Şimdi Ara

Yeni macbook cok kasiyor(ilk defa kullaniyorum)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
3
Favori
5.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amerikadan getirdigim yeni macbook 12" cok kasiyor,gunluk islerimi yapmak icin, ayrica universitede sunumlarima ve odevlerime falan yardimci olcak bir bilgisayar ariyordum, hazir amerikadayken yeni macbook almis oldum. Fakat gelelim sorunlarima: safaride kasiyor, maillarda kasiyor, deezer kurdum mac icin uyarlanmasina ragmen stabil calismiyor(hadi bu sorunu geciyorum cunku yazilim). Hani bazi yerlerde okudum safari kasmiyor diyorlar aslinda girdigimiz internet sitesi mac icin uyarlanmamis oldugu icin kasiyor falan diyorlar, fakat ayni mevzu youtubeda da oluyor. videoyu kucultuyorum veya buyultuyorum ekran kare kare buyuyor ve kuculuyor. Bu cok can sikici bir durum. Ayrica bluetooth kalitesi de iphonelardaki gibi degil.
    bu sorunu nasil halledebilirim acaba iphonelardaki gibi restore islemi gibi bir sey yapsam duzelir mi ? Bu kullandigim ilk mac os cihaz fakat cidden canini sikti cok ovmuslerdi, windows kullanmakta istemiyorum.



  • Ah hocam keşke almadan önce forumdaki açıklamalarımızı okusaydınız..

    Macbook'lar donanım olarak çok düşük seviyede donanıma sahipler. Size en uygun bilgisayar retina macbook pro veya macbook air olurdu.

    Web sitelerinin mac için uyarlanması diye birşey yok, bütün web siteleri platformdan bağımsız geliştirilir. Safari'de kullanılan altyapı chrome ve firefox ile neredeyse aynıdır..

    Son bir kontrol için spotlight'a "activity monitor" yazın çıkan ekranda listeyi işlemci kullanımına göre sıralayın ve sonrasında ekran görüntüsünü buradan paylaşın. Bir ihtimal problemli bir uygulama olabilir onu görmüş oluruz.

    Ekran görüntüsü almak için CMD+SHIFT+4 yapın mouse ile uygulama penceresini seçin. Ondan sonra bir yorm yapalım. Ama tahminim ipadden hallice olan işlemcide problem
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    hocam bende bugün retina pro aldım dediğiniz şekilde ekran görüntüsü almaya çalışıyorum sadece kordinatlar gözüküyor
  • flash player i kapa veya ad-block kur safariye.
  • Ingrid I kullanıcısına yanıt
    mouse'un sol tuşuna basılı tutup alanı belirleyin koordinatlar çıkınca

    veya koordinatlar çıkınca space tuşuna basın, sonra ekran görüntüsü almak istediğiniz pencereye tıklayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreampowder

    mouse'un sol tuşuna basılı tutup alanı belirleyin koordinatlar çıkınca

    veya koordinatlar çıkınca space tuşuna basın, sonra ekran görüntüsü almak istediğiniz pencereye tıklayın

    tamamdır hocam yaptım teşekkür ederim, ama fotoğrafı bulamıyorum nereye gidiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ingrid -- 24 Ağustos 2015; 22:17:57 >
  • Ingrid I kullanıcısına yanıt
    masaüstüne
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreampowder

    masaüstüne


    Hocam valla görmemişim kusura bakmayın ilk kez mac kullanıyorum
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    dediginiz ekran goruntusunu koymaya calistim, ayrica flash player i bilgisayardan kaldirdim fakat degisen bir durum da yok
     Yeni macbook cok kasiyor(ilk defa kullaniyorum)
  • görünürde anormal bir durum yok.. flashı kaldırmanız birşeyi değiştirmez.

    bana kalırsa buradaki tek problem macbook işlemcisinin düşük performansı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreampowder

    görünürde anormal bir durum yok.. flashı kaldırmanız birşeyi değiştirmez.

    bana kalırsa buradaki tek problem macbook işlemcisinin düşük performansı...

    Apple ın bu kadar stabil çalışmayan bir ütünü piyasaya süreceğine inanmıyorum, ben kesin bir yanlışlık olduğu düşüncesindeyim. Veya gelecek yeni güncellemelerle bu durumu onarmalarını düşünüyorum. Çünkü bildiri ekranındaki bilidirileri kaldırırken bile kasma yapıyor, masaüstünde açık olan bir kaç programı yanyana takip etmek için aynı ekrana sığdırırken bile kasıyor. Acaba şarj cihazına bağlı olmadan kullandığım için mi? Hep güç tasarrufu modunda ve şarj cihazından bağımsız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç tasarrufu ne kadar uzatıyor kullanım sürenizi ? Mecbur değilseniz kullanmayın. İşlemcinin gücü belli, onu azaltınca bilgisayar iyice ölüyor.
  • Güç tasarrufu modu bilgisayarın hızını düşürede önemli bir faktör.

