Şimdi Ara

İşte Türkiye'nin yerli otomobili: İlk görüntüler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.223
Cevap
14
Favori
68.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • İşte Türkiye'nin yerli otomobili: İlk görüntüler 

     

    Tübitak öncülüğünde ülkemizde geliştirilen yerli otomobil projesinin öncül prototipine ait ilk görseller, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı sayın Fikri Işık tarafından paylaşıldı.

     

    En çok merak edilen konuların başında motor teknolojisi geliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı sayın Fikri Işık'ın açıklamalarına göre yerli otomobil için üç farklı versiyon üzerinde çalışılıyor. Bunlar konvansiyonel yani içten yanmalı bildiğimiz yakıtlı motora sahip, elektrikli ve menzili uzatılmış (muhtemelen daha güçlü pile sahip) elektrikli seçenekler.

     

    Kamuflaj ile detayları gizlenmiş görüntüler, öncül prototiplere ait görüntüler. Bitmiş tasarım olduğunu söylemek bir yana bitmeye yakın olduğunu bile şu aşamada konuşmak mümkün değil. Zira tablo itibariyle prototipler Cadillac'ın BLS modeli gibi duruyor ve muhtemelen hedeflenen otomobilin olması gereken bir takım özellikleri bu araçlar üzerinde test ediliyor.

     

    Yine Fikri Işık'ın açıklamalarına göre, yerli otomobilin yollara inmesi için hedeflenen tarih 2020 dolayısıyla önümüzdeki uzun soluklu süreçte tasarım-teknoloji gibi kritik konularda, Tübitak öncülüğünde yoğun çalışmalar yapılması bekleniyor. Bu arada prototip otomobiller konusunda tercihin Cadillac'tan yana yapılması, yerli otomobil için GM ile teknoloji işbirliği yapılıp yapılmadığı sorusunu da beraberinde getiriyor.

      



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    İşte Türkiye'nin yerli otomobili: İlk görüntüler
    İşte Türkiye'nin yerli otomobili: İlk görüntüler
    İşte Türkiye'nin yerli otomobili: İlk görüntüler
    İşte Türkiye'nin yerli otomobili: İlk görüntüler
     

     



     








  • Elektrikli olsun
    Motorlu taşıtlar vergisi yıllık 200 TL olsun
    Menzili 300 Km gitsin
    Fiyatı 30 bin TL olsun

    İnsanımızı bu şekilde teşvik edip yerli otomobilin hızlı bir şekilde büyümesine sağlayacaktır. Ayrıca iyi bir pazarlama ve satış ağı ile tüm ortadoğu, doğu avrupa ve asya ülkelerinin bir kısmını domine edebilecek potansiyele sahip.

    Bunların hepsini yapsınlar
    Devletimizi takdir edelim hep birlikte ve destek olalım

    Sanırım araç olarak cadillac bls yi kullanmışlar, umarım bu kasayı iskelet, yazılım ve diğer parçalarını lisanslamışlardır ve üzerine koyarak geliştirir daha özgün birşeyler ortaya çıkarırlar. Unutmayın daha emekleme aşamasında herşey.

    Kamuflajları çıkarınca çok daha güzel görüneceğine eminim, Başlangıç için çok güzel duruyor. 100 de 100 tüm parçaların Türk malı olması teorik olarakta uygulamda da zaten mümkün değil. Önemli olan şimdilik Markanın Türk olması. İnsanın kendi ulusu için meydana getirdiği birşeylere çok mutlu olabiliyor. Arkadaşlar hepimiz çalışalım, hepimizi daha çok çalışalım ki, gelecek nesillere daha güzel bir Türkiye bırakalım.

    Atatürk:

    Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur. Denebilir ki, hiçbir şeye muhtaç değiliz, yalnız bir tek şeye ihtiyacımız var: Çalışkan olmak! Servet ve onun doğal sonucu olan rahat yaşamak ve mutluluk, yalnız ve ancak çalışanların hakkıdır. . Yaşamak demek çalışmak demektir.



    DUZELTME, EDIT, YENİ GÜNCELLEME
    --------------------------------------------------------------------------------------------------

    [size=5]Hayırlı olsun herkese arkadaşlar




    Bakan Işık: Saab 9-3'ün tüm haklarını satın aldık

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobille ilgili, "Saab 9-3'ün sadece isim hakkını değil, tüm fikri mülkiyet haklarını satın aldık" dedi.
    Işık, TRT Haber'de katıldığı programda, yerli otomobil çalışmalarına ilişkin soruları yanıtladı.

