Şimdi Ara

pentıum 2 ile alakalı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar ben pc den pek anlamıyom.. bı arkadastan ucretsız olarak p2 aldım.. unıvde okuyorum ve okulda power poınt sunuları yapıom.. bu yuzden p2 yı arlkadastan aldım...ustunde 128 lık ram var ekrankartını bılmıyom.. hafıza 8 gb..bu pc nın ram ve hafızasını yukselte bılır mıyız.. bu pc yı kasmayacak bı resım duzenleyıcı program onere bılır mısınız.. eger hafızasını yukseltemıyosak harıcı hafıza kullanma sansımız var mı.. pc de suan wın 98 servıs pack 2 var.. 2000 yukleyelım dedık kaldırmadı..ne yapabılırız bu konuda... cvplar ıcın sımdıden tesekkurler..

    HIC CVP YOKMU???

    bı arkadasımız degıstır yol ver demıs ama ben bunda oyun vb oynamıcam kı.. sadece sunum hazırlıcam.. belkı arada bı kac fılm falan.. bende ıyı bısı almak sıterım ama aılemden uzakta ogrencı olunca habırepc tasımam mumkun dııl.. ve bunu kaldıgım yerde bırakınca gozum arkada kalmaz.. ben ana karttan falan hıc anlamıyom.. dedıgınız ekran kartı ve ram ısını nsl yapaılırım..
    resmını cekıp buraya koysam bı faydası olur mu yorumunuz ıcın.. ben balıkesırdeyım ve burda sadece 0 pc lere destek olayı var kımse eskılere el surmuyo ılgılenmıyo..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biolog_hakan -- 7 Kasım 2006; 19:27:25 >







  • Anakart üzerinde sdram yuva sayısına bakarak ram belleği yükseltebilirsin. Yalnız üzerindeki belleği de kullanacaksan, aynı tip olmasına dikkat etmelisin. Muhtemelen 100 mh. sd ram kullanıyordur.. Eğer 133 mhz. alırsan çalışmayabilir mesela... sdram belleklerin de 4 chip-8 chip olan türleri vardı herhalde. Bunlara dikkat et,. Eğer agp ekran kartı yuvası varsa, bir de 2.el agp kart alabilirsin 64 veya 128 mb..
  • Bence onunla fazla uğraşma.O ekmeğini yemiş zaten. yol ver gitsin.
  • Yaw âmâya bak denirmi (Ferdi Tayfur :), öğrenci adama yol ver denirmi,
    Temiz bi windows me kur, sonrada office xp ve photoshop 7 veya altı kur, biraz yavaş olur ama işini görür.

    Kuruş parada harcama o sisteme, hatta içini açıp bi güzel temizleyip becrebilirisen birazda overclock yapsan...tadından yenmez:))ama zor tabi...

    edit:yazma hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berbat Ferhat -- 7 Kasım 2006; 19:48:41 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zalimferi

    Yaw âmâya bak denirmi (Ferdi Tayfur :), öğrenci adama yol ver denirmi,
    Temiz bi windows me kur, sonrada office xp ve photoshop 7 veya altı kur, biraz yavaş olur ama işini görür.

    Kuruş parada harcama o sisteme, hatta içini açıp bi güzel temizleyip becrebilirisen birazda overclock yapsan...tadından yenmez:))ama zor tabi...

    edit:yazma hatası



    arkadaşım windows me yi proğramlayan kişiler onnun adını bile anmak istemiyorlarken siz kurun diyorsunuz....
    ayrıca resim, photoshop proğramları bellekte önemli bir alan kaplar
  • windows 98 için 128 mb ram gayet yeterlidir. resim düzenleme programı olarak Photoshop 7, PaintShop Pro 6 ve üstü kullanabilirsiniz. Sadece açılışta biraz beklersiniz. Çok büyük dosyalarla çalışmadıkça sıkıntı verecek kadar yavaş olmazlar.

    Hafızasını (HDD) yükseltebilirsiniz. 20-40 GB veya daha üstü (sanırım win98 120 gb'a kadar destekliyordu, emin değilim gerçi) harddiskler problemsiz çalışacaktır.

    Ram için de, aldığınız ram'in muhakkak çift taraflı (double-side) olması gerekmekte. Yani her iki tarafta da bellek modülleri olması gerekiyor. En önemli performans artışını ram takviyesiyle alırsınız.

