Şimdi Ara

Premium sınıfa yeni kan: DS8

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Premium sınıfa yeni kan: DS8

    Citroen markasının çatı kuruluşu PSA Grubu'nda premium marka haline gelen DS, yeni sedan modelini tanıttı. DS8 olarak adlandırılan otomobil BMW 5 ve Audi A6 gibi modellere rakip olacak.

    Tasarım olarak geçtiğimiz yıl Paris Motor Show'da sergilenen Citroen Divine DS konsept otomobilinden esinlenen DS8, Peugeot 308 ve Citroen C4 Picasso'da da kullanılan EMP2 platformu üzerine inşa edilecek.

    Teknik detaylar resmi olarak açıklanmasa da otomobilin giriş seviyesinde turbo beslemeli 4 silindirli bir motor, üst versiyonda ise dünyada ülkemize nazaran daha çok ilgi gören hibrid motorlar yer alacak. Yeni modelde Citroen'in hidrolik süspansiyon sistemi yerine ise daha az maliyetli yeni bir elektronik sistem geliştirilecek.

    Premium orta sınıf sedan DS8, 2012 yılında satıştan çekilen C6'nın yerini alacak. 2018'de ilk olarak Çin'de satışa çıkacak olan DS sedanı Avrupa yollarında bu tarihten iki sene daha geç göreceğiz.







  • Peugeot'nun motorları belli zaten.

    Artık Peugeot Amerika pazarına girmeli.

    Doğru düzgün atmosferik V6 motorlar yapmalılar.

    Avrupa'da büyüme umudu yok.
  • 2020 ye kim öle kim kala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANIL-D

    2020 ye kim öle kim kala

    şunun şurasında ne kaldı
  • citroen pejo ezberbozan tasarımlara devam ediyor.
  • Şimdi harika diyeceğiz,memlekete en az 110 bin liraya giriş yapınca da gidip Alman markalarına para gömeceğiz,ister kabul edelim ister etmeyelim ülke olarak kafa yapısı bu şekilde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu 2020de uplarsınız
  • Bakalım nasıl olacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    Şimdi harika diyeceğiz,memlekete en az 110 bin liraya giriş yapınca da gidip Alman markalarına para gömeceğiz,ister kabul edelim ister etmeyelim ülke olarak kafa yapısı bu şekilde.

    A6'nın rakibi olacak bu otomobil, 110 binden gelirse alalım 2-3 tane.

    Sizin için demiyorum bunu; millet hem Peugeot'nun kalitesi artsın diyor sonra da yükselen fiyatlardan yakınıyor. Kaliteyi bedavaya veren marka varsa biz de oradan alalım bundan sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DolceVita. kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamayın da Henüz A4 e rakip bir araç ortaya koymamış bir markanın,DS5 den ileri gitmemiş bir markanın direkt olarak A6 ya rakip olma iddiası ile bir işe kalkışması çok doğru bir hareket değil bence o yüzden bu çıtayı biraz daha düşürmeleri gerektiği fikrindeyim en azından 200 binden araç satacaklarına kendilerinin bile kolay kolay inanacaklarını sanmıyorum.Alfa Gulia ve Citroen DS8 şöyle bir dış görünüş olarak etkileyiciler ama aracı şimdi istiyorum ne zaman gelir diye showroom a gitsek bize önümüzdeki yılları gösterecekler,yani diğer markalarda yerinde saymayacak mutlaka güzel işler,yeni kasalar gelecek o zaman bu araçlar yine sıradan bir hal alacak diye düşünüyorum lakin her zaman Fransızların lüks sınıf bir araç yapmamasını hayretle karşılamış biri olarak bu hareketi ne olursa olsun olumlu buluyorum,talisman da hiç fena değildi,Pejo da gerek donanım gerek dış görünüş olarak harika işler yapabilir premium denilen standartlarda ,bakalım zamanla göreceğiz dilerim çok geç kalmazlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2020'de ki konuları görür gibiyim..

    " Passat mı DS8 mi çok acil yarın alıncak "

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    A4 diyorsunuz, C6'yı unuttunuz sanırım. Her ne kadar ülkemizde iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda olsa da; yabancı kaynaklı testlerde konfor bakımından Mercedes E ile S Serisi arasında görülen bir otomobil.

    Onu geçtim, bugün halen daha adından söz ettiren Hydractive süspansiyon serisi eski bir teknoloji olduğu için piyasadan çekildi. Daha üst düzey bir süspansiyon sistemi yolda. Citroen'in eskidi dediği teknolojinin verdiği konfor bugün sadece üst düzey markalarda alınabiliyor.

    Hani PSA için lüks otomobil üretmek sorun değil, asıl sorun pazarlamasını düzgün yapabilmek. Bakalım DS'i ayrı bir marka haline getirmek işe yarayacak mı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fortune1905 kullanıcısına yanıt
    Konuyu bilerek açmadım çünkü daha çok var. Ancak c6 nın yerine geleceğini belirtmeniz daha iyi. Ayrıca yeni DS 5 te DS8 den çok daha erken zamanda gelecek.
  • daha evvel tanıtılan konseptler çöpe mi gitti metropolis ds9-8-7-
  • bütün sitroyeni toplasan premium etmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım emp2 nin üstüne nasıl bir E segment araç çıkacaklar. C sınıfı alt yapılı E segment mi olucak bu araç.
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Consept olarak tabiiki gercek hayatta nasil olacağını sanmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki gösterişli araba yapıp, ona buna rakip olacağım diyerek premium olunmaz. Bakınız; Mercedes, Volvo, BMW, Audi gibi firmaların hepsinin arkasında bir hikayesi vardır. Hepsinin uzman olduğu en az bir alan vardır. Yani 2 tane araba yapayım da şuna rakip olsun diyerekten premium olunmaz. Üzgünüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.