Şimdi Ara

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.014
Cevap
17
Favori
79.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pf1500 w1070 ve hd26 dan daha geri bir cihaz değil. Motion konusunu yanlış anlamışsınız. Biz filmlerdeki kare saniye ile cihazın görüntüleme frekansı farklarından bahsediyoruz. Ancak bu konu da çok net değil. Pf1500'ün 24p göstermesi 23.976 göstermediği anlamına gelmiyor. En azından sayfalarca avs forumda bu projeksiyonu tartışan hiç kimse böyle birşey belirtmemiş. Ben de bluray izlerken herhangi bir sorun görmedim. Bence arkadaşın bahsettiği şey dlp ve üç lcd projeksiyonların farkından kaynaklanıyor. 3lcd ler bana da hep daha akıcı geliyor. Ama onların da kendilerine göre dezavantajları var. Yukarıda paylaştığım videolar 120" perdeden çekilmiştir. Cep telefonundan dlp görüntüyü çekerken oluşan renk bantları da frekans farkından oluşuyor. Gözle izlerken bunu görmüyorsunuz. Yine de görüntülerin pek de çerezlik sinema sınıfında olmadığını anlayabilirsiniz. Ben kimseye bu projeksiyonu özellikle tavsiye etmiyorum. Lamba ömrü sorun değilse daya ucuza bir lambalı alıp keyifle film izleyebilirsiniz. Ama bunda varolan problemler onlarda da var. Yanlış bilgilendirme olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokayozyer

    quote:

    Orijinalden alıntı: tr5454

    quote:

    Orijinalden alıntı: gokayozyer


    quote:

    Orijinalden alıntı: tr5454

    Anlamadım bende ne olduğunu, saatlerdir uğraşıyorum, iki projektörede bağlıyorum, lg nin görüntüsü akıcı değil, bunu çok net farketmek için hareket eden ve uzun düz hat oluşturan görüntüleri izlemek gerekiyor. Sinematik görüntüde zaten varolan titreklikten bahsetmediğimi belirtmek istiyorum. Ayrıca şu araya kare ekleyerek görüntüde sağlanan akıcılık özelliği gibi bir özellik yok sony projektörde. Hani akıllara gelmesin.


    Sony de bu akıcılığın bozulması olayı şöyle oluyordu:

    Elimdeki film 23.976 kare(fps) , film oynatıcıda çıkışı 24 kare seçersem bu olayın benzeri gerçekleşiyordu. Mesela, film oynatıcıda çıkışı 1080p 50hz yada 60hz seçersemde çok bariz atlamalar yapıyordu.

    Şimdi film 23.976 kare, oynatıcıda çıkışı 23.976 seçiyorum sony projektörde pürüzsüz izlenim oluyor. Ancak hdmi kabloyu sony den çkartıp lg ye takıyorum pürüzsüzlük kayboluyor. Yani lg 23.976 desteklemiyor yada ayarları falan var bulamadım.







    Edit: Şu ana kadar uğraşılarımdan gördüğüm kadarı ile pf1500g 23.976 yı gerçek olarak desteklemiyor, hdmi girişine 24p ve 23.976p görüntü verdiğimde her iki çözünürlük için 24p olarak sinyal geliyor bildirimi gösteriyor. Sony ise 24p ve 23.976p görüntü geliyor diye bildirimde bulunuyor.


    Kısaca orjinal dvd ve bluray çıkışı olan 23.976 yı maalesef gerçek olarak desteklemiyor buda görüntde bir çok kişinin anlayamayacağı ancak bir gariplik var ama heralde görüntü büyük ondan diyebileceği bir bozulmaya yol açıyor. Bu gözleride yoran bir bozukluk bana göre.




    Ayrıca kenar netlikleri yine sony projektöre göre kötü. LG şu an itibariyle sınıfta kaldı, filmsever arkadaşların kesinlikle uzak durması gereken bir projektör.


    Bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olursa burayı editleyeceğim.




    arkadaslar okurken benimde aklima bisey geldi. peki bu kare sayisi olayinda neden mkvlerdeki kare sayisi 24 olmuyor genelde. hemen hepsi 23.9 ile ripleniyor. bilmedimiz teknik bi konu sanirim. bende dune dou kullaniyorum bu sekilde riplenmis bi dosyayi 24 ayari ile oynatiyorum bende pio plazmada genelde sorun olmuyor akici bi sekilde izloyorum. ama lg projktr alirsam bu sorunla karsilasacakmiyim. selamlar

    Şimdi bildiğim kadarı ile blueray filmler 23.976 fps. Hal böyle olunca orjinal riplerde bu fps de yapılıyor.

