Şimdi Ara

Fujifilm X-E2 Body + XC 16-50mm OIS Kit, 3 Yıl Garantili Sıfır Makine 3468 TL'dan 1899 TL'ya düşmüş!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
4
Favori
3.233
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yanlış duymadınız, Fujifilm kampanya yapmış, outlet olmayan sıfır kutusunda X-E2 + XC 16-50mm OIS Kit sadece 1899 TL!!! Kampanya 3 gün önce başladı, 50 siyah, 50 gümüş renk vardı, an itibariyle 18 Gümüş, 11 Siyah kalmış, ben hemen 1 tane gümüş aldım 2 gün önce, size de haber vereyim dedim :)

    Not: Kit'in yurtdışı fiyatı yaklaşık 1000 dolar, gümrüğe vergi ödemeseniz bile 3000 TL'ya geliyor.

    https://www.fujifilmshop.com/katalog/fotograf_makineleri/x-sistem_kit/x-e2_kit?siralama=arf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 5 Ekim 2015; 20:58:08 >



  • makina uygun olabilir ama lens ler kaç para bu önemli :)
  • fiyat cok iyi. hatta kampanyanun ilk gunu sitede yanlis fiyat yazmislar sandim. 7-8 ay önce bu fiyata ikinci eli zor aliniyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat çok çok iyi. Satın almak için elim ayağım gidip gidip geliyor. Zaten halihazırda 5D mark 3 var, onun yanına bir de aynasız mı patlatsam acaba?
    Objektifi çok beğenmedim ama onu da satıp, istediğim objektifi aldığım zaman efsane olur.
  • Çok iyi fiyat. Aynasız meraklıları kaçırmasın. 2009'dan beri X-Sistem kullanıcısı olarak ben de 6 aydır X-E2 kullanıyorum. Pancake lens ile memnunum. Yakında gelecek Firmware 4.0 güncellemesi ile makinenin yazılımsal olarak X-T10'dan farkı kalmayacak. X-T10 da başarılı bir makine ama X-E2'deki rangefinder hissiyatı gibisi yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bar_Fedaisi

    Fiyat çok çok iyi. Satın almak için elim ayağım gidip gidip geliyor. Zaten halihazırda 5D mark 3 var, onun yanına bir de aynasız mı patlatsam acaba?
    Objektifi çok beğenmedim ama onu da satıp, istediğim objektifi aldığım zaman efsane olur.

    kit lensi 300-400 tl ye satip, 18-55 f 2.8-4 olan lensi ikinci el 700-800 tl ye bulabilirsiniz. tadindan yenmez. ben koskoca setimi satip aynasiza gectim. memnunum simdilik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi fiyat. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X-m1'de de indirim var. Bu iki makine arasında başlangıc seviyesi birinin nasıl bir tercihte bulunmasını önerirsiniz?
  • Fiyat çok iyi de para yok :D
  • peki benden bir soru olsun o zaman geçen haftaki kampanyadaki x-pro 1+ XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS Lens = 1999 TL mi yoksa bu ikili mi?
  • x-t1 olsa keşke :((
  • peki outlet olma ihtimali yüzde kaç? yani kapalı kutu olduğu kesin mi?
  • Bir hata olmadığı sürece outlet ürünü diye göndermez FujifilmTR. Stokları eritmek için bu indirimler.

    XC16-50 denediğim kitlensler içinde en iyisi diyebilirim. Ama alıp hemen satmayı düşünenleri uyarmak lazım, kitlenstir kötüdür önyargısı nedeniyle fujiciler bile tercih etmiyor. En fazla 350-400 e satılabilir.

    Fuji'lerde kötü gövde yok. Retro görünümleri de eğlenceli ve fotoğraf çekmeye teşvik edici. Ama ihtiyacınızı net olarak belirleyin. Hareketli LCD'yi çok kullanan biriyseniz X-E2 o konuda sıkıntılı mesela. Yani salt fiyata odaklanmayın.

    Lens konusunda da yine 1-2 lens dışında neredeyse tamamı çok yüksek kalitede ve iyi lensler. Ucuz değiller ama ve k m43 sistemi gibi ya da NEX serisi gibi alternatifli ucuza bulabileceğiniz lensler yok. Ama manuel lens kullanmak çok eğlenceli. Ve bir iki adaptörle fujinon lensler dışında da sizi tatmin edecek alternatifler yaratabilirsiniz. (Ben Hexanon AR iki adet lens kullandım adaptörle. Çok memnundum. Makinadan çıkarmıyordum neredeyse)

    X-pro, X-E2 denedim X-A1 uzun soluklu kullandım. Genel itibariyla Fuji'yi tavsiye ederim. Özellikle dSLR'dan geçecek arkadaşlar görece de olsa X-T10 ve X-T1 dışındakiler görece yavaş makinalar. Biraz sabır ve şevkat isterler :) Ama bir o kadar da güzeller.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batistuta

    gittigidiyordaki outlet değilse 100 lira maxipuan ve %5 indirimle çılgın atar

    http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/fujifilm-x-e2-xc-16-50mm-hediyeli-kit-186916532?gclid=COrSsvecq8gCFefOcgodvMILTA&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

    buradaki outlet değilmiş satıcıya sordum. sıfır kutusunda gönderiliyr dedi.
  • Batistuta kullanıcısına yanıt
    % 5 indirim nereden?
  • Ben valla dediğim gibi, hemen 1 tane gümüş aldım, zaten para biriktiriyodum, gözü karartmıştım, 3000 TL'dan fazla verecektim makineye, bi baktım 1900 :)

