Şimdi Ara

Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.007
Cevap
77
Favori
163.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    İsmim Deniz. G29 kullanıcılarına, bugün itibariyle katılmış bulunmaktayım.

    Otomobil sevdalısı olduğumdan, sürüş simülasyon oyunlarını genelde tercih ediyorum. En beğendiğim oyun ETS2 ve uzun bir süreden sonra bu oyunu oynamak için bir direksiyon seti almaya karar vermiştim. Hikayem burada başlıyor. Yola Logitech DFGT almak için çıkmıştım. Bazı elektronik mağazalarında birebir incelemiş olsamda, ikinci el bir tane alıp denemek istedim. Fakat, bazı bilinçsiz satıcı arkadaşlar bu cihaz içim biçtikleri fiyat neredeyse sıfır fiyatı, hatta daha üzerine fiyat isteyen bile olmaktaydı. Bir çoğu ile konuştuğumda, gerçek alıcı - satıcı ilişkisinin bozulduğunu anlatsam da, anlamamaya gayret gösteriyorlardı. Bende, sıfır bir DFGT almaya karar verdim ama bu seferde bu paranın üzerine az bir miktar ekleyerek Logitech G27 alabiliyordum. Artık, DFGT vazgeçmiş ve G27 arayışındaydım. Burada da, önceki durum ile karşı karşıyayım. İstenilen fiyatların üzerine az daha eklenince, Logitech G29 alabiliyordum. Sonunda, yolun sonu dedim ve G29 cihazını bugün aldım.

    Bir tır simülasyonunu, direksiyon seti ile oynamak için girdiğim bu serüven, beni bu cihaza almaya kadar getirdi. Fakat, buraya gelene kadar sadece parasal sebepten yola çıkmadım. Yaptığım araştırmalar, izlediğim inceleme videoları, görüşler vs... bende bıraktığı etki G29 yönündeydi.

    Yaklaşık, 3 saattir kullanıyorum. Yaptığım ince ayarlar doğrultusunda, mükemmel bir keyif veriyor. Tadı, anlatılamaz bir lezzet. Sahip olamayıp, isteyenlerinde bir gün gönüllerince sahip olup kullanmaları nasip olsun inş...

    Bu arada, ETS 2 oyununda, direksiyonu tam tur döndürmek istediğimizde, belli bir açıdan sonra çok hızlı bir şekilde dönmekte. Yaptığım araştırmada, bir arkadaş değişik bir çözüm bulmuş ama bende sonuç negatif. Bu sorunu yaşayıpta, çözümünü bilen aktarırsa sevinirim...

    Önümüzdeki hafta içinde, DIRT RALLY oyununu da almayı düşünüyorum. Bu set ile kullanması epey keyifli olacak gibi...

    İlerleyen zamanlarda, daha fazla tecrübe ve görüşlerimi aktaracağım. Sorularınız oldukça, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Herkese iyi forumlar dilerim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusstw -- 20 Şubat 2016; 21:59:23 >




