Şimdi Ara

Civic aldım 12 ay oldu harcadığım para içerde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
4
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bundan yaklaşık 12 ay önce 21 temmuzda Afyon'dan çıktım. Suzuki Swift almak için Aydın'a gittim. Satıcının bana söylediği dört dörtlük gelmenizde mahsur yok buyrun alın binin gidin. Tamam fiyat uygundu ama yalan söylemeye ne gerek var. Şöyle adam gibi. Özellikle sordum, podyalar, direkler şu bu sağlam mı? Çürük var mı? diye yok yok buyrun dedi. Babamla beraber atladık gittik. İlk arabam olacak hevesli olmam beklenir değil mi? Aynen öyle önceki gece müziklerime kadar ayarladım. Ama gördüğüm manzara hevesimi kursağımda bıraktı. Pek çok yeri çürümüş. Direkler hep buruk. Hatta cam fitilleri yerine bant çekilmiş.

    Neyse olan oldu Aydın'ın içinde bir internet kefeye oturduk Aydın, Muğla, Izmir ve Denizli'deki hemen hemen tüm Swift ve Civic ilanlarını inceledik. Kuşadası'nda kırmızı bir EF Civic buldum. Biraz oynanmış belli. Vaktimiz de kısıtlı noter kapanacak. Hemen aradık, durumu anlattık dedik Afyon'dan geldik olmadı. Aracınıza kefilseniz gelip alıp gideceğiz. Dürüst adam dedi ki "Yok abi gelip görmeye değmez." hala hayır duamı alir. Keşke milletçe bu adam gibi olabilsek.

    Neyse ibre tekrar Swift'e döndü. İzmir Çiğli'de çok çok temiz görünümlü mavi bir Swift buldum. İzmir otoyoluna girdik yolda adamla konuşuyorum. Adam ısrarla arabasını göstermedi sebebini hala anlamış değilim. Birader görmeden nasıl alayım?

    Tam Gaziemir kavşağına 1km kala Civic EF2 buldum, sedan. Hikaye burada başlıyor. Araç D14A1 motorlu fotoğraflarda gayet diri duruyor filan. Hemen aradık ve girişte bekliyoruz aracı görmeden pazarlığı yaptık. 7500 olan fiyatı 6500'e çektik tek pazarlıkta. Neyse gittik gördük kasa diri motor iyi aldık çıktık. 15-20 dakika içerisinde. Daha ilk yürüdüğünde hararet yaptı. Kemalpaşa yolunda hemen girdik sanayiye. Meğer Japon sanayi uzakmış. Allah'tan Güney Kore'nin termostatının çapı cuk oturdu. İşçilik dahil 60 liraya halloldu. Tabii ben gerildim iyice. Sanayiden çıkışımız neredeyse 7'yi geçti. Ve yorgunluk başladı. Neyse bir şekilde vardık Afyon'a.

    Henüz İzmir'deyiz. Noter öncesi:
     Civic aldım 12 ay oldu harcadığım para içerde

    Afyon'da ilk günleri, yerden yükseklik yeterinde net zannımca:
     Civic aldım 12 ay oldu harcadığım para içerde

    O hafta aracın yerden yüksekliği ve ön takım nedeniyle uzak geçirdik haftayı. Derken sanayiye girdi. Önce sadece ön takım bekliyorduk. Fakat beklediğimiz gibi olmadı. Rotlar, helezonlar, beşikler, akslar derken. Hemen her gün sanayiye gittim. Yeri geldi sanayide yatırdık paşayı hem de onbeş gün, bayağı liftte asılı kaldı. Tabii bu ara gittiğimiz bütün şehirlerde sanayide parça aramakla geçti bazı günler. Antalya tatili olsun, Düzce'ye fındık toplamak için gidildiğinde olsun. Yani babamın tek istediği öğrenci başıma masraf almamam. Ve Niğde'de uğraşmamam. Resmen bir yaz stajı gibi sanayide uzun vakitler sonucunda, artık uzun yola hazır oldu, e tabi bedavaya değil. Hemen hemen 3000-3500 lira harcandı.

