Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (340. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.383
Cevap
221
Favori
1.004.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Carsever kullanıcısına yanıt
    2017 Elite Plus hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karotcuabi

    hocam bu ses bende de var. özellikle uzun yolda daha farkedilir oluyor. bomboş asfaltta mıcır mı çarpıyo tavana diyorum hatta.

    bu arada akaryakıt fişinizden tanıdım, face'te sizinle muhabbetimiz var:))

    Alıntıları Göster
    Aynı öyle bir ses çok iyi bir benzetme oldu bu
    Sabah bu ses için servise gittim ancak aracı işim çıktığı için bırakamadım. Serviste teste çıkardılar test eden eleman tavanın arka kısmından ve arka koltuktan geliyor dedi, yaklaşan 30.000km bakımına bıraktırdım araç 27.000km de şuan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çetin Petrol den kim acaba :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba tucson 4x2 elite dizel alma asamasindayim yardımlarınıza ihtiyacım var.
    1) 4x4 versiyonu icin 14 bin fiyat farki var benim için, değer mi? Yakiti çok artırıyor mu? Istanbulda kullanacağım kar için falan ne getirisi olur?
    2) elite paket baya dolu ama led uzun kısa farlar olmadığı icin cok hayal kırıklığına uğradım bu konuda ne yapilabilir? O kadar para verip sarı far ile mi gezecegiz akşamları?
    3) yakit tuketimi 7 litre gibi sanirim, istanbul şehir ici kac yakıyorsunuz?
    4) Sanzuman ile ilgili sorun çözüldü mü isinma devam ediyor mu?
    5 ) bakim maliyetleri nelerdir, 5 yil garanti isi beni cok çekiyor hyundai aracinin arkasında duruyor mu güvenip alinir mi?
    6) insignia gs excellance ile bunun arasinda kaldım sizce hangisi daha iyi olur kullanışlılık ve premium görünüm anlaminda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    1-Bunu siz bilirsiniz. 4x4 arazi donanımında ziyade güvenlik donanımı olarak satılıyor. Kaygan/hafif buzlu/yağmurlu yolda aracın yol tutuşunun daha iyi olduğunu söylüyor arkadaşlar. Yani 4X4 alıp, dağa çıkarım diyebileceğiniz bir durum yok. Ağırlıklı şehir içi kullanacaksanız, 4x2 tercih edebilirsiniz. Taşrada,soğuk/çok yağmurlu iklimde, özellikle Anadolu'da yüksek yerlerde aracı kullanacaksanız, 4x4 ü değerlendirebilirsiniz.
    Ortalama 1 lt/100 km artıyor. Ben 4x2 ile İzmir Şehir trafiğinde 5.5-6.0 yakıyorum. 4x4 olan arkadaşlarda 6.5-7.0 yakıyorlar. Ben hesaplamıştım, 15.000 fiyat farkı, 5 yılda yaklaşık 5.000 TL de yakıt farkı ile 4x4'ün maliyeti 20.000 TL yi buluyor. Elbette satarken 4x2 den daha yüksek fiyatla satarsınız. Ama 20.000 TL yüksek olur mu, orasını bilemem...

    2-Hyundai'nin bu araç segmentine göre olması gereken donanımda bazı negatiflikleri var. Farda bunlardan biri. Baktığınız zaman, sınıfında olmayan bir dönüş farı var ki, dönüşlerde çok işinize yarıyor. Ama sarı far da bir o kadar olumsuz. En kalite ve görüş açısından en güzel farı ortalama 700 TL ye taktırıp, LED/Xenon a geçebilirsiniz. Genelde bende dahil herkes bunu yapıyor.

    3- Tüketimimi yazdım. İstanbul farkı ile en fazla 6,5 yakarsınız. 4x2 7 yi bulmuyor.

    4- Isınma bir sorun değil. Her kuru çift kavramada olan bir durum. Bu araç size sadece dürüst davranıyor, ve zorladığınızda uyarıyor. Yukarıda bahsettiğim zorlu 4x4 koşullarına girerseniz, vitesi kararsız bırakırsanız yani eğim çıkarken, gaz vermeden mevcut motor gücüyle çıkarsanız ve frene basmadan durursanız (Auto Hold'u kullanmazsanız) uyarı veriyor. Uyarıda frene basmanız. Eğer uyarıları dinlemeyip, devam ederseniz, aracı kapatmanızı söylüyor. Ben geri geri dik yokuş çıkarken 1 kez yaşadım, frene basmamı söyledi. Bastım ve devam ettim. Sonrasında yaşamadım. Aracı alalı yaklaşık 5 ay oldu. Sosyal medyada sıkıntı yaşayan 1 kişiyi okudum dünden önce, oda aracı alır almaz, durdur uyarısı vermiş. Ama ne yaptığını ya da araçta ne olduğunu oda bilmiyor. Servis müdahale etmiş, şimdi kullanıyormuş.

