Şimdi Ara

Astra Sedan1.6 CDTI 136 hp Cosmo ile Focus Sedan TDCİ Titanium

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değişiklik notu: KOnu ilk başta astra-octavia arasında tercihi içeriyordu. Octavia'nın yol tutuşu hakkında olumsuz ifadelerden dolayı Astra-Focus kıyaslamasına dönüştü. Bütçe 82-84.000 gibi.

    7 senedir Opel Astra G araca sahibim. O aracı da alırken buraya konu açmış " focus, astra, bora" tavsiyesi istemiş ve astra almıştım. Aracım bu 7 sene ve 150.000 km'de bana çok iyi hizmet etti, yolda bırakmadı.

    şimdi onu yenilemeyi düşünüyorum. Önceliğim dış görünüm, yakıt ekonomisi, sağlamlık, bagaj hacmi ve yol tutuş. özellikle astra g'ye alıştıktan sonra kullanmış olduğum linea, getz, megane3 bana yolda geziyor izlenimi verdi. Alacağım araç virajlarda güven versin istiyorum.




    İkisini de test etmiş yada kullanan arkadaşlarım varsa görüşlerini yazmalarını rica ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratt45 -- 1 Temmuz 2015; 14:00:00 >



  • astra k yı mutlaka beklemelisiniz, yakıt olarak hafifletildiğinden dolayı her türlü daha az yakacak ve 136 hp nin tam olarak hakkını verecektir.
    getz ve linea yola oturan araba değiller 90-100 ile git diyen arabalar, onlarla g kasa astrayı dahi kıyaslamam
  • Hocam teercihinz astra k den yana kullanmanizi tavsiye ederim yeni astra daha hafif gelcek yeni tasarim ve 1.6 dizel motorla efsane olabilcek bi arac cikacak dye dusnuyorm..
  • Hocam station karoser düşündüğünüze göre aile geniş veya bagaj ve ic hacim önemli olmalı o halde Octavia bence daha uygun olur.Astra 136 HP Octavia 105 HP olmasına rağmen Sürüş sırasında 21 HP'lik bir fark hissedemessiniz ama tabi bu Astra'nın az da olsa daha performanslı olacağını değiştirmiyor.Yakıt tüketimi olarak 110 HP CDTI Çok ekonomik ama 136 HP Versiyon Çok ekonomik sayılmaz 1.6 TDI 105 Octavia'dan karmada yaklaşık 0,5-1 Lt civarı fazla tüketecektir.Sağlamlık konusunda octavia Astra'dan geride kalmaz Dış görünüm olarakda Opel yakışıklı Octavia ise daha olgun duruyor.Şahsen yerinizde olsam Octavia Combi alırdım bu aracı düz vites rahatlıkla 10 Yıl 200.000 Km keyifle kullanırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FursıonnMann -- 30 Haziran 2015; 21:20:40 >
  • Merhaba,

    6 aydır aktif octavia 1.6 tdi kullanıcısı olarak her türlü sorunuza cevap verebilirim.

    Yakıt ekonomisi ve bagaj hacmi konusunda Astra Sedan'dan daha iyi. Tasarımı her ikisininde gayet güzel, ama astra sedanın arkasını çokseviyorum. Yol tutuşta Astra kazanır. İkiside gayet sağlamdır.

    Octavia yüksek hızlarda gayet stabil bir araç, sürücüsünü korkutmuyor, güven de veriyor, ama viraj performansında ne beklediğiniz önemli. Ben aynı viraja 126 ile girdiğimde hiçbir güvensizlik hissetmedim, fakat 140la girdiğimde arabanın arkasını hafiften hissettiğimi söyleyebilirim, octavianın iddiası yol tutuşu ve virajlara yapışmak değil zaten, bunu isteyenler için focus, giulietta gibi araçlar var.

    Astranın kısa süre sonra yenilenecek olması da dezavantaj. İki aracında full donanımları gayet iyi.

    Ben Octavia kullanıcısı olarak, eğer motorda güç olsun, virajlarda güven versin içi ve bagajı bana yeter, nabayım yenisini derseniz Astraya yönelin, fakat virajda zorlamam düzde stabil olsun gezmesin, astradan nispeten daha az yaksın, iç geniş olsun, çok basmam 110 hp yeter derseniz Octavia.

