Şimdi Ara

Bir PKK'lının ibret veren mektubu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Terör örgütü PKK ile mücadele eden İstanbul Emniyet'i polisiye tedbirlerin dışında farklı bir yöntem uygulamaya başladı.

    Yakalanan militanlara Çanakkale Zaferi'ni ve şehitleri anlatan polis, olumlu sonuçlar alınca uygulamayı genişletme kararı aldı. Emniyet, önce Çanakkale'de yatan Kürt kökenli şehitlerin kabirlerini gösteren özel bir fotoğraf albümü hazırlattı. Bu fikir, Emniyet'e gönderilen ilginç bir mektubun sonrasında ortaya çıkmış. Cezaevinde bulunan bir militana ait mektuptaki "Babamın tavsiyesi üzerine gittiğim Çanakkale'de, şehitlerimizi gördükten sonra terör eylemi yapamadım ve polise teslim oldum." ifadeleri polisi harekete geçirdi. Emniyet, terörle mücadelede Çanakkale Zaferi'nin hatırlatılması yöntemini 81 ilin emniyet müdürlüğüne yazı ile tavsiye etti.


    Daha sonra polise teslim olan Vanlı gencin mektubu hâlâ İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde saklanıyor. Vanlı genç, polise teslim olduktan sonra örgüt üyesi olarak geçirdiği yedi yılı, yaptığı eylemleri de bir bir polise anlatmış. Genç bununla da kalmayıp 250'ye yakın terör örgütü mensubunun fotoğrafını tek tek teşhis etmiş. Söz konusu bu olay ilerleyen günlerde TEM Şube'de görev yapan bir başkomiser tarafından kaleme alınan kitapta da yer alacak.

    Söz konusu mücadele yönteminde terör örgütü mensubundan gelen bir mektubun da etkisi olmuş. Vanlı bir terör örgütü mensubu İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne cezaevinden yazdığı mektubunda, Çanakkale'nin kendisi üzerindeki etkisini anlatmış. Terör örgütü PKK üyesi, mektubunda örgüte katılacağını hisseden babasının sözlerinden hareketle hislerini ifade etmiş.

    BİR PKK'LININ İBRETLİK MEKTUBU

    "Babam bana 'Oğul bir gün bu ülkeye ihanet etmek istersen şehit düşmüş olan Çanakkale'deki dedenin mezarını ziyaret etmeden karar verme. Oraya git orada bulun ondan sonra ne yaparsan yap.' dedi. Ben buna rağmen örgütün dağ kadrosuna katılmak üzere Kandil Dağı'na gittim. Yedi yıla yakın orada eğitim gördüm. Bomba konusunda profesyonel bir eylemci olarak ortaya çıktım. Oradaki eğitimden sonra beni İstanbul'a çeşitli eylemler düzenlemek üzere gönderdiler. Eylem saatini ve bana gelecek olan malzemeleri beklemeye başladım. İlk eylem talimatımı almıştım. Verilen eylem insanın kanını donduracak nitelikte bir eylemdi. Eylemi hemen gerçekleştirme konusunda tereddüt ettim. İçimde yaşadığım çelişki beni Çanakkale'ye gitmeye mecbur etti. Oraya gidip dedemin mezarını bulduğumda ise hüngür hüngür ağladım."

    Haber:Erkan Acar
    Kaynak:www.zaman.com.tr







  • çanakkale zaferinde kürtlerin büyük rolü varmış emekli subay akrabam anlattı bana ozaman türk kürt diye bişiy de yokmuş varmışda yani laz lar nasıl lazım deyip ülkenin en önde giden milliyetcilerdense kürtlerde aynıymış hatta benim ağır bir kelimem büyük tepki gösterip sen avrupanın amerikanın oyuna gelmişsin bile deyip azarladı beni. çok kızdı onlar kadar delikan insanlar yok dedi bizle birlikde savaştılar yanya onların ataları böyle değil hepsini bir kefeye koyma dedi sakın. bu yönden düşünmemiştim hiç olayı tabi. bu akrabamla konuşmadan önce komple güneydoğu silme temizlememiz gerektiğini düşünürdüm mantıksızca bu akrabam şuan 80 yaşında ama hala çalışıyor ve çok dinç bir insan allah uzun ömür versin.
  • pkk deyince şöyle bi temizleyesim geliyor bu şerefsizleri. Duygu sömürüsü yapmıstır bu ... pkk. Yalan dolan bunlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yavzi