  • focusstw kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, vites seti de aldınız mı ? Eğer H vites de varsa kesinlikle ets2 yerine ats oynayın, yeni oyunda tırların gerçek şanzımanları var o şekilde daha çok keyif veriyor ets2'nin tüm tırları standart, hayal ürünü 12 vitesli şanzımanlar
  • isbara alp İ kullanıcısına yanıt
    Vitesi de önümüzdeki günlerde alacağım. ATS için bir müddet daha bekleyeceğim. Güncellemeleri ve gelişmesi bir müddet daha sürene kadar, bende bu arada ETS2 de son kalan bir kaç görevimi de bitirmiş olup beraberinde WoT sitesindeki yük işlerini de almaya devam ederim. Bu arada, ETS2 benim için çok keyifli bir oyun .
  • focusstw kullanıcısına yanıt
    Sana project cars ve assetto corsa'yı da tavsiye ederim, oldukça uzun süredir ikisini de oynuyorum ve bunlar emin ol sana bu direksiyonu iyi ki almışım dedirtecek simülasyonlar, project cars'da focus rs'de kullanabilirsin İyi eğlenceler
  • isbara alp İ kullanıcısına yanıt
    Assetto Corsa, bana çok mantıklı geliyor. Her iki oyunun karşılaştırmalarında, Assetto Corsa benim gözümde bir iki adım daha önde. Hem grafik hem de oynanış açısından. Tavsiyeniz aklımda, teşekkür ederim...
  • Direksiyonu, tam tur döndürmek istediğimdeki sorun halen devam ediyor. Sağa dönüşlerde saat 3 yönünden sonra çok hızlıca sonuna kadar gidiyor. Aynısını sola dönüşte, saat 9 yönünde de yapıyor. Bu sorunu bilen var mı?
  • focusstw kullanıcısına yanıt
    Sorduğundan hiç bir anlam çıkartamadım
    Bi çeyrek çevirdikten sonramı hızlanıyor demek istedin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enteresan bir durum var bende. Sadece ETS2 ve DIRT RALLY oynuyorum. ETS2 oynarken, direksiyonu sağa ve sola yaklaşık olarak 70 dereceye kadar çevirdiğimde, tırın da direksiyonu aynı derecede dönmekte. Bu açıyı geçtikten sonra, oyundaki tırın direksiyonu çok hızlı dönüp son noktaya gidiyor. Halbuki ben, direksiyonu sona kadar çevirmemiş durumdayım.
  • focusstw kullanıcısına yanıt
    O zaman pc de direksiyonun drive ayarları vardır oraya gidip kalibrasyon yap
    Sonra oyun içi ayarlardan direksiyon ayarlarına girip ince ayar yap
    Bu oyun içi ayarlarıda kamyoncuy.z. biz sitesinden bir labilirsin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direksiyon drive ayarları yapılı ama nereden kalbire edildiğini bilmiyorum. Oyun içinde tüm ayarları denedim, yine de fark yok. Ben kendime göre gaz, fren, düğme konfigürasyonunu yaptım. Programda kalibrasyonunu bir arayayım...
  • focusstw kullanıcısına yanıt
    o sorun oyun içinden düzeltilir... bende ilk taktigimda o sorunu yaşadım ilk çeyrekte sorun yok sonrasında sanki klavye ile çeviriyor gibi birden dönüyordu... oyun içinde seçeneklere bakın orada yol geri bildirimi gibi sıralı ayarların üstünde yanı ffb başlangıç noktasında ikinci ayar olması lazım direksiyon doğrusallığı mı ne öyle birseydi onu yarıdan fazla sağa çekin düzelir...

    ek not: kontrollerde gamepad de açıksa kapatın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agni_tr -- 29 Şubat 2016; 20:49:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kliması var mı ? 1000 tl nedir ya :)
  • Herkese selamlar,

    Yaklaşık 3 ay önce g29 aldım.Logitech in marka değeri teknik desteği gözümde çok iyi bir konumdadır. Eğer logitechin bir ürünü var ise ve benim otarz bir ürüne ihtiyacım varsa ,aynı ürün gamında başka markalar ne yapmış diye bakmam bile.O derece kuvvetli bir markadır benim için logitech.

    Yanlız bu en son g29 direksiyon tam bir fiyasko bana göre.Forumda assetto corsa konusunda yoğun bir şekilde tm t300 e karşı savunmuşumdurda.

    Söz konusu durum g29 un iç bağlantılarının kalitesizliği.Daha 3 aylık ürünün iç soketlerinin temazsızlığından dolayı çalışmaz hale gelmesi kabul edilemez.Oldukça dikkatli kullandığımıda belirtmek isterim.Ama güçlü feedback motorlarından dolayı istediğiniz kadar dikkat edin zaten kendisi titreşime maruz kalan bir ürün.

    İnsan başına gelmeyince "..... problem" diye aratmıyor ne yazıkki.Direksiyondaki hata nedir derseniz, sıfırlama yaparken sağa doğru dönme esnasında rpm ışıkları yanmıyor.hem sağa hemde sola dönerken yanması gerekli.Bunun haricinde oyunlarda ve kalibrasyon programlarında sağa çevirdiğim anda sanki üzerindeki bütün tuşlara basıyormuşum gibi tepki gösteriyor.Rpm göstergesi kafasına göre ışıklar yanıyor disko disko kopuyor.... :)

    Logitechin avrupada bulunan çağrı merkezini aradığımda ise işin rengi iyice değişmeye başladı.Ben sorunu anlattıktan sonra karşımdaki kişi sorundan haberdar olduğuklarını,içerdeki soket yapısından kaynaklandığını söyledi.Açık olarak söylemesede,aletin bir revizyona uğrayıp uğramadığını bilmesede ilk üretilen serilerde bu sorunun olduğunu söyledi.Benden çektiğim videoyu özellikle istedi ve bilgisayarına indirene kadar telefonu kapatmadı.Gerçekten çok ilgili bir arkadaştı kendisine teşekkür ederim.

