Şimdi Ara

İstanbul'u bilen yazılımcılar bilgi verebilir misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
6
Favori
3.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kariyeriniz için ilk işiniz çok önemlidir. Büyük ve bu sektörde bilinen kurumsal bi şirkette başlamazsanız, ilerleyen yıllarda iş değişikliklerinde eliniz çok da kuvvetli olmaz. HasanSoft, ZigZoverTech'de işe başlarsanız kariyeriniz için çok da iyi bir başlangıç olacağını söyleyemem.

    Bunun yanında Out Source (Taşeron) ve In House (kadrolu) işçi olmak gibi iki ihtimaliniz var. Out source çalışmak demek, bu işi yapan bir şirketin sizi proje bazında müşterilerine kiralaması şeklinde olur. Atıyorum Bilge Adam ile görüştünüz anlaştınız, Bilge Adam da sizi Turkcell'e bir proje için gönderebilir. Müşterinin ofisinde, allahsız mesailerde sürünürsünüz ve eğer müşteri sizden memnun kalmaz ise "bize daha iyi birini gönderin, bu adam beceremiyor" der (ki hakikaten bu uslupta der) ve bi tarafınıza tekmeyi yiyerek işsiz kalabilirsiniz. Ha para almaz mısınız? Alırsınız. Tercih meselesi. Ama eğer kadrolu girerseniz, kendi projelerinizi yapar, kendi ofisinizde çalışırsınız. Out Source'a göre daha az para alabilirsiniz.

    Teknik mülakatlarına girdiğim yeni mezun arkadaşlar oluyor. Kendilerine sorduğumuz en zor şey bir iki Design Pattern anlatmalarını istemek. Öncelikle baktığımız şey özgüveni, zekası ve bilmediği konularda bile yorum yapabilme yeteneği. Yukarıda da bir arkadaş söyledi; kurumsal şirketler kapasiteye bakıyor diye. Çok doğru. Zaten yeni mezun bir arkadaştan ilk 3-4 ay çıktı vermesini beklemiyoruz. Belirli bir eğitim planımız var ve kendisi ile ilgilenen tecrübeli bi mentor'u var. 4. 5. aydan itibaren projelerde küçük task'lar veriyoruz ve kendini göstermesine fırsat veriyoruz. Hızlı ve kaliteli çıktılar verdikçe task'larının sayısı artıyor ve bir süre sonra artık kendi ayakları üzerinde durabilir hale geliyor. Kurumsal şirketlerde üç aşağı beş yukarı durum bu şekildedir. O yüzdendir ki ilk işinizin kurumsal ve sizin eğitiminiz ile ilgili planı olan bir şirket olması önemli. Burdan şunu çıkarmayın; "girerim kurumsal bir şirkete, onlar bana herşeyi öğretir". Hayır böyle bişey yok. Eğer kullanacağınız yazılım teknolojilerin basic'lerini bile bilmiyorsanız kimse sizinle uğraşmaz. Bu durumda Test Mühendisliğini düşünebilirsiniz.

    Kariyeriniz ilk yıllarında kariyer planlamanızı alacağınız paraya göre yapmayın. Kendinizi göstereceğiniz ve geliştireceğiniz bir kariyer planından sonra ilerleyen yıllarda zaten iyi gelir elde etmeye başlayacaksınız, eğer sizde o ışık var ise.




  • Hocam avrupa biraz daha pahalıdır ama bence it sektöründe daha önde.

    Bende anadoluda Turkcell Teknolojideyim 8 ay oldu işe başlayalı.
    SAP var onu düşünür müsün bilmiyorum ama çok güzel para var. Meslek okulu mezunu arkadaşlarım cok ciddi rakamlar kazanıyor (10 bin civarı )
    SAP üzerine yetiştirilecek adam arayan firmalarda hala mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtbrk58 -- 19 Haziran 2015; 10:10:16 >
  • https://groups.google.com/forum/?utm_source=digest&utm_medium=email#!forum/istanbul-coders/topics

    Buradanda destek alabilirsin, arkadaşlar çok ilgili ve cana yakın. İş arayanlar, aklında soru işareti olanlar vs destek oluyorlar.

