Şimdi Ara

Araç çekimi için(70-200 almalımı ?) lens tavsiyesi(650d) 50mm mevcut(resimli) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • KARDANADAM34 kullanıcısına yanıt
    Hocam halojen farlı aracı nasıl xenon yaptın photoshop ile mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 19 Ağustos 2015; 3:44:52 >
  • Aracımda Orjinal Bi-Xenon mevcut. Farlar açıkken arkadaşın yaptığı shoptakinden daha iyi oluyorlar.
  • merhabalar,

    Evet PS ile farları o hale getirdim. Biraz daha abartı durmasını istediğim için öyle yaptım ki evet orjinali tabiki daha güzel duruyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bmw.

    Aracımda Orjinal Bi-Xenon mevcut. Farlar açıkken arkadaşın yaptığı shoptakinden daha iyi oluyorlar.

    Bende 2011 320d var imzamda yazıyor gerçi. Onda orjinal sarı far var. 2012 a4 ümde bi-xenon var. Demek alırken opsiyon olarak sunuyorlar ki sende orjinal var bende yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DHGamer


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bmw.

    Aracımda Orjinal Bi-Xenon mevcut. Farlar açıkken arkadaşın yaptığı shoptakinden daha iyi oluyorlar.

    Bende 2011 320d var imzamda yazıyor gerçi. Onda orjinal sarı far var. 2012 a4 ümde bi-xenon var. Demek alırken opsiyon olarak sunuyorlar ki sende orjinal var bende yok :)

    Evet hocam opsiyon olarak satılıyor, sunroof'ta aynı şekilde opsiyon. Far yıkama ile birlikte geliyor bi xenonlar, far yıkamalar yeni tamponumun altında kaldılar. Geçen gün al sat yaptığımız f30da mesela bahsettiğiniz farlar vardı, aracınızda angel mevcut mu ?
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Sarı angel var gene. Patlak olduğu için dikkat çekmiyor. Maddi ihtiyaçlarımdan dolayı 3 ümü ve a4 ümü satmak zorunda kaldım şimdi. 80 bin 3 e 110 bin a4e istiyorum. 3 boş paket sunroof deri var birtek 150 bin km de 11 model. a4 dolu paket deri koltuk yok sadece 12 model 60 binde.

    Sizce iyi mi fiyatlar ilan vereceğimde. 3 e 83 bin veren oldu bir arkadaş fırsatı kaçırmadan sat notmalde 78-79 eder demişti forumdan.
  • Arkadaşlar Canon EF 70-200mm f/4L alsam daha iyi sonuçlar alırmıyım ?

    Sadece is yok sıfır fiyatı 2000 tl, tripod ile kullandığım zaman is olmaması sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum, ne dersiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 28 Ağustos 2015; 6:58:14 >
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bahsettiğiniz lens iyi bir lens. Nihayetinde iyi kareler çıkar. Ancak otomobil fotoğrafında özellikle portre de veya ürün çekimlerinde olduğu gibi belirli bir lens veya çekim tekniği yeterli olmaz. İşi daha komplike düşünmelisiniz.

    Lens IS olmasa da yeterli ışıkta yüksek enstantene ile tripod olmadan da kullanılabilir.
  • Bence en güzel çekimler ya balık gözü denen 8mm gibi lenslerle yada 70-200mm gibi tele lenslerle yapılır.

    Sebep, 8mm ile farklı bir görüntü olacağından tele ile de uzaktan çekim yapılacağından arka planı iyi öldürünce görsel açıdan güzel bir görüntü ortaya çıkar. 50mm bence geniş kalır.

    Mesela ilk baştaki hondanın fotoğrafını 200 yada 300mm ile aynı kadarajda çekseydiniz daha görsel olurdu.
  • merhabalar , canon 55-250 IS-STM serisini önerebilirim. Uzaktan yakınlaştırarak direk alan derinliği yaratır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotographyMaster -- 31 Ağustos 2015; 14:25:58 >
  • Arkadaşlar bu 70-200 lerde 3-4 çeşit var fiyata göre,

    Arkadaşlar Canon EF 70-200mm f/4L 1999 tl
    https://fotografium.com/urun/canon-ef-70-200mm-f4l-usm-lens

    Canon EF 70-200mm f/4L IS USM Lens 3499 tl
    https://fotografium.com/urun/canon-ef-70-200mm-f4l-is-usm-lens

    Canon EF 70-200mm f/2.8L USM Lens 3799 tl
    https://fotografium.com/urun/canon-ef-70-200mm-f2-8l-usm-lens

    ve son olarak 6500 tl olan modeli var,

    Şuan en fazla 3800 tl olana bütçe ayırabilirim, Sizce bu 3 lens'ten hangisini almam benim için daha mantıklı olur ? f/4L ile f/2.8L arasındaki fark nedir arkadaşlar ? Hem kendimi geliştirmek hem iyi bir lens sahibi olmak istiyorum, uzun süre kullanacağım.