    Cihazın ne zaman üretildiği ise seri numarasından anlaşılıyor. örneğin bendeki cihaz 1520 ile başlıyor. bu 2015 in 20. haftası üretildiğini göstermekteymiş.Ve eleman benim türkiyede bu serideki ürüne ulaşabilmeme anlam veremedi çok erken verilen siparişlerden olduğunu söyledi ve garanti konusunda direkt olarak penta teknoloji ile temas kurmam gerektiğini söyledi ki zaten kutu üzerinde pentanın garanti etiketi vardı.

    İnternette baktığımda ise kutudan çıktığı halinde sol vites kulakçığının zor çalıştığı ürünler var.

    Bendeki süreci yazmam gerekirse; ilk günden bu yana bazen çok çok nadir olarak sol vites kulakçığı 2. kez basmamda tepki verdi
    sonlara doğru dirt rally de aniden kamera değiştirip pause menüsüne atmalar.toplamda 2-3 kez oldu ve ben oyundandır yada elim çarpmıştır diye düşündüm.
    En sonlara doğru rpm ışıkları pc boştayken bile yanıp sönüyordu rastgele.ve bu göstergenin kusursuz çalıştığı assetto corsada bile göstergeler iptal olmuş rastgele yanıyordu,kotrollerde bir sıkıntı yoktu.
    En son noktada artık rpm göstergeri sadece direksiyon sola dönükken çalışıyor,sağ tarafa döndürdüğümde ise gösterge susuyor ve bütün tuşlara basmışım gibi davranıyor,kamera değiştiriyor pause menüsüne atıyor veya o an aklına ne eserse.

    Bunun videosunu aşağıda paylaşıyorum.

    https://yadi.sk/i/SAT4uZDfphpQQ

    şimdi burda ciddi bir sorun var.Çünkü logitechin kendi forumunda bile 13 sayfalık aynen bu sorunu yaşayan insanlar kendi aralarında çözüm bulmaya çalışıyor.3 haftada bu duruma gelen cihaz bile var.Ama logitech den bir açıklama yada revizyon bilgisi yok.Bir marka düşünün daha pahalı bir ürünü yok ve bu üründe ciddi üretim sıkıntısı var ve açıklama yapmıyor.Ciddi sorun.

    İlgili konu linkihttps://forums.logitech.com/t5/Logitech-G-Controllers/NEW-Logitech-G29-PROBLEM/td-p/1425361

    Size tavsiyem en ufak anormallik gözleminizde,ürünün seri numarasıda 1520 lerde ise (ki telefonda görüştüğüm kişi 1540 lar ve üstünü tavsiye etti) direkt olarak garantiye verin ve değişim isteyin.Böyle saçmalık olamaz.Kendi adıma gelen üründe bozulursa direkt olarak para iadesi isteyeceğim.Ayrıca yeni almayı düşünen arkadaşlarda bu seri numarasına dikkat etsinler.

    DH büyük bir platform umarım logitech yetkililerinden cevap veren olur.Ürün şuan penta teknolojiye garanti için gönderilmiş durumda.Bakalım sonuç ne olacak.




  • Bu seri numaraları nerde yazıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • WoXeD kullanıcısına yanıt
    şimdi pentadan arif beyle telefonda görüştüm
    logitech g29 için seri nolarıyla alakalı böyle bir durum söz konusu değil dedi
    nihayeti elektronik bir üeün arada arızalı çıkabilir onlarıda garanti kapsamında
    değiştiriyoruz zaten dedi
    eğer bu seri noları arızalı ürün çıkmışsa zaten logitec bu seri nodaki bütün
    ürünleri toplar geri alır diyede söyledi

    şimdi arkadaşım senin üründe arıza çıktı diye bunu kalkıp bütün aynı seri nolu
    ürünlere mal ederseniz insanları yanlış yönlendirmiş olursunuz değerli, arkadaşım
  • atladığınız nokta ben tr ile değil direkt avrupa merkezi ile konuştum.ve onun verdiği bilgiyi yazdım.ingilizceniz var ise logitech in forumundaki konuyu inceleyin.8 sayfa konuda 13 kişi var aynı sorunu,aynı zaman diliminde almış kişilerden.

