Şimdi Ara

Android Yedekleme ve Wipe İşlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
3
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Android telefonları yapısı itibarı ile yedek alma işlemleri oldukça karmaşıktır. Her üretici kendi ayrı arayüzü için tasarladığı yedekleme uygulamalarını kullanır. Ancak malesefki ios ortamında olduğu gibi komple imaj yedeği almak ancak Titanium gibi root gerektiren uygulamalarla mümkündür. 

     

    İşte şimdi bu videomuzda Samsung Galaxy Note 4 telefonumuzu kullanarak size komple imaj yedeği almaya en yakın çözümü göstereceğiz. Bu video ayrıca Samsung ve diğer Android cihazlarına nasıl wipe yani format işlemini gerçekleştireceğinizi de gösterecek.  Root gerektirmeyen yöntemlerle, özellikle Helium uygulaması sayesinde uygulamalarınızı datalarıyla beraber yedeğini alabilecek ve wipe işlemi sonrasında geri yükleme yapabileceksiniz. Hemen belirteyim, Helium programı malesefki tüm uygulamalarla uyumlu değil yani datalarınız örneğin asphalt 8 ile geri gelmeyecek. Ancak Asphalt 8 kendi içerisinde bulut çözümlü yedekleme sunuyor bunuda hemen belirteyim. 

     

    Bu videoda yer alan uygulamaların linkleri :

     





    Helium Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koushikdutta.backup&hl=tr

     


     


     

    Samsung harici Android kullanıcıları kendi markalarının uygulamaları ile beraber burda anlattığım yöntemleri kullanarak yedekleme alabilir.

     

     

     

     

     

      








  • Herkese lazım olacak yararlı bilgiler. teşekkürler dh

  • Yedekleme için kesinlikle Ease backup öneririm. Çünkü hem ücretsiz hem de arayüzü çok kullanışlı. Millet bi titanyum'dur tutturmuş, sanki bulunmaz hint kumaşı. Titanyum Android 1.6 donut arayüzünde kalmış bir uygulama.

    Ease backup veya Go backup çok daha güzel bir arayüze sahip.

  • Lg backup apk indiripte herşeyi sd karta yedek alıp ardından wipe yapıp sonra tekrar yedekten geri yükleyebilirler oldukçada hızlı olur.

  • Hala samsung reklamı yapmanız çok mide bulandırıcı.

  • Android 5.0 Lollipop ile androide back-up özelliği gelmedi mi?http://youtu.be/oISF1or1jv4

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALpTEKiN666

    Hala samsung reklamı yapmanız çok mide bulandırıcı.


    Senin böyle saçma bir yorum yapman daha mide bulandırıcı.

  • Çok güzel bir anlatım olmuş elinize sağlık ancak şöyle bir uyarı yapmam lazım HELIUM her ne kadar çok yararlı bir program olsa da henüz yeni bir uygulama. Ben ilk sürümlerinde aldığım yedeği yeni sürümünde kullanamadım. Sıkıştırma sistemini değiştirmişler. Bu yüzden bu uygulamaya %100 güvenmeyin.

  • BUNLAR ÇOK ZAHMETLİ BE...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytacesmebasi

    Çok güzel bir anlatım olmuş elinize sağlık ancak şöyle bir uyarı yapmam lazım HELIUM her ne kadar çok yararlı bir program olsa da henüz yeni bir uygulama. Ben ilk sürümlerinde aldığım yedeği yeni sürümünde kullanamadım. Sıkıştırma sistemini değiştirmişler. Bu yüzden bu uygulamaya %100 güvenmeyin.