    Tabiki söylediğiniz gibi herşey lens değil, ama avantaj sağladığı çok açık özellikle kit lens 18-55 is ii ile 70-200 arasında fark olduğunu düşünüyorum

    2.ellerinde fiyatlar yarı yarıya değişiyor nerdeyse, ama 2.el lens alınır mı oda var

    Benim almam gereken 70-200'lerden birimi yoksa farklı bir lens mi sizce ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 3 Eylül 2015; 23:38:50 >




  • Diyaframı 2.8 olan daha iyidir tabi.
    Daha uyfun fiyatlara tamron 70-200 de bulabilirsiniz.

    Eğer bu işten para kazanacaksanız bilemem ama para kazanmayacaksanız bu lenslere bu kadar para yatırmak mantıklı değil. İlla alacaksanız da 2.el olarak alın bence. Zaten bu lensin sahiibi gözü gibi korur.
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Bütçeniz sınırlı ise seçimi F4 L IS den yana kullanın. Özellikle 200mm ye yaklaştığınız durumda hele ki 70-200 gibi ağır bir lenste titreşim engelleyiciye ciddi ihtiyaç duyarsınız. Eğer fotoğrafı çekerken raw çekerseniz zaten pozlamada birkaç stop ışık arttırımı yapabilirsiniz. Lensler L serisi olduğu için ve bende L serisi bir lens kullandığım için imaj kalitesi oldukça iyi. 200mm veya belirli bir kadraj ile aracın arkasında yeterli mesafe olursa zaten arka planı öldürmekte rahat olursunuz.

    2.8 alır IS olmayan bir model olur ise; 1/125 altında özellikle 10mm den sonra net görüntü almakta zorlanırsınız. Tripod ihtiyacı olabilir. Birde FF makine olmadığı ve 1,6 crop ile kullanacağınızı düşünürsek 300mm ye yaklaşacak bir görüntü olacak.

    Benim tercihim elbette 6bin küsür TL olan olurdu. Muhteşem ötesi bir lens. Bir iki gün önce uzun saatler FF bir makinede kullanma fırsatım oldu. Ancak bu mm lerde hele bu seviyede lenslerde ışığın düşük olduğu zamanlarda ıs olmadan kullanmak pek uygun görmüyorum.




  • Öncelikle detaylı yorumlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar, söylediğim gibi benimkisi bir hobi , kendi aracım ve arkadaşlarımın araçlarının fotoğraflarını çekiyorum, para kazanma vs durumu hiç bir zaman olmaz. Bu işi iyice araştırmam gerek, pat diye almamak en mantıklısı, sonuçta verilen para az da değil. İkinci elde fiyatlar gayet makul fakat lens alırken sıkıntı çıkarmı orası meçhul, öncelik olarak f4/l is li model aklımda olsun ozaman, eğer bütçemi arttırır isem en üst modelin is li versiyonunu alırım.

    Benim için en iyisi 70-200' mü olucak öncelikle onu iyice bi araştırıp kavramam gerekli ona göre bu ay lens alımını yapacağım, sizinle özelden irtibat kurmak isterim, herkese yardımları için teşekkür ederim.
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Ben hali hazırda 70-200 gibi bir lense ihtiyaç duyduğunuzu düşünmüyorum. Sizi iyi kötü anlıyorum bir an önce çok iyi fotoğraflar çekmek istiyorsunuz. Ancak bunun için biraz daha farklı gözle bakmayı öğrenmeniz gerekiyor. Fotoğrafçı eğer estetik bir kaygı güderek bir şeyleri çekecek ise herkesin gördüğünden farklı şeyler görebilmeli. Eğer bu doğruştan yok ise hem deneyerek hem araştırarak ciddi bir yol katedilebilecek bir durum.

