Şimdi Ara

bilgisayarım değişik renkli ekranlar verip kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bilgisayarım arada bir (zannediyorum o sırada ekran görüntüsü hangi renge yakınsa o renkte) değişik renkte ekranlar verip kapanıyor. Ekranda genellikle tek bir renk, ama bazen de yeşil-siyah vb. çift renk oluyor. Ekran bu hale geldiğinde diyelim ki arkada film izliyor olayım, 5-10 saniye kadar filmin sesi gelmeye devam ediyor. Sonra o da gidiyor. Ve ekran öylece kalıyor.

    Bu hatanın sebebi ne olabilir? Fikir yurutemedim. Sadece yoğun kullanim sırasında da olmuyor. Bilen varsa yardım lütfen. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • duvar sürüngeni D kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisayar masaustumu dizustu mu ?
  • Masaüstü phenom ii x3 720 işlemci, 2x2 gb 1066 mhz kingston ram, gigabyte 790x ds4 anakart, ati 5870 ekran kartı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda bilgisi olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum. parça değiştirmek gibi bir niyetim var, en azından hangi parçadan kaynaklanabileceği konusunda fikir yürütebilirseniz memnun olurum.

    teşekkürler.
  • duvar sürüngeni D kullanıcısına yanıt
    ekran akrtını söküp onboard kullanın.En azından ekran kartından emin olursunuz.
    Bir de sonrasında ramleri tek tek kullan bir süre.Belki teki bozuktur, anlarsın hangisi olduğunu.
    Aklıma başka birşey de gelmiyor
    Neden ve nasıl başladı bir fikrin var mı?
  • tvhdmuaz T kullanıcısına yanıt
    neden başladığı hakkında maalesef fikrim yok. ramleri tek tek kullanabilirim. bu, değerlendirme için işe yarayabilir. ancak ekran kartını onboard kullanamam maalesef çünkü anakartta onboard ekran kartı yok. bir de bu iş çok sık olmuyor. genellikle haftada 2-3 defa oluyor. bir şekilde bu bileşenleri çıkarıp kullanabilirsem de bilgisayarımda bir sürü işi yapamamış olurum ve kullanmanın bir mantığı kalmaz.

    cevap için teşekkürler.
  • duvar sürüngeni D kullanıcısına yanıt
    Peki sıcaklıktan kaynaklı olabilir mi?

    Eski bilgisayarımda bir işlemden diğerine çok hızlıca geçince (daha doğrusu hızlı bir şekilde 2-3 işlem birden kapatıp açınca) mavi ekran veya senin dediğin gibi oluyordu.Düşündüm de biraz sıkıntılıymış sanırım bilgisayarım düşündükçe sorunları aklıma geliyorda.

    Sen de de bendeki gibi işlemden işleme hızlıca geçişlerde oluyor mu?
  • tvhdmuaz T kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    öncelikle sen cevap verdin ama ben tekrar bir şey yazmadım kusura bakma. teşekkürler.

    sorunun neden olduğunu hiç anlayamadım. işlemciyi zorlamak için starcraft 2'de custom bir haritada doldurabildiğim kadar eleman doldurdum ekrana ve çarpıştırdım. FPS 3'e kadar düştü ama yine de bilgisayar restart etmedi. bu arada işlemci sıcaklığı 80, gpu sıcaklığı 70 dereceye kadar çıkmıştı. 1-2 saat sonra ortada zorlayıcı hiçbir şey yokken restart etti.

    internette arayınca sorunun mouse'tan kaynaklandığını yazan birisini gördüm. ancak nasıl olur da mouse'tan kaynaklanır anlayamadım. benim bilgisayardaki durum (önce görüntünün gidip, sonra sesin vs. gidip tam kilitlenmesi) ekran kartında sıkıntı olduğu izlenimi verdi bana. bazen de çat diye anında gidiyor. bunun sebebi nedir bilemedim. tam olarak test de edemiyorum çünkü anlık olarak gerçekleşmiyor. bazen günlerce gerçekleşmediği oluyor bazen de bir gecede 3 kere gerçekleştiği oluyor. sırf bu yüzden de bütün donanımı değiştirmek istemiyorum. bilgisayarı yenilesem, amd'nin asıl iyi donanımı önümüzdeki yıl çıkacak ve benim donanım da kötü sayılmaz. can sıkıcı bir durum kısacası. yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa desteklerini esirgemesinler lütfen.

    İyi günler.
  • duvar sürüngeni D kullanıcısına yanıt
    ne olur ne olmaz ekran kartı fanını ve kasa fanlarını temizleyip tekrar test etmek işe yarayabilir. kasa içine de hava üflemek iyi olur hazır açmışken.
  • duvar sürüngeni D kullanıcısına yanıt
    O zaman mouse değişip bir dene istersen.Sonuçta o da bir donanım ve yazılıma sahip, çakışma vs birşey yapıyor olabilir.Ama dediğin gibi ekran kartından da olabilir.
    Ayrıca sıcaklıklarından hiç iyi değil.Çat diye aniden gitmesi büyük ihtimal sıcaklıktan kaynaklı.

    Elinde fazladan mouse varsa veya birisinden alabilirsen bir süre kullan."Ummadık taş baş yarar" demişler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.