Şimdi Ara

Nokia x,xl,x+ Android Google Play Root işlemleri Ayrıntılı anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar NEtte Bir ton açıklama olmasına Rağmen Birtürlü Başaramadığım Root ve Google Play sonunda açtım.En ince ayrıntısına Kadar Anlatacağım Soruları da arasıra cevaplarım.
    1.Herşeyden Önce Nokia X usb sürücünüzü Kurun.
    http://www.mediafire.com/download/pm8nxvedxx3cuc1/nokia_x_usb_driver.zip

    Bu dosyayı inidrdikten ve Klasöre çıkardıktan telefonu pc ye bağladıktan (USB HATA AYIKLAMA AKTİF OLARAK)sonra WİN7 için Aygıt yöneticinizi Açın(bilgisayarımın üstünde sağ tıklayıp özellikler Oradan aygıt Yöneticisi)Telefonu bağladığınızda Diğer aygıtlar adı altında NOKİA_X(RM980) adında 2 adet Yanında Ünlem işareti Olan Aygıt Gözükecek Birini sağ tıklayıp Sürücü yazılımını Güncellerştire basıyoruz.Sürücü Yazılımını Bilgisayarımda Tara Seçeneği> Ardından Bilgisayarımdaki aygıt sürücülerinden seçmeme izinver>Tüm Aygıtları Göster Seçeneği ve İleri TUşu>Disketi var Tuşuna basıp İNdirdiğimiz sürücü klasöründe nokia_winusb.inf dosyasını seçerek tamam>tamam basıyoruz. 4 tane Sürücü Çıkıyor karşımıza Nokia ADB interface Seçip Kuruluma devam ediyoruz.aygıt yöneticisinde NOKİA_X(RM 980) aygıtının ikincisinide Yine aynı yöntemle Nokia Bootloeder İnterface olarak kuruyoruz.
    2.Nokia X Manager Kurulması ve Kullanımı.
    Bununla ilgili Birçok makale var arkadaşlar Resim ekleme sıkıntım olduğundan Şimdilik Resimsiz Anlatacağım.Nokia x MANAGER (NXM) programı Dos tabanlımı çalışıyor nedir Window7 işletim sistemli pcmde Biraz karasız çalışıyor bazen PC kilitleyip bekletiyor falan ama işlemleri yaparken Dikkatli olun Hemen kapamayıp sabırla bekleyin Mutlaka bi işlem yapıyordur ondan bekletiyordur.Programı ilk açtığınızda Eğer Sürücüleri doğru tanıttıysanız "Device Connedted nokia_x" yazacak ve Butonlar Aktif olacaktır.Buraya kadar Herşey Normalse Geçelim Rootlama işlemine
    3.Root İşlemi.
     Nokia x,xl,x+ Android Google Play Root işlemleri Ayrıntılı anlatım

    Çoğu makalede NOKİA X manager de ROOT DEVİCE butonuna basınca cihaz Root lanıyor sonra google playı yüklüyorsunuz gibi anlatımlar var Ama emin olun bu açıklamalar Tamamen Hiç nokia x görmemmiş yada denememiş kişiler tarafından yazılmış makaleler.Neyse Olaya geçelim
    Root Device ye basıyoruz ve hiç bi işlem yapmadan Bekliyoruz.Program Kilitlenmiş gibi yanıtvermeden bekliyor 2-3 dk.Bu sırada Telefonunuza Bir dosya atıyor aslında.Bekle bekle.......sonra telefon Kapanıp açılıyor ve Sİyah beyaz ekranda Farklı bir menü çıkıyor.
     Nokia x,xl,x+ Android Google Play Root işlemleri Ayrıntılı anlatım

    İNSTALL Tuşuna bastığımızda File manager Gibi Bir App açılıyor ve Burada supersu.ver1.99.zip isimli Bir dosya var onu bulmalısınız.
     Nokia x,xl,x+ Android Google Play Root işlemleri Ayrıntılı anlatım

    Bende SDCARD diye Belirtiği yerin en altında Çıktı.Dosyanın üstüne tıkladığınızda Farklı bir menü açılyor
     Nokia x,xl,x+ Android Google Play Root işlemleri Ayrıntılı anlatım