    Dün gece arkadaşlar ile çıkıp çekim yaptık. Aslında yemeğe çıkmıştık çıkmışken fotoğraf ta çekelim dedik. Ben hoğbi olarak portre çekmeyi seviyorum. Arka tarafta bir işletmenin ışığı olan bir kare yakaladım. Arkadaşlardan birisini oturtup 45 dakika farklı şekilde çektim.

    Çok güzel kareler çıktı, çok kötü kareler de vardı. Elbette burada ekipman önemli, flaş olmadığı için farklı çözümler üretmeye çalıştım.

    Örneğin sizde Aliexpress gibi sitelerde birkaç tane flaş ve ışık ayağı alıp farklı türde çekimler deneyebilirsiniz. Sürekli lens üzerinden düşünüp çözüm üretmek doğru bir yol olmaz. 70-200 2,8 L IS ile düğün fotoğrafları falan çekiyorlar ki piyasa da ki genel içerisinde oldukça ileri seviye bir lenstir. Ancak 2,8 değil 4,0 ile de çekenler var. Önemli olan şey lens almak değil.

    Bir diğer konu 650D iso başarısı öyle iyi bir makine değil. 70-200 gibi FF lensler ile FF gövde kullanmak daha iyi. Yani gece veya karanlık ortamlarda lensten maksimum verim alınması 650D ile pek mümkün olmaz.

    Bence böyle bir lense değil hali hazırda pratiğe ihtiyacınız var. Fotoğraf çekmekten korkmayın. Ben otomobil fotoğrafı çekmeyi hiç bilmezdim. Bir tane maket alıp önce maket üzerinde yüzlerce çekim yapmıştım. Sizde deneyebilirsiniz veya özel bazı araçların fotoğraf galerileri oluyor, onlara bakarak ne tür fotoğraflar çekilebileceğini düşünün ve denemeler yapın. Ne zaman sahneyi oturtur keskinlik anlamında fotoğraf kalitesinin yeterli olmadığını düşünmeye başladığınızda o zaman makine ve lensinizi/lenslerinizi gözden geçirin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 4 Eylül 2015; 11:37:58 >




  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    70-200 gibi bir açiya,lense ihtiyaciniz olup olmadigini anlamak icin benim tavsiyem 2.el bir 55-200 is alip kullanmanizdir.

    Madem bu isten para kazanmiyorsunuz 55-200mm de sizi tatmin eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bi ara otomobil fotoğrafçılığıyla uğraştığım için yorum yapayım..Benim gözümde ilk gerekli olan kompozisyon..Yılların fotoğrafçıları bu konuda çok sıkıntı çekmesede yeni başlayanlar için ilk halledilmesi gereken konu..Çözümü; bol bol araştırmaya girin google'da, bu tarz çekimler yapmış fotoğrafçıların çektiklerine bakın ama otomobili değil arka planı inceleyin :)

    Lens meselesi tartışmaya açık bir konu..Hatrı sayılır isimler genelde yüksek mm'leri ve prime lensleri tercih ediyor hatta 300mm F/2.8 kullanarak dikkat çeken isimler var..Yada 24mm F/1.4 gibi hem kompozisyonu rahatça oluşturabileceği hemde hoş bokeh alabileceği lensleri tercih ediyor..

    Yan ekipman çok önemli, polarize şart,kaliteli bir tripod şart hatta dolgu flaşta çok önemli..Ben ND filtre ile denemelere bile girmiştim hoş şeyler çıkmıştı ortaya..

    Benim tavsiyem, geniş açı prime lens edin(24mm-28mm gibi) yanına tripod ve polarize ile destekle..2 adet ucuz(Yongnuo) flaş ve tetikleyici edin..Zamanla iyi şeyler çıkıyorsa ortaya 70-200mm F/2.8 düşünmeye başla..

    Ek olarak söylemek isterim ki :) Hartge bildiğin gibi bir modifiye firması ancak modifiye ettiği hiçbir aracının böbreğinde Hartge logosu olmaz :) Bu bizim tuning tayfasının uydurduğu birşey..Aynı şekilde M performance'da firmanın önemli bir departmanı ancak oda hiçbir aracının böbreğine M şerit koymaz..
    Zaten Hem M hemde hartge olması imkansız bir aracın :) Bence çıkart onları çok daha şık görünür..




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.