Şimdi Ara

caddy kontak arızası, çözüm süreci ve vw servis macerası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
11.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    kontak arızası ve sonrasında başımdan geçen olayları anlatmak istedim
    bundan 1 ay kadar önce iş yerinin önünde aracımın kontağı arızalandı ve sadece gösterge ışıklarını yaktığı pozisyona kadar çevrilebiliyordu.
    hemen yakınlardaki bir ustayı çağırıp araca bakmasını istedim usta geldiğinde acil bir telefondan dolayı başında bekleyemedim. 10 dk sonra telefon açıp aracı çalıştırdığını kilit göbeğinde problem olduğunu akşama halledip aracı bırakacağını söyledi. akşam araç gecikince aradım aracı yakınlardaki bir anahtarcıya bıraktığını söyledi. anahtarcıya gittiğimde benim kilit göbeğinin tamamen dağıtıldığını yeni bir kilit göbeği getirdiğini fakat onuda takamadığından iki tane dağınık kilit göbeği ile mücadele ettiğini gördüm. kilit üzerindeki dsg şartelini çekiç yardımı ile yerine takmaya çalışınca bende şartel attı hemen aracı eski haline yada yürür duruma getirmesini söyledim. kısa bir tartışmadan sonra yarım kilit göbeği ve tornavida yardımı ile aracı çalıştırdık ve hızla uzaklaştım kilitçiden.
    ertesi gün aracımın bakımlarını yapan özel servisin yönlendirdiği kilitci olduğunu söyleyen şahısla kilit göbeği 300 tl işçilik 100 tl ve kırılan anahtarlık kabının sustalı yarısı için 40 tl olmak üzere 440 tl ye anlaştık .
    akçam üzeri aracı almaya gittiğimde aracın çalıştığını fakat PRNDS harflerinin sürekli yanıp söndüğünü farkettim ustaya sorduğumda anahtarla ilgisi olmadığını muhtemelen bir arıza uyarısı olduğunu ertesi günü bilgisayara bağlayıp sildirebileceğimi söyledi.
    anahtar biraz zorlanarak dönse de araç çalışıyordu fakat kontak çıkarken gelen direksiyon kilidi sesi gelmiyor ve aracı vitesteyken stop ettiğimde kontak rahatlıkla çıkabiliyordu.
    PRNDS harflerinin sürekli yanıp sönmesi ile ilgili internette yaptığım araştırmalar sonucunda arızanın mekatronik arızası olduğu, mekatroniğin değişmesi gerektiği ve iyi niyet indirimi konusunda yeterince bilgi sahibi olduktan sonra vw Başaran Alanya servisinin yolunu tuttum.
    konu biraz uzadı ama geldik en can alıcı noktaya:
    vw servisinde müşteri danışmanına;
    1 aracımın kilit mekanizmasında problem olduğunu anahtar çevrilirken zorlanma olduğunu
    2 aracın viteste stop edildiğinde kontağın çıkarılabildiğini
    3 en önemlisi PRNDS harflerinin sürekli yanıp söndüğünü bunun mekatronik arızası olabileceğini iyi niyet garantisi ve müşteri memnuniyeti hakkında yeterince araştırma yaptığımı tane tane anlattım.
    aracı inceleyeceklerini ve arıza ile ilgili engeç ertesi gün sabah bilgi vereceklerini söylediler
    ertesi sabah aradıklarında haberlerin hem iyi hem kötü olduğunu
    iyi haberin: arızanın mekatronikten kaynaklanmadığı
    kötü haberin ise: vites kolu mekanizmasının arızalı olduğu ve değişmesi gerektiği ayrıca direksiyon kutusunun arızalı olduğu ve değişmesi gerektiğini
    vites kolu mekanizmadı : 2.786,16
    direksiyon kutusu : 4.297,83
    diğer ufak tefek işlerle birlikte 7.230,95 tl hesap çıkardılar.
    kendilerne teşekkür edip 80 tl arıza tespit faturasını ödedikten sonra hızla olay yerinden uzaklaştım.

