Şimdi Ara

Cevap: yokuşta çekiş nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar,
    30.haziran.2015 perşembe günü Honda Civic, tüplü, otomatik Premium modelini almaya karar verdik. test etmek için Honda bayine gittim. benim kilom 83, satış temsilcisi arkadaş ise 70 kg' larda filan. Aracı eşime de test ettirmek için yaklaşık 10 km eve kadar hem bayır hem de düz yolda test ederek eve kadar geldik. araçta 2 kişi olmamıza rağmen araç çok dik olmayan yokuşta 90 km yapamadı. Gaz pedalı dibi gördü, defalarca çekip bir daha kökledim gazı, olmadı. 95 yapamadı.
    araba bağırıyor ama gitmiyor.
    eve geldik. aracı eşim aldı. bu sefer araca 5 kişi ful doldurduk. yokuş aşağı 3 km kadar gittik. yokuş aşağı dahi 100 km yapamadı araç. ki eşim çok hızlı ve sert araç kullanır. ama yokuş aşağı dahi kaldı, gitmedi, yemedi.
    aynı inişi bir de geri çıkalım dedik. araç 80 km üzerine çıkmadı. gaz pedalı dip yaptı. araç bağırıyor ama gitmiyor. yani ses var görüntü yok. 70.000 tl' ya anlaşmıştık. satış temsilcisi arkadaş, yahu bu arabada birşey var dedi, bu kadar hantal olamaz dedi. ben de bir sorun olup olmadığını araştırın, eğer bu test aracı sorunlu ise bana geri dönün düz vites bir araçta test sürüşü yapayım dedim. yani ısrarla honda alacaktım. ama aramadılar.
    özetle şunu söyleyeyim. honda çok dik olmayan yokuşlarda 2 kişiyken dahi bayıyor, gitmiyor.
    halen kullandığım araçlar 2004 almera düz vites tüplü ve 2007 model palio speedgear... 2004 tüplü almeram hondanın bayıldığı yerde 130 ile çıkıyor. Palio 1.2 speedgear ise 1.6 araçlara plaka okutturuyor. 6 ileri vites cvt şanzuman.
    önceki kullandığım araçlar 2010 ford focus, tdci, 90 beygir.... 2012 golf tdi, trendline, 2004 almera 1.5 tüplü, 2007 model palio 1.2 speedgear.
    honda da görüntü var ses yok... çok hantal dediğim almeram dahi yanında f1 aracı gibi.
    şimdi ya 2015 focus 1.6 style, 110 beygir alacam 74.000' e bıraktı Denizli ford bayii. Ya da kia sportage, tüplü otomatik. İnşallah kia otomatik te baymaz.
    vereceğimiz paralar az değil. seyahat esnasında araçların güvenlik paketleri kadar ivmelenme ve yavaşlamaları de hayati önem taşır. Bana göre honda sınıfta kalmıştır. çok beğendim bir araç beni hayal kırıklığına uğrattı.







  • Kardes civic icin birsey diyemem ama sportagenin sifiri var amcamda 1.6 benzinli manuel, civicte bahsettiginizden farkli dgl. Cekmiyor resmen. Atak arac istiyorsaniz dizel bakin. Butceniz dizele uygun. Marka takintiniz olmasin, dizel pug 308 ve kia ceedi incelemenizi onemle tavsiye ederim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla 2 seneden uzun 2010 LPG li Civic otomatik kullandım. Özellikle spor modda dengi ağlatmadığım araba kalmadı.

    Sizin söylediğiniz arabada kesin bir sorun var .Çünkü, yanlış bilmiyorsan ağırlık ve bg konusunda bir farklılık yok eski ile yeni arasında.

    Aracım 1.6 -125 bg di.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PuSaT28 P kullanıcısına yanıt
    doğrudur. demek ki bizim test aracında sorun olabilir. satış temsilci de olayı net gördüğü halde bana dönmeyişi, beni iyice huylandırdı.... neyse, honda almaktan vazgeçtik...
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    sıfır kia sportage test edecektik ama istediğim manuel viteslisi yoktu. test edemedim. o da yaklaşık 68 bin tl civarındaydı. nasip değilmiş... kia ceed' in sw' si harika görünüyor. ama 2 çocuklu aile olmamız sebebiyle sedan bir araç tercihimiz.
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    yılda 50 bin km ye yakın dizel araçlarımızla yol yapıyoruz zaten. 2010 focus ve 2012 golf. dizelin tadı anlatılmaz... bu sefer eşim istediği için honda alalım dedik. ama çok kötü bir performans...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.