Şimdi Ara

turkcell benden habersiz hat taşıma rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bir değil iki kere başıma gelmiş rezalettir.

    durum kısaca haberim olmadan iki kere hattımın aveadan turkcelle taşınmasıdır.

    7 şubat günü faturasız avea hattımı faturalıya geçirmek içii avea şubesine gittim geçiş talimatı verip eve döndüm. bir kaç saat sonra şubeden geri dönüş yapılarak hattımda bir kısıt olduğunu bu kısıtın numaramın turkcelle taşınmakta olmasından kaynaklandığı söylediler. ben böyle bir taşıma talebi vermediğimi bu durumun nasıl olacağını sorgularken ellerinden bir şey gelmeyeceğini hattın turkcell geçiş aşamasında olduğunu söylediler.

    hemen turkcelli arayıp durum hakkında bilgi almak istedim. geçişin durdurulması ve bu olayın benim ıslak imzam olmadan nasıl gerçekleştiğini öğrenmek istedim. inanır mısınız(tabi ki inanırsınız bunların alayı böyle!) turkcell call centerdaki eleman benden daha şaşırdı nasıl olabilir beyefendi vs vs bende onu soruyorum dedim de her hangi bir sonuç alamadım. btk üzerinden ve mail ile durumu şikayet ettim ama hattım her halükarda turkcelle geçti. ardından aveaya başvurumu yapıp tekrar numaramı taşıdım geçiş aşamasında numaramın 3 gün kapalı kalması en büyük sıkıntıyı yaşattı. btk üzerinden turkcell cevap verdiğinde ise gerekli yaptırımın bayiye uygulandığı yazılıydı. şehir dışına çıkacağım için çokta üzerinde durmadım.

    izmirden adanaya iş için gittim aradan bir süre geçip 23 şubat telefonuma baktığımda yine evlere şenlik o mesajı gördüm. değerli müşterimiz, numara taşıma talebiniz onaylanmıştır. simkartınızı telefonunuza takarak hizmetimizden yararlanabilirsiniz. ulan arkadaş sen nasıl bir firmasın ki iki kere aynı hatayı yapıp evrakta sahtecilik yaparak benim bilgim dışında hattımı firmana taşırsın. en yakın turkcell tim e gittim durumu anlattım şaşırdılar tabi ki yine! biz bilmiyoruz bu numaraları birilerinin prim amaçlı kotayı doldurmak için birbirlerine pasladıklarını! en azından yedek sim kart verin dedim iş görüşmelerim var hattımın kapanmaması lazım dedim dediler ki hay hay 19tl! ne güzel iş sen geçir hattımı haberim olmadan üzerine para iste birde benden! müşteri hizmetlerini ara konuş bir sonuç alamadım her zaman ki gibi. dedim lanet olsun verin alacağım hoopp oda ne hattım evrakta sahtecilikten kapanmış. gel de kafayı yeme arkadaş. iş bir yerde bekler allahın adanasına gitmişim kafam atık zaten.

    velhasıl kelam hattım 24 şubat sabahından beri kapalı. hattımın aveaya taşınması ve açılması için hala mailleşiyoruz. yaşadığım maddi manevi sıkıntıyı savcılığa giderek bildireceğim. bir firma nasıl bu kadar iş bilmez olabilir, sahte evraklar ile bir değil iki kere bu işi başarabilir anlamıyorum.







