Şimdi Ara

LOGİTECH Z 906 DECODE SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ses sistemi olarak Z906, ses kartı olarak da Creative SB ZXR kullanıyorum.
    Optik bağlantı (DTS ,Encode .. vs) ile ilgili sorunum var arkadaşlar. Forumda bu sorunumla ilgili hemen cevap gelirse çok sevinirim. Çünkü bu ses kartım ya da Z906 arızalı olabilir. Garantiye gönderip göndermeme konusunda kararsızım, özellikle ses kartı için.(Garanti bitimine 1 ay kalmış.)
    Sorun şu:
    Creative ses kartı ayarlar kısmında Encoder yazan yerin altında iki seçenek var. Bu ikisinden birini DOLBY DİGİTAL ve DTS' yi seçmeden Z906'nın kontrol panelindeki DECODE ışığı aktif olmuyor.
    Ses denetim ayarlarında -Digital Audio ZXR (S/PDIF)- varsayılan olarak seçili, input bağlantıları her şey dosdoğru takılı. Bende DTS destekli filmler ve müzikler var. VLC media player ve Media Player Classic playerlerde mevcut. Bu media playerlerdeki ayarlar bölümünde ses aygıtı seçeneğinden Digital Audio ZXR (S/PDIF) seçili. Decode ışığının otomatik olarak aktif olması lazım. Filmi oynatırken Decode aktif olmuyor, ama filim başladığı an ya da herhangi bildirimlerde, PC nin sistem seslerinde, uyarı geldiğinde Decode ışığı altında Stereo devreye giriyor, yani 4.1 3D 2.1 seçeneklerinden herhagibiri. Değiştirebiliyorum input'a basarak. (Ses daimi, devamlı olduğunda.) Ses olmadığı zaman ya da filmi durdurduğum zaman devreden çıkıyor.
    Ama Creative ses kartı ayarlar menüsünden (kısaca yazayım): DDL ya da DTS'i seçip; PC'nin ses ayar denetiminden ve media playerlerdeki ayarlardan Sound Blaster ZXR yi seçtiğimde DECODE lambası aktif oluyor. Yani ses iki defa çözülüyor. Sağlıklı olmuyor. Bu durumda seste veri kaybı oluyor yanılmıyorsam.
    Ben kısacası optik bağlantı ile DTS destekli film ya da müziklerin NOENCODE modunda otomotik olarak DECODE olmasını istiyorum.
    Ses kartı mı arızalı . Z906'mı arızalı. Ben mi yapamıyorum.
    Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.



  • Cevabi bilmiyorum up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fikko2555 F kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_108127191/f_//tm.htm#108153325 benim de böyle bir sorunum var dd live ve ya dts seçtiğimde encode den z-5400 decoder da ibare çıkıyor ama ses gelmiyor tuhaf bende çözemedim. Encode yi off yapınca da film müzik vs. kaynak ne ise dd dts 5.1 ses alabiliyorum ama oyunlarda 5.1 ses alamıyorum.

    Bu creativelerde bir şey var ya da biz beceremiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer_y_o_g_u_n -- 18 Temmuz 2015; 0:49:09 >
  • Bitstream olayı encode sanırım bunda ama pek bitstream gibi durmuyor çnkü dd - dts birini seçtiriyor.
    Decoder'ın Kaynağı kendisi çözme özelliği kalmıyor bitstream deki
  • Aacfilter ile sorunum halloldu. Artık decode ışığı aktif oluyor noencode modunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikko2555 -- 4 Ağustos 2015; 23:26:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar z506 dan 906 ya geçtim 1 hafta önce ve 1 haftadır decode ışığını yakamadım. Forumlarda bu problem ile ilgili birkaç konudan başka birşey de göremedim. PC den 3 uçlu (kutu içinden çıkan kablo ile) bağlıyorum. Anakartım gigabyte z390 aorus master güçlü bir dahili ses kartına sahip. Realtek yöneticisinde 5.1 seçili fakat indirdiğim dts 5.1 destekli videolar da bile arka 2 uydudan az ses geliyor. Aynı sorunu yaşayan fikko2555 sorunu Aacfilter ile çözdüğünü söylüyor fakat kurcalamadığım menüsü kalmadı sonuç aynı. Nasıl pc nin değil de z906 nın kod çözmesini sağlayabilirim? Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Sağlıklı günler.
  • RaveKRY R kullanıcısına yanıt
    Dijital bağlantı yapılacaksa;
    Öncelikle optik kablo veya coaxial kablo ile bağlamanız lazım. Optik kablo ile bağlı ise input olarak 3 veya 4, coaxial ile bağlı ise input 5 seçili olmalı.
    Bilgisayar tarafında ise sesi pass-through yapmanız lazım.