    Bu linkte kullanıcı izlenimim var, okuyabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=106939267&p=1

    @Sadece Sürücü

    Merhaba,

    Çağdışı ve dandik demeniz yersiz olmuş, tamam motorun gücü az, 136 cdtidan hissedilir derecede zayıf doğru ama bu kadar da gömmenize gerek yok, performansı sınıf standartları içerisinde normal, 1.5 dci'ı geçiyor, hatta astra cdti 110luğuda geçecektir hafiflikten dolayı, start stoplu olanı gayetde az yakıyor, şehirdışı 90-100 ile 3.5 litreyi defalarca yakaladım neredeyse d sınıfı boyutunda olan bir araçla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstraction -- 30 Haziran 2015; 21:45:32 >
  • Octavia combi sw degilmi ? Sedan ile sw u bagaj olarak karsilastirmak hic adil olmamis
    Astra st ile kiyaslayin bari :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samsunluuu55

    Octavia combi sw degilmi ? Sedan ile sw u bagaj olarak karsilastirmak hic adil olmamis
    Astra st ile kiyaslayin bari :))
    Yol tutuş aranıyorsa c segmentte Octavia son bakılacak araçlardan biri. Astra K yı bekleyin classic olarak satılmaya başlayınca Astra J alın veya

    Focus Style 1.6L TDCi 115PS SW 73.700 TL
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

    quote:

    Orijinalden alıntı: Abstraction
    Çağdışı ve dandik demeniz yersiz olmuş, tamam motorun gücü az, 136 cdtidan hissedilir derecede zayıf doğru ama bu kadar da gömmenize gerek yok, performansı sınıf standartları içerisinde normal, 1.5 dci'ı geçiyor, hatta astra cdti 110luğuda geçecektir hafiflikten dolayı, start stoplu olanı gayetde az yakıyor, şehirdışı 90-100 ile 3.5 litreyi defalarca yakaladım neredeyse d sınıfı boyutunda olan bir araçla.

    1.6tdi kullandım, kullandığım sırada yakıtını da performansını da beğenmedim. çağ dışı diyorum çıkalı yılllar seneler oldu ama hep 105hp berbat gücüyle duruyor.

    105 veya 110luk değildir o dci ondan geçmişsinizdir. 110luk cdti'yi de geçemez. Ben ne yakıt ne performans hiç başarılı bulmuyorum. 105lik tdi alacağıma 92lik c4 alırım daha iyi. tdi gitmiyor, 92lik c4 de normal gidiyor(gitmiyor demiyorum) en azından az yakar.

    yakın arkadaşımla sık sık arabalarımızı değişiriz. evine giderim, bazen ver anahtarı der benimkiyle çıkarız veya ben ondan isterim. onun c4ü her sürdüğümde imreniyor, aracın yakıtı düşüyor çünkü %35-40 yakıt vardı. 30km yolu o sürdü biraz bastı, 350km menzil vardı. dönüş yolunda ben aldım sakin sürdüm biraz da aracın ekonomisini görmek istemiştim, aracı park ettiğimde menzil 500km'ye çıktı. %35 filan yakıtla 500km yapabilecekti. c4 ile uzun yolda çok rahat 3lt yaktırırım. şehiriçi-çevre yollu 40km/h ortalamada bile 40km yolda 3,8lt yaktırmıştım. arkadaşımın c4ü ben kullansam uzun vadede ortalamam çok zor 4-4,5lt'nin üstünde olur.

    Bunu niye yazdım dizel araba sürmesini bilmiyorsundur ondan öyle gelmiştir dersen diye. dizel arabayı gayet güzel sahibinden az yaktırabilirim

    bu arada forumda sizden başka bu kadar körü körüne TDI savunan yok bir düşünün neden acaba?

    Geçtiğim Megane st 1.5 dci 105lik manueldi bildiğim bir araç, başlarda yarım boy sonra 1 boy kadar geçtim. Bu kadar emin olmayın, 105lik veya 110luk değildir deyipte. 20 30 kmden 160a kadar bastım sonrada yol bitti. 110luk cdti'ı geçeceğini düşünüyorum, çünkü Astra 1428 kg. Octavia ise boş olarak 1230, sürücüyle 1305 kg. Sadece 5 bg fark var, ama ciddi bir ağırlık farkı var, hatta euro 6 tdi 110luk. 0-100de de tdi daha iyi. Şanzıman oranlarıda uzun. 3te 125, 4te 185 görüyor.