    Eldeki materyal 23.976, oynatıcı 24 fps olunca gelen veri eksik geliyor ve cihaz bir çok insanın hemen anlayamayacağı şekilde görüntüde anormallikler yaratıyor. Bu ise sinematik görüntüye alışmış gözün yadırgayacağı bir durum.


    Tam karanlık ortamda kullanıyorum büyüklük 110 inch civarı, Ciddi manada bana rahatsızlık veriyor, mesela kamera zoom out yaparken rahatsız edici, büyük alanda sağa sola dönerken rahatsız edici, aynı filmi 60hz laptop monitöründe izlediğimde benzer bozukluk oluşuyor ancak ekran küçük olduğu için çok iğnelemiyor.




    Şimdi nasıl anlatayım bilemiyorum bu 23.976 kareden dolayı sinematik görüntü denilen çok düzenli bir titreme vardır. True motion özellik tv ler var bunlar araya kare eklerler görüntü acayip yağ gibi akar, ben bu haline tiyatro izliyor gibiyim diyorum. Çok gerçekçi oluyor. Fakat senelerdir sinematik görüntüye alışmışız. İnsan bu durumu arıyor.


    LG de olan fps uyumsuzluğu yüzünden oluşan düzensiz titreklik ise insanın algısını bozuyor, izlemek istemiyor.


    Herneyse sinema severler için bu projekörün kullanılmasını hiç ama hiç tavsiye etmem, ama tv'ye alternatif olduğu kesin. Uzun ömrü minicik birşey oluşu tasarımı beni etkilemişti.

    Eğer iade alırlarsa iade etmeye çalışacağım...


    anlatım için teşekkürler dostum. montion konusunda takıntılıyım. kesinlikle film zevkini baltalıyor. anlaşılan pw 800g veya pf1500 hangisi olursa olsun saf kan bi sinema cihazından daha çok video cihazı. yani tv seyret , çerezlik film seyret falan.. araştırıken benq 1070 ve optoma hd26 gibi tercihlerde ortaya çıktı. ama lamba ömürleri malum , watt değerleri yüksek, sürekli açık kalacaka veya uzun saatler oyun oynanacak aletler değiller sanırım. fakat lg 'ler öyle diil lamba konusunda ömürlük cihazlar ve küçük oluşu al yanına misafireliğe git.bide şu aklıma geldi ps4 de genellikle araba yarışı oynarım ve bunun için pio 5090 kullanıyorum , araba yarışında da montion çok önemli ve bunu pio çok iyi yapıyor . e lg 'de bu olumsuzluk çok göze batarsa çanım sıkılır..
    karar vermek çok zor.. aslında 1100 lü bi fiyata gündelik kullanım için bi pw800 alıp , ağzının suyu aka aka film seyretmek için ise 1070 veya dh26 alıp her ikisinede sahip olmak lazım gibi..
    ha bu arada pw800' ü olup satmak isteyen varsa ve 306172358 no ile malum sitede satışta olan yamaha rxv1500 avr ile takaslamak isteyen olursa görüşelim...

    Düşüncelerim tamamen sizinle aynı.


    Film zevki bu cihazda HENÜZ yok henüz diyorum belki bir mkv player çıkar yada vardır araştırıp bulurum yada buradan birileri yardımcı olur, güzel bir kare ekleme ile bu sorunu idare eder duruma getirir. Ama yinede temkinliyim bu konuda, eğer bu durumu giderecek bir ayar bulur, yada durumu düzelten bir şeyler bulursam yazılarımı editleyeceğim.


    Bu arada olanları anlatacak bir video çekmeyi düşünüyorum, 30 yada 60fps bir kamera kullanıp youtube'a yükeleyeceğim ancak video edit programı bulup kurmak, cihazları taşı kamera çekimi vs. saatler alacağından o kadar bir boşluk bulmak zor benim için, söz vermemekle birlikte en yakın zamanda bu işe eğilip videoyu koymaya çalışacağım.

    ULYSES dostumuzda dlp projektörden olabileceğini söylemiş, bir arkadaşımızda aynı filmi DLP sinema projeksiyonundan videosunu çeker koyar net olarak açığa çıkarırız.



    Elimde hiç projekisyon olmasa yeni bir 1080p alcak olsam sony vpl-hw45es düşünürdüm.