    Isınma oluyorsa o da sistemin işlemci gücünü düşürmesine sebep olabilir..

    Hocam sorun bu macbook'ların işlemcileri mobil işlemci kategorisinde. Fakat osx çok kapsamlı ve çok daha güçlü işlemcilere göre tasarlanmış bir işletim sistemi. Malesef en iyi haliyle bile alabileceğiniz performans i serisi işlemcilerle karşılaştırdığınızda çok altlarda kalacaktır.

    Ayrıca apple'ın yeni ürünlerinde ilk çıkardıkları seriler genelde problemli olur
  • Kasmasının tek nedeni Yosemite. El Capitan'ın son betası bile daha hızlı. Mavericks hepsinden hızlı. Yosemite açıkçası Air'de de kasıyordu.
  • Maclerde şarja takılı haldeykenle şarjsız halde performans kaybı yok denecek kadar az. Ayrıca güç tassarruf modunda niye kullanıyorsunuz onu da çözebilmiş değilim bilgisayarın şarjı gayet uzun gidiyor. Bu nmod bilgisayardaki tüm herşeyin yavaş çalışmasına neden olur. Tabiki bir de o bilgisayın performansından pek birşey beklemeyin ama kasma yapmaması lazım bence bi garantiye gösterin veya sıfırlayın bilgisayarınızı.
  • aldigimda geldigi surum yosemite'di. surum dusurme imkanimiz var mi ki?
  • Ben macbook pro kullanıyorum 2012 late model. Bende bile pencereyi yeniden boyutlandırırken akıcılık yok. Sizin macbookda hiç yoktur tahmin edebiliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Myret Alpin

    Maclerde şarja takılı haldeykenle şarjsız halde performans kaybı yok denecek kadar az. Ayrıca güç tassarruf modunda niye kullanıyorsunuz onu da çözebilmiş değilim bilgisayarın şarjı gayet uzun gidiyor. Bu nmod bilgisayardaki tüm herşeyin yavaş çalışmasına neden olur. Tabiki bir de o bilgisayın performansından pek birşey beklemeyin ama kasma yapmaması lazım bence bi garantiye gösterin veya sıfırlayın bilgisayarınızı.

    Guc tasarrufu modu bilgisayarin kendi uyguladigi bi durum. Ayrica islemciyi kisitladigini dusunmuyorum, tek yaptigi sey klavyenin ve ekranin parlakligini kismak, tek yaptigi tasarruf bu gorunuyor. Cunku guc tasarrufu menusune giriyorum tek gorunen sey parlaklik ayarlari, ayrica kapatilmiyor da buyur bu da ekran goruntusu, sence etkiliyen bi durum varmidir islemciyi? ayrica bilgisayarin pil suresi cidden muazzam, bir gun boyunca acik olmasina ragmen sarji bitip kapandigini gormedim 2 haftadir
  • Ben ekstra bir programla yaptınız diye düşündüm çünkü "güç tasarruf modu" diye birşey maclerde yok dediğiniz gibi ekran parlaklığıdır sabit diskleri uyku durumuna getirmedir filan. Eğer ekstra bir program kullansaydınız o zaman güç tasarruf modu olurdu ve bu işlemciyi etkileyecektir çünkü bilgisayarın şarjının uzun gitmesi için performansı kısıyor. Bende bu yüzden zaten sordum güç tasarrufunu niye kullanıyorsunuz diye. "Ayrıca güç tassarruf modunda niye kullanıyorsunuz onu da çözebilmiş değilim bilgisayarın şarjı gayet uzun gidiyor." dedim bende şarjının kısa gittiğini dile getirmedim. Tüm sorun işlemcisinin yetersizliğinden o zaman. Amerikadan almışsınız ama geri iade veya değişim gibi bir seçeneğiniz varsa değiştirmenizi öneririm madem bu kadar sorunlu. Macbook pro ve airlerde böyle birşeyler karşılaşmazsınız.
  • Geekbench programını indirip fişe takılı ve takılı değilken performans testi yapabilir misiniz? sonuçları merak ettim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.