Şimdi Ara

Çatısız Bina üstü betona su ve ısı yalıtımı tavsiye? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
5
Favori
161.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • zemine gereken temizlik yapıldıktan sonra bu iki ürün ile teras çatı izolasyonu sağlayabilirsiniz:
    https://www.teknocati.com/malzeme/poliuretan-likit-membran/ - köşeleride bu malzeme ile kaplayabilirsiniz :https://www.teknocati.com/malzeme/sosis-mastik-poliuretan-istanbul-kocaeli/




  • Eğer terasınız gezilmeyen bir çatı ise hem su yalıtımını hem de ısı yalıtımını aşağıdaki detaydaki çözebilirsiniz,kullanılacak su yalıtım ürünü Bitümlü membran, su yalıtımının en kolay pratik ve az maliyetli çözümü için rahatlıkla tercih edebilirsiniz.



     Çatısız Bina üstü betona su ve ısı yalıtımı tavsiye?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mühendis_1977 -- 15 Eylül 2020; 10:27:4 >
  • Hocam 4 daireli 2 katlı bir inşaatımız devam etmekte çatıyı yapıp yapmamak konusunda kararsız kaldık. Bodrum katı da yaptığımızdan dolayı yere ihtiyacımız kalmıyor biz de çatı yapmayıp orayı teras olarak kullanma düşüncemiz var. Çatı yapmasak bi sıkıntı olurmu ilerde ısı ve su sızıntısı gibi. Fiyat açısından ne değişiyor. Çatı alanı 250 metre kare. Bölge iç anadolu olduğundan dolayı soğuk geçer kışlar. Bi fikir verirseniz çok mutlu olurum.

  • Yusufer10 Y kullanıcısına yanıt

    Binanıza adam akıllı yalıtım yaptırırsanız Ve beton atmada önce koyulan köpükleri koyarsanız. Ek olarak mantolama ve ısı yalıtımı yüksek olan camlar koyarsanız çatıdan ısı kaybı azalır. Biz dış cepheye 4 cm mantolama ve (Test için 1 odaya) 1 cm lik köpük koyduk eskiden odada iliğimiz donarken şimdi ufak bir ısı ile üşümüoruz bile.

    Çatıyı yaparken yalıtımlı sac kullanmayacaksanız manası kalmıyor. Yağmurda bile aşırı ses çıkıyor. Betonu güzel atıp suyun birikeceği yer bırakmayıp suyun çabucak akacağı şekilde olursa ve duvarların dibini betonlyıp duvarı komple sıvayıp(+Üstüne şapka) su alacağını düşünmüyorum.

  • İyi akşamlar cümleten. İş yerimiz kira bina üstü düz betondu. Üzerine komple fayans döşeyerek geçen kış i kurtardık. Fakat bu sene yağmurlarla beraber tekrar nem alma problemi ortaya çıktı. Çatı çok maliyetli ve mal sahibi yanaşmıyor. Fayanslarimiz yeni. Şu ile ilgili çözüm öneriniz nelerdir. Bahsettigim alan 60 70 metre kare var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Recoow09

    İyi akşamlar cümleten. İş yerimiz kira bina üstü düz betondu. Üzerine komple fayans döşeyerek geçen kış i kurtardık. Fakat bu sene yağmurlarla beraber tekrar nem alma problemi ortaya çıktı. Çatı çok maliyetli ve mal sahibi yanaşmıyor. Fayanslarimiz yeni. Şu ile ilgili çözüm öneriniz nelerdir. Bahsettigim alan 60 70 metre kare var.

    Aynı arkadaşın durumu gibi bir durum benim de başıma geldi arkadaşlar. Terasın hemen altında dairem var ancak banyonun tavan bölgesinden su geliyor ve hemen yanındaki yatak odasının duvarına da küf ve rutubet yapıyor. Suyun kaynağını nokta atışı olarak bulamadık ancak terasta beton dışında başka bir kaplama yok. Ben evi almadan önce terastaki 1-2 bölgeye çimento benzeri bir malzeme ile yalıtım yapılmaya çalışılmış ancak o da çatlamış.

    En mantıklı çözüm demir sac kaplama çatı yaptırmak gibi ancak maliyet yüksek olacağı için daire sakinleri pek sıcak bakmıyor.

    Onun dışındaki alternatif çözümlerden, 3mm düz membran üstüne taşlı membran kaplama öneren de var, Weber FDF veya İSONEM boya öneren de var. Teras için yalıtım öneriniz nedir? Tecrübesi olan var mı?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: -PuSu-

    Arkadasim terasi hangi amacla kullanacagin çok önemli.. bahce bile yapabilirsin.. onemli olan dogru sorularla dogru cevabi bulmak!! Su yalıtimi korkulacak bir durum degildir. Dogru malzeme, dogru uygulanirsa catida havuz bile yapabilirsin. Tam olarak istediklerini alabilirsem yardimci olabilirim..

