bildirdiyseniz bu zorunlu mu?

    Üst derecelerdekilere bağlılığınız tam mı, şüphe duydunuz mu hiç o kişilerin niyetlerinden.

    Türkiye masonlarının irtibatta olduğu islami cemaat yahut tarikat var mı?

    Kişilerin genel olarak dine bağlılığı %kaçtır?
    Tamamen uyuyor
    Çoğunlukla uyuyor
    Uymaya çalışıyor/ az çok uyuyor, çabalıyor
    Uyduğuna dair birvdurum söz konusy değil
    Uymuyor.

    Masonluğun iç yapısı için oligarşik yapı denilebilir, örn yine siz her şeyiniz aynı kalmak kaydıyla. Şuan aylık 20 bin kaznaıyorsanız, eğer 1 kaZansaydınız loca da olur muydunuz evet ise yine aynı derece de mi?

    Toplanan paralar ne oluyor, türkiye cumhuriyeti devletine bir bina, bağış, vs bir şey yaptınız mı. Okul, hastane, vs gibi.
    Öğrenci bursu vs hariçler bunlarda karşılık bekleme vardır, ilerihe dönük.

    Sevgili Wheatley , sorularınızı sıra sıra sormuşsunuz, ben de sıra sıra cevaplıyorum.

    Hayır avukat değilim,
    -
    Hayır buyuk locanın bilgisi dahilinde açılmadı, hali hazırda zaten internet ortamında masonlar.org isimli bir forum mevcut, oraya da bir göz atmanızı öneririm. Amacım sadece burada masonluğu ve masonları merak edenlere elimden geldiğince bir haricinin öğrenmesi gereken kadar bilgi verebilmektir.
    -
    Üst derecedekilere bağlılık derken bu konuyu biraz açalım, her mason kendi locasındaki üstadı muhtereme bağlıdır, tabi burada böyle söylerken şu anlaşılmasın, hiç bir mason bir diğerinden daha değerli değildir, Loca içi yönetim konusunda tecrübe ve yapılan görevler dikkate alınarak bir görevli kadrosu seçilir, üstadı muhterem de bu görevli kadrosunun en tepesindeki ve locayı yöneten kişidir. Tüm Üstadı muhteremler de aslında bir bakıma Türkiye Büyük Locası başındaki en muhterem e bağlıdır. Ben hiç bir zaman bu kişilerin niyetlerinden şüphe duymadım.
    -
    İrtibatta olduğumuz bir cemaat veyahut tarikat yoktur, olmaması da esasdır.
    -
    Localarda din ve siyaset konuşulmaz, kişilerin dine olan bağlılıkları kendilerini ilgilendirir, kardeşlerim hakkında bu şekilde bir istatistik vermekten imtina ediyorum.
    -
    Daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi masonlar zengin insanlar değildir, en azından hepsi zengin değildir, aramızda durumu gayet yerinde kardeşlerimiz olduğu gibi daha orta direk tabir ettiğimiz kardeşlerimiz de mevcuttur, hem size sorarım, yarının kime ne getireceği belli midir ? Bugün tekris olan yeni bir kardeşin durumu çok iyi olabilir ama yarın işler kötü de gidebilir ve mevcut durumunun çok çok altına inebilir, böyle bir durumda biz o kardeşi dışlarız mı sanıyorsunuz ? Tam tersine herkes elinden tutar ve ayağa kaldırırız.
    -
    Bir çok okul, hastane, ameliyathane, tıp merkezi kazandırdık ülkeye, yapılan yardımlarda isim olarak geçmeyiz, örneğin siz o ameliyathaneyi ''ahmet mehmet vural'' bağışıyla yapılan ameliyathane olarak görürsünüz ama aslında biz yaptırmışızdır. Yine benim locam 10 civarı yetim çocuğa öğrenim bursu sağlamakta, çocuklardan bir beklentimiz yok zira 7 tanesi kız çocuğu , kızları tekris etmiyoruz biliyorsunuz!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 9 Haziran 2016; 23:42:34 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.