    ürünü tabiki değiştirecekler.değiştirmeme gibi bir lüksleri yok.penta değiştirmese logitech kendisi yollar.tabi onu yolladıktan sonra pentaya siz ne iş yapıyorsunuz tr de diye sorabilirler.Onların bileceği iş.ama alırken baksın yeni alanlar.neden şansa bıraksınlar? sonuçta pahalı bir ürün.direksiyonun altındaki etikette ve kutu üzerinde yazıyor seri no.

    edit:logitech geri çekecek olsa kendi sitesindeki forumları okur ve bir yetkili çıkıp yorum yapar.insanlar belli serideki ürünleri aramaya başlamadan hiçbir marka durumu ciddiye almaz.

    edit2: kaldıki logitech bu direksiyon konusunda mimli bir firmadır.g25de direksiyon aşırı sesli çalışan seriler olmuştur.Sonra bunda revizyon yapılmış ama bu seferde vites kolu daha hissiz olmuştur.İnsanlar 2 serinin iyilerini eşleştirmeye çalışmıştır.g27 ise konum sensörünün çarkında revizyona gidilmiş,sağa sola kayan direksiyonlar değiştirilmiş fakat arızalanmayan ve şikayet edilmeyen direksiyonlara işlem yapılmamıştır.Bütün bunları bilerek g29 aldım çünkü markayı seviyorum.esas olan kendilerine olan sevgime değer şekilde davranıp davranmayacakları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoXeD -- 1 Mart 2016; 17:44:03 >




  • WoXeD kullanıcısına yanıt
    güzel kardeşim atlamadan yorumunu okudum zaten dışarısıyla görüştüğünü anladım
    zaten penta Türkiyede sorunlu çıkan olursa bizde dğiştiririz dedi

    artı 8 sayfada 13 kişi var demişsin bence çok normaldir elektronik ürün bu kul yapısı
    en nihayeti size ve bu 13 kişiye denk gelmiş olabilir bu demek değilki hepsi bozuk bu ürünlerin
    zaten öyle bir durumda bu seri nolu ürünleri logitechin toplatacağını söyledi arif beyde

    kaldıki logitech bu ülkede oturmuş bir firma zaten adamlar garantili veriyorlar
    değişimde yaparız dediler verdikleri ürünün arkasındalar her zaman anlayacağınız
    bende bunu anlatmaya çalıştım saygılar kardeşim
  • ben logitechi severim zaten bu yüzden alıyorum.daha öncesinde z5500 ün panelini ücretsiz yolladı merkez.hatta öyleki konsol için arayı komple set gönderdikleri arkadaşlarım bile oldu.ama benim takıldığım nokta garanti değişim vs değil.önceki setlerde olduğu gibi bir revizyon şart görünüyor.çünkü hep aynı hatalar hep aynı zaman diliminde satılan ürünlerde.benim derdim haziran ayından bu yana açık olan logitech forumunda yetkili birinin ya bu nedir arkadaşlar sorun ne herkes aynı şeyi söylüyor ürünleri yollayın dememiş.2 yıl garantisi dolduktan sonra bozulsa dahi ürüne sahip çıkacaklarını biliyorum.ama sorun yaşayan olursa geçiştirmesin direk göndersin,yeni alanda dikkat etsin diyorum.ve bunda yanlış bişey kesinlikle görmüyorum.ürünün üreticisinin söylediği şeyleri paylaşıyorum
  • WoXeD kullanıcısına yanıt
    o zaman dolaylı yollardan ikimizde aynı şeyleri söylemiş olduk arkadaşım
    no problem size iyi forumlar
  • Benimkinin seri no 1521 ile başlıyor ama herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Videonuzu izledim, ilk kalibrasyon amaçlı sağa ve sola turlarında bendeki ledler yanıyor. İçinizde süphe kalmasın, şüphe insanı yer bitirir. Bu yüzden İstanbul da iseniz, uygun bir zamanda penta firması ile irtibat kurun. Sonucu da bizimle paylaşırsanız, bilgilenmiş oluruz...
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.