Şimdi Ara

Microsoft ve Linux anlaştılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft ve Novell stratejik işbirliği anlaşmasına imza attılar. Uzun zamandır birbiri ile yarışan iki şirket satış, destek ve geliştirme alanlarında birbirlerine yardım edecekler ve ortaklaşa bazı projeler geliştirecekler.

    Anlaşmanın en azından 2012 yılına kadar süreceği belirtilirken bu sürede Microsoft ve Novell'in ortaklaşa oluşturcakları bir girişim ile Windows ve Linux işletim sistemleri arasındaki uyumsuzluklar giderilmeye çalışılacak. Ayrıca Microsoft, SuSe Linux kullanıcılarını ve Novell de Windows kullanıcılarını patent ihlalleri konusunda dava etmeyeceklerine söz verdiler. "Patent Sözleşmesi" kapsamındaki bu anlaşma Novell'ın korkularına derman oldu. Zira Microsoft arada sırada aba altından sopa göstererek her an bir patent davası açabileceği izlemini veriyordu.

    Microsoft CEO'su Steve Balmer bu anlaşmanın iki firmanın birbiri ile hala yarışmakta olduğu gerçeğini değiştirmediğini belirtti.

    Microsoft, Novell'a, Linux'e geçen kullanıcılara destek sağlayacak, değerleri 400$ ila 1500$ arasında değişen, 70 bin kupon verirken Novell da Microsoft'a patent anlaşması için "yürütme kirası" verecek.

    Bu anlaşmayı Linux dünyasını bölmek için yapılan bir komplo olarak değerlendirenler de var. Açık Kaynak Topluluğunun savunucularından Software Freedom Law Center (Yazılım Özgürlüğü Kanun Merkezi) yasal yönetmeni Daniel Ravicher Microsoft'un sadece Microsoft olduğundan dolayı düşmanca bir planı olması gerektiği şeklinde yorum yaptı.

    Anlaşma RedHat tarafını ekonomik olarak sarstı. Zira anlaşmanın duyurulmasının ardından RedHat hisseleri %2 düşerken Novell'ın hisseleri %16 arttı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RafiQ_Shia -- 3 Kasım 2006; 13:25:42 >







  • OHHH mis olmuş microsoft rakibini içten fettediyor gibi geldi bana adamlar çok zeki ya daha 2 sene önce linuxa demedikleri kalmadı ama sıkıştıkları zaman nasıl piyasaya hüküm ediyolar hayret yakında açık kaynak kodun bir numarası olursa hiç şaşırmam boşuna dehalar demiyolar adamlara
  • Micro$oft ve Linux kelimeleri birbirinin yanında ne kadarda çirkin duruyor. Umarım M$, Linux'e el atmaz!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: penguin

    Micro$oft ve Linux kelimeleri birbirinin yanında ne kadarda çirkin duruyor. Umarım M$, Linux'e el atmaz!



    attı bile dağıtcak şirketi dağıtcak
  • linux bir kurum yada isletim sistemi degildir. Anlastigi sirket Novel sirketi linux degil. Ayrica linux sadece bir kernel mesela mac os x in kerneli darwin. Linux kernelini kullanan bir degil yuzlerce dagitim vardir. Hepsinin de ozellikleri farklidir. Mesela GNU/linux(GNU not Unix) debian, ancak gene gnu/hard da var bu da hard kernelini kullaniyor. Yani ozetle windows sadece linux tabanli isletim sistemi gelistiren bir firmayla anlasmistir. Linuxun kendisi ile anlasilma diye birsey olmasi anlamsiz.
  • microsoft'un novell ile anlaşması iyi olmuş!belki bundan sonra windows daha stabil bir yapıya kavuşur.ayrıca ben msun asıl hesabının işletim sistemi için değil novell'in netware sistemi için olduğu kanısındayım.
  • Öyle ve ya böyle Microsoft Linuxun en güçlü kollarından biri olan Novelle anlaştı abi kardeşcesine yazıda görmüşsünüzdür bu anlaşmadan sonra Novell susenin değeri %16 artmış redhat %2 değer kaybına uğramıştır
    ayrıca Microsoft ve novellin nasıl anlaştığının videosunu izlemek isteyenler
    www.novell.com
    izleyebilirler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: woswos72


    quote:

    Orjinalden alıntı: penguin

    Micro$oft ve Linux kelimeleri birbirinin yanında ne kadarda çirkin duruyor. Umarım M$, Linux'e el atmaz!



    attı bile dağıtcak şirketi dağıtcak

    mümkünü yok bee dağıtsa dağıtsa linux amerikayla anlasarak microsoftu dağıtırr..neden anlassın ki???




  • ve bunuda yapıolar heralde....
    http://forum.donanimhaber.com/m_10301411/tm.htm
    linke bi bahhbu onların bi oyunu olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.