    reklama girmez heralde grupla hiç bi alakam yok sadece takip ediyorum duyurulur:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengiz.ceng

    Merhaba,İstanbulda Anadolu yakası bil. müh leri için daha avantajlı hem kiralar daha uygun hemde çoğu şirket kurtköy,gebze tarafındaki teknokentlere kampüsler kuruyor.Maaş konusuna gelirsek 3 büyük şehirdeki devlet üniversitelerinden mezunsan (ben de yakın zamanda Dokuz Eylül den mezun oldum) net başlangıç maaşı minimum 3000 net.Ek olarak 300-400 civarı yol parası + 300-400 civarı sodexo ticket veriyolar.Ben bu rakamların biraz daha üstünde başlamıştım ama benden 400-500 tl daha yüksek maaşla başlayanlar da vardı.

    Yakın zamanda bi kaç yeni mezun bil. müh. arkadaş bu forumdan araştırma yapmaya kalkmışlar.Piyasadan haberi olmayan belki de yaşları 18 den küçük üyeler sırf muhabbet olsun diye yok asgari ücret bile alamazsın yok iş bulmak imkansız vs diye morallerini bozmuş.Özelden mesaj atıp mülakata gitmeden önce şu şirket ne kadar maaş veriyor vs diye yardım istediler.Gerçek maaşları söyleyince inanmakta zorluk çektiler aradan 10 gün geçince pek çoğu tekrardan mesaj atıp tşk ettiler.Boş yere çocukların moralini bozmayın arkadaşlar.

    1-Bilgisayar mühendisleri (3 büyük şehir mezunları) asla işsiz kalmaz şehir efsaneleriyle milleti kandırmayın.

    2-Yazılım / IT sektöründe gerçekten çok iyi maaşlar verilir.Yıllardır yok doktorlar 6000 tl maaş alıyor adamlar paraya para demiyor vs diye goy goy yapılıyor.
    Zaten yeni mezun bil. müh. leri bile yaklaşık 4000 tl civarı maaş alıyor.Doktorların 2 sene fazla okuduğunu düşünürsek 2 seneye zaten minimum 5000- 6000 tl maaşa ulaşıyorsun daha önce Kariyer.netten de örneklerini paylaşmıştım.

    Ek olarak Thy,ericsson,Accenture,Obss,Yapı kredi,Garanti teknoloji,Ziraat Teknoloji,Vestel ... ne kadar başlangıç maaşı veriyor çalışanlara sorun öğrenin.

    Hocam merhaba, bilkent bilgisayar mühendisliği mezunuyum, okulumu 2 yıl uzatmıştım, yeni mezunum. İş bulmakta sıkıntı yaşıyorum veya çok acele ettiğim için böyle olduğunu düşünüyorum. Kariyer.net üzerinden 1 aydır iş arıyorum şu ana kadar 9 yerle mülakat yaptım, 5 yerden ret aldım. 3 yerden cevap bekliyorum. 1 yer de tamam dedi benden cevap bekliyor ama ulaşım maalesef hiç iyi değil, küçük bir şirket, ama maaşı iyi gibi, kısa zamanda cevap vermemi bekliyorlar. Başka iş bulamayacağımı düşünerek bu işi kabul etmek zorunda gibi hissediyorum kendimi. Sizce bu yeri kabul mü etmeliyim, ya da diğer iş fırsatlarına bakmalı, ve kurumsal firmaların cevaplarını mı beklemeliyim? Lütfen yardımcı olun burdan veya özelden.

    Kurumsal firmaların mülakatları biraz gözükümü korkuttu açıkçası, mülakat ardına mülakat yapıyorlar, mesela accenture'da ik ile bir mülakat yaptım, çok gergin geçti.