    5-http://upload.social-hyundai.com/Hyundai_Periyodik_Bakim_Tablosu.pdf

    Garantiyi 7 yıl 80.000 km olarak da alabiliyorsunuz. Garanti hukiki bir sorumluluk. Neden arkadaşında durmasın ki firma? Özellikle vites ve sunroof gibi mekanik parçalarda kafanız rahat oluyor. Sosyal medya da Sunroof ile ilgili bir çok arkadaşın garanti den işlem yaptırdığını biliyorum.

    6- Kullanışlılık olarak SUV araçlar sedan/wagon/mpv araçlara göre her zaman daha iyidir. Yüklemesi kolaydır, yüksekliği kullanırsınız. Ve arka koltukların optimizasyonu daha fazladır. (Öne gelme, sırt ayarı vb.)
    Premium görünüm ne demek onu anlamadım. Tasarım olarak soruyorsanız, bunu siz bilirsiniz. Herkesin zevki farklıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 25 Şubat 2019; 12:55:42 >




  • 2. El (ozellikle 2015-2016) Tucson alma durumu olanlar, piyasadaki ne yazikki bazı galericiler, musterilerin bilgisizliginden istifade ederek;

    1)4x2 aracları 4x4 diye
    2)Style Plus aracları Elite diye
    3) Turbosuz 17 jantli aracları T-GDI diye satmaya calismaktadirlar.

    Arayıp bu ilanı duzeltin diye oneride bulununca da hos olmayacak sözler soyluyorlar.

    Lutfen dikkat edin, cevrenizde Tucson dusunen kisileri de uyariniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben manuel buldum bi tane kararsizim arkadaslar otomatikten 10 bin tl ucuz temiz arac ne diyosunuz ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kronikyorgun

    Ben manuel buldum bi tane kararsizim arkadaslar otomatikten 10 bin tl ucuz temiz arac ne diyosunuz ??
    Tercih sizin sonucta ama bu araclarin otomatigi ve 4x4ü daha cok tutuldu ve tutuluyor, kimse aksini iddia edemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 25 Şubat 2019; 13:43:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burak DEMİRAL B kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam cok güzel cevaplamissiniz teşekkür ederim. 700 liraya farin cifti mi takiliyor led? Sonradan takma olduğu belli oluyor mu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carsever kullanıcısına yanıt
    Tutulma konusu ayrı bir konu. En çok satılan/tutulan modele bakarsak T-GDİ'ın önüne geçemez hiçbir model.
    Dizel Otomatik 4x4 kombinasyonu rakiplerde olmadığı için reklam kampanyaları bu model üzerinden yapıldı. Buna istinaden tutuldu derseniz katılmam.

    Yine tutulma konusunda benim kendi deneyimim: 5 ay önce ben 4x2 aracı 1 ay bekledim. 4x4 2 tane vardı bayinin elinde istemedim. Aracı aldıktan sonra, yakın çevrem sürekli fiyat sordu bayiyi aradım, hep 4x4 vardı, 4x2 sadece aralık ayında vardı, diğer sorduğum zamanlarda olmadığını söyledi İzmir Yükseliş.

    Şimdi vergi dilimi düzenlemesi ile fiyat farkı 15.000 TL ye düştü. Ama yıl sonuna doğru, ÖTV farkıyla da ben daha yüksek olacağını düşünüyorum. O zaman 4x2 hiç bulunmaz.

    2. elde satılma konusunda da yine deneyim sahibi olarak gözlemim: 200.000 TL üstü araçlarda en uygun fiyatlılar daha çabuk satılıyor. Fiyat ne kadar yüksek olursa, 0 fiyatına o kadar yaklaştığı için satılma süresi artıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainTsubasa483

    Anladim hocam cok güzel cevaplamissiniz teşekkür ederim. 700 liraya farin cifti mi takiliyor led? Sonradan takma olduğu belli oluyor mu acaba?
    Son zamlarla en iyi kalite 1.000 TL diyin. (Uzun/kısa hepsi.) Hayır aksine, mercek olduğu için orjinal gibi.