    Low mod Lamba ömrü 6000saat denilmiş. Game modu var ve fiyat performans ürünü gibi sanki... Yurtdışı street price 1700USD lerde. Liste fiyatı ise 2000USD.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr5454 -- 11 Ekim 2016; 14:42:05 >




  • tr5454 T kullanıcısına yanıt
    Hocam sizdeki sorun anlatımıza göre pek öyle normal senkronizasyon sorununa benzemiyor. 24fps filmleri 60fps veren apple tv de bile böyle izleme zevkini baltalayacak kadar bir sorun göremiyorum ben. Son yaptığım renk ayarlarından sonra resmen ayıla bayıla film izliyorum. Ki çoğu sinema salonunu bile beğenmeyen seçici bir yapım vardır. Bu arada kullandığınız kaynak pc mi? Bir video yükleyebilirseniz sorunu tam olarak tespit edebiliriz. Belki projeksiyonda bir arıza vardır. Bu modelde ışık sızması, focus problemi gibi birçok sorunla karşılaşanlar oldu. Görüntüyü işleyen xd engine de ısınma sorunu falan varsa dediğinize benzer durumlar oluşabilir.
  • Ben de ayarlarla sorunu biraz daha azalttım. İlginç tarafı uydu alıcıdan gelen görüntü şimdiye kadar kullandığım bütün tv'lerden daha akıcı. Hatta bir iki filme bakındım, geçen atv'de transporter vardı, gayet pürüzsüz bir şekilde akıcı. Uydu alıcım Atlanta G4 mini. Yalnız Egreat media playerımda akışkanlıkta sorun yaşayabiliyorum. Gerçi 24p desteğini kapattım sanki daha iyi oldu. Her filmde de olmuyor, ben media playerımdan kaynaklandığını düşünüyorum sorunun, şu an için çok rahatsız edici bir durum yok. Hatta benzer takılmaların tv'mde de olduğunu farkettim şu süreçte ama tv 42" olunca abosorve ediyor bu hataları, 100" te göze daha çok çarpıyor diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULYSES

    Hocam sizdeki sorun anlatımıza göre pek öyle normal senkronizasyon sorununa benzemiyor. 24fps filmleri 60fps veren apple tv de bile böyle izleme zevkini baltalayacak kadar bir sorun göremiyorum ben. Son yaptığım renk ayarlarından sonra resmen ayıla bayıla film izliyorum. Ki çoğu sinema salonunu bile beğenmeyen seçici bir yapım vardır. Bu arada kullandığınız kaynak pc mi? Bir video yükleyebilirseniz sorunu tam olarak tespit edebiliriz. Belki projeksiyonda bir arıza vardır. Bu modelde ışık sızması, focus problemi gibi birçok sorunla karşılaşanlar oldu. Görüntüyü işleyen xd engine de ısınma sorunu falan varsa dediğinize benzer durumlar oluşabilir.

    Işık sızması olayı bende var zannedersem, işlerimin yoğunluğundan ilgilenemedim. Projeksyon açıkken ve herhangi bir görüntü yokken siyah ekranda ortasında sağa sola yayılan bir aydınlanma var, içerideki turuncu renkli boyanın rengi hafifçe mevcut bahsettiğiniz ışık sızması bu mudur?

    Diğer sorunlar için videoyu çekeceğim, bakarız birlikte sorunu bulmaya çalışırız.




  • tr5454 T kullanıcısına yanıt
    Işık sızması genelde görüntü dışındaki alanda oluşuyor. Ama sizdeki de kesinlikle bir sorun. Normalde karanlık görüntüde uniform bir görüntü oluşması lazım. Tam siyah olmasa da siyaha yakın, hafif aydınlık bir görüntü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tr5454 T kullanıcısına yanıt
    Filmleri bilgisayardan oynatabilirim derseniz splash player pro programı var ücretli bir program ama deneme sürümünü kullabilirsiniz. DH de konusu var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULYSES

    Işık sızması genelde görüntü dışındaki alanda oluşuyor. Ama sizdeki de kesinlikle bir sorun. Normalde karanlık görüntüde uniform bir görüntü oluşması lazım. Tam siyah olmasa da siyaha yakın, hafif aydınlık bir görüntü.

    Sayenizde ışık sızması sorununu bulduk sanırım. Ciddi manada ortasında ışık bozukluğu varken, görüntü dışı kenarlarda daire şeklinde bir sızıntı mevcut. Tam siyah ekranda daha az belli oluyor, ancak uzun pozlamalı fotoğraf makinesini bulamadığımdan dolayı cep telefonu ile çektim.

    Kenardaki beyaz kaydırma çubuğu olsada olmasada o yuvarlak ışık sızması mecut. Ortadaki patlama zaten her koşulda mevcut. Projeksiyon perdemi sökmüştüm yenisi için. Duvar yarı mat boya ve çok çok açık gri. Ayrıca beyaz çarşafla da denedim değişen pek fazla bir şey olmadı. Kenardaki sızıntı için ekran parlaklığını artırmanız görmenizi kolaylaştırabilir.

