Şimdi Ara

Galatasaray’ın % 34’ü resmen Belçikalılar’ın

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Galatasaray Sportif A.Ş’ye 35 milyon dolara yakın kredi kullandıran ancak, Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği ile Sportif A.Ş’nin birleşme niyetinden rahatsız olan Denizbank, elindeki tüm rehinli Sportif A.Ş hisselerini kaydileştirdi


    09.11.2006



    Dün İMKB Bülteni’nde oldukça ilginç bir haber vardı. Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği A.Ş, Denizbank’ın hamlesi doğrultusunda önemli bir açıklamayı yatırımcılarla paylaşmak zorunda kaldı.

    GS Sportif A.Ş (ve Galatasaray Kulübü), Denizbank’tan 35 milyon dolara yakın kredi kullanmış, Denizbank da bu kredi anlaşmasından doğan alacaklarını garanti altına almak için sözkonusu şirketin yüzde 33.93’lük hissesini rehnetmişti.

    Dünkü açıklamaya göre Denizbank’ın elindeki tüm rehinli hisseler kaydileştirildi. Şimdi Galatasaraylı dostlar bu kesin ifadeye kızacak ama hisselerin kaydileştirilmesi, GS Sportif A.Ş’nin % 33.93’ünün resmen Denizbank’ın malı olduğunun tescili anlamına geliyor. Biliyorsunuz Denizbank bir süre önce Zorlu Grubu tarafından Belçika orijinli Dexia Group’a satıldı. Yani artık GS Sportif A.Ş’nin en büyük ortağının Galatasaray Kulübü değil, Belçikalı Dexia olduğunu söylemek teoride de pratikte de yanlış olmayacak. Zira yeni hisse yapısında GS Sportif A.Ş’nin % 33.93’ü Belçikalı Dexia, % 29.02’si de Futbol A.Ş üzerinde görünüyor. GS Sportif A.Ş’nin % 37.05’lik bölümü de halka açık.

    CİMBOM’UN İDDİASI
    Şimdi rehinli hisselerin SPK mevzuatına göre kaydileştirilmesine kadar giden süreci biraz açalım. Zira konu biraz karışık...

    Finansal sıkıntıda olduğu su götürmez bir gerçek olan Galatasaray Kulübü, biraz nefes almak için Denizbank’tan kredi kullandı. Bu krediler için 8 Nisan 2005 ve 11 Nisan 2006 tarihleri arasında Denizbank ile hisse rehin sözleşmeleri imzalandı. Galatasaray’ın halka açık şirketi olan GS Sportif A.Ş’nin yüzde 33.93’ü Denizbank’a rehnedildi.

    Mali krizi aşamayan Galatasaray bir hamle yaptı ve Galatasaray Futbol A.Ş ile GS Sportif A.Ş’yi birleştirmek istediğini duyurdu.

    Bu haberi yatırımcılar hiç sevmedi. Sebebini anlatayım. Galatasaray halka açılırken, Beşiktaş’tan farklı bir yöntem izledi. Futbolcu lisansları, ödemeler GS Futbol A.Ş’de bırakıldı. GS Sportif A.Ş ise her türlü gelirin toplandığı kasaydı. UEFA, maç yayın, bilet satışı vb. gelirleri GS Sportif A.Ş’nin oldu.

    İki şirketin birleşmesi halinde halka açık olan GS Sportif A.Ş, borçlu diğer şirketle birleşeceği için gelirinde, kârında önemli bir kayıp yaşanacaktı. Nitekim haberin çıkması ile birlikte hisseler geriledi. Hisseler gerileyince Denizbank’ın teminat olarak aldığı hisselerin değeri de verdiği kredi tutarının altına düştü. Şayet birleşme olursa, hisselerde yeni değer kaybı olması kaçınılmaz.

    Zaten Denizbank da aynı gerekçeyi ortaya koymuş. Galatasaray’dan gelen açıklamaya göre, Denizbank kredi sözleşmesinin 14.2.9 maddesinde yer alan “Kredi alan hiçbir şekilde ve koşulda diğer şahıslarla birleşmeyecektir” hükmüne istinaden haksız olarak GS Futbol A.Ş ile GS Sportif A.Ş’nin başlattığı birleşme ön hazırlık çalışmalarından vazgeçilmemesinin temerrüt durumu doğuracağını iddia ediyor. Bu iddiadan yola çıkıp rehinli hisseleri kaydileştiriyor. GS Futbol A.Ş’nin ise bu duruma itirazı var. “Ortak kontrol altındaki iki şirketinin birleştirilmesi düşünüldüğünden Denizbank’a tarafımızdan gerekli itirazlar yapılmıştır”...