    Ben farklı bir uygulama yaptım, kısalara Xenon, uzunlara led yaptım. Şimşek etkisi istedim. Kısa farın içine de tüm Xenon parçalarını sığdırdım. Dışarıdan bakıldığında hiçbir şey gözükmüyor. Far yükseklik ayarı ile, uyumu ile orjinal gibi oldu.

    Ama sosyal medyada, uzun/kısalara LED yapıyor arkadaşlar sanırım.
  • Insignia nın alırsanız;
    Özellikle Matrix farları ile çok daha iyi aydınlatma kapasitesine,
    Daha iyi koltuk ergonomisine,
    Daha geniş diz mesafesine,
    Özellikle yüksek hızlarda daha iyi yol tutuşa sahip olursunuz.

    Bunların dışında oldukça uzun boyu ile ş.içinde manevralarda ve park alanlarında sıkıntı yaşayabilirsiniz, Tucson un yüksek yapısının sunduğu rahat iniş biniş ve yükleme kolaylığından mahrum kalırsınız, engebeli yollarda rahat ilerleyemezsiniz bilhassa 4 çeker bir Tucson a kıyasla karlı buzlu eğimli yerlerde hareket rahatlığınız çok azalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burak DEMİRAL B kullanıcısına yanıt
    Hadi 4x2 4x4 meselesi ayri bir konu, ihtiyaclar ön planda olur ama Tucson'un manueli 2.elde pek ragbet görmuyor.

    Hatta bircok kisi Tucson'un manueli oldugunu bile bilmiyordur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence hiçbir araba manuel olmamalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Fiyat 235.000 TL + Pan. Sunroof 7.700 TL + Ergonomik Siyah&Bej Deri Koltuk 12.500 TL + Navigasyon Paketi 11.900 TL = 267.100 TL

    İndirimle ne kadar veriyorlar bilmiyorum. Dizel 4X2 Otomatik Elite'i 171.000 TL lere bırakıyorlardı en son.

    Teknik veriler, diz mesafesinin çok yakın olduğunu aksine Tuscon 500 lt 'nin üzerinde bagaj kapasitesi ile İnsignia dan daha geniş olduğunu gösteriyor.

    Donanımlarda + ve - ler var. Arka koltuk ısıtma, arka sırt ayarı, soğutmalı torpido, Apple Car Play vb, Deri koltuklar(Yok ya da para ile alınıyor) İnsignia da yokken, özel far sistemi, ön çarpışma ikazı, şerit ihlal sistemi de Tuscon Elite de yok. İndirim oranını bilmiyorum ama eğer 240.000 TL lere bırakıyorlarsa, Tuscon Elite Plus bakarsanız, onun donanımları her açıdan İnsignia dan daha iyi olacaktır.

    Bu arada arkadaş bahsetmemiş, 4x2'nin yakıt tüketiminde İnsignia'ya yakın olması, ve fiyatının daha uygun olması en büyük güçlü yanları...

    7 yıl garanti ve bakımları/yedek parçasının İnsignia'ya göre daha iyi olması da bonusları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 26 Şubat 2019; 8:33:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

    Fiyat 235.000 TL + Pan. Sunroof 7.700 TL + Ergonomik Siyah&Bej Deri Koltuk 12.500 TL + Navigasyon Paketi 11.900 TL = 267.100 TL

    İndirimle ne kadar veriyorlar bilmiyorum. Dizel 4X2 Otomatik Elite'i 171.000 TL lere bırakıyorlardı en son.

    Teknik veriler, diz mesafesinin çok yakın olduğunu aksine Tuscon 500 lt 'nin üzerinde bagaj kapasitesi ile İnsignia dan daha geniş olduğunu gösteriyor.

    Donanımlarda + ve - ler var. Arka koltuk ısıtma, arka sırt ayarı, soğutmalı torpido, Apple Car Play vb, Deri koltuklar(Yok ya da para ile alınıyor) İnsignia da yokken, özel far sistemi, ön çarpışma ikazı, şerit ihlal sistemi de Tuscon Elite de yok. İndirim oranını bilmiyorum ama eğer 240.000 TL lere bırakıyorlarsa, Tuscon Elite Plus bakarsanız, onun donanımları her açıdan İnsignia dan daha iyi olacaktır.

    Bu arada arkadaş bahsetmemiş, 4x2'nin yakıt tüketiminde İnsignia'ya yakın olması, ve fiyatının daha uygun olması en büyük güçlü yanları...

