Şimdi Ara

Plakalı Eşanjör,Akışkn Contaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Plakalı eşanjör conta ve paslanmaz çelik plakalardan oluşturulmuş plaka paketinin yine boyalı veya paslanmaz bir gövde içine saplamalarla sıkıştırılarak sabitlenmesiyle oluşturulmuş ısı transferi sağlayan ekipmandır. Bu işlem akışkan contaları kullanılır. Değişik konfigürasyondaki Plakalı eşanjör ‘lerinözel yapısı akışkanın eşanjör içinde türbülanslı bir şekildehareket etmesini sağlar. Bu durum yüksek termal ısı verimliliğinisağlar. Bunun sonucundadüşük ağırlık ve boyutta yüksek ısı transferine ulaşılır.
    akışkan contaları plakalı eşanjörlerin en önemli parçalarından biridir ve sızdırmzlığı sağlayarak iki akışkanın birbirine karışmadan ısı transferi yapmasını sağlar. Contalarda meydana gelecek herhangi bir arıza nedeni ile diğer akışkanın kontemine olması, kullanılan conta sistemi ile tamamen önlenmiştir. Bir akışkanı izole eden contanın diğer tarafında kesinlikle diğer akışkan bulunmaz. Bunun yerine contanın diğer yüzü her zaman dış ortama açıktır. Bu sebeple conta arızası durumunda akış diğer akışkanın bulunduğu kanallara değil her zaman eşanjörün dışına doğru gerçekleşir. Bu sistemin sağladığı bir fayda da arızanın oluştuğu plakayı dışarıdan kolaylıkla saptamanın mümkün olmasıdır.







  • eşanjörlerin teknik özellikleri ve genel kullanım alanlarınahttp://blog.kampa.com.tr/esanjor-nedir-nerelerde-kullanilir/ linkteki makaleden bakabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.