Şimdi Ara

Nokian wr d4 kış lastiği (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
10
Favori
30.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Ben de geçen gün wr d4'leri taktırdım. Taktırdıktan sonraki gün otobanda sağanak yağmura yakalandım. Sol şeritte 110 km/h gibi bir hızla sol taraftan su birikintisine daldım, sıçrayan su sol kapıları komple yıkadı derinliğini az çok tahmin edebilirsiniz. Suyu ok gibi yarıp geçtim O yağmurda gerek fren gerek direksiyon hakimiyeti olsun hiç güvensizlik hissettirmedi.

    Ses bakımından dişli kaba asfaltta ses yapmayan lastik görmedim, varsa da ben hiç denk gelmedim. Ama pürüzsüz kaymak asfaltta yazlıklara (lassa) kıyasla neredeyse hiç ses çıkarmıyor. Konfor/yumuşaklık bakımından açıkçası yazlıklara kıyasla fazla bir fark hissetmedim. Yalnız ben yanaklı güçlendirilmiş xl modelinden aldım, belki bundan kaynaklıdır.

    Ben de continental ts860 ile bunun arasında kalmıştım. Continental'in gürültülü olduğu hakkında yorumlar okudum ve vazgeçip bunu aldım.




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Continental' in aynı serisine ben de bakmıştım. Nokian WRD4 piyasada 290 TL iken, Continental' in sözünü ettiğiniz serisini bana 380 TL dediler. Etiket değerleri de Nokian' dan çok geri bir şeydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu sene Nokian kışlık aldım umarım memnun kalırım cok pahalanmış 205 55 16 lastiği netten tanesini 425 zor aldım lastikçilerde 485 diyor tanesine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaNeRR -- 23 Ekim 2018; 21:4:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi geceler arkadaşlar. 215 55 17 ebatları için nokian a4 d4 , goodyear ultragrip ve conti ts860 (ve bu üç lastiğin benzer fiyatlarındaki düer falken vs lere de) bakıyorum. öneriniz ne olur. araba mondeo 2008 2.0 tdi
  • Geçen yıl nokian wr d4 serisini almıştım. Türkiye'nin en soğuk şehirlerinden birinde yaşadım, kışın şehirler arası yollarda gittim geldim lastikler bana mısın demedi. Alın ve kullanın...
  • Ben de geçen sene wr d4 aldım. Ankara'ya pek kar yağmadı ama konfor tutuş fren olarak memnundum.
  • Bende 245/45 R18 100V XL WR D4 alacağım ama fiyatlar uçmuş 4 tane alsam 4000 yapıyor güzel bir kampanya olsada alsam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahbârî

    iyi geceler arkadaşlar. 215 55 17 ebatları için nokian a4 d4 , goodyear ultragrip ve conti ts860 (ve bu üç lastiğin benzer fiyatlarındaki düer falken vs lere de) bakıyorum. öneriniz ne olur. araba mondeo 2008 2.0 tdi
    Hem Nokian d4 hem de Goodyear ultragrip kullandım. Şuan aracımda Goodyear var. Birbirine çok yakın lastikler. Sessizlik ve konfor olarak Goodyear biraz daha iyi. Fakat kar performansı için Nokia’nın daha iyi olduğu söyleniyor. İstanbul şehir içi kullanımda iki lastiğin performansı arasında pek fark göremedim. Bence ikisinden hangisi daha ucuzsa onu alın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RuSH86 R kullanıcısına yanıt
    nokian 200 lira kadar daha ucuz ama 1-2 yıl içinde lastiğin eridiğini söylemişler. 2 sene içinde 2700 lira gibi bişey vermek istemiyorum. ama 900 liralara yakın goodyear ya da conti de bütçeyi çok aşacak gibi duruyor şu an. kararsız kaldım lastik seçiminde. değerleri C-C olan sava hp2 mi alsam diye düşünüyorum ciddi ciddi. tanesi 450 lira civarlarında.
  • Ahbârî kullanıcısına yanıt
    http://www.tyrereviews.co.uk

    http://www.rezulteo-lastik.com.tr



    Lastiğe karar vermeden önce bu linklerden detaylı test sonuçlarına bakabilirsiniz. Özellikle ucuz lastikleri iyi araştırmak lazım.



    Bu arada benim nokianlar da 2 sene dayanabildi ama toplamda 40 bin km civarı yol gittim. Bir de ilk sene 25 derece sıcaklığa kadar kullanma hatasını yaptım. O nedenle de ömrü bir miktar kısalmış olabilir. Ben sizin yerinizde olsam 200 tl daha ucuz olduğu için nokian alırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RuSH86 R kullanıcısına yanıt
    piyasa fiyatı genelde 660-700 lira civarı ama. a4 vs d4 arasında da kaldım. detaylı bilgi vermemişler a4 hakkında d4 kadar filan. dediğim gibi kararsızım 11.11 de bişey olur mu diye bekliyorum.

    nokian d4 ün 11. olduğu teste 15. olmuş. arada virgül sonrası puan farkı var sadece.http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-50-Winter-Tyre-Shoot-Out.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahbârî -- 7 Kasım 2018; 21:39:24 >
  • yeni araca geçtiğimde alacağım lastik. ne ug9 ne de ts860.