    Farklı dillerde yazılım yapmayı biliyorum ancak çok iyi biliyorum dediğim bir alan henüz yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loves_oi -- 6 Temmuz 2015; 3:07:27 >




  • loves_oi L kullanıcısına yanıt
    hocam sn nasıl bilkent bilgisayar bitirdin ordan mezun adam okurken iş bulur 2 yıl uzattım demişsin naptin dersleri pek takmadnmi ve gelişim göstermediğinden mi ississin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okulda temel konseptleri öğretiyorlar, şimdi sektörde mesela aranılan nitelilkler java, hibernate, spring bilmek vs. bunları okulda vermiyorlar, dersler de çok ağır olduğu için derslerden bunlara çok vakit kalmadı zaten. Kendi çabalarımla öğreniyorum şu anda bu gibi sektörde aranılan teknolojileri .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loves_oi -- 6 Temmuz 2015; 11:55:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loves_oi

    Okulda temel konseptleri öğretiyorlar, şimdi sektörde mesela aranılan nitelilkler java, hibernate, spring bilmek vs. bunları okulda vermiyorlar, dersler de çok ağır olduğu için derslerden bunlara çok vakit kalmadı zaten. Kendi çabalarımla öğreniyorum şu anda bu gibi sektörde aranılan teknolojileri .

    Peki hocam suan sana bilkent in sağladığı bir avantaj yokmu bilkent gbi bir universiteyi nasıl kullanirsak başarılı oluruz senin bilkentte okurken en büyük pismanligin nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loves_oi L kullanıcısına yanıt
    Eğer İstanbuldaysan iş değiştirmek hiç sorun değil.Bi yere kapağı at sonra eve doğalgaz bağlatacam falan diyip diğer şirketlere iş görüşmesine git Baktın maaşı güzel hemen geç diğerine
  • cengiz.ceng C kullanıcısına yanıt
    Hocam daha yeni, gelen bi iş teklifini geri çevirdim, istediğim bi iş olsun istiyorum, özellikle java ya da security alanında çalışmak istiyorum, vakit geçsin diye çalışarak oyalanmak istemiyorum. Şirketler genelde en az 1 yıl çalışmamızı istiyorlar, o yüzden dediğiniz gibi bir şey yapamazdım, en az bir yıl çalışmam gerekiyordu, ve bu iş bana bir şey katmayacaktı, evde oturup çalışsam daha çok şey öğrenirim dedim kendi kendime bu sürede diğer işlere bakıcam aynı zamanda
  • pişmanlığım olduğunu nerden çıkardın :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loves_oi

    pişmanlığım olduğunu nerden çıkardın :D

    hocam şimdi pek kendimi geliştiremedm dedinya o yüzden soruyorum bnde bilkentte okumayı düsünüyorum senden bir kac öneri almak adına sordum
  • loves_oi L kullanıcısına yanıt
    Ben yazılımdan pek anlamam ama istanbul için tavsiyeler verebilirim
    Öncelikle taşınacağınız bölgedeki kira fiyatları çok önemli. Ümraniye ile Ataşehir yanyanadır ama ataşehir sınırlarına girdiğiniz an kira fiyatları hadsiz şekilde fırlar.
    Anadolu yakasının sakinliğinden bahsetmişsiniz ama öyle bişey yok artık maalesef... Ataşehirde oturuyorum ve her akşam evimin önünde deli trafik oluyor. Otobüslere sabah binmek çok zor. Arka kapılardan milleti ittirerek binebiliyorum.

    Avrupa yakasında iş imkanı daha fazladır ama şans birazda karşınıza nerede ne çıkacağını bilemezsiniz diye düşünüyorum.

    İstiyorsanız internetten iş ilanlarınada bi bakın bölgeler hakkında biraz daha fikir sahibi olabilirsiniz.

    edit : konu eskiymiş ya boşa yazdık o kadar :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkeshnda -- 10 Temmuz 2015; 2:25:53 >




  • valla bilkent i öneririm ama olmazsa da bekleme başka bi üni.nin bilg. müh.'e git derim, bilkent diplomasının avantajları, senin zeka kapasitenin yüksek olduğunu ve zamanla diğer üni. mezunlarına göre daha hızlı gelişebileceğini gösterdiği için işe alımlarda bir adım önde olursun. Ama daha alt düzey bir üni.ye girip kendi kendini geliştirerek de iyi yerlere gelebilirsin. Hiç okumayıp, 10 yaşından beri java yazılımı yapan adamlar da var sektörde, bu şekilde de iyi yerlere gelebilirsin. Her şey sana bağlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loves_oi -- 10 Temmuz 2015; 17:44:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -w K-

    Bunun üniversiteyle, şehirle pek alakası yok aslında. Istersen odtüden mezun ol ama eğer kendini geliştirmemişsen işsizsin.