    En az yakan motorun hdi olduğunu ben çoğu konuda dile getiririm, daha önce birkaç kez tecrübe ettim çünkü, sonra dci gelir, tdi'ı da 3e koyarım, ama tdi da gayet az yakıyor, çok yakıyor diyemem. Ben tdi'ı körü körüne savunmuyorum, vag fanboyu değilim, siz çok eleştirmişsiniz, bende eleştirildiği kadar kötü olmadığı düşüncesindeyim, sadece olan neyse onu dile getirmeye çalıştım , az yakma görevini iyi yapıyor, performansının da iyi olmadığını ortalama olduğunu söylüyorum. 1.3 95 bg puntoyu ışıklarda geçemedim, rollde kafa kafaya gittik.

    Yukarıda inceleme linkini attım orada motor kısmında detaylı fikrimi okuyabilirsiniz. 1.6 multijet 120liği kullandım (fiat 500x) arada bariz gidiş farkı vardı multijet daha iyiyidi, pejo 5008 bluehdi 120lik otomatiği kullandım o da ağırlıktan dolayı tdi kadar iyi gitmiyordu. Birde 181lik volvo xc70 kullandım, o tdidan sonra uçak gibiydi, ama arabanın önü patiye düşünce sapıtıyordu (400 nm tork)

    Sizin kullandığınız 1.6 tdi hangi araçtı? Jettalarla felan birkaç kez denk geldim hızını alıp gelenlere, vites küçülttüğümde hiç geçemiyorlar, ağırlık cidden etkiliyor, bir kere de araçta 6 kişiydik, 1550 kg felandık, ışıklarda araba yerinden kalkmıyordu, gaz yemeyecek gibi oluyordu 2500 3000in altında. Sonra dedim ulan araba kağnı gibi oldu, bu bunkadar ağırlıkla böyle oluyorsa, 1550 kglık 1.6 tdi b7 passatla terör estirenler neyin kafasını yaşıyor dedim
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Hocam incelemeni görmemiştim az önce keyifle okudum incelemende gayet objektif şuanki yorumlarında gayet objektif ben Octavia'yı şahsen seviyorum gayet kullanışlı,keyifli,ekonomik,Ferah yani her alanda ortalamayı veya ortalama üstünü sunan güzel bir araç olarak görüyorum.Aracı desteksiz kötüleyenlere veya yersiz eleştirenlerede çok güzel cevaplar veriyorsun.Seni tebrik ederim.Bu arada bilgine güvendiğim için sana özelden bir soru sormak isterim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FursıonnMann

    Hocam incelemeni görmemiştim az önce keyifle okudum incelemende gayet objektif şuanki yorumlarında gayet objektif ben Octavia'yı şahsen seviyorum gayet kullanışlı,keyifli,ekonomik,Ferah yani her alanda ortalamayı veya ortalama üstünü sunan güzel bir araç olarak görüyorum.Aracı desteksiz kötüleyenlere veya yersiz eleştirenlerede çok güzel cevaplar veriyorsun.Seni tebrik ederim.Bu arada bilgine güvendiğim için sana özelden bir soru sormak isterim

    İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Özelden mesajı bekliyorum
  • Anladigim kadariyla, arac secimki yaparken, yol tutus ve surus dinamikleri onceliginiz.
    Eger oyleyse size siddetle focus tavsiye ediyorum. Test edin farki anlayacaksiniz. Yere gercekten cok saglam basiyor. Ayrica cok keyifli bir arac.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cbascan

    Anladigim kadariyla, arac secimki yaparken, yol tutus ve surus dinamikleri onceliginiz.
    Eger oyleyse size siddetle focus tavsiye ediyorum. Test edin farki anlayacaksiniz. Yere gercekten cok saglam basiyor. Ayrica cok keyifli bir arac.
    Eğer önceliğiniz dinamik bir sürüş ve performans ise astra 136 bg'le önde fakat astra k'nın gelmesi en erken 2016 ilk çeyrek ve gelsede hb kasa gelir sedan ne zaman gelir allah bilir fakat bekleyip k kasa feldikten sonra j kasayı biraz daha ucuza alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doctorleon

