Şimdi Ara

Radyatör suyuna yağ karışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
26.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar başıma böyle talihsiz bir olay geldi. öncelikle motor temizliği yapmak amacıyla iki hafta önce kaputu açtım gözüme çarptı bu olay fakat antifriz bozulmuştur vs. dedim çok önemsemedim.

    bugün dayıma gösterdim o bu işlerden anlar. kapağı açtı parmağını daldırdı suya çekti basbaya yağ çıktı sudan parmağı yağa bulandı. hemen servise gittik.

    servis bu olayın kronik olduğunu, daha önce de bu olayları karşılaştıklarını söyledi. bu araçlarda motor yağını soğutmak için manifoldun oralarda yağ soğutma sistemi varmış(?). ordan nasıl olduysa motor suyuna akmış bulaşmış yağ.

    servis 1000+ lira civarı fiyat çekti. su devirdaim sisteminin komple temizleneceğini gerekli parçaların değişeceğini falan söyledi... daha önce de başıma sübap arızası gelmişti onda da iki yıl önce 2500 lira para vermiştim.

    bilmiyorum motorda ellenmedik yer kalacak mı daha... şuan araba 1000-2000 devir arası tekleme silkeleme, çok ağır devirlenme yapıyor nadir de olsa. acaba bunla bir ilgisi olabilir mi?

    bir de yaklaşık bir ay önce motor arıza ışığı yanmıştı servise götürmüştüm yine. orda egzoz gazı ölçüm sensörü gibi birşey arızalı dedi kurum bağlamıştır dediler. lpgli araçlarda olur normal dediler. temizlediler sensörleri ışık sönmüştü. sonra arada bir yine yanıyordu ama araca dip gaz verince düzeliyordu. yine kurum bağlamıştır diye şüphelenmiştim. arada bir yapar demişlerdi. şimdi de bu çıktı başıma.

    daha önce yaşayan var mı bu problemleri?


     Radyatör suyuna yağ karışması
     Radyatör suyuna yağ karışması


    buyrun fotolar. açık pekmez renginde bir yağ var motor suyu kutusunun içinde.







  • http://www.chevroletclubtr.com/cruze-motor-suyuna-karisan-yag-ve-cozum-t9854.0.html
    http://www.opelim.net/forums/teknik-servis/102300-cruze-ve-astra-h-motor-suyuna-karisan-yag.html
    http://www.replikacep.com/chevrolet-cruze-suya-yag-karistirma-sebebi-t9661.0.html

    evet yanlız değilmişim. yanlız benim araçta bir kez bile hararet olmadı. harareti geçtim sıcaklık çubuğunun sabit bir yeri var ne aşağı ne yukarı hiç oynamadı motor ısısına ulaştıktan sonra. sürekli kollarım.




  • Geçmiş olsun. Daha önce DH Cruze konusu içinde benzer duruma rastlamadım. Mümkün ise başka bir servisten de bilgi alın.
  • bana kalsa başka serviste yaptırırım ama babamın yetkili serviste arkadaşı var. ama nasıl bir arkadaşsa her fırsatta silkeliyor.

    internette araştırdım genelde bu gm 1.6 motorun başına gelmiş. yahu bu kadar dandik bir motor nasıl üretildi ve üretiliyor.
  • benim aracım şuan tam 64bin km.de. milletin arabası 200binden sonra sorun çıkarmaya başlar bende ki aldığımdan beri yüzümü güldürmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceza_61

    benim aracım şuan tam 64bin km.de. milletin arabası 200binden sonra sorun çıkarmaya başlar bende ki aldığımdan beri yüzümü güldürmedi.

    Sıkıntı çekmek hoş olmasa gerek, üzüldüm senin adına.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    quote:

    Orijinalden alıntı: ceza_61

    benim aracım şuan tam 64bin km.de. milletin arabası 200binden sonra sorun çıkarmaya başlar bende ki aldığımdan beri yüzümü güldürmedi.

    Sıkıntı çekmek hoş olmasa gerek, üzüldüm senin adına.

    sağol hocam.
  • Gecmis olsun. Bununla ilgili pek tecrubem yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüm cruze sahipleri, özellikle lpgli kullanan arkadaşlar motor suyunu kontrol etsinler... parmağınızı sokup kontrol edin.
  • yazmayı unutmuşum 1000 liraya çözüldü. yağ soğutucu değiştirildi. komple radyatör kablolar vs. temizlendi... arıza kronikmiş. sanırım lpgnin açtığı işlerden biri.
  • Astra J'de de 2 kez aynı sorunu yaşadık. Yetkili servisler o kadar para aldıkları halde kalıcı çözüm bulamıyorlar. Yağ soğutucusu rezalet ve motor suyuna karışıyor yağ.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 2012 Cruze'da bu sorunu yaşadım. İşçilik dahil 1150TL'ye mal oldu bana. Yağ soğutucu, su bidonu ve kapağı, radyatör bağlantı borularından birisi ve birkaç parça daha değişti.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    hocam nasıl temizlediniz parçaları?

  • :::Banner::: : kullanıcısına yanıt
    Çok uzun zaman oldu hocam. Servis halletti ama sanırım komple radyatör değişikliği olmuştu net hatırlamamakla birlikte. Kuzenimin aracıydı, yoksa daha net bilgi verirdim. Sanırım o zamanında behrinde (4 sene önce olduğu görünüyor mesaj tarihinden) 6-7 bin lira ücret almışlardı herşey dahil şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 11 Ekim 2023; 16:24:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.