Şimdi Ara

Fiesta sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar 2011 model 1.4 tdci 165 bin km'de bir fiestam var.
    Aracım gaza geç tepki veriyor.Birinci viteste güzel fakat 2. viteste ve devir çok yavaş yükseliyor sanki motor boğuluyor gibi.
    5.viteste aracım max 160 km hız yapıyor.Böyle bir dizel araç için bu hız normal mi internetten videolarına baktım 190 yapanlar var.
    Benim aracım niye daha fazla hızlanmıyor ???
    İkinci sorunum ise Aracım 3.vitese geçerken yaklaşık 1 haftadır zor geçiyor,atmıyor.
    Düz yolda gidiyorum vites 3 e geçmiyor 2-3 kere deniyorum öyle geçiyor.Sadece 3.viteste bu sorunu yaşıyorum.
    Çözüm ve tavsiyelerinizi bekliyorum...



  • Subsie kullanıcısına yanıt
    abi arabadan pek anlamam daha acemiyim ama senin şanzıman problemli olabilir bi ustaya anlat bunları istersen. :)
  • aracın son hızı normal.1.4 ve 68 bg bir araba için daha fazlasını beklemeyin.1 den 2 ye devir yükselmeden atarsanız araç devirlenmede zorlanır.bütün vitesler için geçerli bu.vitesi yükseltmeden önce devir an az 2500 rpm ye gelsin ondan sonra vites attırın ki araç hiç zorlanmadan devirlensin.vites geçmeme problemi için bişey diyemiycem ustaya göstermek gerekli.
  • Arkadaşlar ne yazık ki sorunlarıma sadece 2 arkadaş post attı.Forumun bu bölümü ne kadar da ölü ya kimse birşey bilmiyor ya da umursamıyor.Sorunlarımı çözdüm nasıl çözdüğümü anlatayım belki başkaları da yaşar...
    Geç tepki vermesinin sebebi motorun şehir içinde kullanılmasından kaynaklanıyormuş.Geçen haftasonu uzun yol yaptım araç kendine geldi.Sorun ortadan kaltkı.
    Aracın max hızından şikayetçi idim.Ustayla görüştüm,ben bunun motoruyla oynarım abi, lakin tüketimin artar ömrü kısalır daha fazla basar istersen yapayım dedi.Yaptırmaktan vazgeçtim motoru yemektense çok hızlı olmamasının daha faydalı olacağını düşündüm.
    3'e zor geçme meselesine gelince vites körüğünü çıkardım vitese plastiğimsi değişik bişey yapmışmış onu erittim demirden çıkardım o sorunda böylece ortadan kaltkı.
    Lakin kış mevsiminin gelmesiyle aracımda 1 yeni sorun daha ortaya çıktı.ilk çalışmada motor çalışmıyor.
    3-4 kere marşa basıyorum kapatıyorum ancak öyle çalışıyor.Marşta 6-7 saniyeden fazla tutunca motor egzosdan aşırı derece de beyaz duman atıyor.Yani çalışmadığı için mazotu atıyor dışarıya. Bunu da ısıtma bujilerini değiştirterek çözebileceğimi düşünüyorum.Yarın son kez kontrol edeceğim emin olunca ustaya götürüp değiştirteceğim.
  • sorun tahmin ettiğim gibi bujilerdeymiş arkadaşlar,ustaya götürdüm.Açtı kontrol etti.Bujiler çalışmıyor 3 tanesi gitmiş bi taneside çok zor çalışıyor.
    Yeni buji aldım tanesi 20 Tl alman yapımı,4 yeni buji 80Tl.
    Ustada işçilik 70 tl aldı sadece buji değişmesine bu işçiliği aldı.Tamam vakit harcadı flan ama bana çok geldi bu kadar işçilik alması.
    Bu beni şu kanıya getirdi,bundan sonra çözebileceğim sorunları kendim yapacağım. 70 TL kolay kazanılmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.