    Türkiye'de X-Pro 1'i eline ilk alan insanlardan biri olarak (o zamanlar Fujifilm bünyesindeydim, şu an Ağrı'da akademisyenim) o zamanlardan beri bir Fuji X Aynasızına sahip olmak istedim, X-Pro'yu indirimli alabiliyordum firmada olduğum için haliyle, ayrıca sabahtan akşama da elimdeydi zaten, dükkandan çıkarmadıkça kurcalıyordum işin açıkçası ama, X-Pro 1 çok pahalıydı hatırlarsanız ilk çıktığında, indirimle bile 35mm F1.4 ile (o zamanlar sadece 3 tane prime lens vardı) bana 5000 TL'dan pahalıya geliyordu, asgari ücretten biraz fazlasıyla İstanbul'da kira ödeyen biri için çok yüksek bir rakamdı, ben de sadece dükkanda mıncıklıyodum makineyi :) Nerden nereye, şimdi X-E2 sahibi olduk, vay be... Kargoya verilmiş bugün, inşallah çarşamba elimde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paladyum

    peki benden bir soru olsun o zaman geçen haftaki kampanyadaki x-pro 1+ XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS Lens = 1999 TL mi yoksa bu ikili mi?

    Sana da ben cevap vereyim, üstte de dediğim gibi X-Pro 1'e Türkiye'de ilk dokunan şanslı insanlardan biriyim, dükkanda da baya bir kullandım...

    İkisi arasında düşünecek olursak: X-Pro dünyada hem elektronik vizöre, hem de gerçek vizöre sahip 2. makine ki bir önceki Fujifilm X100 idi, bu da X-Pro 1'i bu özellikteki ilk lensi değiştirilebilir makine yapar, bildiğim kadarıyla hâlâ da bu alanda tek, ister DSLR gibi gerçek vizör, ister elektronik vizör, sadece ön tarafındaki ufak bir kolla hemen tık diye ikisi arasında geçiş yapılıyor. Ayrıca 18-55mm F2.8-4 R lens kesinlikle 16-50mm F3.5-5.6 lensten iyidir amaaaaa bu 16-50mm lensin kötü olduğu anlamına gelmiyor, çekilen resimlere baktığımızda rahatça hâlâ dünyadaki en iyi stok lens olduğunu söyleyebiliriz.

    16-50'nin resimlerine buradan bakılabilir:https://www.flickr.com/groups/fujinon_xc16-50mm/pool/

    18-55'in resimlerine de buradan bakılabilir:https://www.flickr.com/groups/fujinon_xf18-55mm/pool/

    Tabi ki resimleri incelerken çeken makineye bakmanızda fayda var, X-A1 ve X-A2 de bu lensleri kullanıyor fakat sensörleri X-Trans değil, bu yüzden kumlanma oranları çok daha yüksek kalıyor. Ayrıca burada 16-50'nin plastik olduğu ve manuel diyafram halkasına sahip olmadığını belirtmek gerekiyor. 18-55 ise full metal bir gövdeye ve kullanması çok eğlenceli manuel diyafram halkasına sahip...

    Madalyonun diğer tarafında X-Pro 1, X-E2'ye göre çok ağır ve büyük kalıyor, serinin ilk makinesi olması hasebiyle Auto-Focus (AF) ve diğer işlem özellikleri olarak da çok yavaş kalıyor. Ayrıca dahili flaş da bulunmuyor.


    X-E2'ye bakarsak, sadece elektronik vizörü olsa da bu vizör dünyanın en iyilerinden biri, gecikme süresi çok düşük, sanki gerçek vizörden bakıyormuş gibi ve çözünürlüğü inanılmaz yüksek, 2.360.000 noktalı bişi, altındaki 3 inç kocaman ekran bile 1.040.000 noktalı, küçücük vizörde o çözünürlüğü siz düşünün, gerçi bu tamamen kişisel tercih, birçokları SLR'dan alışık oldukları gibi gerçek görüşlü vizörü beğenirken ben mesela elektronik vizörü daha çok seviyorum. X-E2'de kullanılan yeni işlemci ile çok daha hızlı, ayrıca yeni ve daha iyi X-Trans II sensörde hybrid AF var, yani hem phase detect, hem de contrast detect noktaları ile AF hızı X-Pro1 e göre çok daha iyi, ben çok kullanmayacağımı düşünsem de X-E2'de ekstra olarak Wi-Fi özelliği de bulunuyor. Daha küçük, daha hafif, dahili flaşı var...

    Tüm bunları göz önüne aldığımda ben tercihimi X-E2'den yana kullanırdım. Ne de olsa lens değişebilir, ilerde lens alırım, ama makinenin özellikleri, boyutu, sahip olabileceği maksimum hızı değişmez. Aynı bir laptop alırken işi bilenlerin ram ve harddiskten önce değiştiremeyecekleri parçalar olan işlemci, ekran kartı, kasa ve ekran kalitesine bakması gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 5 Ekim 2015; 21:41:06 >
  • Ifone 5s mi bu nakine mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: göktuğbey

    Ifone 5s mi bu nakine mi

    Bence kesinlikle Ford Focus...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 5 Ekim 2015; 22:34:48 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.