Şimdi Ara

Manuel Ceed CRDI yakıt paylaşımlarım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
2.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bkz. kaybolmayan sakiz istiyoruz



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkmenson


    quote:

    Orijinalden alıntı: hotel.california


    quote:

    Orijinalden alıntı: kocatepe

    Octavia 1.2 TSI DSG... Yakıt tüketimi çok fazla değişkendir.. Aşağıdaki foto rampa aşağı filan değil ancak düz yolda (kocaeli izmit şehir içi) gerçekleşmiş tüketimdir.


    Diğerleride ortalama değerlerdir işte..

    Çok extrem durumlar hariç 8 litrenin üzerinde hiç tüketim görmedim. Ortalama yakıt tüketimim günlük kullanımda 6-7 arası geziyor. ortalama hızım genelde 30-40 km/h arası..

    2 gün önce ankaradan geldim. yüksek süratli otoban sürüşü ve ankara şehir içi trafiği ile bir depo ile (55 lt) 850 km yol yaptı. Kullanım şartlarını gözönüne aldığımda mükemmel bir değer...

    Linea 1.3 multijetin 5.9 yaktığı şartlarda (arka arkaya uzun süreli sürüş) 6.3 yaktı.

    Valla isteyen inansın isteyen dalga geçsin ama bu gerçek..bi de benzin ucuz olsa tam süper olacak :))))
     Manuel Ceed CRDI yakıt paylaşımlarım Manuel Ceed CRDI yakıt paylaşımlarım Manuel Ceed CRDI yakıt paylaşımlarım


    Ortaya bir iddia atan işte bu arkadaş gibi resimlerle desteklesin. Diğer türlü herkes işkembeden sallıyor. Biz de kullanıyoruz 1.2 tsi. şehiriçinde ekstrem trafik olmadığı sürece 7 litreyi pek geçmiyor. 8 litrenin üstü ağır trafik veya çok agresif kullanıma işaret eder. Kaldı ki millet 10-11 lerden bahsediyor. Abartmanın lüzumu yok. Normal yaktığını veya az yaktığını iddia edenler birçok konuda ortalama hız ve menzil değerlerini de içeren resimlerle destekliyor. İşine gelmeyenler de tabiri caizse "yok mu arttıran!" diye açık arttırma usülü "9 litre!" , "10 litre!" , "yok yok 12 litre yakıyor!!" diye kendilerince bilmişlik taslıyorlar. Bilgi sahibi olmadığı konuda fikir sahibi olmak bizim milletimizin onulmaz hastalığı maalesef..

    Hiç dip gaz yapmamanin açısını yaşıyor musun ??? Mesala ben lpg li aracimla 2/ vitese atiyom dip gaz, 4000 devirde 2. Vites sonra tekrar 4000 devir ve dipgaz, sonra 3. En son 4. Vitesle 80 a gelion devir olmuş 3.800 en son atiyom 5 e... Aaaaa bi bakmisim 8 litre yakmış . tabi 8 litre lpg

    Hayır yaşamıyorum çünkü ara dip gaz yapıp tadını çıkarıyorum. Bildiğim kadarıyla yasak değil heralde tsi kullanıcılarına dip gaz yapmak. İvmelenmesi de gayet keyif verici tsi motorların. Biz burda genel günlük kullanımdan bahsediyoruz. Ara ara gazlarsın o sırada ortalamayı 10-11 e çıkarırsın o senin keyfine kalmış. 70bin liralık arabaya binip onun da hesabını yapacak kadar pintileşmedik çok şükür. Benim eleştirim genel günlük kullanımda 10 litreden aşağı düşmediğini iddia edenleredir. Bunu da takıntılı çağdışı japoncular kolay kolay anlayamazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    aracınızın colt olduğunu varsayıyorum.çünkü o şartlarda o tüketime ancak colt ulaşabilir. Doğru mitsu motorları oldukça ekonomiktir. Hatta en az yakan atmosferik benzinli motorlardır kanımca. Çok bilmiş bi arkadaşımın sayesinde asx ile muhatap oldum bi süre... doğru az yakıyordu ama rampalarda benim 6 ya veya 5 düştüğümde o 3 e hatta 2 ye kadar iniyordu. Aracın içindeyken rampada tıkanıp kaldığına da defalarca şahit oldum. Zaten o da sattı arabayı performansı yüzünden. Gitti megane 1.5dci aldı. dünya varmış dedi.
    ben dipgaz yapmanın zevkini fazlasıyla yaşıyorum... ama çok performanslı kullanımda ancak honda civic in normal kullanımda yaktığını yakıyorum.. bunu da honda civic ci bir arkadaşın isteği üzerine test etmiştik. Aynı şartlarda sürüş yapıp tüketimlere bakmıştık..

