Şimdi Ara

arkadaşlar C hakkında bi ödevim var yardım edermisiniz lütfen??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • C’de yazdığınız bir programı çalışır hale getirmek için bir derleyici bulunuz. Bu derleyiciyi kullanılır hale getirmek için gerekli ortamı oluşturunuz. Hem bulma sürecini hem de ortamı oluşturma sürecini belgeleyiniz.
    bu soru hakkında yardımlarınızı, göstereceğiniz yol ve kaynakları acilen bekliyorum ilginize şimdiden teşekkürler..



  • visual c++ sanırım işini görür...
  • visual studio express, devc++ bedava bulabilecegin ve isini gorecek derleyiciler..

    1. google'da c derleyicisi diye ara ve bir tane bul.

    2. ortami olusturmak: indirdigin exe dosyasini ortamda kurmak oluyor. exe dosyasi herseyi hallediyor senin icin.

    hoca bu kadar basit bir cevabi kabul etmez sanirim. derleyici kurdugun zaman, ortama lib ve dll dosyalari ekleniyor (windows icin), ve bu dosyalarin bulundugu klasor senin sistemin path (lib olacak bu durumda) degerlerine ekleniyor. derleyici bunlari eklemiyorsa senin eklemen lazim. bu dll ve lib dosyalarinda, senin kullanacagin fonksiyonlarin islevleri mevcut, ve linker (bu da derleyicinin bir parcasi) bunlarin nerede oldugunu bilmesi gerekiyor ki programi calistirdigin zaman kullanacagin fonksiyonu bulabilsin.

    kutuphane dosyalari ile birlikte, include dosyalari (.h dosyalari) da sisteme ekleniyor. Bu ekleme yine, path degeri olarak yapilir.

    include dosyalarinda ise, lib ve dll dosyalarindaki fonksiyonlarin prototipleri var. prototiplere bazen imza da deniliyor. bu dosyalar ise, derleyiciye kullanacagin fonksiyonlarin tur olarak nasil fonksiyonlar oldugunu soyler. derleyici de bu fonksiyonlarin dll ve lib dosyalarinda oldugunu var sayiyor otomatik olarak.

    genel olarak bu kadar.... dll ve lib arasindaki farklari da ekleyebilirsin. birincisi dinamik, ikincisi ise statik oluyor. statik olanlar, program derleme suresinde linker tarafindan senin exe dosyana eklenecek, ama dinamik olanlar calisma zamaninda calistirilacak...

    sistem degerlerini nasil girecegini biliyormusun? bende turkce windows yok ama soyle: my computer (sag tikla) ->properties->advanced->environment variables orada include ve lib degerleri var, senin kutuphane klasorlerini oraya eklemen gerekiyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.