    Foto aşağıda:
     LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr5454 -- 14 Ekim 2016; 19:46:54 >




  • tr5454 T kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bu kesinlikle normal değil. Parlak yüzeyde orta kısmın diğerlerine göre biraz daha açık olması beklenebilir merceğin yapısından dolayı. Ama böyle bir fark olmaz. Kaldı ki parlaklık tam bir daire şeklinde değil. Projeksiyonunuz garanti kapsamındaysa bir servise gösterin derim.
  • Film izlerken projeksiyon cihazımı bilgisayarıma bağlıyorum. Bazı video dosyalarında az bazılarında çok ama mutlaka tutukluk oluyordu. Test ettim bu tutukluklar gom player ve bs player da oluyor. Km Player ve mpc-hc x64 hic bir tutukluk ve problem oluşmadan görüntü gayet akıcı bir şekilde perdeye düşüyor. Bilgisayar ekranında da belki bu tutukluk oluşuyordur fakat ekran boyutundan dolayı algılanmıyordur diye dusunmekteyim. Benzer sorun yasayan arkadaşlar mutlaka KM Playeri ya da MPC-HC x64 gibi oynatıcıları da denesinler.
  • Arkadaşlar 720p - 1080p videolar arasındaki fark nasıl sizce? Çok hissedilir fark var mı resim kalitesinde? Eğer çok fark yoksa 720p belki playerları daha az kasabilir bilemiyorum, alıcı gözle bir kıyaslama yapamadım henüz.
  • LG PF1500G ile LG PW1500 arasında kaldım.
    PF full hd 1400 lümen
    Pw hd 1500 lümen ve daha yeni cihaz.
    Sizce hangisini tercih etmeliyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greenk

    LG PF1500G ile LG PW1500 arasında kaldım.
    PF full hd 1400 lümen
    Pw hd 1500 lümen ve daha yeni cihaz.
    Sizce hangisini tercih etmeliyim?


    pw1500 ün çözünürlüğü düşük. pf1500 full hd. Aralarında çok fark olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULYSES

    Yok hocam bu kesinlikle normal değil. Parlak yüzeyde orta kısmın diğerlerine göre biraz daha açık olması beklenebilir merceğin yapısından dolayı. Ama böyle bir fark olmaz. Kaldı ki parlaklık tam bir daire şeklinde değil. Projeksiyonunuz garanti kapsamındaysa bir servise gösterin derim.

    Yani dikdörtgen görüntü alanın içinde anormallik var biraz daha dikkat ederseniz o dikdörtgen görüntü alanın dışında, yuvarlak şekilde dahi aydınlanma var. Ayrıca netlik problemide vardı. Tabi bu netlik olayını sony projeksiyon ile karşılaştırarak söylüyorum.

    En altı netlediğimde ekranın üst 5 te birindeki yazılar kesinlikle okunamaz hale geliyordu. Harflerin bile ne olduğu anlaşılamıyor. Çok aşırı bulanık idi.


    Üründen iyice soğudum. Zira neyse demiştim film harici ıvır zıvır işlerde kullanırım, 30bin saat ömür...


    Netice olarak sözleşmeden cayma hakkımı kullanmaya çalışıyorum. Kargoya verdim ürünü. Bakalım neler olacak. Firma vatan bilgisayar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr5454 -- 17 Ekim 2016; 19:47:09 >




  • Dün sürpriz bir şekilde gözlüklerimiz geldi. 1 Kasım diye tarih veriyordu, erken gelmesine sevindim. Üstad bunlar %0 şarj mı geliyor? Çünkü hiçbir şekilde tepki alamadım gözlüklerden, daha sonra içinden çıkan kablolarla laptopa bağladım kırmızı ledler yandı. 1-2 saat boyunca yanıyordu sonra bırakıp uyudum, sabah kalktığımda sönmüşlerdi ama deneme fırsatım olmadı tabii.

    Bu arada evde loş ambiyans yaratmak için philips hue başlangıç kiti sipariş ettim. Bilmiyorum kullanan var mı, umarım pişman olmam.

    Cihazla aramız gayet iyi son zamanlarda. Ufak titremeleri ignore ettim. Her akşam bir bölüm Game of Thrones yapıyorum, gayet de güzel, bundan sonra tv'den keyif alır mıyım bilemiyorum. İleride 4K pj'lar yaygınlaşıp, ucuzlayınca bir tane edinmeyi kafama koydum.