    Merhaba

    Helium yeni bir uygulama derken tam ne demek istediğinizi anlamadım. Helium uzun zamandır var olan bir uygulama. Siz sanırım yeni sürümlerle eskileri arasında uyumsuzluk var demek istediniz. Evet var bunuda zaten açıklamamda açıkça belirttim. Ama şu anda data yedeklemede en başarılı uygulamalardan biri. Dediğiniz gibi yüzde yüz beklentiniz olmasın.
  • Anlatım detaylı lakin bir o kadar da külfetli. Ayrıca herşey yedeklenemiyorda. Bu sebeptendirki custom recovery'ler ile nandroid backup yapmak Android'in kesinlikle vazgeçilmezi. 1 tıkla yedekle, 1 tıkla geri yükle.
  • Bunu kullanıyorum zaten ayrıca :
    Lg varsa lg backup tavsiye ederim .
    Samsung ise samsung account ile de buluta atıyor buda güzel.
    Tek sorun zaten oyun cahceleri bi tek o kaldı. ama oda azalıyor.
    Nexus var ise 5 lollipop da daha gelişmiş olarak gördüm ama test edemedim .

    iphone bu konuda 1 numara ama o batarya ve paylaşma yüzüne almıyorum.

  • Helium eski bir uygulama. Önceden adı carbon'du sonra telif hakkı nedeniyle helium oldu.

  • Niye "Android Yedekleme ve Wipe işlemleri" Başlıklı bir videoda sadece Samsunga özel anlatım yapılmış ben anlamadım. Bence Samsung telefonunuzu nasıl yedeklersiniz diye olmalıydı başlık. Tamam arada diğer android telefonlarınızla da böyle yapabilirsiniz denmiş ama çoğu telefonda kendine özel daha kolay olabilecek yöntemler de var, ayrıca bazı markaların kendi programları da sorunsuz yedek alabiliyor. Yani bu topluluğa değil daha çok Samsung kullanıcılarına hitap ediyor.

  • Kendi telefonu adam napsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DenizGalaxy

    Kendi telefonu adam napsın

    İşte ne yapacağını söyledim. Samsung markasını tüm androidlere genelleme hatasından vazgeçsin ve başlığı Samsunga özel diye değiştirsin, bu kadar basit.
  • Helium oyun kayıtlı oyunları felan yedekiyormu bide neden pc ye bağlamak zorunlu mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lova

    Niye "Android Yedekleme ve Wipe işlemleri" Başlıklı bir videoda sadece Samsunga özel anlatım yapılmış ben anlamadım. Bence Samsung telefonunuzu nasıl yedeklersiniz diye olmalıydı başlık. Tamam arada diğer android telefonlarınızla da böyle yapabilirsiniz denmiş ama çoğu telefonda kendine özel daha kolay olabilecek yöntemler de var, ayrıca bazı markaların kendi programları da sorunsuz yedek alabiliyor. Yani bu topluluğa değil daha çok Samsung kullanıcılarına hitap ediyor.

    Merhaba

    Samsung diye kısıtlamadım çünkü videoda anlattığım yöntemle hem Samsung telefonları hemde diğer tüm android telefonları yedekleyebilirsiniz. Diğer Android telefonların kendi içerisinde yedekleme formülleri var ancak bildiğim kadarıya hiç biri oyun datalarını yedeklemiyor.




  • Yine harika bir iş çıkarmışsınız eline sağlık. İşte Android dersi diye göster yani o derece bilgilendirici olmuş emeğine sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi çalışma olmuş uğraşılmıi emeğine sağlık ama her cihazda bu işlem yapılamaz bazen root şart kullanıcı için genelde rehber müzik ve fotoğraflar önemli yedekleme için
    sd kartı olan cıhazlarda kamera ayarlarından varsayılan yedekleme sd kart olarak secilmeli bu resim ve videolar zaten yedek demektir rehber içinde içe dışa aktar secnegınden dışa aktar sd kart seçip yapılabilir daha sonra dahili depolama alanını sil işaretlenerek fabrika ayarlarına çevirilebilir
    sd cart olmayanlar pc yardımı ile videodaki metodla pc ye aktarabilir fabrika ayarlarından sonra usb kablo ile tekrar geri yükleyebilir bence ekstra programa gerek yok

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.