Şimdi Ara

Macbook Air Mid 2012 için Mountain Lion mı Mavericks mi? Yosemite eskitti cihazı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Mac işletim sistemi bölmüne de aynı konuyu açtım fakat burası daha kalabalık olduğu için buradan da soruyorum :)

    Macbook Air 13" Mid 2012 sahibiyim, geçenlerde işletim sistemini Yosemite'ye yükselttim. Görsel olarak hem hoşuma gitti hem de gitmedi fakat yine de kullanmaya devam edebilirdim. Fakat batarya kapasitesini aşırı derecede azalttı, aradan 2 yıl geçmesine rağmen macbook'umu çok yoğun kullanmadığım için Coconut programı ile kontrol ettiğimde pil kapasitesi hala %90'da olarak gözüküyor. Fakat buna rağmen Yosemite'den sonra toplam kullanım sürem ortalama 6 saatten max. 3,5 - 4 saate düştü. Üstelik tekrar sıfırdan temiz kurulum yapmama rağmen değişen birşey olmadı. Üstelik sistemin açılma süresi 8-10 saniyelerden 30 saniyeyi aşkın bir seviyeye geldi. Kapanırken her ne kadar hızlı bir kapanma sergilese de, dock'un yamuk yumuk şekillere girip kilitlenmesi, işletim sisteminin kasması çok canımı sıktı.

    Bunun sonucunda ben de AppStore Mountain Lion'ı indirip kurulum diski oluşturup sıfırdan yükledim. Fakat Mountain Lion'da da insomniaX gibi bazı programlar hata veriyor veya tam randımanlı çalışmıyor. İşletim sistemi biraz eski geldi sanırım, çok bi bilgim yok :) Sizin tavsiyelerinizi de almak istedim, gerek pil kapasitesi gerek de sistem performansı olarak hangisini tavsiye edersiniz?

    Mountain Lion ile devam mı etsem?
    Mountain Lion'ı silip daha yeni bir sürüm olan Mavericks mi yüklesem?
    Yoksa tekrar Yosemite'ye dönüp, muhtemel güncellemelerle performans ve pil kapasitesinin iyileşmesini mi beklesem?

    Rica ediyorum yardımlarınızı esirgemeyin. Mac zevkim baltalandı son 2 haftadır :/







  • Araştırmalarım ve şahsi görüşüm şuan Yosemite'ye geçmek için hala erken.OS X Mavericks kusursuza yakın hem pil ömrüyle hem stabil olmasıyla karar sizin yine de en son çıkan en iyidir mantığı yanlış zaten düzgün çalışan birşeyi sırf 2 özellik eklendi diye baltalamak bana göre saçma Mavericks ilk çıktığı günden buyana kullanıyorum ve beni hiç üzmedi
  • Dostum bende yosemite kullanıyorum ama sanki Mavericks daha iyi gibiydi. Ben biraz daha bekleyecem belki 1-2 performans guncellemesi.Bakdimki istedigim kivama gelmedi donerim geri maverickse. bence biraz daha bekle yorumlari gor ona gore kararini verirsin ama simdilik maveicks le devam etmeni tavsiye ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yosemite bence gelmiş geçmiş en kötü Mac OS. Görsel olarak rezalet buluyorum, bilgisayarımı kullanırken iPad kullanıyormuş gibi hissetmek istemiyorum. Çoğu kişi iOS 7'yi sevmemesine rağmen ben sevmiştim, sonuçta bir telefon. Çok kez denememe rağmen bir türlü sevemedim. Nazarımda herhangi bir getirisini göremedim, hatta TRIM desteği de kesildi. Mavericks kullanırken Mac kullandığımı hissediyorum, üstelik taş gibi sorunsuz bir sistem. Apple daha da kötüye gidecek gibi duruyor bu gidişle. Özetle, Mavericks varken Yosemite kullanmak için kendimce bir sebep göremiyorum.
  • s.a arkadaşlar ,

