Şimdi Ara

Namus belasına kıydığımız can bizim!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Köy meydanında tecavüz komitesi

    Muhtarla köylü, tecavüz kurbanı S.A.'yı sözde belgeyle boşadı. Heyet, 16 yaşındaki çocuğu 'evlilik' adı altında tecavüze uğrattı

    Demet Bilge Ergün / Radikal Gazetesi İSTANBUL - Van'ın Özalp ilçesinde üç aylık hamile 22 yaşındaki S.A.'ya tecavüz edilmesi ve ardından yaşananlar Türkiye'deki ortaçağ zihniyetini bir kez daha ortaya çıkardı. S.A.'ya tecavüz eden kişi, intikam alınmasın diye 16 yaşındaki kızını S.A.'nın kocasına verdi. Bunun için köy muhtarı bir kurul oluşturdu ve S.A.'yı resmi nikâhlı eşinden kurul huzurunda boşandırıp, 16 yaşındaki küçük kızla evlendirdi.
    Bir süre önce tecavüze uğrayan 15 yaşındaki Naile Erdaş'ın öldürülmesiyle gündeme gelen Van'da bu kez törenin bir başka yüzü yaşandı. Hacıkışlak Köyü'nde yaşayan ve üç aylık hamile olan 22 yaşındaki S.A., şoförlük yapan H.G.'nin silahlı tecavüzüne uğradı. Tecavüz tekrarlanınca S.A. olayı ailesinden B.A.'ya anlattı. B.A., susmasını ve kendilerini rezil etmemesini istediği S.A.'yı ahıra bağladı. Hamile olan genç kadın altı gün boyunca burada işkence görerek yaşamak zorunda kaldı. Aile büyüklerinden birinin yardımıyla avukatla görüşen S.A., geçen cuma günü Özalp Savcılığı'na başvurarak başından geçenleri anlattı. Tecavüzcü H.G. tutuklanıp cezaevine konulurken B.A. bırakıldı.
    Devletten koruma isteyen genç kadın ise ailesine teslim edildi. Bu sırada devreye Van Kadın Derneği girdi. Benzer bir olay bir süre önce Başkale'de yaşanmış, 15 yaşındaki Naile Erdaş ailesine teslim edildikten sonra öldürülmüştü. Dernek başkanı Zozan Özgökçe, pazar günü önce Emniyet'i ve jandarmayı aradı, ancak savcılık talimatı olmadan hareket edemeyecekleri cevabını aldı. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ise mesai saatleri dışındaydı. Zozan, Van Valisi'ne de ulaşamayınca gazeteci Fatih Çekirge'yi aradı. Çekirge, pazar gecesi Habertürk'teki Basın Kulübü programında konuşurken, canlı yayında olayı anlattı. Programı izleyen Van Valisi Niyazi Tanılır, olaya el koydu ve S.A. ailesinden alındı.

    Ç.G. de tecavüze uğradı
    Yaşananlar bununla sınırlı değildi. Köy ahalisi olayın 'kan davasına' dönüşmesini engellemek için harekete geçmişti. Muhtarın öncülüğünde bir kurul toplandı. H.G.'nin 16 yaşındaki kızı Ç.G., tecavüze uğrayan S.A.'nın kocası M.A.'ya verilecekti. Törelere göre 'berdel' yapılacak ve sorun çözülecekti. Muhtar, önce resmi nikâhlı S.A. ve M.A.'nın boşanması için sözde belge hazırladı. Çiftin kurul huzurunda boşandığının yazıldığı belgeyi kendisi de, şahitler de imzaladı. Ardından ikinci bir belge hazırlandı ve bu kez de 16 yaşındaki küçük kız, sözde boşanan M.A. ile evlendirildi. Küçük Ç.G. belgeye parmak damgası bastı. Töreler kan davasının önüne geçerken iki kadının hayatını karartıyordu. M.A. geceyi Ç.G.'de geçirdi. Yasalara göre rızası olsa bile Ç.G.'ye yapılan da tecavüzdü.

    Jandarma baskın yaptı
    Olayın öğrenilmesi üzerine önceki gece Jandarma Köye baskın yaptı. Ç.G. de koruma altına alınırken, köyün muhtarı, M.A. ve olaya adı karışan sekiz kişi gözaltına alındı. Dokuz sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken M.A. tutuklandı.


    NAMUSU TEMİZLEYEKELKER DİYE KIZI, TECAVÜZ ADEN ADANLA EVLENDİRMİŞLER.BUNU YAPAN ADAMLARDA SİZCE NAMUS VARMIDIR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasifmert -- 8 Kasım 2006; 10:29:58 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.