    Belli ki bu kredi ilişkisi daha çok tartışılacak.

    QVT hisselere talip
    GS Sportif A.Ş’nin hisse sahipliğinde daha önce de değişim yaşandı. AIG’in hisselerini alan Ünal Aysal yüzde 21.05’lik GS Sportif A.Ş hissesini Nisan ayında 38.6 milyon dolar karşılığında yabancı fonlara sattı. Bu satışla şirketin yeni hissedarları arasına para sihirbazı lakaplı ünlü spekülatör George Soros ile Fenerbahçe’nin de ortağı olan QVT Fonu dahil oldu. Futbol A.Ş’nin hissesi bu satışla yüzde 83.98’den yüzde 62.93’e düştü. Bu hisse devrinden hemen sonra da GS Sportif A.Ş şirketin mevcut gelir yapısında değişme olmayacağı, önceki yıllarda olduğu gibi dağıtılabilecek azami kârın dağıtılacağı ve hiçbir şekilde kredi borcunun altına girilmeyeceğini bireysel ve kurumsal yatırımcılara taahhüt etti. Şimdi Denizbank’ın kaydileştirdiği hisselere QVT’nin talip olabileceği belirtiliyor.

    Gerets de Belçikalı
    Dexia Group bir süre önce Ahmet Nazif Zorlu’ya 2.4 milyar dolar ödeyerek Denizbank’ın kontrol hisselerini satın almıştı. Dolayısıyla şu an GS SPortif A.Ş’nin en büyük ortağı Belçika orijinli Dexia görünüyor. Biliyorsunuz Galatasaray’ın başında Belçikalı hoca Eric Gerets var ve bu aralar hakkında gitsin mi kalsın mı tartışmaları da sıkça yapılıyor.

    Kaynak:http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=haberdetay&tarih=09.11.2006&Newsid=92573&Categoryid=2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkkt -- 10 Kasım 2006; 5:00:56 >



  • simdi bir gslı gidip storedan 100ytl lik alısveris yaptıgında bunun 34ytl si belcikalılara mı gitmis oluyor?


    yakında gazetede ilan görürüz

    "satılık 2. el temiz kulup...uefa ve super kupa kısa bir süre icin promosyonda..."


    ben acımıyorum sahsen
    olabildikleri kadar beter olsunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellency1907 -- 10 Kasım 2006; 6:04:05 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: excellency1907

    simdi bir gslı gidip storedan 100ytl lik alısveris yaptıgında bunun 34ytl si belcikalılara mı gitmis oluyor?


    yakında gazetede ilan görürüz

    "satılık 2. el temiz kulup...uefa ve super kupa kısa bir süre icin promosyonda..."


    ben acımıyorum sahsen
    olabildikleri kadar beter olsunlar


    gs acıncak durumda değil sen rahat ol ve bu seni sevince teleşa paniğe sevketmesin çünkü hevesin kursağında kalır
    gs nin tüm tapulu malları
    fb+bjk+ts nin tüm gelirinden ve elindeki mallardan daha değerli
    sırf riva arazisine kafadan biçilen değer 200milyon$
    sen 33$dolardan bahsediyorsun
    floryada ki vilların yanında florya tesisleri ve hemen arkasındaki o geniş büyük arazide gs nin daha neler neler var....
    birde son soru
    uefa+super cup$$$$$ parayla ölcülmez parası olupda alamayanlar var ondan
    bu kupaları almak yürek ister emek ister özveri ister
  • Bu ne kardeşim yahu..

    Şirket GS Sportif A.Ş ama. şirketin yönetimi/söz hakkı Galatasaray kulübünde değil başkalarında..

    Kusura bakmayında GS'lı arkadaşlar buna sadece yapılır..
  • yakında olacağı o zaten=)
    quote:

    Orjinalden alıntı: excellency1907

    simdi bir gslı gidip storedan 100ytl lik alısveris yaptıgında bunun 34ytl si belcikalılara mı gitmis oluyor?


    yakında gazetede ilan görürüz

    "satılık 2. el temiz kulup...uefa ve super kupa kısa bir süre icin promosyonda..."