    Çıktım Niğde yoluna bir arkadaşımla, ama tabii göz hararette, devirde. Malum araba eski yormadan beş altı civarında mola ile vardık, nasıl teşekkür etsem azdır. 490 kilometre. Neyse vardık Niğde'ye ama daha ikinci gününde en merkezi caddesinde yolda kaldık. Neyseki sadece yakıt bitmiş. Orada öğrendim ki benim çok becerikli(!) ustam yakıt deposunu değiştirmemiş ve araba benzinle çalışmıyor. Sağolsun arkadaşlarla beraber yaklaşık 1.5-2 kilometre ittirmece sonunda sanayiye ulaştık. Sokete de 10 lira sıkışmış. Artık nasıl bir nazar varsa. Sonra Adana, Ankara, Kayseri, Afyon derken hayli kahrımı çekti. Yaklaşık 16000 kilometre yol yaptım. Tabii akü de eski, her gün ittirerek çalışıyor ama yine de gururlu araba okulda sadece iki defa çalışmadı ikisinde de geri viteste vurdurdum, hoop çalıştı. Sonra aküyü değiştirdim, bir 130 lira da oradan bulduk. Bir Ankara dönüşü yolda 6-7 defa kontak kapandı ve açıldı hızım 120 civarlarında. Sonra bir kez de Afyon yolunda yaptı. Derken otogazcıda soluğu aldım. Adam önce beynin bobinini söktü, sonra senin bu bobin açmıyor. Beyni değiştir hemen dedi. Yok dedim, 1 kilometre sonra yolda kaldım. Gaz ayarını epey açtık geri döndük. Beyin de değişti, 140 lira. Eve döndüm babam lastikleri gördü, bununla yola çıkaramam dedi. Ve bir baktım iki sıfır lastik. Rot balans. Motor için avans derken neredeyse 350-400 lira da Afyon'da bırakıp, döndüm Niğde'ye.

    Ama artık cidden sorunsuz halde, haa bir de baskı balata var. Onu fazla almışız bagajda benimle beraber geziyor. Aracı internete koydum, hayli arayan oldu. Ama adam tamam diyor geliyorum, sonra bir şeylere kulp buluyor vazgeçiyor. Benim de vazgeçmeme sebep oldular kaldırdım ilanı. Ve ne sorunu varsa ve olduysa hep anlattım ona rağmen tamam dediler. Hatta bir ara geç çalışıyordu, ciddi bir müşteriye video çekip bile gönderdim.

    Yaz geldi benim İzmir'e gelmem gerekti yaz okulu için. Babam, yaptı babalığını Honda kalsın, al Ford orada dedi, gönderdi. Ben İzmir'de iken, götürmüş sanayiye egzoz, benzin deposu, hava filtresi yine o bu bir dünya masrafa girmiş adamcağız. Geçenlerde sinyal arıyordu farları da değiştirmiş. Bir de boya attırmayı düşünüyor. Yoktan var etmeye, bir EF2'yi daha öyle modifiye ederek değil, doğal haliyle yollara salmaya gayret ediyoruz. Şimdilik aklımda olanlar ve başımızdan geçenler bunlar.

    Sürç-i lisan ettiysem affola.


    Yazının ve fotoğrafların devamı elbette gelecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vagabundo -- 11 Temmuz 2015; 3:48:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Arka sokakların fragmanı gibi olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam size japon görünümlü fransız satmışlar, devamını yazmanın manası yok. foruma göre bu böyledir. kimse japon araclarına 100 senelikte olsa arıza verdi diyemez.
  • Gerilim filmi gibi başladı
    Bekliyoruz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • her öykünün bir anafikri vardır. "cebimizde 3-5 kuruş vardı. çar çur etmek için uğraştık ve başardık". bu öykünün mesajı da bu sanırım.
  • Devamı "Japon Civic sahibini üzerken"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gesetzlosen -- 9 Temmuz 2015; 14:28:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çılgın civic sahibini coşturuyor
  • okurken uykum geldi.
  • 1.bolum sonu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seri yaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • okurken yoruldum.Nedense hızlı hızlı okudum
  • bu film neden 12 ay sonra vizyona girdi
  • Ikinci bolumu heyecanla bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoca yanlış anlamayın fakat o fiyat bandına alınacak her araçta bu tür durumlar görülebilir zaten
  • 6500 e araç alıyorsun 60 lira oraya gitti 100 lira şuraya gitti bilmem şu kadar şuraya gitti gider tabi abicim ne kadar ekmek o kadar köfte arabaya masraf yapmak istemiyorsan git 0 araba al
  • Bu ne simdi ?Bre arkadas belli daha gencsin butcende kisitli niye basini yaktinki?Gezmek tozmak varken niye kendinize zorla dert alirsiniz ki?Ahanda yazyorm buraya devami Sanayide motor tektefesiyle devam etmiyosa bende bsey demiyorm..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vagabundo kullanıcısına yanıt
    Anlatım akıcı, argo yok,

    cümleler düzgün...

    hikayenize "konu dışı" kısmında devam edin, bekliyoruz...
  • Sezon Finali oldu sanırım.
  • Honda Honda'dır hocam.Hayırlı olsun aracınız.
  • İftardan sonra anlatsana kardeş abur cubur olmadan çekilmiyo.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.