    Neyse.. kimseye bir şey ispatlamaya çalışmıyorum. Ama komik olan bir durum var : tsi motor kullananlar gerek tüketim gerekse performans olarak ben de dahil genelde memnunken ; kullanmayan arkadaşlar hiç memnun değil. sürekli kullanmadığınız bir şeyden memnun olmamanız onu aşağılamanız reel değil başka şeydir arkadaşlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyzade0606

    quote:

    Orijinalden alıntı: msansertekin

    Turbo benzinli araçları test koşullarına birebir uygun kullanırsanız 80-85 sabit giderken 4.5-5 falan yakar doğrudur. Ancak gaza bastığınız zaman atmosferik motora oranla daha fazla yakar. Türk halkı olarak trafiğimiz ve normal koşullarımız, test koşulları gibi olmadığından bırakın bu 5-6 litre ile şehir içinde geziyorum masallarını.

    Dikkatli sürücü gerçek şehir içi trafiğinde 8-9 civarı yakar 1.4 tsi ile, hele ki kasa passat ise. Yahu passat aldık yakıtı mı düşünücez derseniz 11 dolaylarına rahat çıkarsınız. Lpg sistemine tonla para yatırmadığınız sürece lpg imkanınız da yok. Mecbur benzin.

    Gelin size bir hesap yapayım. 7 litre benzin tüketse ortalama(insaflı davrandım biraz) litresi 4.50 liradan 31.5 tl/100 km eder. İndirim günlerini takip etmeyip 2.4 liradan gaz alırsanız normal gazlı araca, 13.125 litre gaz tüketmeniz gerekir 100 km de ortalama olarak aynı değerde yakıt tüketmek için. Bu da yaklaşık 11 litre yakan bir benzinli aracın gazdaki değerine eşittir.

    İndirim günlerine denk gelip 2 liradan gaz alıp tank doldurdunuz. Tsi ile aynı yakmanız için 15.75 litre gaz tüketmeniz gerekir 100 km de. 13.12 litre benzin tüketen bir aracın yakıtına eş değer.

    Kısacası yıllık az km yapılmıyorsa tsi motor intihar gibi bir şey. Ya parayı sağlam basıp lpg kiti takıcan ya da gidip tdi alacaksın. Kimse de gelip burada tsi motor yüksek teknoloji , atmosferikler çağ dışı edebiyatı da yapmasın. Birincisi teknoloji sizin deponuzu doldurmuyor. İkincisi çağ dışı falan değiller , buraya atmosferik motordaki teknolojileri, tsi motorun kullandığı teknolojileri ilk kimlerin bulduğunu vs dökerim , pek hoşunuza gitmez.

    sert vurdun.
    tsı fanatikleri burayı basabilir. argümanları hazırlayın da çabuk dağılsınlar olay olmadan


    Gelsinler problem değil. Ben değerlerle , verilerle konuşurum. Ancak çoğu bu tartışmaya giremeyeceği için sadece eksileyip kaçabilir veya aslı astarı olmayan "ben 6 litre ile geziyorum" gibi savlar öne sürebilir. Ona kalırsa ben de 3 litre mazot ortalamasıyla geziyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 6 Eylül 2015; 17:10:55 >
  • her yer İstanbul değil arkadaşlar. bazı yerler var ki ufak turbo benzinler gayet mantıklı oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tosun911


    quote:

    Orijinalden alıntı: beyzade0606

    Hata olmasın adamlar 1.4 tsi passat ile 6 litrelerde geziyor forumda

    Hocam düzeltelim bence bırak 6 litreyi hiç yaktırmayanlar bile var

    Hocam bırak yaktırmamayı. Üretenler bile var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyzade0606