    Üniversitedeyken kendini geliştir, oku, araştır, notları yüksek tut. Büyük şirketler daha 3.sınıfta kapıyorlar.

    Konu sahibine bol şans, inşallah iş bulur bir an önce.

    hocam ilk cümlenize bi taraftan katılıyorum. ama ben bi işveren olarak düşündüğümde YENİ MEZUN birisine soracağım ilk soru hangi üniversite mezunusun olacaktır. ne zman bu soruyu sormaktan vazgeçerim. adamın yaşı olur 30-35 bundan sonra soracağım ilk soru hangi firmalarda çalıştın hangi yazılım programlarına hakimsin vb olur. demek istediğim bitirdiğiniz üniversitenin işe hakim oluncaya kadar çok fazla önemi var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhosevo

    quote:

    Orijinalden alıntı: -w K-

    Bunun üniversiteyle, şehirle pek alakası yok aslında. Istersen odtüden mezun ol ama eğer kendini geliştirmemişsen işsizsin.

    Üniversitedeyken kendini geliştir, oku, araştır, notları yüksek tut. Büyük şirketler daha 3.sınıfta kapıyorlar.

    Konu sahibine bol şans, inşallah iş bulur bir an önce.

    hocam ilk cümlenize bi taraftan katılıyorum. ama ben bi işveren olarak düşündüğümde YENİ MEZUN birisine soracağım ilk soru hangi üniversite mezunusun olacaktır. ne zman bu soruyu sormaktan vazgeçerim. adamın yaşı olur 30-35 bundan sonra soracağım ilk soru hangi firmalarda çalıştın hangi yazılım programlarına hakimsin vb olur. demek istediğim bitirdiğiniz üniversitenin işe hakim oluncaya kadar çok fazla önemi var.

    Aslinda biraz daha fazlasini sagliyor universite. Network saglar bir kere, arkadaslarin sirket kurar, beraber proje yaparsiniz vs. Hocalarin baglantilari olur, master doktora ya da is basvurularinda kolaylik saglarlar. Eger iyi bir uni mezunu isen 45 yasina da gelsen "adam x i bitirmis y de master yapmis " derler. Evet bir yastan sonra calisilan projelerin ve tecrubenin de onemi yadsinamaz ama universite egitimi her zaman onemlidir. Yazilim cok genis bir alan, hangi konularda kendini gelistirdigine gore kariyer sekillenir, universite egitimi kickoff saglar ve sonrasinda network saglar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhosevo

    quote:

    Orijinalden alıntı: -w K-

    Bunun üniversiteyle, şehirle pek alakası yok aslında. Istersen odtüden mezun ol ama eğer kendini geliştirmemişsen işsizsin.

    Üniversitedeyken kendini geliştir, oku, araştır, notları yüksek tut. Büyük şirketler daha 3.sınıfta kapıyorlar.

    Konu sahibine bol şans, inşallah iş bulur bir an önce.

    hocam ilk cümlenize bi taraftan katılıyorum. ama ben bi işveren olarak düşündüğümde YENİ MEZUN birisine soracağım ilk soru hangi üniversite mezunusun olacaktır. ne zman bu soruyu sormaktan vazgeçerim. adamın yaşı olur 30-35 bundan sonra soracağım ilk soru hangi firmalarda çalıştın hangi yazılım programlarına hakimsin vb olur. demek istediğim bitirdiğiniz üniversitenin işe hakim oluncaya kadar çok fazla önemi var.

    Aslinda biraz daha fazlasini sagliyor universite. Network saglar bir kere, arkadaslarin sirket kurar, beraber proje yaparsiniz vs. Hocalarin baglantilari olur, master doktora ya da is basvurularinda kolaylik saglarlar. Eger iyi bir uni mezunu isen 45 yasina da gelsen "adam x i bitirmis y de master yapmis " derler. Evet bir yastan sonra calisilan projelerin ve tecrubenin de onemi yadsinamaz ama universite egitimi her zaman onemlidir. Yazilim cok genis bir alan, hangi konularda kendini gelistirdigine gore kariyer sekillenir, universite egitimi kickoff saglar ve sonrasinda network saglar.

    kendi kendinize cevabı verdiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhosevo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhosevo

    quote:

    Orijinalden alıntı: -w K-

    Bunun üniversiteyle, şehirle pek alakası yok aslında. Istersen odtüden mezun ol ama eğer kendini geliştirmemişsen işsizsin.