    Çok odaklanamadım ama yine de izlediğim bir 1080p filmin resim kalitesi müthişti. 65" tv'de bile 720-1080 arasındaki fark uçurum değil bence ama bunda kesinlikle daha belirgin.




  • Bu ürünü en uygun nereden bulabilirm. Vatanda bütün şubelerde teşhir ürünü kalmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MiLaReSoL

    Dün sürpriz bir şekilde gözlüklerimiz geldi. 1 Kasım diye tarih veriyordu, erken gelmesine sevindim. Üstad bunlar %0 şarj mı geliyor? Çünkü hiçbir şekilde tepki alamadım gözlüklerden, daha sonra içinden çıkan kablolarla laptopa bağladım kırmızı ledler yandı. 1-2 saat boyunca yanıyordu sonra bırakıp uyudum, sabah kalktığımda sönmüşlerdi ama deneme fırsatım olmadı tabii.

    Bu arada evde loş ambiyans yaratmak için philips hue başlangıç kiti sipariş ettim. Bilmiyorum kullanan var mı, umarım pişman olmam.

    Cihazla aramız gayet iyi son zamanlarda. Ufak titremeleri ignore ettim. Her akşam bir bölüm Game of Thrones yapıyorum, gayet de güzel, bundan sonra tv'den keyif alır mıyım bilemiyorum. İleride 4K pj'lar yaygınlaşıp, ucuzlayınca bir tane edinmeyi kafama koydum.

    Çok odaklanamadım ama yine de izlediğim bir 1080p filmin resim kalitesi müthişti. 65" tv'de bile 720-1080 arasındaki fark uçurum değil bence ama bunda kesinlikle daha belirgin.

    Gözlükler çok az şarjla, ya da şarjsız gelebiliyor. Kırmızı led söndüyse şarj olmuş demektir. Kullanırken sağ göz, sol göz için senkron ayarı tutmazsa derinlik hissi alamazsınız. Bu durumda gözlüğün düğmesine bir kere basarsanız, sağ göz, sol göz konumu değişir. Görüntüyle aynı senkrona geldiğini görüntüden anlayabilirsiniz. Önde duran nesneler, arkadakilerden daha yakın durmalı. Gözlük senkron yakalayamazsa, şarjını bitirene kadar açık tutup tekrar şarj edin. Bazen böyle bir problem olabiliyormuş satıcının dediğine göre. Yine de düzelmeyen bir senkron durumu olursa zaten yenisini gönderiyorlar.

    Bu arada titreme problemi kullandığınız playerdan kaynaklı bir şey olabilir. Benim bahsettiğim akıcılık sorunu gözle bile zor fark ediliyor. Cep telefonu kamerası yakalayamıyor. Sadece 24p filmleri apple tv den 60hz izlerken yaşıyorum bu durumu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 21 Ekim 2016; 13:42:40 >




  • tr5454 T kullanıcısına yanıt
    Şansınıza baya sorunlu bir ürüne denk gelmişsiniz. Geri iade edebilirseniz edin tabi, servisle falan uğraşmak zorunda kalmazsınız.
  • İade işlemine başlamadan önce telefon ile çektim ancak maalesef görüntüdeki o titreklik çekimde çıkmadı. Yukarıda splash player vs. denilmiş, film 60hz olarak projeksiyona verilirse bu titrekliği yoketme şansı olabilir.


    Bu arada Vatanı aradım para iadesini 20 gün içinde yapacağız dediler. Hadi bakalım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr5454 -- 21 Ekim 2016; 15:13:02 >
  • Üstad gözlükleri denedim gayet güzel. Yalnız verdiğiniz tüyo olmasa uğraşabilirdim, ilk açılışta senkronize değildi gerçekten. Bütün paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

    Yaklaşık 15 dakikalık izleme yaptım, oldukça tatminkar bir performansı var. LG uhd'lerin pasif 3D'leri gibi değil ancak diğer aktif gözlük kullananlardan daha iyi ve yorucu değil. Philips'te 5 dakikalık bir izleme bile başımı ağrıtıyor ve çift görmeye sebep oluyordu. Tabii bunun sebebi gözlerimdeki bozukluk. Ancak bunu izleyebilirim diye düşünüyorum.

    Bu arada cihaz 3D modda biraz gürültülü çalışıyor belki güç tasarrufunu kapatıyor ona dikkat etmedim.

    Philips'in hue ampullerini de kurdum, içeride görüntüyü bozmayan hoş bir loşluk oluşturdum fakat salonun yapısı gereği ampuller ekranın gerisinde kalıyor önde kalan lambaderi de iyice kıstım, oldukça verimli oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.