    Ekran kartı eklenebilir sisteme pekala, ama önce anakartta mevcut slotu (agp var mı yok mu) ve onboard ekran kartı olup olmadığını bilmemiz gerekir.
  • Kardeş boad SDram kullanıyorsa 128in yanına bi 128 daha al 256 ramle xp kurarsın. Mis gibi makine olur. 128sd ikinci elde 20 YTL.
  • arkadaslar ben elektronık olarak telefonlardan ve ses sıstemlerınden anlarım az da olsa.. o yuzden bu slot ıslerını pek anlamadım ama.. anakartın resmını ceker buraya eklerım.. remlerın takılı oldugu kısımda bos yer var ama...bu ekran kartının onboarde olup olmadıgını ramlerın 100 mu yada 133 mhz oldugunu nsl anlaabılırım..karsınızda pc den nerdeyse hııc anlamayan bı unıv ogrencısı var ne yazıkkı.. sızı fazla ugrastırmak ıstemezdım boyle ama ımkanlar dahılınde sımdıye kadar hep cafede takılıp ısımızı halletmeye calısıyoduk.. hergun boyle cafede olmayacagını anlayınca masrafsız bı sekılde bu elıme gectı.. benım tek sıkıntım bıraz daha hızlı olması ve bırazcık da topladıgım bılgılerı kaydedebılcegım daha fazla bos bı alan.. cunkı bıyolojıde resımler o konudakı metınsel bılgıler kadar onemlidir... kımı zaman bı resme bakarak yada grafıge o canlı hakkındakı herseıyı anlatabılıyosunuz.. ılgınıze tesekkurler arkadaslar

    edit: kelime hatasi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biolog_hakan -- 7 Kasım 2006; 20:25:03 >




  • Ekran kartı %51 ihtimal onboard değildir. Bunu anlamanın en kolay yolu kasayı açmaktır. Yada en basit yolla şuna bakabilirsin. Onboard ekran kartlarının monitör çıkışı dikey olur. Monitörün kablosunu bağladığın yer dikey vaziyettedir. Onboard olmayan ekran kartları ise agp veya pci slota takılıdr. Monitör bağlantısı yayaydır. Ramin ise 100 yada 133Mhz olduğu genelde üzerindeki etikette yazar. Örneğin kingston 256Mb 133Mhz .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendiss -- 7 Kasım 2006; 20:38:33 >
  • eger yanlıs hatırlamıyosam monutoru bagladıgık kısım kasa uzerınde yatay vazıyette duruyo..
  • Buradan Everest isimli programı kurup anakart (portlar vs.), ekran kartı (marka model), ram vs. bilgisayarla ilgili tüm detaylara ulaşabilir, bizimle paylaşabilirsiniz.

    Tıkla
  • pentium 2 anakartların çoğu tek olarak 256 mb ram desteklemiyor aklında bulunsun

    ek olarak sabit diskte de 40 gb üzerinde sorun yaşabilirsin, zira bios update yapman gerekecektir.

    xp'yi en az 256 mb ramin olduğunda kur, toplam kac ram slotun var ona göre yardımcı olabiliriz. çünük benim önceki makinamda hiç bilmeden almıştım adamlar 2 ram slotlu anakartla 64 64 toplam 128 ram kakalamışlardı, elim kolum bağlıydı :S
  • ramlar sd ymıs 100mhz lık.. ekran kartım nvıdıa rıva tnt2 model 64 agp ymıs..anakart asus p3b-f(4dımm) ıslemcı ıntel pentıum 2 400 mhz(4*100) dırecx 9.0 varmıs.. chıpset ıntel 82440bx ... pc de everest dedıgınız programı yukluymus.. baktıgımda yanlıs anlamadıysam 4 pcı slotu var yada destegı( yanlıs degılse bu pcı teknolojısı yenı degıl mı ne ısı var bunda)... ya o everestı calıstırınca bı suru bılgı cıktı.. benım anlayabıldıklerımı yazdım buraya.. kuzenım 4 tane ram slotu var demıstı ustunde ama...yınede yardımlarınız ıcın saolun..
  • taş gibi bir anakart var sistemde. efsane 440BX serisi

    ekran kartı o sistem için gayet yeterli.

    anakartta 4 ram slotu var, evet. anakart hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    imkan ve ihtiyacınız doğrultusunda ram, hdd ve işlemciyi değiştirmeniz iyi olacaktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: delakitir

    taş gibi bir anakart var sistemde. efsane 440BX serisi

    ekran kartı o sistem için gayet yeterli.

    anakartta 4 ram slotu var, evet. anakart hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    imkan ve ihtiyacınız doğrultusunda ram, hdd ve işlemciyi değiştirmeniz iyi olacaktır.



    Gerçektende efsaneydi 440BX'ler. Bilgisayar kullanmayı zevkli hale getirmişlerdi.


    İlk etapta bulunabilirse PIII 600 ya da PIII 700 Slot1 işlemci epey bir fark ettirecektir performansı.

    Ayrıca iki adet 128 MB -133 mhz ya da 100mhz hiç farketmez- SDRAM takılınca canavar gibi olur.Ama arkadaşların belirttiği gibi 8 çipli ve double side olmasına dikkat edin. 256MB'ların da yarısını görme ihtimali fazla.Tek parça 256 MB alınacaksa 16 çipli olsun.