    Üniversitedeyken kendini geliştir, oku, araştır, notları yüksek tut. Büyük şirketler daha 3.sınıfta kapıyorlar.

    Konu sahibine bol şans, inşallah iş bulur bir an önce.

    hocam ilk cümlenize bi taraftan katılıyorum. ama ben bi işveren olarak düşündüğümde YENİ MEZUN birisine soracağım ilk soru hangi üniversite mezunusun olacaktır. ne zman bu soruyu sormaktan vazgeçerim. adamın yaşı olur 30-35 bundan sonra soracağım ilk soru hangi firmalarda çalıştın hangi yazılım programlarına hakimsin vb olur. demek istediğim bitirdiğiniz üniversitenin işe hakim oluncaya kadar çok fazla önemi var.

    Aslinda biraz daha fazlasini sagliyor universite. Network saglar bir kere, arkadaslarin sirket kurar, beraber proje yaparsiniz vs. Hocalarin baglantilari olur, master doktora ya da is basvurularinda kolaylik saglarlar. Eger iyi bir uni mezunu isen 45 yasina da gelsen "adam x i bitirmis y de master yapmis " derler. Evet bir yastan sonra calisilan projelerin ve tecrubenin de onemi yadsinamaz ama universite egitimi her zaman onemlidir. Yazilim cok genis bir alan, hangi konularda kendini gelistirdigine gore kariyer sekillenir, universite egitimi kickoff saglar ve sonrasinda network saglar.

    kendi kendinize cevabı verdiniz.

    Neyin cevabi ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhosevo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhosevo

    quote:

    Orijinalden alıntı: -w K-

    Bunun üniversiteyle, şehirle pek alakası yok aslında. Istersen odtüden mezun ol ama eğer kendini geliştirmemişsen işsizsin.

    Üniversitedeyken kendini geliştir, oku, araştır, notları yüksek tut. Büyük şirketler daha 3.sınıfta kapıyorlar.

    Konu sahibine bol şans, inşallah iş bulur bir an önce.

    hocam ilk cümlenize bi taraftan katılıyorum. ama ben bi işveren olarak düşündüğümde YENİ MEZUN birisine soracağım ilk soru hangi üniversite mezunusun olacaktır. ne zman bu soruyu sormaktan vazgeçerim. adamın yaşı olur 30-35 bundan sonra soracağım ilk soru hangi firmalarda çalıştın hangi yazılım programlarına hakimsin vb olur. demek istediğim bitirdiğiniz üniversitenin işe hakim oluncaya kadar çok fazla önemi var.

    Aslinda biraz daha fazlasini sagliyor universite. Network saglar bir kere, arkadaslarin sirket kurar, beraber proje yaparsiniz vs. Hocalarin baglantilari olur, master doktora ya da is basvurularinda kolaylik saglarlar. Eger iyi bir uni mezunu isen 45 yasina da gelsen "adam x i bitirmis y de master yapmis " derler. Evet bir yastan sonra calisilan projelerin ve tecrubenin de onemi yadsinamaz ama universite egitimi her zaman onemlidir. Yazilim cok genis bir alan, hangi konularda kendini gelistirdigine gore kariyer sekillenir, universite egitimi kickoff saglar ve sonrasinda network saglar.

    kendi kendinize cevabı verdiniz.

    Neyin cevabi ?

    üniversite ile çok alakası yok dediniz sonra da çok alakası var dediniz.