    uzun araştırmalar sonunda arızanın ilk ustanın çekiçle yerine takmaya çalıştığı 1K0 953 527 C kodlu dsg araçlarda bulunan kontağa bağlı parçadan kaynaklanabileceği sonucuna vardım. kilit göbeği de zaten sağlıksız çalıştığından her iki parçayı kendim temin etmek yoluna gittim.
    kilit göbeğini yerli bir alışveriş sitesinden 1K0 953 527 C kodlu parçayıda çinden sipariş verdim. kilit göbeği elime ulaştıktan yarım saat sonra kontak tamamen dönmez oldu ve anahtarda çıkmadı.
    kilidin nasıl çıkarılacağı ile ilgili youtube dan izlediğim iki video sonrası işe koyuldum ve göbeği kendim değiştirmeye karar verdi. tüm işlemler sorunsuz bitip araç çalışınca kendimle gurur duydum açıkcası.
    çinden sipariş ettiğim 1K0 953 527 C kodlu parça 2 saat önce elime geçti ve onuda kendim takarak tüm sorunları çözmüş oldum.
    1 artık PRNDS harfleri yanıp sönmüyor
    2 araç vitesteyken yanlışlıkta stop edildiğinde anahtar çıkmıyor kontak açık pozisyona getirilip P konumuna alındıktan sonra çıkartılabiliyor.

    bu kadar uzun yazıyı okuyan olurmu bilmiyorum ama bundan sonra benzer arızalarla karşılaşan arkadaşlar için faydalı olur diye düşünüyorum.

    tüm yaşananlardan çıkardığım sonuç.
    1. aracımı bir daha çilingire emanet etmeyeceğim
    2. en kısa zamanda aracıma uygun tornavida ve anahtar takımları temin edeceğim
    3. vw Başaran Alanya servisinden uzak duracağım.
    https://www.sikayetvar.com/volkswagen-2007-caddy-yanlis-ariza-tespiti-ve-yanlis-ariza-icin-talep-edilen-yuksek-ucret
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-caddy-kontak-golf-5-kontak-1k0905841-zirve-volkswagen-169146918/detay
    http://www.aliexpress.com/item/Volkswagen-VW-Beetle-EOS-Golf-Jetta-Passat-B7-67-Scirocco-Sharan-Tiguan-Touran-steering-stopper-Skoda/32327333661.html
    https://store.donanimhaber.com/96/88/0c/96880c6309887a14e19c465c897504cc.JPG
    https://store.donanimhaber.com/9b/c2/bc/9bc2bc0af1116e40bc8e4d8a05453b40.jpeg
     caddy kontak arızası, çözüm süreci ve vw servis macerası caddy kontak arızası, çözüm süreci ve vw servis macerası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafaran -- 28 Ağustos 2015; 18:43:36 >







  • Sonu çok güzel olmuş. Tebrikler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun dostum konuyu tesadüfen gördüm baştan sona kadar okudum bir kaç kendini bilmez sözde ustaların eline düşünce maalesef üzücü son yaşıyorsunuz... Neyseki problemi kendiniz çözmüşünüz tecrübe ya, parayla yada sağlıktan ödün vermeyle kazanılıyor tekrar çok geçmiş olsun bu tür olumsuzluklar umarım bir daha başınıza gelmez...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntuzkan -- 12 Ekim 2017; 21:25:58 >
  • ÜLKEDE BİR TANE USTA OLMADIGININ KANITI BUDUR İŞTE
  • Benimde vw caddy var önden ses geliyor diye Denizli Vw, Audi Zirve oto tamircisine götürdüm, ön bilyeleri çıkarmak için ön disklere çekiçle vurduktan 1 hafta sonra direksiyon servo arızası bana 1500tl.ye çıkmayla takasa mal oldu, kimse usta diil herkes deneme yanılma ile çözmeye çalışıyor, ses geçtimi hayır sadece bilyeyi değiştirmiş olduk..
  • Öyle bir yerde kalır ki anlam veremezsiniz evet vw caddy kontak arızası ve aracın çalışmamasından bahsediyorum. Vw arabaların tamamında fazlaca rastladığımız kontak arızaları sökülerek tamir edilebilmektedir. Bugün İstanbul Maslak`ta hikamet eden müşterimizin arabası ile uğraştım dükkanın önüne nasıl geldiğine inanamadım çünkü geldiğinde kontak tamamen kilitlenmişti, kontağı sökmenın 1. şartı açık pazisyonda olmasıdır açık pozisyona almak için 45 dakika uğraştım.

    vw caddy kontak arızası nasıl anlaşılır
    Kontak aracı çalıştırmak için saat yönüne doğru çevirildiğinde yarım tur attıktan sonra kalıp ilerlemiyorsa veya arabayı çalıştırıp işinizi halledip stop etmek istediğinizde geri dönmüyorsa volkswagen kontak arızası yaşadınız demektir. Kontak üzerindeki plastik kaplamaları sökülüp alt tarafta kontağı tutan 2 adet vidanın sol tarafa doğru döndürülmesiyle kontak alt tarafa doğru düşecektir. Uzman bir kişinin 35 dakikaka söküp tamir ettikten sonra takması gerekmektedir.

