Şimdi Ara

2015 Formula 1 Italya-Monza Yarışı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu yıl Italya-Monza yarışında kim galip olur? Favori pilotunuz hangisi?

    Yarış Programı ve Canlı Yayın Linki

     2015 Formula 1 Italya-Monza Yarışı
     2015 Formula 1 Italya-Monza Yarışı







  • Mercedes vanaları açmış yine. Gelişiimin tamamını kullanmış düzlükte +10 km hızlılar en yakından

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ferrariler startta umarım Hamilton'u geçer ve yarışa biraz heyecan katarlar. Aynı şeyi Mclaren pilotlarından bekliyorum startta çaylakları geçerek orta sıralara çıkacaklardır.
  • Kimi bugün çok iyiydi maşallah diyelim de Yarın çok iyi start bekliyorum Rai Vet 1 2 inşallah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Hamilton alıp başını gidebilecek mı yoksa Ferrarilerden bir baskı yiyecek mı bekleyip göreceğiz. Kimi'nin bu yarışı almasını çok isterim ama onda bu şans varken çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Formula 1 çok gerilemiş.


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Formula 1 çok gerilemiş.



    F1 saçma sapan kurallar ve motor değişikliklerinden dolayı bu halde. Artık ses desen yok, çekişme desen yok...

    Hala hiçbir haftayı kaçırmadan izliyorum fakat keşke eski yıllara geri dönülse




  • Hamilton'ın pole pozisyonunda olduğu Raikkonen ve Vettel'in onu takip ettiği sıralama oldu. Açıkçası ben Mercedeslerin ilk çizgiyi alacağını sanmıştım ama Rosberg beklentilerden uzak kaldı. Böylece Ferrariler kendi evinde avantajlı yerden başlayacaklar.Ayrıca Ferrari'nin sıralama turlarından ziyade yarış temposunun daha iyi olduğunu biliyoruz, bu nedenle yarışta Mercedeslere kafa tutabilirler. Start anı, yarışın kaderi açısından oldukça kritik. Hamilton'ın genelde startlarda zayıf kalması, Raikkonen'in gridin kirli tarafından kalkacak olması ile bence Vettel start anında en az bir sıra yükselecektir. Ne olursa olsun, Ferrarilerden birinin kazanacağı bir yarış olsun, Mercedeslerin galibiyetlerinden gına geldi artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 6 Eylül 2015; 13:15:46 >
  • Rai'nin cenabetliği hala devam ediyor.
    Yazmamış mıydım ben
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Yarisi 10. Dk de bıraktım rai. 9 a kadar yukselmisti suan durum nedir ? Rosberg yaris disi kalmis galiba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rai 20nc sırada başladı yarışa. 2nc sıradaki yerini vettel'e bağışladı. epey yükseldi, sonra lastiği patladı ve tekrar gerilere düştü. derken 5nci bitirdi yarışı. monza'da rai kadar geçi yapan başka pilot yoktu, başka heyecan da yoktu, rosberg motor patlatana dek
  • Dünkü sıralama turlarındaki farkın az olması nedeniyle beklentim Ferrariler'in yarışa ortak olacağı şeklindeydi ancak Hamilton rahat kazandı. Vettel de hatasız sürdü ve podyumun 2. basamağını almayı başardı. Rosberg iyi götürdüğü yarışta motor sorunu yaşayınca şampiyonluk yolunda çok ağır bir darbe aldı. Fark 2 yarıştan daha fazlaya çıktı. Yarışta çok şeyler beklenilen Raikkonen'in podyum savaşı start anında zaten bitti. Start anınında çok yavaş kalması otomobil mi yoksa pilot kaynaklı mı bunu Raikkonen ve Ferrari cephesinin açıklamalarından öğreneceğiz. Raikkonen'in çok kötü start almasına rağmen 5. olması takımlar şampiyonası açısından önemliydi. Startta ki hata olması, yarışı içindeki hızını dikkate aldığımızda çok rahat podyumda olabilirdi.

    Mercedes'ten Hamilton'ın kazandığı bu yarışın inceleme altına alındığını da belirtelim, (Mercedes pilotlarının lastik basınçları olması gerekenden daha düşükmüş) buradan Hamilton'a bir zaman cezası ya da ihraç cezası gelirse yarışın galibi değişebilir.

