Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (248. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.364
Cevap
218
Favori
999.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayirli ugurlu olsun araciniz. Araciniz ne ve kaca hangi bayiden aldiniz? Bende alma arefesindeyim de. Teşekkürler
  • Herkese merhabalar. Benim sizlere nacizane bir onerim var. Eğer araç aldığınız bayi ile ilgili sorun problem yaparsanız önce bayiyle halletmeye çalisin baktınız olmuyorsa Hyundai ana sayfasından şikayet bildirin. Hemen geri dönüyorlar ama hiç bir işi halletmiyorlar ( bayimiz haklıdır'a getiriyorlar muhabbeti.) Daha sonra internetten 5 dakikanizi ayırıp şikayet var adresine girip bayi adına şikayet açın. Bakın işleriniz önlüyor? Benim AYDİN SURTAŞ BAYİSİNDEN DİLİM YANDİ YAZDİM AMA NE KADAR YÜZSÜZ LER Kİ DEGİSEN BİRSEY OLMADİ. AKRABALARİMİN NUMARASINI BULMUSLAR SİKAYETİ KALDİRSİN DİYE BASKİ KURMUSLAR. Bence denenecek yollar bunlar. Şimdiden kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Themiskıs

    Arkadaşlar Merhaba. Gecen ay aldigim Tucsonu alış tarihinden beri neredeyse bir ay geçmesine rağmen temmuz dönemi mtv sinin yatmadığını gördüm. Bayiyi henüz aramadim önce sizlere sormak istedim. Benzer durumla karşılasan var mı? malum sene bitmek üzere yeni Vergi dönemi geliyor.

    Abi bende senle ayni tarihte aldim araci senin mesajini gördukten sonra hemen kontrol ettim benim mtv yi de ödememişler. Benim anlamadiğim mtv ödenmeden nasil satış veriyolar onuda çözemedim. Yalniz bu hyundai kadar aç bir firma görmedim. Mtv yi bile kitlemeye çalişiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fahrettin34 -- 19 Aralık 2016; 1:00:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MTV'yi kesinlikle bayiinin ödemesi gerekiyor. Sakın ödemeyin .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dvmvolkan

    Bende 1 hafta once Ankaradan aldim..ve 2016 2. taksidini ben.oduyecekmisim..daha odemedim.

    Hyundainin butun bayileri boyle dediler...

    Bugüne kadar Hyundai'den üç kez araç aldım. En son olarak bu ayın başında... Üçünü de İstanbul'da Hyundai Uçar Plaza'dan aldım. Bugüne kadar böyle bir sorun yaşamadım. Herhalde kural şöyledir: örneğin Temmuz MTV'si Temmuz ayı sonuna gelmeden araç satılmış ise alıcı tarafından ödenir. Ya da Ocak MTV taksidi Ocak ayı sonuna gelmeden araç satılmış ise alıcı tarafından ödenir. Ancak MTV taksidinin yatırılacağı ay geçtikten sonra araç satılmışsa; örneğin sizin durumunuz ya da benim durumum... O halde geçmiş MTV'yi yatırmak bayiinin sorumluluğudur. Siz araca sahip olmadığınız bir dönem için neden ödeme yapasınız. O esnada araç sizin mülkiyetinizde değil ki.