    ben acımıyorum sahsen
    olabildikleri kadar beter olsunlar

  • Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'a haciz şoku... Bugün Sabah gazetesinde yer alan haber şöyle: "Kulübünün, Dışbank'tan kredi alabilmesi için kişisel kefaletini kullanan Canaydın'ın, Bursa'daki fabrikasına haciz işlemi başlatıldığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre Galatasaray bugünkü ismi Fortis olan bankadan kredi almak için başvuruda bulundu. Ancak banka yetkilileri Canaydın'a "Galatasaray'a bugünkü şartlarda kredi vermemiz zor. Siz kişisel olarak kefalet verirseniz bu kredi işlemi onaylanır" dedi. Canaydın da kişisel kefaletini kullanarak 4 milyon dolar kredi alınmasını sağladı. Ancak bu kredi geri ödenemedi. Banka da satıldı ve Fortis adını aldı. Ve yeni yönetimin başlattığı şüpheli alacaklar takibinde Galatasaray'ın kredisi için de işlem yürütüldü. Kişisel kefaleti bulunan Canaydın'ın Bursa'daki fabrikası için faizlerle birlikte yaklaşık 5 milyon dolarlık haciz için düğmeye basıldı."

    İSMİ DİKKATE ALMIYORLAR

    Canaydın'ın yetkililerle görüşüp işlemi şimdilik durdurduğu bildirildi. Canaydın'ın Galatasaray'ın yaklaşık 60 milyon dolarlık kredisinde kişisel kefaleti bulunduğu öne sürüldü. Dışbank'ın yabancılara satılması sonrası yaşanan haciz girişiminin ardından, Denizbank'ın da yine yabancılara (Dexia) satılmasından sonra, bu bankaya ciddi kredi yükü bulunan Galatasaray'ın sıkıntı yaşayabileceği ifade ediliyor. Bankaların yabancı yönetimlerinin Galatasaray'ın ismini dikkate almadan ekonomik gerçeklerle hareket ederek kulübün kredilerini sıkı takibe alabilecekleri konuşuluyor. Hatta Canaydın'ın Dubai seferinin ardında da kendisi için kredi arayışları olduğu iddiaları ortaya atıldı ancak bunlar kulübe yakın çevrelerce yalanlandı.
  • zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış
  • quote:

    Orjinalden alıntı: subsonic

    Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'a haciz şoku... Bugün Sabah gazetesinde yer alan haber şöyle: "Kulübünün, Dışbank'tan kredi alabilmesi için kişisel kefaletini kullanan Canaydın'ın, Bursa'daki fabrikasına haciz işlemi başlatıldığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre Galatasaray bugünkü ismi Fortis olan bankadan kredi almak için başvuruda bulundu. Ancak banka yetkilileri Canaydın'a "Galatasaray'a bugünkü şartlarda kredi vermemiz zor. Siz kişisel olarak kefalet verirseniz bu kredi işlemi onaylanır" dedi. Canaydın da kişisel kefaletini kullanarak 4 milyon dolar kredi alınmasını sağladı. Ancak bu kredi geri ödenemedi. Banka da satıldı ve Fortis adını aldı. Ve yeni yönetimin başlattığı şüpheli alacaklar takibinde Galatasaray'ın kredisi için de işlem yürütüldü. Kişisel kefaleti bulunan Canaydın'ın Bursa'daki fabrikası için faizlerle birlikte yaklaşık 5 milyon dolarlık haciz için düğmeye basıldı."

    İSMİ DİKKATE ALMIYORLAR

    Canaydın'ın yetkililerle görüşüp işlemi şimdilik durdurduğu bildirildi. Canaydın'ın Galatasaray'ın yaklaşık 60 milyon dolarlık kredisinde kişisel kefaleti bulunduğu öne sürüldü. Dışbank'ın yabancılara satılması sonrası yaşanan haciz girişiminin ardından, Denizbank'ın da yine yabancılara (Dexia) satılmasından sonra, bu bankaya ciddi kredi yükü bulunan Galatasaray'ın sıkıntı yaşayabileceği ifade ediliyor. Bankaların yabancı yönetimlerinin Galatasaray'ın ismini dikkate almadan ekonomik gerçeklerle hareket ederek kulübün kredilerini sıkı takibe alabilecekleri konuşuluyor. Hatta Canaydın'ın Dubai seferinin ardında da kendisi için kredi arayışları olduğu iddiaları ortaya atıldı ancak bunlar kulübe yakın çevrelerce yalanlandı.




    sabah sabah felaket habercisimisin sen???
  • Galatasaray Sportif a.ş nin Galatasaray Futbol A.ş ile birleşmesi kaçınılmaz her yıl milyonlarca dolar temmüttü adı altınca hissedarlarına para vererek borç batağına biraz daha saplanıyor.

    Sadece stad gelirleri hariç diğer tüm gelirler Sportif a.ş de gelirler paylaşılırken giderler sadece futbol a.ş üzerinde ve bu iki şirketi birleştirme sancılı olacaktır çünkü yatırımcı temmetü alarak kısa zamanda aşırı kar edemiyecek ve giderlere de ortak olacaktır.

