Şimdi Ara

Sony Xperia L YANDI.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, alalı 20 olan telefonum (Servisten değişim, garantisi bitti.) Xperia L yandı.

    Telefonum YANDI arkadaşlar.


    Bu telefonu sıfır alacak (muhtemelen satışta bile değildir ama) bir insan varsa hala kardeşlik iyilik namına söylüyorum saatli bomba taşıyorsunuz, böyle bilin.

    Olayı anlatıyorum: Gece elimde müzik dinliyorum, şarjda, bir de clash of clans denen oyun açık. Telefonumun ne kadar ısındığını iki yıllık kullanıcısı olduğum için net biçimde biliyorum. Telefonum bu senaryoda normalden fazla, hatta aşırı aşırı ısınmaya başlayınca ne kadar açık uygulama varsa kapattım. Gece 2 gibiydi zaten yatayım dedim. Birkaç dakika ne olacak diye bekledim telefon en ufak soğuma belirtisi göstermeyince şarjdan çekip ne olur ne olmaz diye yere koydum. Yere koymamın üstünden 20 bilemediniz 30 saniye geçti geçmedi telefon yanmaya başladı. Yanmayı anlamam 5-6 saniye kadar sürdü, koku gelmeye ve bayağı parlamaya başladı, hemen üstüme örttüğüm battaniyeyi telefona fırlattım söner sönmez de bataryayı güvenli bir yer olarak düşündüğüm balkona kuru bir zemine bıraktım. Bayağı birkaç saat elim ayağım titredi sinirimden.

    Telefonu sabah soğuk şekilde açtığımda telefon hala çalışıyordu fakat, dokunmatik sanki ortadan ikiye bölünmüş gibi alt kısmı çalışıyor fakat kendi kendine dokunuyor, üst kısmı ise hiç çalışmıyordu. Kamera ve flaş hak getire zaten, Kameranın camı komple erimiş ve flaş kaynamıştı (evet bayağı bayağı kaynamış, aynı su kaynaması gibi mineral noktaları görünüyordu üstünde), her zaman 3G full çektiği noktada 3 diş EDGE (E) çekmeye başlamıştı ve o da arada kayboluyordu.

    2-3 gün sonra telefonu o halde (resimleri gönderinin altına ekleyeceğim) servise götürdüm. Servisten bu telefonun nasıl yandığını açıklamasını beklerken bir abla geldi ve dedi ki, "Aaa, bu garanti kapsamına girmiyor ama.." ben de dedim ki "Ablacım garanti kapsamına girmezse tüketici hakları mahkemesi kapsamına girer, sen canını sıkma, rahat ol" dedim. Hemen arkasından telefonu benden alıp içeriye götürdüler ve bir teknisyenle geri geldiler.

    Oradaki arkadaşların açıklaması şu oldu. Bu telefonun anakartı sağlam görünüyor. Bu telefon içten değil, dıştan yanmış, zaten bataryası falan da iyi görünüyor, bu telefon ateşe atılmış!

    Ulan dedim içimden, keşke evimde bi yerde güvenlik kamerası olsa da kaydetse bu tür şeyleri.
    Arkadaşın da suratına dedim ki bak ben de elektronik mezunuyum neyin ne olduğunu ben de bilir anlarım, 900 liralık düzgün çalışan telefonu kül edecek kadar yakıp çalışmaz hale getirecek kadar psikopat değilim dedim. Servise girmeden de orada bekleyen insanları ayağa kaldırdım nasıl yanar ya falan dediler.

    Sony Türkiyeye gerek İnstagramdan gerek Facebookdan ulaşmaya çalıştım fakat ne mesajla geri dönen var ne arayıp soran. Bir telefon bozulabilir, kırılabilir, yağa suya balkondan aşağıya düşebilir, üstünden tır geçebilir bozulur fakat bir telefon ne sebepden yanar hala anlamış değilim.

    Böyle densizlik olmaz arkadaşlar. Teleservice'in yaptığını esefle kınıyorum. Ayrı olarak Sony Türkiyenin de yaptığı büyük ayıptır. Kısa zamanda ingilizcesi kuvvetli olan bir arkadaştan yardım istemeyi düşünüyorum. Sony'nin ana merkezine mail atacağım.

    Ve işin garibi, inatla yandığını söylememe rağmen bu telefonun nasıl ve neden yandığını kimsenin açıklayamamasıdır.

    Bu işi daha ciddi mercilere, ilk olarak global sony mobile'a, çözülmezse Şikayetvar.com'a , çözülmezse tüketici hakları mahkemesine taşımayı düşünüyorum.
    Bu telefon şayet elimde yansaydı, ki bu dakikalara bile değil, saniyelere bağlıydı, beni akşam haberlerinde bi servisle tartışırken veya kavga ederken görüyor olabilirdiniz. Bir telefonun yanmasının hiçbir mazereti olamaz!


    Telefonun son fotoğrafları:

     Sony Xperia L YANDI.


     Sony Xperia L YANDI.


     Sony Xperia L YANDI.


     Sony Xperia L YANDI.







  • Bereket yatmamışsın o ara işin içinde döner burgerde olmak vardı.Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Döner burgerden ne kastettiğinizi anlamadım ama iyi bişey heralde.
  • Yukarı.
  • Hocam geçmiş olsun ucuz atlatmışssınız
  • Geçmiş olsun gerçekten ucuz atlatmışsınız.
    Arkadaş, olay yattıktan sonra olsaydı telefonla birlikte siz de yanabilirdiniz demek istemiş sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun fakat hata birazda sizde kullanma kılavuzunu okursanız orada muhtemelen şarjdayken telefonu kullanmayınız diye bir ibare vardır. Telefon şarjdayken ısınır birde clash of clans oyununu oynamak sıcaklığı epey yükseltmiş anlaşılan. Siz yinede hakkınızı arayın bana kalırsa ne olursa olsun telefonun o duruma gelmemesi lazım
  • üşenmezsen dava aç, ciddi tazminat alabilirsin
  • geçmiş olsun.
    şikayervar.com kısmına hiç girme derim, hiçbir işe yaramaz, gereksiz. onun yerine sosyal medyaya koy, herkese açık şekilde, daha fazla insan görür, bu şekilde firmanın sana dönme ihtimali şikayetvar dan daha fazla olur
  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar için teşekkürler. Sony facebook sayfasına koyacağım. Herkese açık olarak paylaşımlara devam edeceğim.