    çanakkale zaferinde kürtlerin büyük rolü varmış emekli subay akrabam anlattı bana ozaman türk kürt diye bişiy de yokmuş varmışda yani laz lar nasıl lazım deyip ülkenin en önde giden milliyetcilerdense kürtlerde aynıymış hatta benim ağır bir kelimem büyük tepki gösterip sen avrupanın amerikanın oyuna gelmişsin bile deyip azarladı beni. çok kızdı onlar kadar delikan insanlar yok dedi bizle birlikde savaştılar yanya onların ataları böyle değil hepsini bir kefeye koyma dedi sakın. bu yönden düşünmemiştim hiç olayı tabi. bu akrabamla konuşmadan önce komple güneydoğu silme temizlememiz gerektiğini düşünürdüm mantıksızca bu akrabam şuan 80 yaşında ama hala çalışıyor ve çok dinç bir insan allah uzun ömür versin.



    Tebrik ederim seni olayı çok güzel özetlemişsin.Önyargıları yıkmak gerek artık.




  • pkk lı için bide iyimi düşüneyim. önyargı yanlış olmuş. kaç tane mehmetçik öldü biliyomusun ? önlük arkalık yanı yok. 1 bomba 20-30 kişi ölüyor. Böyle kahpece vatana saldırıyorlar. Bunlar sadece dışardakiler. İçerdede çok fazla var bu insancıklardan...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ealtin85

    pkk lı için bide iyimi düşüneyim. önyargı yanlış olmuş. kaç tane mehmetçik öldü biliyomusun ? önlük arkalık yanı yok. 1 bomba 20-30 kişi ölüyor. Böyle kahpece vatana saldırıyorlar. Bunlar sadece dışardakiler. İçerdede çok fazla var bu insancıklardan...


    Kardesim bu kıssadan ne anlatılmak istendigini ve arkadasımızın da ne demek istedigini istersen bir kez daha oku.Ne kıssa ne de bu arkadasın anlattıgı sey pkk lıyı övmek değil.burdaki şey bütün kürtlerin pkk lı ilan edilemeyecegi ve onlara artık terorist gozu ile bakılamayacagıdır.Pkk nın içinde sadece kürt mü var sanıyorsun.Yakanalanlar arasında türk de ermeni de yahudi de var.Gercekten de artık onyargıları asmak lazım.bu sekilde davranak ülkeyi bölüyorsunuz




  • farklı şeylerden bahsediyoruz. kesinlikle aynı değil ......

    Ben hoşlanmıyorum kardeşim. Sen ne düşünürsen düşün.

    Ülkeyi ben bölmüyorum. Şöyle düşün ben senin sevdiklerini sevmek zorundamıyım. Sen kızartma seversin ben nefret ederim. BÖLÜCÜ lafını anlayamadım. YANLIŞ KELİME OLMUŞ Kimin kim olduğunu bilmiyorsun ??

    quote:

    Kardesim bu kıssadan ne anlatılmak istendigini ve arkadasımızın da ne demek istedigini istersen bir kez daha oku.Ne kıssa ne de bu arkadasın anlattıgı sey pkk lıyı övmek değil.burdaki şey bütün kürtlerin pkk lı ilan edilemeyecegi ve onlara artık terorist gozu ile bakılamayacagıdır.Pkk nın içinde sadece kürt mü var sanıyorsun.Yakanalanlar arasında türk de ermeni de yahudi de var.Gercekten de artık onyargıları asmak lazım.bu sekilde davranak ülkeyi bölüyorsunuz





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.