Şimdi Ara

Ekran kartı PCIe x16 çalışmıyor x8 çalışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar pc sorunsuz çalışıyordu. kapattım çıktım eve döndüm pcyi açtım 1 uzun 3 kısa bip sesi geliyor ekran kartı hatası. pc açılıyor ama görüntü gelmiyor. herşeyi denedim ramleri söktüm ekran kartını söktüm tekrar taktım nuh diyor peygamber demiyor. sonra ekran kartını 2. slota yani x8 e taktım görüntü geldi. ancak 1. ve 3. slota takınca yani x16 olanlara görüntü gelmiyor 1 uzun 3 kısa bip yani ekran kartı hatası alıyorum ama hoparlörlerden pcnin açıldığını duyabiliyorum. bi yardım ederseniz sevinirim. GA-X79-UD3 (rev. 1.0) anakartım asus HD7970 ekran kartım.



  • Yok mu bi babayigit?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olası durum hakkında düşüncem:

    Psu power drop; Yük altında psu güç çıkışlarını kontrol edin.

    Ramlere giden besleme zayıflamış olabilir ,
    ramleri ayrıbir bilgisayarda test etmeniz gerekebilir ,(memttest86)
    dandik güç kaynağı kullanıyorsanız bazı componentler değişken dalgalanmalardan hasargörmüş olabilir ,

    x16, x8 arası temel tek fark bandwidthd e dayanır(daha az yük taşır) , muhtemelen Ram bölünmünde sıkıntı yaşamaktanız(düşük gereksinim nedeni ile..) chipset'in pek zarar göreceğini düşünmüyorum ama öyleyse durum vahim hal alır.

    Capasitor kontrolü yapılabilir , metalic cap's kullanılmıştır umarım şuan araştıramayacağım m.b yi , şişme kontrolü yapılabilir

    Şuan için elinizdeki en önemli kontrol ve ilk yapılması gereken psu kontrolüdür , ilk olarak onu kontrol edip sorunun hızlıca çözümüne ulaşmanız mümkün..

    Genel tecrübeme dayalı , ram slotlarına giden psu kaynaklı power drop etkisinden dolayı , ram gerekesinimi karşılayamadığı için doğru çalışmamaktadır , ekran kartı diğer bileşenleri başka bilgisayarda , başka psu larla tek tek test etmek en hızlı güvenilir çözümlerdir.. Onun dışında slot voltaj ve drop kontrolleri için , slottan yapmak için. Özel pcb gerekir.. üstünden okuma alınabilmesi için buda herserviste olmaz tabiki...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 13 Haziran 2015; 13:09:38 >
  • islemciyi sokup yuvasına tam oturtup tekrar deneyin. sogutucuyu takarken fazla sıkmış olabilirsiniz.
  • tgunver kullanıcısına yanıt
    Benzeri bir durumu bende yaşadım. Sanırım sorun 16X slotun kontrolcüsünde, ben aynı yuvaya başka ekran kartlarıda takmama rağmen sonuç elde edemedim. Halen daha 8X yuvada çalışıyor.Şayet bi çözüm olursa/bulunursa bana da bildirin deneyeyim..
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    yarın bi arkadaş pcsini sırtlanıp gelicek deneyeceğiz yani yeni psu takınca çalışırsa sorun çözülür mü diyorsun? şöyle iki şey var birincisi onboard ses kartının içinde jack kırılmıştı metalini açıp arkadan iğne ile çıkarttım ama ondan sonra 5 aydır çalışıyordu makine birde hd7970e gene 7970in ghz edition biosunu flashlayıp kullanıyordum ama oda bi 6 ay falan oldu yani psuyu değiştirip çalşırsa yeni psu al devam mı dersin yoksa sağlam bi tamirciye götürüp baktırıyım mı? bu arada rusyada yşaıyorum ben bilmiyorum ne kadar güvenebilirim teknik servise. yada bi halt anlarmıyım anlatasalar buarada psu xsilence 750w +80



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgunver -- 13 Haziran 2015; 18:10:41 >
  • tgunver kullanıcısına yanıt
    Hocam xilence markası hakkın pek bir bilgim olmamasına karşın(İsmi değişmiş sanırım , veya bende Xslience diye hatırlıyorum.Satınalınmış vs.. olabilir firma) yanıltmayayım sizi ama , tecrüm yok o psu ile , ama modellerden kabataslak olarak everest kalitesi bekliyorum en fazla.

    bir Seasonic , Highpower ,Corsair , olsa durum değişirdi , tabi bunlarında fasson diye tabir edebileceğimiz ucuz kötü ürünleri bulunmakta.

    Jack durumu kısa devreye mahal vermediğiniz sürece sorun olmayacaktır muhtemelen , ama aksi halde sürekli bir kısa devre durumu birçok çomponente zarar vermiş olabilir ,

    Ekran kartı bios değişimleri , hurdaya çıkaracaksa bir parçayı genelde bu ekran kartı ile sınırlı kalır , benim bildiğim kadarı ile , sonuçta bir yazılım olduğu için dengesizliği gpu nun verim , ısınma clok's ları ile vs.. oynar en fazla , fiziksel bir değişim olmadığı için.

    Başka iyibir psu ile sorun çıkarmıyor ise büyük oranda sorunçıkmaması muhtemeldir , ama bir memtest86 atabilirsiniz 1 saatten az yapmayın. en az 1 , 1saat 30 dk.

