Şimdi Ara

Slider'e Kaydırma Mekanizması Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,



    Burada gördüğünüz videodaki mekaniği kullanarak kamera kaydırıcı (slider) yapacağım.Ama bu kadar basit olmayacak.Buna bir ayak,step motor ile kaydırma mekanizması,PIC ve pot ile hız ayar sistemi,L298 ile motor sürücü kısmı ekleyeceğim.Uzun süredir bu porjenin üzerinde çalışıyorum.Elektronik tasarımım bitti ama mekanikte üstteki kameranın bağladığı levhayı kaydırma sistemini yapamadım.Bunun için aklıma gelen fikirler ise şöyle:

    1-) 1 metre gijon kullanarak,somunların ileri geri kaymasından faydalanarak yapılacak mekanizma:

    İlk başta mantıklı gelmişti ama pratiğe gelince çok hızlı motor istiyor.Çok hızlı motor hem çok ağır olacak hem de çok titreşim yapacaktı.Bunun için step motor değil de DC motor kullanarak bir sistem kullanılmalıydı.Deneyimlerime göre gijonun balansından dolayı üstteki levhayı çok titreştirecek olması işleri bozdu.Gijonu iki ağaç arasında döverek düzeltmeye çalıştık ama düzelmiş haliyle bile kullanılamayacak derecede balans yapıyordu.


    2-)Kayış sistemi:

    Aslında bu sistem şu anda kafama yatan ve muhtemelen yapacağım sistem.Bir adet motorda,bir adette sistemin ucunda boşta dönen olmak üzere 2 adet kasnak 2 metre uzunluğundaki kayışa bağlanacak (2 metre olmasının nedeni sistemin uzunluğu 1 metre).Motor kayışa bağlı plakayı kayışı ileri geri hareket ettirerek hareket ettirecek.Böylece ses az,titreşim 1. yönteme göre kabul edilebilir olacak.Dezavantaj ise 2 adet kasnağın tornacı işi istemesi ve kayışın temin edilmesi (fiyat ve süre olarak) olacak.

    3-Zincir sistemi:

    Aslında bu sistem kayış pahalı geldi diye düşünülen bir sistemdi ama olacak iş değil.Çünkü ruble yani bisikletin arka teker dişlisi tek yöne dönebiliyor.Öteki yöne dönerken boşa dönüyor.Bu da sistemin iki yöne gitmesini engelliyor.

    Sizlere asıl sorum ise 2. yöntem olan kayış sistemi ne kadar verimli çalışır?Düşünceleriniz ve her türlü fikriniz benim için önemli.Teşekkürler.







  • Kesinlikle kayış sistemi kullanın. 3d yazıcılarda da bu sistem kullanılıyor. Kayış kasnak hazır olarak satılıyor bundan dolayı. Gt2 kayış- kasnak olarak arayın. Hatta 3d yazıcı mekaniğini de inceleyin faydası olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim motorun mili 6,5mm gt2 kasnağın iç çapı 5mm geliyor.Tornacı ile uğraşmak da istemiyorum açıkçası.GT2 değil de t5 kayış kullanacağım.Buradaki malzemecide o varmış.Süre önemli benim için o yüzden mecburen T5 kullanılacak.Hassasiyet önemli değil yeterki yalpalama yapmasın.T5'te böyle sıkıntı olur mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.