    Merhaba bu mesajınızı görünce sizin değerli fikrinizi almak istedim 65 metrekare terasım var alt kata yağmurda nem ve su damlaları yapıyor diye ŞAP dökdürdük ve Şapda azda olsa çatlak var diye üzerinede su yalıtım malzemesi sürdük yarabbim 2 gün yağmur yağdı Allah sizi inandırsın Hiç nem almayan bölümler dahi damla damla aşağıya gavur evi tabir ettigimiz gibi akıtmaya başladı evin tüm tavanı nem ve damla damla aşağıya akıyor allahını seversen havuz bile yapılır diyorsun bu işi nasıl çözeriz bir yardım et,Ben Ayvalıkta ikamet ediyorum su yalıtımmı sürsem yine, ondülin gibi malzemeler var teras üzerine yapılıyor çardak gibi bişilermi yapsak,çatımı yapsak nasıl bir çatı olmalı yardım edebilirmisin fikir versen bana çok makbule geçer şimdiden sağol

    Bende de arkadaştaki gibi nereden geldiği tam belli olmayan ancak ince çatlakların olduğu teras problemi var. Çatı yaptırmaya daire sakinleri yanaşmıyor. Şimdi yalıtım boyaları ile boya yaptırırım ancak bu sefer daha da kötü olursa bu sefer diğer daire sahiplerine de anlatamam derdimi. Böyle bir problem yaşayıp da çözmüş olan yok mu?





  • Eğer üzerinde ayrıca bir çatısı olmayan betonarme teras döşemenizde, alt kata geçen su, nem ve rutubet problemleri yaşıyorsanız, şu uygulamaları yapabilirsiniz. Bu uygulama detayları ile en az maliyetle hem su yalıtımı hem de ısı yalıtımı probleminizi çözmüş olursunuz.


    1. Eğer terasınız üzerinde gezilmeyen bir teras döşeme ise önce yağmur gider süzgeçlerine doğru olacak şekilde ince bir eğim şapı atılır, üzerine bitüm astar sürüldükten sonra 2 kat Bitümlü su yalıtım membranı uygulaması yapılır, her iki katta şaşırtmalı olarak ve tam yapıştırma olacak şekilde olmalıdır, ayrıca parapet köşelerine pah uygulaması yapılmalı, membranın zedelenmesi engellenmeli 90 derecelik kıvrılmalardan kaçınılmalıdır. Bitümlü membran uygulaması bittikten sonra kalınlığı yapınızın bulunduğu iklim şartlarına bağlı olarak değişen XPS (Ekstrüde Polistren Köpük- 60cmx120cm ) serilir. Üzerine de bir filtre katmanı olması için 5 ila 10 cm çakıl taş kaplama yapabilirsiniz. Teknik detay çizimini de aşağıya tekrar ekleyeceğim.


    1. 2. Eğer terasınız üzerinde gezilebilen bir teras döşeme ise uygulamada bir takım değişiklikler olması gerekiyor ve burda maliyet biraz artıyor, benim önerim şöyle olacak Xps (Ekstrüde Polistren Köpük-60cmx120cm) uygulamaya kadar herşey aynı, sadece bu aşamadan sonra xps in üzerine bir kat daha 5 ila 7 cm yük dağıtma şapı atmamız gerekecek, bu uygulamadan sonra da karo yer seramiği ya da zevkinize göre başka bir kaplamada tercih edebilirsiniz.


    Fakat tüm bu detayları uygulamadan önce dikkat edilmesi gereken altın kural, yapınızdaki betonarme teras döşemenizin betonarme mukavemetinin ne kadarını koruduğunun irdelenmesi gerekir, çünkü detaylarda da gördüğünüz üzere, ilave şap ve çakıl taşı yükleri söz konusu olacak, betonun bu gelecek ilave yüklere dayanacak kapasitede olması gerekir, hele de uzun yıllar suyun korozyon( paslanma) etkilerine maruz kaldıysa mukavemetinin belli bir kısmını kaybetmiş olabilir. Eğer mukavemet anlamında bir sıkıntı olacağı düşünülmüyorsa yukardaki uygulamalar rahatlıkla yapılabilir. Aksi durumlar da daha hafif olan püskürtme ya da sürme izolasyon alternatifleri düşünülebilir fakat bu alternatifler ile alakalı çok fazla bilgi sahibi olmadığım için, bu konuda uzman başka kişilerden fikir almanızı tavsiye ederim.



     Çatısız Bina üstü betona su ve ısı yalıtımı tavsiye?




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.