    Dava açmayı düşüyordum ama en aşağı 6 ayda sonuçlanır diyorlar. 6 Ay boşuna kendimi hırpalamak istemiyorum.
  • O yüzden çin malı xiaomi zte vivo one plus gibi telefonlardan almak mantıklı hem donanımı yüksek hem daha kaliteli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • just4techno kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz ama garantisi neüdüğü belli değil (hoş türkiyede satılan telefonun garantisi servisin insafıdır ya), ayrıca beklenenden çok daha pahalılar.

    Mi'nin alınca Mi4den aşağısı işimi görmez diye düşünüyorum, o da 1500ün altına sıfır kutusunu bulmak zor.

    OnePlus deseniz onun da fiyatı yüksek.

    Anlayacağınız eli yüzü düzgün çin üreticilerinin telefonlarının fiyatları geçen senenin amiral gemileriyle yarışır halde.

    Yanlışım varsa düzeltin lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18XET01 -- 29 Nisan 2015; 21:00:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 18XET01

    Doğru diyorsunuz ama garantisi neüdüğü belli değil (hoş türkiyede satılan telefonun garantisi servisin insafıdır ya), ayrıca beklenenden çok daha pahalılar.

    Mi'nin alınca Mi4den aşağısı işimi görmez diye düşünüyorum, o da 1500ün altına sıfır kutusunu bulmak zor.

    OnePlus deseniz onun da fiyatı yüksek.

    Anlayacağınız eli yüzü düzgün çin üreticilerinin telefonlarının fiyatları geçen senenin amiral gemileriyle yarışır halde.

    Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

    Bunun sebebi serbest piyasa doların artışını fırsat bilmeleri xseller adlı kullanıcı ya ulaşabilirsiniz. 0 daha uyguna getirebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just4techno -- 29 Nisan 2015; 21:22:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef Xperia L Sony'nin 5 dakikada çıkardığı bir telefonudur. Bu yüzden sağlam değil ve önemsemiyor Sony tarafından. :)
    Aynı dönemde çıkan Xperia M bile fiyatı ve özellikleri daha düşük olduğu halde daha sağlam ve sürüm güncellemesi falan aldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farukozer4444 F kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum L üvey evlat muamelesi gördü, Sp de nispeten öyleydi, o biraz daha düzgündü ama onun altına konumlandırılan M, 4.3 aldı.

    Garip.
  • giden gitmiş, seninde dediğin gibi bir güveblik kamerası görüntüsü olsa ve paylaşsan hemen müdahale ederler olaya ama senin bu telefonu yaktığını söyleyen eleman anında tespiti nasıl yapmış onu anlamadım. hani eskiden erman toroğlu şansal büyüka maraton programını yaparken, rıdvan dilmen malıda yorum felan yapardı futbolcular yere düşerdi mesela bir mücadeleden sonra yan çapraz bağları gidik onun, veya bir ödem oluştu gibi aptalca yorumlar yapardı bizde evde izlerken amcam derdi ulan emarını mı çektin hemen doktor baksa ilk bakışta bu kadar emin olamaz biraz o hesap olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResistibiLiTy -- 30 Nisan 2015; 22:38:25 >
  • Heç işte

    Bu arada bi güvenlik kamerası lazım bütün odalara, güzel olur

    Ben zaten telefon istemiyorum ama kimse açıklayamıyo da bana bu telefon nasıl yandı diye
  • bunun tamamen sony ile alakalı olduğunu sanmıyorum 1 GHz Qualcomm MSM8230 işlemci sadece xperia l de kullanılmıyor onlarca farklı marka telefonda kullanılıyor.
    eğer bir işlemciye aşırı yükleme yaparsanız elbette ısınacaktır.kardeş Ne kadar çok yüklenirseniz o kadar çok ısınır bunu sende biliyorsundur.
    gömülü sistemlerde eğer bir bölüm aşırı ısınmadan hasar görürse onu soğutmak biraz imkansızdır birbirini tetikler daha çok ısınmaya başlar soğutmak için direk işlemciye müdahale etmek lazım bu da çok zor bişey.
    büyük ihtimal telefon daha elindeyken yere koymadan önce başlamış bu olaylar .

    diyeceğim o ki
    sen 3 lü kombo yapmışsın telefona internet oyun şarj.
    bi de uzun süre bu şekilde kullandıysan hele ki bu kullanış tarzını alışkanlık haline getirdiysen sıkıntı biraz da sendedir.

    hee ama yok arada sırada böyle kullanıyorum diyosan işlemcin ya da anakartın sana özel olarak hatalı üretilmiştir.
    bunun xperia l ile alakası yok yani.

    geçmiş olsun...




  • Sony i suçlamak biraz saçma olur hiç bir firma böyle bi durumda aaa getir yenisini verelim falan demez yani Sony den kaynaklı bişey değil üretim hatası varsa ondan kaynakliysa bilemicem
    Isınma problemi yaşayan arkadaşlar yoğun telefon kullananlara önerim z serisi
    Isınan telefonu muslukta soğuk suyla yıkıyorsun sonra işine devam ediyosun :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.