  • Yukarıda bir arkadşın da belirttiği gibi anakartının çipseti bakımından şanslısın.

    Cevabıma gelince; aynı çipsete sahip bir anakart kullanıyorum bilgisayarımda, işlemcim ise P2 350MHz, 4 ram slotum da dolu (128+64+32+32), malum, gelişmelere ayak uydurmak için sürekli ram artırmak gerekti ve bu kadar çeşitli ram kullanmama rağmen uyumsuzluk ya da performans düşmesi gibi bir sorun yaşamadım yani sen de aynı şekilde yapabilirsin performansını artırmak için, sorun çıkacağını sanmıyorum.

    Ekran kartım şu an 16MB Vodoo3 3000; harddiske gelince, zamanın da 40GB harddisk almıştım, anakart tanımayınca HDDnin arkasındaki jumper ile kapasitesini 32GB ile sınırladım ve bios güncellemesine gerek kalmadan kullanıyorum.Fakat yeni HDDlerde sanırım bu seçenek yok, bi araştırmakta fayda var. Şu an Win98 yüklü ve bir problemim yok, bence WinXP eski makinalar için performans kaybı, Win98 yeterli, ayrıca OfficeXP kurulu ve sorunsuz kullanıyorum. Yalnız özellikle dikkat ettiğim bir nokta var o da arka planda çalışan programları her zaman sınırlı tutuyorum daha doğrusu arka planda sadece 2 ya da 3 programın çalışlmasına izin veriyorum bu programların biri Avg Antivirüs diğeri ise Zonealarm isimli firewall, bu şekilde daha az yavaşlama oluyor, gerekmediği takdirde bunları da kapatıyorum.

    İlla WinXP kurmak istersen, düşük bellekli makinalarda WinXP kurulması ve hangi XP servislerinin kapatılarak performans kazancının sağlanabileceği hakkında forumda bilgi bulabilirsin. Şimdilik bu kadar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersayt -- 9 Kasım 2006; 2:42:14 >




  • arkadaslarım yorumlarınız ıcın saolun.. ben pc ısınden pek anlayan dıılım gordugunuz gıbı sorularımdan.. su an makınede word excell power poınt gıbı programlar yuklu.. kaspersky dıye bı antıvırus programı yukledı kuzenım.. nsl bı seydır bılmıyorum ama.. dedıklerınızden anladıgım kadar benim buna ıslemcı+hdd+ram ılave etmem yeterlı gıbı gorunuyor bı sure ıcın basıt uygulamalar ve sunum hazırlamalar ıcın.. bulundugum yerde 130 ytl te 40 gb 129+ kdv ye 250 ( kı benceb fıyat yanlıs aynı marka 120 gb yede aynı fıyatı yazmıs katologda) harıcı hdd buldum.. sızce bunları kullanabılır mıyım.. yada nerden hdd temın edebılırım bu sıstem ıle kullanabılcem o yada ıkıncı el.. ses kartı yanlıs hatırlamıyosam creatıve nın bı modelıydı .. onbord da olabılır tam bılmıyom.. arada sırada fılm ızlemeye ve muzıge yeterlı gelır mı.. ılla xp kullancam dıye bı durum yok.. xp nın + sı nedır kı?..
    NOT:pc de kesınlıkle oyun oynanmıyacaktır... buna gore yardımcı olursanız..
    arkadasların bu kadar ılgılı olacagını beklemıyodum gercekten yardımlarınız ıcın canı gonulden tesekkur ederım pc den fazla hasır nesır olmayan bırı olarak
    ıyı gunler...

    EDIT:ılave bı kac sey oldu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biolog_hakan -- 9 Kasım 2006; 15:58:47 >




  • ya bı arkadasımız ıslemcı falan soylemıs bunları nerden ne kadara temın edebılırm en ekonomık olarak...ve tabı dıger donanım parcalarını da onerılen..
  • ya bı arkadasımız ıslemcı falan soylemıs bunları nerden ne kadara temın edebılırm en ekonomık olarak...ve tabı dıger donanım parcalarını da onerılen..
  • bilgisayarcılara soracaksın, 2.el parça satan yer varsa oradan da olabilir. Tanıdığında varsa hayrına verir zaten. Anakartın tam desteklediğini bilmiyorum ama muhtemelen işlemci desteği en fazla P2.450 olması lazım sonrası P3 serisine geçiyor. O yüzden işlemciyi değiştirmen mantıklı olmaz.Diğer noktalarda arkadaşlara katılıyorum, 128 mb. ram takviyesi, bir de istersen sabit diski değiştirerek performansı artırabilirsin..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.