    Hata olmasın adamlar 1.4 tsi passat ile 6 litrelerde geziyor forumda

    6 değilde 2015 1.4 TSI ile şehir içinde 8 lt civarında rahat dolanıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim TDI 120 lık Passat S.içi 7.5 yakıyor
    TSİ en az 12 11 yapması gerek benim parkurumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2 TSİ hemide kıç kadar Fabia değil Jetta 35000 km de uzun dönem ortalaması 7 lt civarı.. Kullanıldığı yer İzmir Şehir içi.. Neredeyse hiç uzun yol yok..
    Öyle 50 km'lik test değil 35000 km sonucu..
    Naberrrrr!...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dec_chaos -- 6 Eylül 2015; 20:10:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende fabia III 1.2 tsi dsg var.Araç daha 2500 km'de.şu anda 7.7 ortalamada geziyorum.daha sonra resim çekip eklerim.9 veya 10 lt ortalama yapan arkadaşlar arabayı biraz zorlamış olabilir.
  • İzmir aydın denizli afyon kütahya güzergahında gece yolculuk yaptım bir kaç gün önce.

    Araç flu edc. 5kişi+klima+full bagaj. 150 altına inmedim.

    5.5lt/100km

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 TDI DSG Jetta sahibiyim. Aracımın ortalama yakıt değeri 5.2 lt/100 km.
  • Merhaba ,

    Bence mevcut test normları tüketicilere artık doğru bilgileri vermektedir.

    http://forum.donanimhaber.com/m_105347301/f_//tm.htm#105347301

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanmayanlar ne sallıyor yaw..golf 7 1,2 manuel 105 hp sahibiyim 4000km de araç..en çok zorladıgımda 7,2 lt oldu..3300km ortalaması 6.3 lt idi..şu an 6.2 lt de istanbul inişli çıkışlı ve kısmen trafikte bu değerler..8 lt bu arabayla istesemde yapamadım..geçen hesap yapmak için yakıtı fulleyıp 346 km sonra tekrar yakıt aldıgımda aşağıdaki resmi çekmiştim..346 km için 94 tl lık yakıt aldım..
     Manuel Ceed CRDI yakıt paylaşımlarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 7 Eylül 2015; 10:55:15 >
  • Arkadaşlar zaten konunun amacı, 1.2 tsi ne yakardan çok, eşit kullanım şartlarında dizel ile aradaki fark ne seviyededir, onu az çok gösterebilmek. Yoksa herkesin kendi kullanım şartlarında kendi tüketim değerleri mevcut.
  • 1.2 tsi golf 110 bg, uzun yolda klima açık 60 kms ortalama 100 civarında seyredildi 5.5 litre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 7 Eylül 2015; 10:58:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceed ten düşük bir tüketim bekmemiyoruz ama , ufacık fabia 1,2 tsi ile bence bol keseden harcıyor. benim öyle bi aracım olsa fiyatını buldummu elden çıkarırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denizci61

    bende fabia III 1.2 tsi dsg var.Araç daha 2500 km'de.şu anda 7.7 ortalamada geziyorum.daha sonra resim çekip eklerim.9 veya 10 lt ortalama yapan arkadaşlar arabayı biraz zorlamış olabilir.

    Hocam normal bir yakıt tüketimi. 1.2 tsi dsg şanzımanıyla ibiza ve beetle kullanmıştım. İbiza 7,5 ile 8,2 arasıydı normal kullanımda şehir içinde.. Beetle ise 9 civarı yakıyordu. 1.2 tsi nin en verimli olduğu segment b segmentidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratdns

    Yeni Passat(highline)1.4tsi dsg ile şehiriçi max 6.5 yakarsınız

    bendeki trendline 13 lt yakıyor. satıp highline alayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurr10


    quote:

    Orijinalden alıntı: Denizci61

    bende fabia III 1.2 tsi dsg var.Araç daha 2500 km'de.şu anda 7.7 ortalamada geziyorum.daha sonra resim çekip eklerim.9 veya 10 lt ortalama yapan arkadaşlar arabayı biraz zorlamış olabilir.

    Hocam normal bir yakıt tüketimi. 1.2 tsi dsg şanzımanıyla ibiza ve beetle kullanmıştım. İbiza 7,5 ile 8,2 arasıydı normal kullanımda şehir içinde.. Beetle ise 9 civarı yakıyordu. 1.2 tsi nin en verimli olduğu segment b segmentidir.

    Araç daha yeni olduğu için biraz daha düşeceğine inanıyorum.Ortalama hız 28 , yakıt 7.7 yazıyor. resim ekleyecektim.Unuttum yine :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.