Şimdi Ara

★★★★ LG G4 STYLUS ANA KONU ★★★★ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
3
Favori
14.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • herkese iyi forumlar bende LG H542 G4 STYLUS var bilgisayara bağladğımda dahili hafıza 4gb gözüküyor daha 1 yıl garantisi var
    bu sorunlar karşılaşan oldu mu konuyu baştan sona okuyamadım tekrar sorulduysa höşgörünüze sığınıyorum.

    Garantiye mi yollamam mantıklı olur ? yardımlarınızı bekliyorum..
  • TELEFONUN TEK EKSİĞİ TARAYICIDA BIR ŞEYE BAKARKEN ANA SAYFAYA GELİP TEKRAR GERİ DÖNMEK İSTEDİĞİMDE SAYFAYI YENİLİYOR OLMASI. ÖRN İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPARKEN TELEFONA BANKADAN ŞİFRE GELİYOR BEN O ŞİFREYE BAKMAK İÇİN MESAJLARA GİRİP İNTERNET SAYFASINA GERİ DÖNDÜĞÜMDE SAYFA YENİLENİYOR GİRDİĞİM BİLGİLER BOŞA GİDİYOR GELEN ŞİFRE DE DEVRE DIŞI KALIYOR YENİDEN ŞİFRE GÖNDERİYOR SAYFA SIFIRDAN İŞLEMİ BAŞLATTIĞI İÇİN. ONUN DIŞINDA ÖN KAMERASI FALAN ÇOK İYİ ŞARJI 2 GÜN GİDİYOR OYUN OYNARSAM TEK GÜN RAHAT YETİYOR GECEYE KADAR. BEN MEMNUNUM TELEFONUMDAN ÖYLE KASMASI FALAN DA YOK ARKA KAMERA DAHA GÜZEL OLABİLİRDİ SANKİ 12 MP KALİTESİNDE ÇEKMİYOR AMA YİNE DE GAYET KULLANIŞLI TELEFON ALINABİLİR.
  • Dün bir güncelleme geldi ama içeriği nedir bilmiyorum?
  • merhaba arkadaşlar. LG H542 stylus telefonumun *#06# yaptgımda çıkan imei numarasını sorguluyorum general mobile çıkıyor, Pilin altında yazan numarayı sorguladığımda H542 çıkıyor yani iki imei numarası birbirinden farklı, bu yüzden güncelleme alamıyorum 5.0.1 de kaldım. Bunun sebebi nedir bu sorun nasıl halledilir daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu ? cihazı nasıl android 6 ya güncelleyebilirim, yardımcı olursanız sevinirim.
  • LG maceram yaklasik 2 yil once G3 Stylus almamla basladi. 2 ay sonra kasa ve ekran sorunu nedeniyle gittigi serviste G4 Stylus ile değiştirildi.
    Şimdi ise garanti süresi bitmesine yakın servis yine değişim kararı verdi. 2 defa değişim almak şans mıdır şanssızlık mıdır varın siz karar verin.

    Peki bana hangi cihazı verirler? G4 Stylus piyasada kalmadı sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 6 Temmuz 2017; 1:29:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thedeparted

    LG maceram yaklasik 2 yil once G3 Stylus almamla basladi. 2 ay sonra kasa ve ekran sorunu nedeniyle gittigi serviste G4 Stylus ile değiştirildi.
    Şimdi ise garanti süresi bitmesine yakın servis yine değişim kararı verdi. 2 defa değişim almak şans mıdır şanssızlık mıdır varın siz karar verin.

    Peki bana hangi cihazı verirler? G4 Stylus piyasada kalmadı sanırım.

    Kendi cevabımı kendim vereyim. X Screen ile değişim yapıldı ve bugün itibariyle kargoya verildi.

    Servis ile görüştüğümde Stylus 2 değişimi istediğimi söyledim ama ellerinde olmadığı, ücret iadesi yapabilecekleri yanıtını aldım.
    Servis sürecinde annemin eski 5 inçlik telefonunu kullandım ve G4 Stylus tan sonra çok kullanışlı geldiği için ve 2 yıl önce aldığım G3 stylus fiyatı düşük olduğu için kabul ettim. Stylus 2 ile aynı teknik özellikte ayrıca....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 20 Temmuz 2017; 22:59:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese kolay gele elimde 2 adet lg telefon var biri e 460 diğeri d682 2 telefonuda alalı 3 yıl oldu ikisininde ana kartları kendiliğinden root yapılmadan yandı ve lg bu durumun kronik olmadığını idda ediyor ve ikisi için 1400 tl nakit para talep ediyor ayrıca 6 ay garanti veriyor yeni ana kartlar için. Hepsinden tuhafı bu anakartları servis dışında biryerden bulmak mümkün olmuyor telefonsuz kaldık bana yardımcı olabilecek birileri varmı? servis seve seve siz bu parayı ödeyeceksiniz yoksa telefonsuz kalırsınız demiyoda bunu ifade eder nitelikte ifadeler kullanıyor ana merkezide aradım onlarda servisin doğru söylediğini ifade ediyor eminim bu durum sadece benim başıma gelmemiştir. Lütfen bana yardımcı olun
    tel:05378700003
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enrie