    Bu arada galiba Mercedes fanları yukarıdaki mesajımı eksilemiş. Artı/eksi özelliğini pek önemsediğimden değil de yarışların ve şampiyonanın daha heyecanlı geçmesi açısından "Mercedeslerin galibiyetlerinden gına geldi" cümlesine beğenmeyip eksiyi basmışlar. Tüm sezon boyunca Mercedeslerin domine ettiği yarışları, kazananın önceden bilindiği zevksiz yarışları izleme de size iyi seyirler dilerim. F1 izlemeyi, rekabeti, heyecanı seven tüm izleyicilerin benim gibi düşündüğüne eminim...




  • Dünkü sıralamalar göz boyamaymış demek ki. Raikkonen'de yine iş yok Tifosiler güvenmesin daha bu adama. Hamilton'u geçip yarışa heyecan katmak yerinde 10 saniye geç kalktı.
  • Italya - Monza Yarış Podyum:
    1 Hamilton
    2 Vettel
    3 Massa

    Tüm Yarış Sonuçları:
    http://www.trmotosports.com/2015-formula-1-italya-monza-gp-yaris-sonuclari-hamilton-kazandi/

    Yarış Sonrası Puan Durumu:
    http://www.trmotosports.com/2015-formula-1-puan-durumu/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenal23 -- 6 Eylül 2015; 17:08:59 >




  • raikkonenin yükselme çabaları dışında normal bir yarış oldu. sporun daha fazla ilgi kaybetmemesi için bence ilk yapılması gereken şey sezon içinde gelişimin serbest bırakılması ve motor kullanım kısıtlamasının da kalkması olacaktır. sezonun ilk yarışında araçlar ne durumdaysa sezon da o şekilde geçiyor. sezona kötü başlayanları gelişerek öndekileri yakalama şansları ellerinden alınmamalı.
  • Raikonen bu gidişle ferrariye by by diyecek.hep bireysel hatalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    Salla onları.
    Akılları sıra benim mesajımı da eksilmiş.
    Çok da umrumdaydı ya. Kahrimdan ölüyorum.

    F1 izlemeye dün başlayanların vereceği eksi, onların f1 bilgisini gösterir, benim mesajımın yanlışlığını değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten taktığım yok, yarış sonunda kısa bir değerlendirme yapmak için foruma girdim ve mesajımın eksilendiğini görünce bir açıklama yapayım dedim. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi artı/eksi olayını pek önemsemiyorum, sonuçta 10-15 yıl bu sporu takip eden de bu özelliği kullanıyor, sene de 2 yarış izleyen de. Zaten konudaki mesajlara bakarsan yarısından çoğuna eksi verilmiş. Troller işini gücünü bırakıp F1 bölümüne kadar geldi galiba.




    Hamilton inceleme altındaydı, yarışı kazanmasına rağmen sonuç resmileşmemişti. Yarışın sonucu şimdi resmiyet kazandı ve Hamilton'a ceza çıkmadı. Bu da çok saçma açıkçası. GP2'de bazı takımlarda da otomobilin lastik basınçları yüksek çıkmış ve o takımlar yarıştan ihraç edilmiş ancak burada sonucu görüyoruz. "Hamilton'ı ihraç etmemeliler" falan demiyorum ama ortada FIA'nın belirlediği bir kurala uymama var. Ve bu da cezalandırılmalı. Hamilton'a 25 sn ceza verseler bile yarışın galibi değişmeyecekti. Eminim ki benzer olay Marussia, Sauber veya Force India gibi takımların başına gelse, yarıştan ihraç edilirlerdi. Ama işte ihlali yapan takımlar büyüdükçe cezalar küçülüyor hatta hiç verilmiyor.




  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    lastik basıncı olayına okuduğum bazı yerlerden açıklık getireyim. hamiltonın sadece 1 lastiğinde basınç yüksek de değil çok az düşük çıkmış. bir de söylenene göre lastiklerin patlamasından dolayı bu yarışta basınçları yükseltmiş üretici. bu tarz ihlallerde bence ihraç kararı çok saçma olur. tabi kişiye önemli bir avantaj sağlıyorsa başka. o zaman ceza mutlaka verilmeli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.