    Şaşırdım doğrusu. Uçar'da bugüne kadar bu meseleyi siz ödeyin iması ile bile bana söylememişlerdir. Nitekim geçenlerde kontrol ettim; aracı bana sattıktan hemen sonra geçmiş MTV taksidini yatırmışlar. Olması gereken de bu... Hep şöyle düşündüm. Ben kendime şöyle bir prensip edindim. Bir araç alırken ya da servise sokarken en düşük bedeli öneren bayiiden alacağım diye bir kural yok. Ben hizmetlerine, geçmiş deneyimlerime, benimle kurdukları ilişkiye bakarım. Bazen bin lira pahalı da almış olabilirim bir aracı. Eğer müessese olarak lazım olduğunda benim sıkıntımı anlayacak, dürüst bir şekilde iş yapılacak bir kurumsa o fazlalık görünen şey bu güven duygusunun karşılığıdır. Kimine garip görünebilir bu dediğim. Ama benim iş yapma tarzım da bu. Güven duygusunu en az yapılan işin ederi kadar önemsiyorum.Nitekim son aracı alırken de bayimize bunu söyledim. Ben şu aracı alacağım, anlaşırsak da sizden alacağım. Hangi bayi ne veriyor, bilmiyorum, açıkçası ilgilenmiyorum da. Ya bu işi burada halledeceğiz ya da başka zaman yine burada halledeceğiz. Ben sizden memnunum, devamlı bir müşteriniz olarak bana iyi bir fiyat vereceğinizi de düşünüyorum dedim. Fiyatınız bana uygun olursa aracı alırım değilse de canınız sağolsun diye söyledim. Lafı uzatmayayım, meblağı da müsade olursa yazmayacağım. Bence eski hukukumuzu gözettiler. Anlaştık, bitti gitti. Belki reklam gibi algılayanlar olabilir. Gerçekten değil. Müşteri - bayii ilişkisi dışında en ufak bir akrabalık ya da ilişkim yoktur. Ama elbette yıllarca gidip geldiğim her müessesede olan duygusal yakınlık muhakkak ki var.
  • EagleWing kullanıcısına yanıt
    Bende dediğiniz bayiden 25 kasımda aracımı aldım.Mamul ötv hikayesinden dolayı aracı 2 aralıkta teslim aldım.Dün akşam burda yazılanları okuyarak mtv mi sorguladım ve ödenmediğini gördüm:=)
  • Araç hangi ay satılırsa satılsın, Ocak veya Temmuz fark etmez MTV satıcıya aittir. Alıcı bir sonraki dönemi öder. Yalnız bayiiler MTV'yi birkaç ay geciktirerek ödüyorlar genellikle. O yüzden yeni araç alanlar birkaç ay beklesinler. Yatmazsa bayii ile temasa geçebilirsiniz.
  • Ben de 9 aralık'ta teslim aldım aracı. Bayi ile az önce görüştüm ay sonunda toplu olarak yatıracağız dedi. Zaten olması gereken bu. MTV 2. taksit 1 temmuz'da tahakkuk eder. Yani 1 temmuz ve sonrasında alınan araçlar için bu borç bayiye aittir.
    Şöyle düşünün siz ev satıyorsunuz. Elektrik faturası gelmiş ama son ödeme tarihine daha 1 hafta var. Faturayı ev sahibi öder borcu sıfırlar evi teslim eder. Araç için de benzer durum var. 1 temmuz'da o borç yansımış durumdadır. Bayi size teslim ettikten sonra yasal olarak 1 ay süresi var. O sürede borcu kapatmak zorunda.
    Tabi bu dediğim anahtar teslim alımlar için geçerli.
  • ben kasım ayında ankara akbak'tan aldım aracı ve MTV bana ait olacak şekilde anlaştık,hatta ona göre kağıt imzaladım ve sonra ben ödedim. yani onu da bir pazarlık unsuru gibi kullanıyorlar. ama ankaradaki bayiler genelde bunu yapıyorlar. ben ödemesem ne olurdu bilmiyorum.
  • Fahrettin34 F kullanıcısına yanıt
    O zaman bir arayıp hatırlatırsanız yatırırlar ya da şu gün yatırılacak diye bilgi verirler. Kazasız sürüşler...
  • Arkadaşlar bende tucson almayı düşünüyorum. Aracin yillik vergisi ne kadar? Ve aralik ayinda alan arkadaşlar araclarinizi kaça aldınız? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok Ucuz, cok kalitesiz ve irite edici bir ticari ahlak bu. Kasım sonunda alınan aracın mtv sini niye musteri ödesin. Zaten 5 ay boyunca bayi elinde. Ben bayi ve genel merkezle konuşur, bu yanlıştan dönmezlerse hakem heyetine gider o parayi alırım. Herkes de böyle yapsın. Özellikle mtv bana aittir diye bir sözleşme imzalanmissa o başka. Hoş arabaya 10tl lik benzin koyup müşterinin yolda kalmasına neden olan bir bayinin 500 tl lik mtv için ne çirkinlikler yapacağını tahmin etmek çok da zor değil.
  • Themiskıs kullanıcısına yanıt
    Sizinle aynı bayiden aldık ve MTV bana aitmiş... sorduğumda da müşteriye ait olduğunu söylediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Facebook grubunda şimdi sordum. Herkes temmuzu bayi öder diyor. Aracı anahtar teslim aldıysanız olması gereken bu. Yok özel olarak anlaştıysanız o ayrı tabi.
  • Ankardaki 3 bayide bize kitliyor..biz oduyecegiz.nokta...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ödemeye razi olan oder, Lakin kanunen mesul olmadığıniz ayların parasini odemek akla ziyan.zorla ödetemeyiz ama ödediğimiz kısmı hakem Heyetine tüketici başvurusu yaparak geri alabiliriz. Bana ne temmuz ayının, agustosun, eylülun vergisinden. Ben aldığım tarihe bakarım sizlerde öyle yapın. Bunların yaptığı çingenelik. Geçen sefer ki otv muhabbetine döndü bu. Onda da yan çizmek istedi bayiler ama tüketici dernekleri son noktayı koydu. Ödeyen gitsin hakem heyetinden geri alsın parasini dedi. Kimse sesini çıkarmasa o da tüketicinin sırtına kalacaktı.
  • Esasen burada çingenelik yapan devlet. Kullanılmayan, bayide duran araçtan motorlu taşıtlar vergisi istemek kadar saçma bi durum yok. Ancak madem ki böyle bi uygulama var ve bu vergi 1 temmuz'da tahakkuk ediyor o halde maliye bakanlığı bu konuda esneklik göstermeden 1 temmuz'da o parayı bayiden tahsil edip vatandaşı bayiyle muhatap etmemeli. Tabi onların tek umrunda olan şey o paranın kasaya girmesi. Kimin cebinden çıktığının önemi yok.
  • Arkadaşlar öncelikle aşağıda yazıcaklarımı sabırla okuyan ve değerli yorumlarını paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