    Volkswagen Caddy Kontak Tamiri Randıman Verir Mi ?

    Tebüssüm ederek yazıyorum bu cevabı bırakın randıman vermeyi sıfır kontak takmaktansa tamir edilmesi bence eftaldir ürünün içerisindeki hatalı parçanın iptal edilmesiyle gerçekleşen tamir ve onarım işlemi sonrası ömür boyu direksiyon kilitlenmesi gibi can sıkıcı arıza ile karşılaşmayacaksınız. Hem fikir olduğumuzu düşünüyorum bence aksini konuşmak doğru olmaz. Araştırma yoluna gitmeyip direk aracını servise yönlendiren veya götüren insanların 1.100 lira ücret ödediklerine çok defa şahit oldum ama ödemeyip fiyatın abartı olduğunu düşündükten sonra bize ulaşanların sayısıda oldukça fazla.

    Volkswagen Caddy Kontak Sökme

    Kontak etrafındaki plastik koruyucuları plastik bir malzeme yardımıyla kanırtıp kaldırdıktan üst taraf geçmedir ayrılacak ardından toplamda 3 adet vida sökeceksiniz. Yıldız başlı 20 tors tornavida yardımıyla vidaları sökün söktüktün sonra alt plastik koruyucu bakaliti direksiyon ayar demirinden kurtarıp kenara koyun. Kafanızı öne doğru götürün yukardan aşağı doğru baktığınızda sağ ve sol tarafta bulunan deliklerin içerisinde kontak vitalarını göreceksiniz ucu sivri aparat sol elinizde olacak şekilde çekiçle vidaların kafasına vurarak vidaları söküp kontağı sökün.

    Volksawgen Caddy Kontak Fiyatı
    Ailesiyle yolda kalan insanların durumunu art niyetli şekilde değerlendiren ustalarımız var umuyorum saatlerce emek ettiğim makalem sizi aydınlatacaktır. Yolda kaldınız veya arabanızı yarım yamalak çalıştırarak ustanın dükkanına gittiniz olmaz yenisi takılacak dedi kendisine Volksawgen Caddy Kontak Fiyatı 350.00 lira usta titizdir çok kalifiyedir hadi olsun 400.00 lira üzerine sakın ücret ödemeyin. Mağdur olduğunuz bölgeye ( arabanın başına çağırdığınızda ) ücret farklı olabilir o zaman 550.00 lira ödemeniz doğaldır onunda üzerine fiyat ancak kilometresi uzun olan mesafer için ödenebilir.

    Volkswagen Caddy Kontak Dönmüyor
    İçerisindeki parça kilitlendiği zaman ne yapsanız dönmez ancak içerisine oturup sinirlenmeden yarım saat ileri geri sağa sola oynadığınız zaman 1 veya 2 defa belki kapatıp açabilirsiniz mutlaka boşluğu yakalayacaksınız ancak zorlayıp anahtarı kontakta kırarsanız masrafınız artabilir. Bizler (ustalar ) üst tarafta bahsettiğim Volkswagen caddy kontak sökme pragrafını aynen uygulayıp tezgah üzerinde döndürdükten sonra içeni açıp kırılan parçaları derleyip temizledikten sonra saat gibi çalışır hale getiriyoruz.

    NOT: Yol kenarında destek alınamayacak kadar kötü noktalarda mahsur olduysanız size önerim kontağı güzelce yağladıktan sonra devamlı usulca denemek olacaktır.

    Vw Caddy Kontak Termiği ve Arızası
    Herşey tamir edilebilir her türlü araba anahtarı uzmanı tarafından müdahale edilerek kurtarılabilir onun için birşey diyemem lakin termik tamir edilmez edenlere şahitlik ettim fakat insanların çoğu sinirlendiği için aracını aynı ustaya götürüp el sürdürmek istemiyor dolayısıyla onlarda kontak termiğini tamir ettim sanıyorlar. Vw caddy kontak termik fiyatı 250.00 lira civarındadır size soruyorum gerek var mı yok ustacım dediğini duyar gibiyim kesinlikle ettirmeyin yenisini taktırın yolunuza bakın der ve konuyu kapatırım.

    Kaynak:https://www.immobilizeranahtar.com/vw-caddy-kontak-tamiri/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.