  • Selam,

    yukarıda ki mesajalrı geç gördüm. arkadaslar moralinizi bozmak istemem ama yukarıda yazılanlar her kişi için geçerli değildir.
    Şansı olan, firmanın o an ihtiyacı olan duruma göre değişir. yaklasık 9 yıldır kıdemli developr olarak bir çok buyuk firmalarda çalıstım.
    dışarıdan okullarda ögrencileri gazlıyorlar, mezun olunca 4bin alırsın-5 bin alırsın gibisinden. daha sonra adam da hiç bir şey bilmeden iki satır kod yazamadan, gelip 5 bin istiyor. doğal olarak firma ona 3 civarı para teklif edemiyor ve gireceği işide kaybediyor.
    ikinci olarak yukarıda yazılı olan yapı kredi, avea vs vs gibi buyuk firmaların yeni mezun alıp milyon dolarlık projelerinde kod yazdıracağını gerçekten düşünüyormusunuz? şuan orta çaplı işleyen bir web projesinde 1 saatlik yasanacak kapalı kalmanın bedelini tahmin dahi edemeezsiniz.
    yeni mezun kişiler genelde ufak projelerde ıvır zıvır işlerde işe başlarlar ( extrem durumlar hariç ve büyük şirketlerde ). Yöneticiler doğal olarak yeni mezun tcrubesiz çalışan alma taraftarı değillerdir. maaşlarını nasılsa ceplerinden ödemiyorlar, az pahalı olsun tecrubeli olsun riski azaltayım derdindeler.
    Fakat bazı projelerde (çöp projeler) deneyimli yazılımcılar girmezler yada firmayı tercih etmezler. bu durumda firmalar az tecrubeli kişileri alıp müşteriye proje geliştirirler. doğal olarak proje teslim edildikten kısa süre sonra patlamaya baslar ve çalışan kişilerin başına dert olur. türkiye de şimdiye kadar adaletli bir dağılım görmedim bu konuda. yani 3-4 kıdemli kişinin yanına 1 tane yeni mezun tecrubesi kişi verilmiş olsa, hem o kişi çok hızlı gelişir, hemde ekip daha dinamik olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknolojik.Net

    Selam,

    yukarıda ki mesajalrı geç gördüm. arkadaslar moralinizi bozmak istemem ama yukarıda yazılanlar her kişi için geçerli değildir.
    Şansı olan, firmanın o an ihtiyacı olan duruma göre değişir. yaklasık 9 yıldır kıdemli developr olarak bir çok buyuk firmalarda çalıstım.
    dışarıdan okullarda ögrencileri gazlıyorlar, mezun olunca 4bin alırsın-5 bin alırsın gibisinden. daha sonra adam da hiç bir şey bilmeden iki satır kod yazamadan, gelip 5 bin istiyor. doğal olarak firma ona 3 civarı para teklif edemiyor ve gireceği işide kaybediyor.
    ikinci olarak yukarıda yazılı olan yapı kredi, avea vs vs gibi buyuk firmaların yeni mezun alıp milyon dolarlık projelerinde kod yazdıracağını gerçekten düşünüyormusunuz? şuan orta çaplı işleyen bir web projesinde 1 saatlik yasanacak kapalı kalmanın bedelini tahmin dahi edemeezsiniz.
    yeni mezun kişiler genelde ufak projelerde ıvır zıvır işlerde işe başlarlar ( extrem durumlar hariç ve büyük şirketlerde ). Yöneticiler doğal olarak yeni mezun tcrubesiz çalışan alma taraftarı değillerdir. maaşlarını nasılsa ceplerinden ödemiyorlar, az pahalı olsun tecrubeli olsun riski azaltayım derdindeler.
    Fakat bazı projelerde (çöp projeler) deneyimli yazılımcılar girmezler yada firmayı tercih etmezler. bu durumda firmalar az tecrubeli kişileri alıp müşteriye proje geliştirirler. doğal olarak proje teslim edildikten kısa süre sonra patlamaya baslar ve çalışan kişilerin başına dert olur. türkiye de şimdiye kadar adaletli bir dağılım görmedim bu konuda. yani 3-4 kıdemli kişinin yanına 1 tane yeni mezun tecrubesi kişi verilmiş olsa, hem o kişi çok hızlı gelişir, hemde ekip daha dinamik olur.

    Yeni mezun oldugumda gayet de buyuk bir sirkette cok onemli bir projede kod yazdim. Yeni mezun birine degerli projede elbette yer verirler. Bir suru code review yapilir, testler yapilir, ondan sonra daha fazla sorumluluk verilir. Herkesin senior oldugu bir proje basarili olacak diye bir sey yok. Junior da, senior da lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.