    Burada En Altta Aypon un Kilit açma İşareti gibi Bir İşaret Var Onu sağa doğru kaydırır sanız Root başlar ve bittiğinde sağda Duran REboot System tuşuna sakın basmayın Telefon Kilitleniyor Bataryayı çıkararak Tekrar Başlata bilirsiniz Yada HOME tuşuna basıp ordan POWER OFF ile kapatırsanız Kilitlenmeden kapatıp açmış olursunuz.
    4.SUPER SU yükleme
    ALINTI LİNk:https://cloud.mail.ru/public/MjRj/7tEwDvtyN
    Bir Super SU Apksı İndirip kurun Rooot işleminiz Başarılıysa SU çalışacak başarısızsa "SU için Kodlama Bulunamadı" uyarısı Verip kapanacaktır.
    5.Google Hizmetlerini Yükeleme
    http://androidhost.org/x4cgP pc ye indirin ve tekrar NOKİA x MANEGERİ açıpBağlatılarınızın doğru olduğunda emin olduktan sonra
     Nokia x,xl,x+ Android Google Play Root işlemleri Ayrıntılı anlatım
    İnstall GApps Butonuna Basın.Bu sefer Pcniz Yaklaşık 10 dk kadar kilitlenecek Telefonda öyle.Hiçbir işlem yapmadan sabırla bekleyin 10 dknın sonunda telefonununz Tekrar Recover modunda tekrar açılacak yine İNSTALL tuşuna basıp Busefer Gapps_jb201221011... veya Nokia_x_googleplay.zip isimli bir dosyayı bulup üzer,ne tıklayacağız yine aypon tuşkilidi gibi bişey yapıp Google gizmetleriniz yüklemesini bekliyoruz.ve Yİne yeniden başlatıyoruz. Telefonunuzun açılışı normalden baya uzun sürecek bu sefer Korkmayın beklemeye devam...
    FİNAL.Artık Google Hizmetlerine sahip Bir nokia X imiz oldu hayrılı uğurlu olsun.

    NOTLAR.
    Verilen Bilgiler Kendi Deneyimlerim sonucu oluşturulmuştur Ancak verilen linklerin Tamamı Alıntıdır.O yüzden Linkler Öldüğünde Yenilenmesi konusunda ısrarcı olmayın.!
    Benim Cihazım Nokia x RM980 modeli olup.Son güncellemeler Alınmış haldeydi.Hatta Dün tekrar konrol ettiğimde güncelleme yok uyarısını almıştım. Buna Rağmen Google Playi Yükleyebildim.
    GÜncelleme yapılmamış Olanlarda Birtakıp apk dosyalarıyla aynı işlem yapılabiliyormuş !Denemedim!.
    Google play çeviri gmail chorme gibi uygulamalar sorunsuz çalıştı.Ancak Sesle aramalarda Bazen hata veriyor belki bi ayar gerekli bilemiyorum
    Yapılan İşlem Tamamen Zararsız olmakla birlikte Telefonunuzu Garantı Dışı bırakır Ayrıca Telefonunuza gelebilecek zararlardan sorumluluk size aittir.

    Edit:Bir takım resimler eklendi sayfada düzenlemeler yapıldı.20.08.2015



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evwt -- 20 Ağustos 2015; 17:48:36 >



  • Merhaba ben Nokia XL kullanıyorum telefonu rootlamak için dediklerinizi yaptım ama supersu zip dosyasını ararken (bulamadım) telefonun ekranı karardı arkada beyaz çizgiler oluştu 30 dk hiç bi işlem yapmadan bekledim baktım olacağı yok telefonun bataryasını çıkarıp taktım açtım telefonu arka planda hala beyaz çizgiler var soluk renkte geçmiyor. Yardımcı olur musunuz ?
  • ggozde20 G kullanıcısına yanıt
    yardımcı olurum olmasına da biraz daha ayrıntılı anlatmanız lazım çünkü elimdeki telefonu sattığımdan tam hatırlayamaya bilirim. Şu sorularıma Ayrıtılı cevap veriniz.
    1. İşlemlerin herhangi birini yarıda kestiniz mi? Kesti iseniz Hangi işlemde kesildi.
    2. Telefon Normal Açmaya çalışğınızda Açılıyor ve Görüntüdemi problem var yoksa açılmıyor sadece siyah beyaz cizgili ekranmı var.
    3.Recover Modda açmayı denediniz mi? ses açma (yadakapama) + power tuşu Basarak AÇMA. Bu şekilde açıldımı? Recovety mod yada herhangi bi şekilde.
    Mümkün olduğunca ayrıntı ve Ekranın bi fotosunu atarsanız iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.