Şimdi Ara

Yavru dişi Scottish Fold sahiplenmek istiyorum - Ankara

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. Ankara 'da sahiplenmek üzere dişi Scottish Fold yavrusu aramaktayım. İlgili arkadaşlarımdan "kimse Scottish yavrusunu ücretsiz sahiplendirmez" şeklinde birşey duyduğum için ona göre bir ilan açmıştım fakat bu yasakmış, o yüzden tekrar bu ilanı açıyorum. Sahiplendirmede işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama ben de en azından karşılık olarak mesala mama sağlayabilirim. Veteriner ve barınaklardan herhangi bir kedi sahiplenin tavsiyesinde bulunulabileceğini tahmin ediyorum. Zaten evim civarında tüm veterinerlere uğradım. Eğer Scottish bulamazsam oralarda bulunan tekir yavrulardan sahipleneceğim. Herkese kedisiyle sağlıklı mutlu günler.



  • Gerçekten kimse bu cinsi ücretsiz sahiplendirmiyor. Kimse değerli bir ırkı ücretsiz kolay kolay vermez eşin dostun olması lazım amaç hayvan sevgisi ise özellikle şuan sokaklarda bolca mevcut olan tekir kedilerden sahiplenmeni tavsiye ederim
  • Sonuna kadar katiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılmamak elde değil.
  • bahsi geçen ırk şuan amerikada en popüler on ırk arasındadır kimse böyle bir kediyi normal şartlarda ücretsiz vermez sinirlenme ve tepkilerde tüy kırılma durumu diğer ırklara nazaran daha fazla olduğundan haftalık olarak tüylerinin taranması gerekir çok sık tüylere sahip olduğu için parazit durumlarının önüne geçmek adına (pire vs.) ince dişli tarak tercih edilmesi gerekir. bir hayvan edinmeden önce bilinen bakımları ve davranışlarını a dan z ye incelemek gerekir.
  • Anlamıyorum bu kedi merakını model araba mı alıyorsunuz sokakta bir Sürü yuva bekleyen kedi var onları sahiplenip sevaba girseniz Allah'ın rızasını alsanız kötü mü olur..

    Ayrıca bir hayvan sahiplenmek yeni bir sorumluluk demek. Ona can yoldaşı olmak demek. Her türlü bakımını yapabileceksiniz hayvan sahiplenin yoksa bir anlamı yok.

    5 Yaşında safkan Alman kurdum var normalden küçük Doğdu Yaşamaz diye sahiplenmedi kimse. Yakınım vasıtasıyla hemen sahiplendim aylarca küvezde kaldı ve çok şükür iyileşti. O anda cinsini bile anlayamamıştım hemen koşup iyileşmesini sağladım.
    Bu düşünceyle hareket edince o hayvan evladınız oluyor inanın ki veteriner aşı yaparken sanki benimde canım yanıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zx6r kullanıcısına yanıt
    Öncelikle köpeğinizi o durumda sahiplenerek çok güzel davranış sergilemişsiniz, bu yüzden sizi gönülden tebrik ederim. Kedi konusuna gelirsek; bu tip bir mesaj yazarken sizin de verdiğiniz gibi tepkilerin geleceğini biliyordum ve bu arayışımda çevremden de internetten de benzer tepkiler alabiliyorum. Öncelikle mesajımı okuduysanız çok sevimli olduğu için hevesle kedi isteyen bir ergen olmadığımı, petshop camekanında gördüğüm scottish ya da başka cins bir canlıya sahip olmak gibi geçici bir hevesle hareket etmediğimi anlarsınız. Senelerdir bir kedi ile evimi paylaşmak istedim, 2 ay kadar önce evlendim ve eşim de benim gibi kedi delisi olduğu için artık bir kedi arkadaşımız olsun istiyoruz. Yalnız atladığınız nokta şu, ben evimi umarım 15 yıl kadar paylaşacağım arkadaşımı gerek fiziksel ve gerekse davranışsal özellikleri bakımından seçebilmek isterim. Ya da şöyle söyleyeyim, bu konuda ben sizin kadar erdemli değilim. Bazı aileler hiçbir engelleri olmadığı halde dünyaya çocuk getirmek yerine ailesi olmayan çocuklara ailelerini açarlar biliyorsunuz. Bazıları da çocukların kimsesiz kalmaması için birşeyler yapar ya da elinden geldiğince kimsesiz çocuklara yardımcı olur. Kedi konusunu içinde bunu şu yüzden söyledim, ben kedi sahibi olmaya karar verdiğimden beri veterinelere gidiyorum, hayvanseverlerle konuşuyorum ve neler yapabileceğimi görüyorum. Benim seçeneğim onlar için birşey yapmak ama herhangi birini sahiplenmek değil. Bundan dolayı da ne kınanmak ne de ayıplmak durumunda değilim diye düşünüyorum. Kaldı ki scottish olsun ne olursa olsun gibi bir tavırda da değilim. Sahipleneceğim kedi ile iletişim de kurabiliyor olmak istiyorum. Örneğin geçen gün veterinerde gördüğüm tekir yavrularından özellikle biri ile çok iyi anlaştım, çok ısındım ve scottish bulamazsam ve eşim de severse onu sahipleneceğim.

    Son olarak sizi tenzih ederek söylüyorum, gayet de tanıdıktan ya da petshoptan alınmış cins kedi ya da köpekleri ile bana sokaktan sahiplenin diye kızanlar oluyor ki anlamak imkansız. Durumu belirtince de "biz o zamanlar bilmiyorduk, şimdi de bırakacak halimiz yok canımız oldu" diyorlar haklı olarak. Kısacası sokaktaki yavrular varken cins bir kedi sahiplenmenin iyi ya da güzel bir davranış olduğunu savunmuyorum. Ancak sebeplerimi yukarıda belirttim. Uzun uzun yazdım kusura bakmayın.
  • 22 temmuz dogumlu 1 adet scottish fold ve 1 adet scottish straightimiz var asi ve mama parasi karsiligi sahiplendirmeyi dusunuyoruz. ilgilenenler pm atabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.