    7 yıl garanti ve bakımları/yedek parçasının İnsignia'ya göre daha iyi olması da bonusları.
    ben tucsonda sedandan sonra bagaj içindeki cisimlerin hareketinin çıkarttığı sese alışamadım.

    onun dışında yüksekten görüş mesafesi ve büyük jant büyük teker, ön göğüs doluluğu vb bir çok şeyde tucson beni yeterince mutlu ediyor...

    bir de kapılar ve içeriye giriş kısmı çok geniş. o çok güzel.

    alım aşamasında bunların muhakemesini yapmak size kalmış

    (soruyu soran arkadaşa ithafen yazdım)




  • karotcuabi K kullanıcısına yanıt
    Abi,

    Kauçuk bagaj havuzu yetti bana. Herhangi bir cisim oynamıyor üzerinde. Malum büyük hacimde ben birçok cismi dik koyabiliyorum. Özellikle sıvıların dökülmesi beni çok endişelendiriyordu. Bu yüzden bagaj havuzu işime de geldi.

    Birde otomatik (aynı zamanda 2 giriş hareketli) bagaj perdesi de ciddi anlamda bagajı araçtan ayırıyor. Hem kokuyu, hem görüntüyü hem de sesi kesiyor.

    Aracın özellikle bagajından çok memnunum. Bebek arabasını dik koyuyorum ya :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

    Tutulma konusu ayrı bir konu. En çok satılan/tutulan modele bakarsak T-GDİ'ın önüne geçemez hiçbir model.
    Dizel Otomatik 4x4 kombinasyonu rakiplerde olmadığı için reklam kampanyaları bu model üzerinden yapıldı. Buna istinaden tutuldu derseniz katılmam.

    Yine tutulma konusunda benim kendi deneyimim: 5 ay önce ben 4x2 aracı 1 ay bekledim. 4x4 2 tane vardı bayinin elinde istemedim. Aracı aldıktan sonra, yakın çevrem sürekli fiyat sordu bayiyi aradım, hep 4x4 vardı, 4x2 sadece aralık ayında vardı, diğer sorduğum zamanlarda olmadığını söyledi İzmir Yükseliş.

    Şimdi vergi dilimi düzenlemesi ile fiyat farkı 15.000 TL ye düştü. Ama yıl sonuna doğru, ÖTV farkıyla da ben daha yüksek olacağını düşünüyorum. O zaman 4x2 hiç bulunmaz.

    2. elde satılma konusunda da yine deneyim sahibi olarak gözlemim: 200.000 TL üstü araçlarda en uygun fiyatlılar daha çabuk satılıyor. Fiyat ne kadar yüksek olursa, 0 fiyatına o kadar yaklaştığı için satılma süresi artıyor.
    Burak bey sizin yol bilgisayarında ortalama hızınız nedir ve o hız ile kaç km yapmışınız acaba 20 km altımı.




  • stefano S kullanıcısına yanıt
    Geçtiğimiz günlerde yazdığım gibi. 1,6 düz dizel tucson aldım.

    İlk izlenimlerim olumlu.

    Yıllardır düze vites kullanan biri olarak bir dönem daha düz araç kullanmayı tercih ettim, buna forumlardaki şanzıman ısınma şikayetlerini de dikkate alarak karar verdim. 2 günlük kullanım sonucu 270 km mesafe katettim. Yakıt şu an için 6,4 ortalama durumunda. Sessiz performanslı bir dizel motor. 1000kmye kadar motoru zorlamak istemesem de yine de kısa süreli 130 km test etmişte oldum.

    Dikkatimi çeken tek sorun farlarda epey bir buğulanma oldu, bu problemle karşılaşan kişiler olduysa deneyimleri hakkında bilgi almak isterim.
  • digital_dark D kullanıcısına yanıt
    Alıntıladığınız yazımla, sorunuz arasında ilişki kuramadım.

    Amatör yarış pilotuyum. Yapım gereği yavaş araç kullanmıyorum. Ancak artık tek başıma da araç kullanmadığımdan, yeni doğan bir oğlum olması sebebiyle defansif ve hiz limitlerinde kullanıyorum. İzmir Şehir içinde ana yollarda 90 civarı, şehir içinde de 50-60 ile gidiyorum.

    Tuscon tüketiminde bir balon oluşmuş ki, patlata patlata bitiremedik. İnsanlar bu araçların 6lt yaktığına inanmıyor. Resim paylaşıyorum, yavaş gidiyorsundur diyor, ortalama hız resmi atıyorum, yol bilgisayarı yanlış diyor, yaktığım yakıt fişini atıyorum, yedek depodan kullanmıştır diyen bile var.
    Artık bende, gelin misafirim olun, nasıl kullandığımı ve kaç yaktığımı görün demeye başladım.

    Sizi de beklerim.
  • 
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.