Şimdi Ara

Flow Hive arı kovanını bal pınarına dönüştürüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay


    quote:

    Orijinalden alıntı: laktik

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeadlyDazz

    Güzel proje ama açıklanamayan yanları da var, Arılar var olan peteklere sadece bal koymaz kendi lavralarini da koyar . Yani petegi akitirken beyaz beyaz şeyler gelirse anlayin ki kıyma yiyorsunuz Isin garip tarafi bu lavralari bal alinacagi zaman bu peteklerden uzaklaştıran bir madde bulmalari gerektiği yani sadece bal istenen yerde lavralarin da birlikte gelmesi hiç de iyi bir fikir olmaz Ama sanirim (tam bilmiyorum ) arılar belli zamanda bosaltiyorlar bu peteklerini ancak petekler karariyor (icerisinde lavra yok ama lavralarin bu peltekleri mekan etmelerinden olsa gerek belli sebeplerden karariyor )


    Merhaba yazdığınız yorumdaki yanlış bilginizi düzeltmek isterim.Bu projeyi ilk çıktığı zamandan beri takip etmeye çalışıyorum. Dikkat ederseniz bu projede süzüm yaptıkları bütün kovanlar 2 katlı. Yani alt kat yavruluk, kuluçkalık; üst kat ise ballık kat olarak kullanılıyor.Arıcılar ana arının üst kata çıkmaması için ızgara kullanır. İşçi arıların geçebileceği ana arının geçemeyeceği aralıkta olan bu tel ızgaralar bu işe yarar. Izgara kullanılan çift katlı kovanlarda sizin yazdığınız gibi bala larva karışması gibi durumlar olmaz. Çıktığı günden bu yana 12 milyon dolardan fazla destek toplamış, arıcılık konusunda uzman kişiler tarafından onaylanmış bu sistemi 2 satır yazı ile küçümsemek yanlış bir tutum. Aşağıdaki videoda 3.44'de görebileceğiniz üzere bu sistemde iki kat arasına ızgara konulur.



    O mesajda bir kucumseme yok.

    ''Yani petegi akitirken beyaz beyaz şeyler gelirse anlayin ki kıyma yiyorsunuz '' Bu cümlede bence bir küçümseme var. Mesaj sahibi dese ki 'ben bu sistemle bal süzülürken larvalar zarar görmeden nasıl bal alınıyor anlamadım' derim ki küçümseme yok. Ama olmayan bir sorunu daha doğrusu bu sistemde olmayan bir sorunu varmış, olabilirmiş gibi gösterip bir de deyip gülerseniz bu küçümsemedir. Arıcılar süzüm yapacakları çerçeveleri sandıktan çıkartıp bakarlar ana arı bu çerçeveye yumurta bırakmış mı, bırakmamış mı? Bu çerçevede yavru var mı, yok mu?Bu sistemin de çerçevesi sandıktan çıkarılabilir durumda. Bu sistemin sandıklarının yanlarının şeffaf olmasının bir nedeni de anladığım kadarıyla hem arı çalışma durumunu görmek hem de ana arı yavru atmış mı onu görmek. Şimdi bu kadar detayları olan, dikkat gerektiren bir iş için yukarıda alıntı yaptığım cümleyi kurmak küçümsemedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laktik -- 1 Aralık 2015; 11:54:50 >




  • Turkiye'de su an satılmakta sanırım
    Kovanmatik.com

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.