    Eğer önceliğiniz dinamik bir sürüş ve performans ise astra 136 bg'le önde fakat astra k'nın gelmesi en erken 2016 ilk çeyrek ve gelsede hb kasa gelir sedan ne zaman gelir allah bilir fakat bekleyip k kasa feldikten sonra j kasayı biraz daha ucuza alabilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    yorumlarınız için teşekkür ederim.


    bu iki araç içine focus'un makyajlı kasasını da eklemek gerekecek sanırım. focus 3'e oranla tüketim ve yalıtımda ciddi iyileştirilme yapılmış diye okudum. üstelik yol tutuş konusunda sınıfının referans aracı.
  • astranin yeni kasasi gelecek madem octavia mantikli kardes.ama bence 0 alma onceki kasasina bak octavianin
  • Astra k yi bekleyin derim ama once hb versiyonu cikacak daha sonra sedani cikar j kasa ve h kasada oldugu gibi. Buda en az iki yil demek. Eger hb alirim derseniz yada 2 yil beklerim derseniz astra k alin derim ama bu iki sevekte olmazsa octavia combi almaktan baska seceneginiz yok
  • Skoda al 5 yıl sonra son sahibi olursun

    Gidin bir astranin göğüslüğünün kalitesine bakın bir de octavia'daki karton gibi göğüslüğe bakın, test sürüşünde gazı kökleyip tork farkına bakın. Bunlar bile astra almanıza yeter.
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    octavia zaten yavaşca yerini focus titanyum'a bırakıyor...


    yol tutuşu çok da iyi değil galiba octavia'nın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abstraction

    Merhaba,

    6 aydır aktif octavia 1.6 tdi kullanıcısı olarak her türlü sorunuza cevap verebilirim.

    Yakıt ekonomisi ve bagaj hacmi konusunda Astra Sedan'dan daha iyi. Tasarımı her ikisininde gayet güzel, ama astra sedanın arkasını çokseviyorum. Yol tutuşta Astra kazanır. İkiside gayet sağlamdır.

    Octavia yüksek hızlarda gayet stabil bir araç, sürücüsünü korkutmuyor, güven de veriyor, ama viraj performansında ne beklediğiniz önemli. Ben aynı viraja 126 ile girdiğimde hiçbir güvensizlik hissetmedim, fakat 140la girdiğimde arabanın arkasını hafiften hissettiğimi söyleyebilirim, octavianın iddiası yol tutuşu ve virajlara yapışmak değil zaten, bunu isteyenler için focus, giulietta gibi araçlar var.

    Astranın kısa süre sonra yenilenecek olması da dezavantaj. İki aracında full donanımları gayet iyi.

    Ben Octavia kullanıcısı olarak, eğer motorda güç olsun, virajlarda güven versin içi ve bagajı bana yeter, nabayım yenisini derseniz Astraya yönelin, fakat virajda zorlamam düzde stabil olsun gezmesin, astradan nispeten daha az yaksın, iç geniş olsun, çok basmam 110 hp yeter derseniz Octavia.

    Bu linkte kullanıcı izlenimim var, okuyabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=106939267&p=1

    @Sadece Sürücü

    Merhaba,

    Çağdışı ve dandik demeniz yersiz olmuş, tamam motorun gücü az, 136 cdtidan hissedilir derecede zayıf doğru ama bu kadar da gömmenize gerek yok, performansı sınıf standartları içerisinde normal, 1.5 dci'ı geçiyor, hatta astra cdti 110luğuda geçecektir hafiflikten dolayı, start stoplu olanı gayetde az yakıyor, şehirdışı 90-100 ile 3.5 litreyi defalarca yakaladım neredeyse d sınıfı boyutunda olan bir araçla.

    Motor daha iyi, yakıt tuketimi daha iyi (136'lık motor konusunda her türlü iddiaya girerim), yol tutuş ve tork daha iyi, malzeme konusunda daha iyi, geriye ne kaldı ki zaten?
  • muratt45 kullanıcısına yanıt
    Yukarıda da yazdım, octavia almak için elle tutulur hiç bir sebep yok. İkinci eli malum zaten.

    Şimdiden hayırlı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elsa

    Yukarıda da yazdım, octavia almak için elle tutulur hiç bir sebep yok. İkinci eli malum zaten.

    Şimdiden hayırlı olsun
    allahını seven kasa eskidi yorumu yapmasın tasarım olarak astra octavianın çok ötesinde bir araç
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.