    Yerli otomobil için iki yolun bulunduğuna işaret eden Işık, bunlardan birinin her şeyin Türkiye tarafından yapılıp, ortaya bir prototip çıkarmak olduğunu söyledi. Böyle bir çalışmanın 3-5 yıl zaman alacağını ve 1 milyar dolarlık da maliyet gerektirdiğine dikkati çeken Işık, şunları kaydetti:

    "Bu, aslında Amerika'yı yeniden keşfetmek anlamına da gelir. İkinci yol nedir? Bu noktada çalışmış, bilinen, kendini ispat etmiş bazı firmalarla işbirliği yapmak ama her şeyden önce fikri mülkiyet hakları sizde olan bir platforma sahip olmak. Biz bu iki alternatif arasında karar vermek durumundaydık ve dedik ki, '5 yıllık zamanı ve 1 milyar doları boşa harcamayalım ve zaten varolan bir platformun fikri mülkiyet haklarını satın alarak, bunun üzerinden teknolojiyi geliştirmeye devam edersek, en az 3 yıl ve 1 milyar dolarlık avantajla başlamış oluruz ve o 1 milyar dolarla projeyi bitirebiliriz.' Bu noktada ciddi bir araştırma yaptık ve Saab 9-3'ün platformunun bizim açımızdan çok uygun olduğunu tespit ettik."

    YERLİ MARKA OTOYA ÜÇÜNCÜ KEZ İNFAZ

    "Saab 9-3'ün tüm fikri mülkiyet haklarını satın aldık"

    Bunun üzerine yoğun bir çalışma yapıldığını ve Saab 9-3'ün sadece isim hakkı değil, tüm fikri mülkiyet haklarını satın aldıklarını bildiren Işık, bu satın alma sürecinin dahi 6 ay sürdüğünü bildirdi.

    Bakan Fikri Işık, bunun sonucunda Türkiye'nin elinde artık geliştirmeye hazır bir araç bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

    "Bu, Türkiye'ye en az 3 ila 5 yıl arasında zaman kazandırdı ve şu anda ticari bir şey olduğu için rakam veremiyorum ama bunu çok çok uygun bir maliyetle Türkiye'ye kazandırmış olduk ama şu an işin 'A' noktasındayız. Türkiye'nin asıl ilerlemek istediği alan menzili uzatılmış elektrikli araç. Bunun için bu bir platform olacak ve bu platformu biz geliştirmeye başladık. TÜBİTAK burada önemli bir liderlik üstlenecek ama bunu satın aldığımız Saab 9-3'ü geliştiren Nevs firmasıyla bu alanda işbirliğimizi sürdüreceğiz."

    Kuru milliyetçilikle hareket etmediklerini vurgulayan Işık, "Burada çalışan herkes Türk olacak, her şeyi biz geliştireceğiz" gibi bir arzularının olmadığını, zaten dünyada da artık böyle bir şeyin olmadığını ifade etti.

    Konuyla ilgili Türkiye'nin tüm birikimini kullanacaklarını ve dünyanın en iyileriyle çalışacaklarını vurgulayan Işık, 2020 yılında herkesin gurur duyacağı bir otomobili yollara çıkaracaklarını söyledi.


    Yerli otomobile saldırmaya devam ediyorlar

    NEDEN SAAB TERCİH EDİLDİ?

    Saab'ı neden tercih ettiklerini de açıklayan Işık, "Saab'ın gerçekten iyi bir teknolojisi var. Çok kaliteli, konforlu ve sağlam araçlarıyla tanınıyor. Dolayısıyla böyle bir araçla başlangıç yapmanın, Türkiye'nin menfaatine olduğunu düşündük" dedi.

    Şu anda alınan platformun tüm fikri mülkiyet haklarının Türkiye'de olduğunu dile getiren Işık, şu değerlendirmelerde bulundu:

    "Burada yarın, 'şurası benimdi, burasını yapamazsınız' gibi bir tartışmaya düşmek istemedik ve net bir çalışma ortaya koyduk. Ayrıca, marka Türk markası olacak, Saab olmayacak. İspatlamak durumunda kalacağımız bir süreç olmayacak. Saab'ın birikimini ve güvenini arkamıza alacağız ama markamız Türk markası olacak ve teknolojiyi kesinlikle Türkiye'de geliştireceğiz. Aracın dizaynından tasarımına, diğer tüm unsurlarına kadar merkez Türkiye olacak. Şu anda kendi geliştirdiğimiz batarya teknolojisi var, elektrikli tahrik sistemleri var, TÜBİTAK'ın ve özel sektörün yaptığı çalışmalar var. Bu birikimden faydalanmayı arzu ediyoruz ve önemli nokta da şu , bu araç inşallah seri üretime geçtiğinde hedefimiz minimum yüzde 85 parçasının Türkiye'de üretilmesi."

