Şimdi Ara

Evga SSc Gtx 970 sıcaklık değerleri ve küçük değerlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, olay başlıkta görüldüğü gibi kartımın sıcaklık değerleri. İlk günler de o kadar fazla dikkat etmediğimden heralde bu aralar overclock falan yapıtığım için kontrollere başladım değerlerde. Kart masaüstündeyken gayet yüksek bir sıcakık olan 50-60 derece arası çalışıyor ve bu esnada fanlar çalışmıyor. Bu kartın soğutma teknolojisinde yer alan bir özellik. Sadece witcher 3 oynama fırsatım olduğundan orada ki değerler de overclock + oyun 76-80 derece arası. Bu sıcaklığında araştırdığım kadarıyla normal olduğu söyleniyor. Ancak ben pek emin olamadım 2 durum içinde sizlerin fikirlerini duymak isterim.


    Edit : Hazır konu açmışken üstteki sıcaklık olayı dışında karttan baya memnunum. Kesinlikle üst düzey performans kutudan ciddi bir overclock ile çıkıyor üzerine 100-150 Mhz Gpu clock yapabiliyorum araştırdığıma dayanarak iyi bir değer olduğunu söyleyebilirim. Şansızlık işte Nvidia bu aralar biraz problemli driverlar çıkarıyor 1-2 uğraştım onlarla sonunda stabil driver bulabildim şimdi aslan gibi Witcher 3 Ultra ayarlar 60 fps oynayabiliyorum. Ayrıca Evga modeli almamın nedeni 3 yıl garanti ve direk değişim politikası. Bundan önce ki çoğu kartım Asus modeldi ancak kendilerinin illa biz bunu tamir ederiz olayı insanı zor durumda bırakbiliyor. Bakalım şimdiye kadar her şey gayet iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chezzey -- 22 Temmuz 2015; 16:02:02 >







  • O.C olmadan yük altında 70 derecede çalışıyor kart overclock+yazın en sıcak aylarındayız bunlar birleşince bir sorun yok.
  • msi asus falan hangi tasarımı kullanıyorsun ?

    bende msi r9 390 var boşta 60 derece çalışıyor. 90a kadar ısındıgı oluyor. ama benım harici fanım yok kasamda.
  • Büyük ihtimalle Asus Strix modeli. Ben de kullanıyorum. Boşta 40-45, yükte max. 67 gördüm. OC yaptıysan sıcaklıkların normal.
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Asus Strix modelinimi kulanıyorsunuz
  • Havanın 35-40 dereceye çıkmasına ve oc yapmanıza bakılırsa 76-80 hiç anormal değil
  • Evet hocam Strix modeli.
  • Evga SSC modelini kullanıyorum. Stress testlere sokunca overclock ile beraber 80 derece oluyor ki bu değerden memnunum sadece yük altında olmayınca sıcaklık biraz şüphelendirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chezzey

    Evga SSC modelini kullanıyorum. Stress testlere sokunca overclock ile beraber 80 derece oluyor ki bu değerden memnunum sadece yük altında olmayınca sıcaklık biraz şüphelendirdi.

    90 dereceden sonrası sıkıntılı diye biliyorum. ses falan geliyormu bunu meraktan soruyorum :)
  • Chezzey C kullanıcısına yanıt
    hocam bende ftw+ kullanıyorum yukte sıcaklıklar normal fakat custom fan ayarı yaparsanız sıcaklıkları biraz daha aşağıya çekebilirsiniz. boşta ise benim sıcaklıklar 45-50 arası gidip geliyor. kart çok kaliteli gerçekten muazzam bir oc olma kabilitei var fakat keşke sıcaklık konusunda da msi ve asus'a göre yakın olsalardı.
  • Galiba sormak istedeğin coil whine problemi karttan yük altında garip sesler gelmesi. Böyle bir problem yok kartımda açıkçası bu tip sorunlar biraz şans işi bir aralar Msi 970'lerde var deniliyordu ancak böyle bir genelleme yapmak yanlış tamamen şans işi ancak ben bu tip durumlar için garantisi uzun ve değişimi kolay yapan firmaları seçiyorum ki bu konuda Evga 1 numara ne yazık ki bu kategori de Asus zayıf, Msi'ın 2 yıl garantisi var onlarda değişim yapıyor.
  • alihanoncul kullanıcısına yanıt
    Ftw'lerde de ACX 2.0 soğutma sistemi var gayet başarılı ben seçerken SSC seçtim çünkü fiyatı uygun ve ACX 2.0+ vardı. Bu revize edilmiş versiyonu soğutma sisteminin ve gayet sessiz diyebilirim.
  • Chezzey C kullanıcısına yanıt
    ftw+'larda da acx 2.0+ var hocam. dediğim gibi soğutma sisteminde daha başarılı olabilir sonuçta 970'ler az enerji harcayıp az ısınan bir seri fakat evgada pek öyle değil. evgalar yük altında 76'lara kadar çıkarken asus ve msi' en fazla 70'i görüyor ondan dedim. ama karttan genel olarak memnunum pişman değilim aldığıma hemde amazon aracılığıyla burdaki fiyattan çok daha altına alınca daha da keyifli oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chezzey

    Galiba sormak istedeğin coil whine problemi karttan yük altında garip sesler gelmesi. Böyle bir problem yok kartımda açıkçası bu tip sorunlar biraz şans işi bir aralar Msi 970'lerde var deniliyordu ancak böyle bir genelleme yapmak yanlış tamamen şans işi ancak ben bu tip durumlar için garantisi uzun ve değişimi kolay yapan firmaları seçiyorum ki bu konuda Evga 1 numara ne yazık ki bu kategori de Asus zayıf, Msi'ın 2 yıl garantisi var onlarda değişim yapıyor.

    bende msi var araştırdım da cw yok bende fanları 100 yapınca fan sesi geliyor sadece :)
  • Fanlar %100 olunca uçak motoru oluyor mübarek. Gerek yok o kadar çalıştırmaya :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.