    Analog bağlantı yapılacaksa;
    Reaktek'in menülerinden bir bakın. Test seçeneği olması lazım. Test yaptığınızda arka hoperlörlerden ses geliyor mu? Gelmiyorsa anakartta sıkıntı olabilir.
  • hocam öncelikle dikkate alıp vakit ayırdığınız için teşekkürler fakat hoparlörlerden ses geliyor realtek te 5.1 seçili dediğim gibi sorunum tam olarak şu 1. decode ışığı yanmıyor yani pc kendi çözüp hoparlöre yolluyor 2. si arka 2 hoparlörden duyulmayacak kadar kısık ve derinden ses geliyor bu film oyun müzik hepsinde aynı dts 5.1 destekli film, müzik testleri de indirdim durum değişmiyor. Bu ara da belirttiğim gibi bağlantıyı ses sisteminin içinden çıkan kendi kablosuyla yani 3 uçlu jacklarla sağlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaveKRY -- 13 Nisan 2020; 23:2:43 >
  • RaveKRY R kullanıcısına yanıt
    Sanırım 3 uçlu kack diye kastettiğiniz sanırım aşaıdaki resimdeki kablo.
     LOGİTECH Z 906 DECODE SORUNU
    Yani analog bağlantı kullanıyorsunuz ki bu da "input 1" seçili anlamına geliyor. Bu durumda zaten Z906 decode yapamaz. Decode yapabilmesi için dijital sinyale ihtiyaç var. Yani input 3,4 veya 5'i kullanmanız lazım.
  • İlginiz için çok teşekkürler. Peki dijital optik kablo olarak bu sistemi taşıyacak özellikte bir kablo tavsiyesi de alabilirmiyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaveKRY -- 14 Nisan 2020; 11:15:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RaveKRY R kullanıcısına yanıt
    Gereğinden fazla uzun olmasın, bir de orta karar olsun yeter. Uçuk fiyatlı kablolardan uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim.
  • Teşekkür ederim s link slx 967 sipariş verdim 3 metre 41 tl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RaveKRY R kullanıcısına yanıt
    Samsung TV de kullanan var mı,decode nin otomatik açılması için yapabileceğimiz bir şey var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  •  LOGİTECH Z 906 DECODE SORUNU
    Merhaba bende bugün aldım kurulumu tamamladım optikle baglanti yaptim vestel TV de netflix gibi uygulamada şuan kullaniyorum input 4 te decode yanmıyor sorularim şunlar
    1.bu decode ne ise yarıyor neden yanması lazım.
    2.Stereo 4.1 deyken ortadaki tek kolon hariç 2 sol 2 sağ daki kolonlardan müthiş ses geliyor ama,
    3D ye getirince 2 sol ve ortadaki tekli müthiş sağdaki 2 kolon pasif oluyor çok ufak uğultu kısık ses geliyor.ozetle bu 5 kolondanda aynı sesi nasıl alabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eecura E kullanıcısına yanıt
    2 sol ve 2 sag kolondan ses gelip gelmeme durumu varsa arka ve on kolonlari karistirmis ve yanlis yerlestirmis olma ihtimaliniz yuksek ayrica decode isiginin yanmasi netflixten gelen 5.1 ses kodunun cozulup gercek 5.1 in size gelmesidir. tum bunlarin uzerine her kolondan ayni sesin gelmesi 5.1 sistem mantigina terstir. Dolby digital 5.1 cozuldugunde her hoperlorden gelmesi gereken sesin gelmesi lazim mesela arkanizdan bir araba geciyorsa ses arka kolondan gelir onden gelnez, onden geciyorsada onden gelir arkadan gelmez Dialog sesleri ve tam on cepheden gelen sesler center speakerdan gelir. patlamalardaki guclu bas seslerde subwooferdan gelir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cevap için teşekkürler tam anlamadım ama resim çektim

    En üsttekiyle onun bir altındaki 3D de ses gelmeyen diye bahsettiğim sağdaki iki kolon bağlantıyı nasil yapmam lazım yanlışlık var mı ? (Center yazana ortadaki yatık olan tek kolonu bağladım,Rear left right sağdaki çok az ses veren iki kolon)

    Birde decodenin yanmamasıyla ilgili bir problem varmı onuda tam anlamadim

    Dipnot Rear olanlar arka kolonlarmis kolunun arka kolon olduğunu nereden anlayacam ona göre takayım

     LOGİTECH Z 906 DECODE SORUNU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eecura -- 17 Kasım 2021; 18:8:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.