    Son günlerdeki yerli otomobil tartışmalarından memnun olduğunu dile getiren Işık, "Beni üzen sadece şu, 1961'deki gibi kategorik karşıtlar. Yani 'Türk aklı otomobil yapamaz', niye yapamasın? Yeter ki siyasi irade olsun ve toplum da bu iradenin arkasında dursun." ifadelerini kullandı. Işık, toplumda buna büyük bir arzu olduğunu sözlerine ekledi.

    http://www.milliyet.com.tr/isik-saab-9-3-un-tum-fikri/ekonomi/detay/2132466/default.htm
    İlk yerli otomobil olarak son zamanlarda Tübitak'ın öncülüğünde Saab 9-3 modeli ve bu altyapıyı satın aldığımız Çin'e ait İsveç firması NEVS akla geliyor.Doğru veya yanlış bir çalışma var ve devam ediyor.

    Bunun yanında Toyota Corolla kasasında elektrikli otomobil yapıp satan ve hatta Çin'de ortakğıyla otomobil üretim aşamasında olan DMA ve diğer firmalarla işbirliği yapılsaydı daha güzel olurdu.

    Diğer taraftan neye göre ilk yerli otomobil diyoruz; sadece monte etmek yani montaj yerli mi
    o zaman ilk yerli 1928 de Karaköy'de montajı yapılan Ford A Serisi otomobiller ilk yerli!


    Veya,, 1958' yılındaki Nobel 200, 1960'ta Otosan tarafından montajı yapılan Ford Consul ve yine Otosan tarafından 1963 te monte edilen Ford Taunus 17M SW modelleri ilk yerli miydi?


    Aslında ilk ve en yüksek yerlilik oranına sahip Devrim Otomobili'ydi.En zor şatlarda ve kısa zamanda 4 otomobil ve farklı 10 motor imal edildi.Karalanmaya çalışılsa da üretime geçmesine izin verilmese de gerçek ilk yerli Devrim'di.

    1966'da ilk yerli seri üretim otomobilimiz Anadol üretilmeye başlandı.Ancak tasarımı İngiliz Reliant'a ve altyapıyla motoru Ford'a aitti.Onunda en güzel ve tasarımı yerli olan modeli STC idi.
    Şimdi ilk yerli otomobil hangisiydi, sizce?
  • Hayırlı uğurlu olsun tasarımı çok hoş olmuş, eski kasa Vectra ve Cadillac karışımı gibi güzel olmuş, umarım fiyatı uygun ve seri üretimi bi an önce olur.

  • Vay bee.. Hosuma gitti.

  • İnşaallah daha iyilerini de yaparlar. Çok geride kaldık, artık bir şeyler yapmamız gerek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni kasa Doğan mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk yerli otomotivi devrimdir.adam akıllı değer verilseydi şuan teknolojide çok farklı noktalarda olurduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cadillac srt olmuş bu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben beğendim ,sade bir yapısı var. neymiş isteyince yapılıyormuş. yapacak babayiğit arıyoruz falan boş laflarmış. devlet isteyince yapar kardeşim,elini atması yeter.bakınız devlet diyorum DEVLET. anladınız.

  • Güzel olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten devlet simdiye kadar niye yapmadi anlayamadim.

    50 bin olsa 20 binini zaten vergi diye alacak.

    yilda 1 m da mtv 10 yilda bi 10 m da ordan kapar benzini zarti zurtu vergisi yedek parcasi falan filan.

    komple kar olur zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yalan söyleyeyim tasarım beklentimin üstünde çıktı. Güzel olmuş. Bu kadar beklemiyordum. İnşallah seri üretimini de görürüz.






    Edit: Arkadaşlar artılamışlar ama ne yazık ki şu an hayal kırıklığı yaşıyorum. Araç zaten var olan bir tasarımmış. Keşke ona buna benzese bile özgün bir tasarım olsaydı veya "tasarım bize ait değil filanca araç üzerine geliştirme yapıyoruz" deselerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dor Niro -- 13 Ekim 2015; 17:12:53 >
  • Adamlar zor sigmis icine.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidip %200 vergi almazlarsa gider alırım görüntüsü de çok hoş umarım performansı da güzel olur.
    Markalaşıp yeni Modeller üretirlerse ne güzel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden dış tasarim guzel duruyor,benzinin nerdeyse 5 lira oldugu bu ulkede yakit tuketimi konusunda da iyi olursa alinir bu arac.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    Bu % 100 yerli mi ?
    motorundan şanzımanına kadar komple yerli mi ?

    Hangi marka %100 yerli ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cadillac gibi olmus begendim ben ucuz ve iyi motor secenekleriyle gelirse alinir 😄😄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İç tasarım orta derece

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 tanesi elektrikli olacakmış.Bakanın da dediği gibi geçiş dönemi artık elektrikli olması mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarım güzel.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.