    Ramleri Üretildiği hızda kullanırken teste sokun. 2133 mhz ram ise misal , biostan orjinal değerini ayarlayın veya x.m.p profiline alın.

    Tamirci olayı lokasyonunuza bağlı olarak , en kaliteli serviside , türkiyedeki en dandik servislerin birinin seviyesinde bir yere gitmenizde münkün.. Dil konusuda tamamen sizin bilginize bağlı hocam oraya yorum yok. :)

    Gelişmeleri bekliyoruz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 14 Haziran 2015; 5:18:06 >
  • henüz ikinci bir pc bulamadığım için deneme fırsatım olmadı ancak yabancı forumların birinde böyle kuytuda bi mesajda aynı olay başına gelmiş biri kartını servise göndermiş switch sorunu demişler yani x8 ve x16 ya giden çizgilerde sorun var demişler. bu yüzden x16lar çalışmıyormuş. senaryolarımız tıpa tıp uyuşuyor sorun yaşayan kişiyle. zate ekran kartımda sorun olsa hiç çalışmazdı yarım çalışan ekran kartı duymadım ben hiç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgunver -- 15 Haziran 2015; 18:11:06 >
  • tgunver kullanıcısına yanıt
    hocam senin anlatığın durumun tamiri... pcb nin üstündeki bakır diş diş pci-e ye oturan bacakları diyorsunuz ama , tamir kısmı beni düşündürdü.. yollar koptuysa sıkıntı , onun haricinde elektronik arızamı acaba ?

    x8 de çalışması onu yarım yapmazda biraz dar boğaz yapabilir.. Allah kolaylık versin hocam iyi imtaanlar..
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    yeni deneyebildim. başka bir ekran karıt taktım pcie 2.0 x16 olarak kartı tam bilmiyorum ama direk çalıştı bu nedemek oluyor şimdi :D ekran kartım yarım mı çalışıyor benim?
  • tgunver kullanıcısına yanıt
    pci-e 2.0 ? 3.0 olması gerekmiyormu hocam , 2 tane ayrımı var ? (2.0 16x /3.0 16x) Eğer kendi kartını takıp çalıştıramadığın yerde bu kartı çalıştırdı isen. Muhtemel sorun kartındadır ama. Bu iş elektronik hocam bu işte hiçbirşey kesin değildir :) bak mesela orda tek tarafta 14 16 tane pin olması gerek yanlış hatırlamıyorsam toplam 32 pin diyelim , senin kartın farzı misal. Daha güçlüdür 4 nolu pinden 1v 0.5a çekiyordur , taktığın kart aynı bacaktan 0.5v 0.1 a çekiyordur. Bu durumda ne olur. Anakarttan alınan yük düşer , componentlerin üstündeki baskı vermesi gereken değerler düşer , alt değerler olduğu için örnekleme olarak. Memoryleri kullnacağım.

    2133 mhz ramlere sahip sin. Memtest e giriyorsun. 1 saate 102 error. ama bu ram leri 1833 mhz de 1 saat , 2 saat 5 saat teste sokuyorsun 0 error.(Yaşadığım bir örneklemedir. Digitaltriend.. Unutmadım seni. Bu hatanı. Aylarca uğraştılar. Farketmsem hatasız diye çıkacaktı hep testlerden belkide.)

    Neyse sonuç olarak elektronik çok değişken bişeydir. Bu yüzden yüksek ihtimalli şeyler söylesek bile yanlış çıkabilir hocam.

    Ekran kartında arıza olma ihtimali diğer durumları vesayreten şeyleri eler isek daha muhtemel. Önceden anlattığın şu mesele için. Ekran kartının PCB de açık olan pci-e slotuna geçirdiğin bacaklarını(pin'lerini) önlü arkalı bir foto edebilirsen detaylı şekilde , bacaklara giden yollarda belli olursa iyi olur , hiç yoktan onu bi aradan çıkartmayı deneye biliriz , ama sen bi uzman servise git hocam.
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    aynen bu iş yazılımla çözülecek bişey değil servis şart oldu ama en güzelinin bu pcyi satıp yenisini almak olduğuna karar verdim :D hazır çalışıyorken iyi bi fiyata satarım. alan adam götürsün ben uğraşamıcam valla. 100-200 indirim yapar satarım
  • tgunver kullanıcısına yanıt
    Adamı bilgilendirin baride sonra başınız ağrımasın..

    Hayırlısı olsun hocam , bundan sonraki sistemde başarılar.
  • Hani benim yorumum begenilmemiş ama işte bilgi çok önemli birsey. 100-200 asagi satip ugrasasiya kadar islemciyi duzgunce oturtsaniz bellek ve ekran karti kontrolcusunun artik islemcide olmasindan dolayi islemci pinleri dokunmadigindan dolayi veriyolu acilmiyorsa yada ram frekanslari fazla gelip pci-e yoluna overclock ediyorsa ogrenmis olurduk. Fakat kimsenin ogrenmesine gerek yok. Düz mantik bozuk ucuza sat yenisini al.
  • pcyi 2 sene önce topladım dün değil ki
  • ARKADAŞLAR BENIM SUAN BASKA BIR PROBLEMIM VAR BU KONUYLA ALAKALI AMA BI BAKARMISINIZ


    https://forum.donanimhaber.com/pciexpress-sorunu-x16-ya-takili-x8-de-calisiyor--130539671 - BUYRUN
  • Bilgi: Kart bir müddet sonra komple çalışmamaya başlamıştı. Ebay'den satışa koydum çalışmıyor diye 100$'a sattım 2 sene önce.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.