    Denizbank tan alınan kredi anlaşmasında sportif a.ş borcunu ödemeden başka bir şirket ile birleşmiyecektir maddesi vardır sadece bunun önüne geçmek için bir caba içerisindedir.


    Burda Eski başkan Faruk SÜREN ilk suçludur Halka açılırken Galatasaray ın sadece gelirleri ni açtı ve buda kısa vadede halka arz dan almış olduğu ve fazlasını temmettü ile geri vermiştir veriyordur bu paranın Galatasaray bünyesinde kalmasını sağlamak için Özhan bey şirketleri birleştirmek istemiştir

    Onun Hatası Zamanlama hatasıdır Hisseler Ünal Aysal da iken sessiz sedasız yapabilirdi, yapmadı.


    Yani işin kısacası Galatasaray Yatırımcısına temmüttü faizi ödemek istememektedir.
    Yatırımcıda bundan vaz geçmek niyetinde değildir.

    hangisi kazanır diyorsanız ileride göreceğiz.
  • Son gelen açıklma;

    **GSRAY***GALATASARAY HİSSE İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
    Galatasaray Sportif ve Sinai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. hisse
    işlemleri ile ilgili olarak QVT Fund LP adına Av. Emre Durgun
    tarafından yapılan açıklama:
    "08.11.2006 tarihinde Galatasaray Sportif ve Sinai ve Ticari
    Yatırımlar A.Ş. hisse senetleri ile ilgili olarak 65 YTL fiyattan
    17.772 adet alış işlemi tarafımızca gerçekleştirilmiştir.
    İşlem sonrası sahip olunan hisse senetlerinin şirket sermayesi
    içindeki payı yüzde (12.53877) oranındadır
  • Bi bjk li olarak Eski galatasaray'i ariyor ve istiyorum..

    Ayrica bu paralar belcikaya akarken sevinenlere dicek biseyimiz yok..İste bazilari bu yuzden sevilmiyor


    edit : Gs kadar taşinmaz mulku olan takım yok..Toprak zenginleri sizi Satin biraz toparlanin..Canaydin kullan kafani artik !
  • Belçika'lılara paramız biz dalga gülenler yüzünden değil arka çıkmaya çalıştığın adamlar yüzünden gidiyor.
    Bilmem aradaki farkı anlayabildin mi?

    Ayrıca, bizim burada Belçika'lılara paramız gidiyor diye güldüğümüz yok.
    Yönetimi beceremeyen yönetecilere gülüyoruz.


    İşte bazılarının sevilmeme nedeni.
    Bazılarının ıkınıp sıkınıp,
    Bazılarını sevmemek için eften ve de püften sevmeme/nefret etme bahaneleri icat etmeleri.


    Eeeee insan sevmek veya nefret etmek istedikten sonra; akı kara, kara'yı da ak yapabiliyor.


    quote:

    Orjinalden alıntı: oLiViaa

    Bi bjk li olarak Eski galatasaray'i ariyor ve istiyorum..

    Ayrica bu paralar belcikaya akarken sevinenlere dicek biseyimiz yok..İste bazilari bu yuzden sevilmiyor


    edit : Gs kadar taşinmaz mulku olan takım yok..Toprak zenginleri sizi Satin biraz toparlanin..Canaydin kullan kafani artik !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 10 Kasım 2006; 15:36:11 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cdemir

    Belçika'lılara paramız biz dalga gülenler yüzünden değil arka çıkmaya çalıştığın adamlar yüzünden gidiyor.
    Bilmem aradaki farkı anlayabildin mi?


    quote:

    Orjinalden alıntı: excellency1907

    simdi bir gslı gidip storedan 100ytl lik alısveris yaptıgında bunun 34ytl si belcikalılara mı gitmis oluyor?


    yakında gazetede ilan görürüz

    "satılık 2. el temiz kulup...uefa ve super kupa kısa bir süre icin promosyonda..."


    ben acımıyorum sahsen
    olabildikleri kadar beter olsunlar




    Hersey ortada..

    Arada fark filan yok bu msg yi gordukten sora..

    Fb nin TBL ye yaptiklarindan sora bu klupten de bu klubun yaptiklarini destekleyenlerden de biktim..Neyse tbl nin icine etmesini konusursam kendimi tutamam..