    Önümüzdeki ocak ayı gelmeden kısmet olursa 2.el bir TGDI 4x4 Elite Plus almayı planlamaktayım. Bursadaki bayi sıfırına en son 118 bin tl istedi. Benim o parayı verecek durumum yok. (Ev kredisi çektim 1-2 bin tl nin hesabını yapıyorum.)

    Şimdi ikinci el ilanlara bakıyorum. Aklımı çelen 2 konu var ve bu konuda görüşünüze ihtiyacım var.

    1) Aynı parada olan 2 ilan düşünün. Birinin modeli 2015 10 bin km de, diğerinin modeli 2016 ama 20bin km de. Şimdi siz olsanız hangisini alırsınız? Sebebiyle birlikte yazarsanız çok memnun olurum. Bu ayarda bahsettiğim bir araç ortalama ne kadara alınması makuldür?

    2) Normalde dışı kum beji içi de bej olan araç almayı çok isterim. Ama malum ikinci el olunca öyle he deyince hem istediğin renk hem istediğin km hem istediğin fiyat bulunmayabiliyor. Buna istinaden sizce dışı beyaz içi bej nasıl bir seçim? Kısacası özellikle dış renkte beyaz sizce bu aracı gösteriyor mu?

    Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler, saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Themiskıs

    Ödemeye razi olan oder, Lakin kanunen mesul olmadığıniz ayların parasini odemek akla ziyan.zorla ödetemeyiz ama ödediğimiz kısmı hakem Heyetine tüketici başvurusu yaparak geri alabiliriz. Bana ne temmuz ayının, agustosun, eylülun vergisinden. Ben aldığım tarihe bakarım sizlerde öyle yapın. Bunların yaptığı çingenelik. Geçen sefer ki otv muhabbetine döndü bu. Onda da yan çizmek istedi bayiler ama tüketici dernekleri son noktayı koydu. Ödeyen gitsin hakem heyetinden geri alsın parasini dedi. Kimse sesini çıkarmasa o da tüketicinin sırtına kalacaktı.

    Peki siz sordunuzmu mtv siz yatiricakmisiniz diye ben sormadim. Bayilerin bir ay içinde yatirma haklari varmiş.Belki onu kullaniyolar. Hakkaten bu kadar aç gözlülük yapmazlar diye düşünuyorum. Yarin bende bayii arayip burdan durumu yazarim.Sizlerde yazarsaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaganmit K kullanıcısına yanıt
    Ben dışı beyaz içi bej siparişi vermiştim. Bayi bi hata yapmış dışı kum beji içi bej faturası kesmişti. İsterseniz farkını almadan size o aracı verelim dediler. Beyaz istediğim için kabul etmedim. Bayiye aracı almaya gittiğimde iki aracı koydum karşı karşıya baktım iyi ki kabul etmemişim dedim :)
    Zevkler elbet farklıdır. Ancak belki yardımcı olur diye yazmak istedim. Beyaz çok yakışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.