Şimdi Ara

3 haftadır ping dalgalanması (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
5.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagriyil


    quote:

    Orijinalden alıntı: GoldenParsTR

    Arkadaslar adsl vdsl altyapısı için konuşuyorum. Bu konuyu geçen yıl açmıştım ve 5 ayın sonunda çözüldü. Sorunda şu şekilde çözüldü ilk önce ilçe telekoma gittim yarım saat dil döktüm bi tane bayan vardı sorundan pek anlamadı ve geri geldim. Sonra izmirde 2 tane ana büyük santral var ben konaktaki santralden telefon aldım ve konuştuk baya. sansıma o gün pek fazla ping olmadı 50 60 ms filandı. ve ertesi gün ping tekrar fırladı ve aradım. Ordaki benı arayan arkadas iyi yapmışsınız hemen modeminize bi tracert atıcam dedi ve sonucta oha olarak cevap verdi. 350 ms tracert cıktıgını soyledı. Sonra bir kac tane daha telefon numaradı verdım o numaralara baglı modemlerede ping attı ve sonuc aynıydı. Tamam dedı ben sorunu gördüm ve 1 2 gün içinde dönücem dedi ve ertesi gün aradı. Sonuc olarak bölge santraliniz 450 megabit olması gereken hız 150 ye düşmüş dedi bu yüzden akşam yogunluk olunca hız yetmiyor bir nevi darboğaz oldugunu soyledi. Santrali tekrar 450 çıkardım 1 2 gün test edin dedi. Sorun oluşmadı ve çözüldü. Eylül ayından ocak subat ayıba kadar deli günler gecırdım. Yazdıgım yazıyı okursanız böyle bir yol izleyebilirsınız.

    Özellikle tracert cıktınıza ıyı bakın tracert ip yolunu izler ve modem 192.168.1.1 den sonra santrale ulaşır o aradaki max ping 10 20 olmalıdır. Bende şuan 9 ms eğer santral başlangıcında 100 lü 200 lüping olusuyorsa sorun santraldedır.

    Hocam santral derken saha dolabı kapasiteniz mi arttırıldı?
    Nasıl arttırdılar onu anlamadım, kabine yeni port falan mı eklediler acaba..

    Hayır zaten bölgede fiber yok bu eski tip saha dolapları olan bölgelerde santral olur bir nevı ana dagıtıcı gıbı saha dolaplarından önce burdan geçer yani modem ilk olarak bu cihaza ulaşır. Ordan ilçe santral sonra şehir santraline diye gider. Benim sıkıntı bulundugum köydeki santraldeydı. Eğer bolgede arkadaslarınız varsa büyük ihtimal vardır aksam saatlerınde onlardanda speedtest tracert cekmesını ısteyın. Ve bakın onlardada sorun varmı. Eğer mahallenızde fiber tip 7 saha dolabı var ıse o mahalleden veya o saha dolabından hızmet alanlarla konusun cunku onlar artık bı nevi santral oluyor. Ben bıraz sanslıydım gecen yıl bilgisayarcıdaydım zaten şikayet veya sorun ıcın gelenler oldu test etme sansım oldu. Googlede şehir santralinizin numarasını aratın bulabilirsenız aratın soyleyın. Ttnet superonlıne hıcbırsekılde yardımcı olmuyor denemeyın bıle ben cok denemıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.