  • Bu nasil bir sacmaliktir ya haberin olmadan hat tasiyorlar? Korkarim artik operatorlerin yeni tuzagi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yeni moda oldu ilgili yerlere başvurun.
  • Bir an önce savcılığa başvurun, sahte imza ile numara taşıma yapıldığını söyleyin.
  • Operatörlerin tuzağı değil tabi ki böyle bir şey yapamazlar. Bu alınan talebi iletirken numarayı hatalı ileten bir çalışanın kabahati büyük ihtimal. Turkcell zaten bununla ilgili gerekli aksiyonu alacağını belirtmiş.
  • Bir an önce bende savcılığa başvuracağım. Hattımın üzerine engel koyup bir daha başka bir firmaya geçiş yapılmasını engellemek istiyorum açıkçası. Ben bunun yanlışlıkla olduğuna inanmıyorum bir kere olsa tamam derim hata vs diye ama numaramı iki kere aynı şekilde taşıdılar. Bunun tek açıklaması ya birisi benimle maytap geçiyor ya da birileri kotasını doldurup prim almak için böyle yollara başvuruyor. Aklınızda bulunsun arkadaşlar vediğiniz kimlik fotokopilerinin üzerine bu bu bu iş için verilmiştir başka amaçla kullanılamaz diye not düşün. bir sıkıntı olursa siz haksız olmazsınız en azından.
  • melancohly M kullanıcısına yanıt
    hocam bu olayın turkcelle bir ilgisi yok çünkü hiçbir şekilde siz kimlik belgeniz ve ıslak imzanız ile başvuru yapmadığınız sürece geçiş işlemi yapılamaz büyük ihtimal sizin kimlik fotokopiniz birisinin eline geçmiş ve sizin adınıza işlem yapıyor ve bu şikayetlerinizin sonucunda turkcellin bi sahtekarlık olduğunu anlayıp hattınızı kapatmaları normal. sizin yapmanız gereken turkcellden geçiş işlemi talebini hangi bayinin gönderdiğini öğrenmek eğer o bayıyi öğrenirsen bi açıklığa kavuşur işiniz.
  • Benim bir hattımı da Turkcell'e taşımak için biri başvuruda bulunmuş ve TC kimlik no tutmadığı için taşıma gerçekleşmedi türünde bir sms geldi. Ben de Turkcell'i arayıp, ben böyle bir talepte bulunmadım işlem hangi bayide gerçekleşmiş dedim. Bu defa bana ıslak imzalı dilekçe yazın bize fakslayın dediler. Ama sonra prensip gereği söylemiyoruz gibi bahane bulursunuz dedim. Siz dilekçeyi yollayın sonra bilgiyi alırsınız dedi. Hatta dilekçe yanında yolladığım nüfus cüzdanı fotokopisinin arka yüzü yokmuş diye, tekrardan uğraştırıp onu da yollattı. Zaten ön yüzü olanda arka yüzü de vardır, bakın yanyana dilekçemle fotoso dediğimde bile kabul etmedi. En son verdikleri yanıt şu oldu. Gerekli işlemi onlar yapmışlar ve suç oluşturacak taşıma işlemi gerçekleşmediği için bana bayiyi söyleyemezlermiş. Hatta şehrini bile söylemediler.

    Turkcell sadece tek taraflı uğraştırır ve tüm bilgiyi egositçe kendine saklar. Böyle konularda Turkcell'e güven olmaz.




  • melancohly M kullanıcısına yanıt
    Ayni olayi bende yasadim telefonlarimdan biri arzalaninca bir kac ay kullanamadim arada kontrol edyrdm aryp sonra bir gun aradim numara caldi sasirdim heralde kapandi baskasi aldi dedim bir kac gun oncede e devlet giris yaptim orada hat borc vs gorlyr bilmedgm varmi diye sonra bir baktim benim adima eski hattim kullanlyr tam 10 ay caktirmadan aradim kimdir diye bakim diye kurtce konusuyordu bayram bitsin adli islemlere basvuracagim ....

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim başıma gelsin bayiye operatöre her kim sebep olmuşsa maddi manevi trilyonluk dava açarım peşini bırakmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dolandırıcılıkla ilgili hangi girişimlerde bulundunuz ve nasıl bir netice aldınız?
  • Turkcell Tim dışında ki bayilerden hat almayın.
    Ben kendi hattımı TİM bayisinden aldım.Ondan sonra uğraşır durursunuz maalesef.

    TL yüklemek için bile TİM e giderim.Kesinlikle TİM dışında bakkal,büfe gibi yerlerden TL yükletmem.Numaraları depolayıp satabilirler.Ya da gönderdikleri TL gelmedi farz edelim.Nasıl ispat edeceksiniz karşınızda muhatap yok ki?Size TL yüklerken fiş de vermiyorlar.

    TİM TL yükleme karşılığında fiş veriyor.İspatlı belge yani.

    Ayrıca bildiğim kadarı ile nüfus cüzdanı fotokopinin üstüne "... amaçla kullanılacaktır.Başka amaçla kullanılamaz" gibi bir ifade yazmanız halinde başınıza bir iş gelmez diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.