    Aki kara,karayi beyaz yapmaya gerek yok..Hersey ortada..
  • bu başkanla devam edilirse daha çok alay konusu oluruz.
  • Özhan Canaydına suikast yapmaya karar verdim.bildiğiniz bi sniper silah satan yer varmı ucuz olsun .birde bu adam nerelere takılır nerelere gider bileniniz varmı.yada bayıltıp boğsammı sonra bavula koyarım

  • quote:

    Orjinalden alıntı: oLiViaa

    Bi bjk li olarak Eski galatasaray'i ariyor ve istiyorum..

    Ayrica bu paralar belcikaya akarken sevinenlere dicek biseyimiz yok..İste bazilari bu yuzden sevilmiyor


    edit : Gs kadar taşinmaz mulku olan takım yok..Toprak zenginleri sizi Satin biraz toparlanin..Canaydin kullan kafani artik !


    Diyene bak imzasına 20 saniyede gelen Rekor Kiev GoLünu ekleyip kendi sevinmiyor sanki.(Eklemene karışamam tabi) Bende senin mantığınla hareket etsem BJK den nefret etmem gerek ama etmiyorum.

    BJK GS kardeş takım sürekli birbirini korur aralarında rekabet yok sevmiyorum.
    Çarşı FB ile uğraşmaktan başka birşey düşünmez.
    Başkanlarının hedefi FB yi şampiyon yapmamak.(Gördüğünüz gibi bende bahaneler üretebilirim.)

    Suni bahaneler üretmeyin açıkça sevmiyorum deyin kimse birşey demez. Ben Vendeta yı bu yüzden seviyorum içide dışıda bir sevmiyorum diyor saygım sonsuz.
  • canaydına karşı benimde sadistçe uygulamak istediğim şeyler var ama boşver diyorum her defasında.bizde adam gibi muhalefetde yok ki be kardeşim ya.göz göre göre klüp eriyor.bir allahın kuluda sesini çıkarmıyor.
  • galatasarayı bu kadar kucumsuyosunuz ama şu haliyle bile sizden şampiyonluğu aldı naber bi stad yapacazz lafı çıkınca fenerliler in ÖDÜ koptu hemen dusunmeye başladınız ne yapsakta bunlara stadı yaptırmasak die şimdi çıkmış oraya dalga geçiyosunuz naberrrrrrrrr.......
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MeTaLiTY


    Diyene bak imzasına 20 saniyede gelen Rekor Kiev GoLünu ekleyip kendi sevinmiyor sanki.(Eklemene karışamam tabi) Bende senin mantığınla hareket etsem BJK den nefret etmem gerek ama etmiyorum.

    BJK GS kardeş takım sürekli birbirini korur aralarında rekabet yok sevmiyorum.
    Çarşı FB ile uğraşmaktan başka birşey düşünmez.
    Başkanlarının hedefi FB yi şampiyon yapmamak.(Gördüğünüz gibi bende bahaneler üretebilirim.)

    Suni bahaneler üretmeyin açıkça sevmiyorum deyin kimse birşey demez. Ben Vendeta yı bu yüzden seviyorum içide dışıda bir sevmiyorum diyor saygım sonsuz.



    TBL izlemesini cok severdim bi ara..Ama republicfb mi diyonus o takım geldi bilmemkimi aldi ligin icine etti..Fb nin TBL ye el atmasi bir cok klubun kapanmasina neden oldu.Ulkerin sponsorluk wermedigi tekel..(adlari aklima gelmedi) ligten cekilebilirler..

    Başkan konusunda yere goğe kadar herkes aklı..Cok geri kafali bi adam.

    Kim Demiş gs-bjk kardeş die ? şerefli 2. liklerimiz warken gs yi nasil kardeş gorebilirim ki..

    edit : Hala da israrliysan pm at..Konuyu cok bozmusuk..

    Pardon gs li arkadaslar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLiViaa -- 10 Kasım 2006; 17:03:37 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oLiViaa

    TBL izlemesini cok severdim bi ara..Ama republicfb mi diyonus o takım geldi bilmemkimi aldi ligin icine etti..Fb nin TBL ye el atmasi bir cok klubun kapanmasina neden oldu.Ulkerin sponsorluk wermedigi tekel..(adlari aklima gelmedi) ligten cekilebilirler..



    TBL de daha öncede kapanan takımlar vardı dikkatini çekerim bunun FB ile alakası ne? Daha önce Tofaş paşabahçe ve aklıma gelmeyen klüpleridemi FB kapattırdı. ayrıca ülker ve FB arasındaki birleşme ömür boyu değil bir kaç yıllığınadır.


    bir önceki mesajımda çeşitli bahanelerdi genel düşüncem deil yanlış anlaşılmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 10 Kasım 2006; 16:10:43 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.