    Arkadaşlar herkese kolay gele elimde 2 adet lg telefon var biri e 460 diğeri d682 2 telefonuda alalı 3 yıl oldu ikisininde ana kartları kendiliğinden root yapılmadan yandı ve lg bu durumun kronik olmadığını idda ediyor ve ikisi için 1400 tl nakit para talep ediyor ayrıca 6 ay garanti veriyor yeni ana kartlar için. Hepsinden tuhafı bu anakartları servis dışında biryerden bulmak mümkün olmuyor telefonsuz kaldık bana yardımcı olabilecek birileri varmı? servis seve seve siz bu parayı ödeyeceksiniz yoksa telefonsuz kalırsınız demiyoda bunu ifade eder nitelikte ifadeler kullanıyor ana merkezide aradım onlarda servisin doğru söylediğini ifade ediyor eminim bu durum sadece benim başıma gelmemiştir. Lütfen bana yardımcı olun
    tel:05378700003

    Öncelikle kronik sorun nedir onu anlamak gerek.
    Kronik sorun, bir cihazın tüm serisinde fabrikasyon olarak var olan ve cihaz ilk kullanımdan itibaren sürekli tekrar eden sorundur. Mesela G4 Stylus'larda şebeke ile ilgili sorun var ve tüm G4 Stylus'larda bu mevcut. Anakart değişiyor vs ama bu sorun sürekli devam ediyor.

    Ancak 3 yıl çalışıp daha sonra yanan anakart için kronik sorun terimi yanlış olur. Mesela telefonu aldıktan sonra garanti süresi içinde oluşsaydı bu sorun ve bu cihazlarda bu sorun genel bir sorun olsa tamam ama 3 yıl sonra yanan anakart için servislerin yapabileceği hiçbirşey yok.

    Ayrıca bir telefonun anakartı telefonun tüm elektronik devrelerinin bulunduğu birimdir ve servis dışında zaten bulunmaz.

    Sizin cihazlarınız oldukça eski cihazlar olduğu için 1400 TL gibi bir maliyet çok mantıklı olmayacaktır. O yüzden sizin yeni cihaz alma zamanınız gelmiş sanırım.
  • Arkadaşlar bu cihazın hafıza sorununu çözebilen var mıdır ? Cihazda hiç fotoğraf yok, whatsapp fotoğraflarını siliyorum.
    Ama bir türlü depolama alanını azalıyor yazısını kaldıramıyorum.
    Küçük hafızası sinir etti
  • thedeparted kullanıcısına yanıt
    Lg denildiğinde o kadar hafife alınmamalı ve bu kadar kolayda olmamalı.Ayrıca sizin 3 yılda bir yeni telefon alacak paranız olabilir bu durumları böyle kabullenede bilirsiniz. Ben katılmıyorum.
  • Herkese hayırlı forumlar.

    Ben lg g4 stylus telefonumu 18.11.2017 tarihinde Ankara Güneş Elektronik yetkili servisine garantiye gönderdim. İlk önce anakartta sıkıntı olduğu ve sipariş verildiği bilgisi aldım. 04.12.2017 tarihinde ise cihazım değişime sunuldu şekilde bilgilendirildim. Benim sorum şu anda süreç nasıl ilerlicek. Ne zaman yeni cihaz değişimi yapılır? Hangi cihazın geleceğine ben karar verebilirmiyim ? Birde yeni cihazımın garanti süresi nasıl olur ?

    Şimdide teşekkür ederim.



    Lütfen daha önce güneş lg servisiyle çalışanlar müşteri hizmetlerine nasıl bağlanacağımı söyleyebilirlermi ?
  • Bir bilgisi olan yokmu arkadaşlar, hala ban dönüş yapılmadı. Yapılırsa ne şekilde olur güncel olarak cihaz değişimlerinde hangi cihazlar oluyor ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.