    @Ahbârî
    bu arada a4 yağış yoğunluğu nispeten az olan yerler için olan lastiktir. wr d4 tercihimdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anadolu

    yeni araca geçtiğimde alacağım lastik. ne ug9 ne de ts860.

    @Ahbârî
    bu arada a4 yağış yoğunluğu nispeten az olan yerler için olan lastiktir. wr d4 tercihimdir.
    2018 kış lastiği test sonucu :http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-ADAC-Winter-Tyre-Test-205-55-R16.htm

    Bende bir daha nokian wr d4 alacağım ama testleri de çok fazla göz ardı etmemek lazım.

    Şuan ug9 kullanıyorum çok memnunum.




  • Önceden Goodyear UG9 kullanmıştım, son 2 kıştır da WR D4 kullanıyorum.
    Şehrin dışında, kışı sert bölgede yaşıyorum. UG9'u çok beter kış şartlarında kullandım. Kar kalınlığı ne zaman araç altına temas edip yığma yaptı ancak o zaman yolda kaldı. Onun haricinde hiç karda buzda kalmadı, kaymadı, yoldan çıkmadı. UG9 onun için başımın tacıdır. Aracımda kar/buz sürüş modu var, onun da mutlaka çok katkısı var.
    Bu yıl henüz kar buz görmedim, ama geçen yıl WR D4'ü de kar ve buzda test imkanım oldu. Yokuş aşağı düşük hızda giderken durmam gerekti, buzun üstünde 1,5-2 metre kayarak durabildiği istisnai tek durumun haricinde hiç bir farklı olumsuzluk yaşamadım.
    Arkadaşlar belirtmeliyim ki hem UG9 hem de WR D4 kış şartlarında on numara lastikler. Yani hangisini seçerseniz seçin sizi üzmez. İkisinin de etiket değerleri zaten oldukça iyi.
    Ben sırf meraktan UG9'dan sonra WR D4'ü de denemek istediğimden geçtim. Şuan tekrar lastik alacak olsam fiyatları üzerinden karar verirdim çünkü performan farkını ben berbat kış şartlarında yokuşlu bölgede bile hissetmiyorsam, kışın normal geçtiği şehiriçi bölgelerde pek hissedemezsiniz.

    Ucuz ve kötü etiket değerli lastiklerden uzak durun. Bu marka Goodyear'ın Michelin'in alt markası, aynı firma üretiyor, aynı kalitedeler falan diyen lastikçiden uzaklaşın.
    Sizi yolda tutacak bir sürü parametre içerisinde en önemli olan parametrelerden birinin de lastik kalitesi olduğunu asla unutmayın.




  • MySun kullanıcısına yanıt
    4. Kışı için taktık bakalım, geçen kıştan beri İstanbul'da değilim kar görmedik ama Afyon ve Kütahya ya gittiğim için - dereceleri görüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 Kasım'da aldiğim lastikleri bu senede taktırdım. Lastikler hala ilk günkü yumuşaklığı koruyor.Geçen sene karda çok rahat kullandım ve ilginç olan lastiğe olan özgüvenden dolayı her karlı ortama girip çıkıyorsunuz. Lastiklerde herhangi bir dökülme vs. Olmadı. Bu sene 2 arkadaşa daha aldırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2016 da wr d4 almıştım. Haftaya yazlıkları değiştireceğim. 2 Yılda lastiğin erimesi problemi nedir ? Ben latiklerle maksimum 15000km yapmışımdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grimer

    Bende 2016 da wr d4 almıştım. Haftaya yazlıkları değiştireceğim. 2 Yılda lastiğin erimesi problemi nedir ? Ben latiklerle maksimum 15000km yapmışımdır.
    20 derecenin üstünde kış lastiği asla kullanılmamali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4. kış için goodyear ultragrip 9 'ları taktırdım bende.

    Aşınma neredeyse yok denecek kadar az. Sıfır gibi.

    3 hafta sonra uludağ yollarında performansı ne durumda göreceğiz.
  • 4 . Kış performans hala yerinde, aracın altı oturmadığı sürece gidiyor her koşulda. Yanlız bugün havalarını kontrol ederken on katillerin dış kısımlarında kaplamalar gördüm, sürekli soğuk asfaltta fazla yıprandı bu kış sanırım.

    Düzenleme: 27 Şubat, 4. kış, 18 bin km. Ön lastikler bu şekilde, her gün kullandığım kötü bir yol var.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MySun -- 29 Şubat 2020; 9:44:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.