    Tako arkadaşım senin sorununu şöyle özetliyeyim.
    1.jenerik olarak cihazın (2012) ya mountain lion yada maverck ile gelmiştir ve bu işletim sistemleri ile daha iyi çalışır, 2012 diye belirtmişsin mid 2012 airlarda SSD hatası vardır , kasma ondanda olabilir , Apple store yada yetkili servislerde diagnostic yaptırmanda fayda var , formata bağlı olarak SSD arızalı ise yapısal olarak bozulur.
    2.yosemite yeni nesil cihazlarda retina yada 2013 late ve sonrası cihazlarda daha performanslı olmaktadır.
    3.pil ömürleri ortalama 1.5 - 2 sene arası değişir cycle'a bakabilirsin system information bölümünden, ayrıca ekran parlaklığı bluetooth ve klavye ışıklarıda pil süresini etkiler.(yosemite göresel açıdan daha yksek oldugundan senin modelindeki cihzlar (2010-2012) için konusuyorum , pil süresini negatif yönde etkiler).
    4. En matıklısı ve senin programların açısından maverick ile devam etmen daha yararlı oalcaktır, arkadaşların dediği dogru çünkü yosemite henüz fixleri yayınlacak bir sistemdir , ve stabil değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drago23 -- 19 Ocak 2015; 10:16:28 >




  • Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim, herkesin benimle aynı fikirde olmasına ve mecut sorunları yaşamasına şaşırmadım. Apple ısrarla kendi ayağına sıkıyor, halbuki biz Apple'dan stabiliteden başka birşey beklemiyoruz. Sadelik ve stabilite, bu yüzden Apple'ı tercih ediyoruz. Apple'ın kendi kitlesi var, önce bunları düşünmeli. Ama Steve Jobs'tan sonra ısrarla rakip firmaların müşterilerini kapabilmek için kendi öz kitlesini mağdur ediyor, hayal kırıklığına uğratıyor. Yosemite bence de kesinlikle olmamış bir işletim sistemi!

    @drago23

    Hocam merhaba, sana da çok teşekkür ederim maddeler halinde açıklamışsın. Macbook Air'imi 2 yıldır sorunsuz kullanıyordum, herhangi bir kasma vs. sorunu yoktu. Öyle bir problem hiç yaşamadım yani. Yosemite ile cihaz sapıtmaya başladı, sıfırdan temiz kurulum yapmama rağmen değişen birşey olmadı. İdare edilebilir miydi? Tabi ki! Fakat idare edecek kafada olsam zaten gider windows bir laptop alırım kendime. Benim için stabilite ve sadelik ön planda, sonra da kesinlikle performans ve şarj. Yosemite bana bunların hiçbirini veremedi.

    Bu arada cihazım Lion ile geldi Aralık 2012'de satın almıştım. Mountain Lion'a yükseltmiştim, sonra da Mavericks'e yükselttim. Mavericks'e kadar hiçbir sorunum yoktu, sadece açılma süresi Mavericks'te 15-20 saniyeyi bulabiliyordu. Ona da temiz bir format ve kurulum yapsam düzeleceğinden emindim ama uğraşmak istemedim :) Yosemite'ye kadar cihaza ne bir format ne de geri yükleme yaptım, ihtiyacım olmadı.

    Şuan Mountain Lion kullanıyorum, cihaz açılma süresi 10 saniye civarında. Pil performansı Yosemite'ye göre tabi ki çok daha iyi. Ama bazı programlar tam randımanlı çalışmıyor, örnek olarak insomniaX programı. Kapağı kapatınca Mac'in uyanık kalmasını sağlayan bir program, Mavericks'te sorunsuz kullanıyordum. Şimdi kapağı kapatınca uyanık kalma durumunu desteklemiyor. Şuan hem performans hem pil hem de daha güncel olduğu için en mantıklısı Mountain Lion'dan Mavericks'e geçmem sanırım değil mi?




  • TaKo kullanıcısına yanıt
    Hocam bencede Mavericke geçmende Fayda var , daha güncel ve genel olarak programlarla daha uyumlu(keza ileri yönelik çıkacak uygulamalar için daha avantajlı).önce yedeklerinizi alın ve formatlarken Şunu unutmayın cihazın İnternete bağlı oldugundan emin olarak Command+R kombinasyonuyla internet recoveryden diskinizi komple silerek format atın , diğer türlü üstüne yükleme yaptıgınızda cihazınız eski sistemi silmez üstüne yazar ve iki işletim sistemininde dosylarını tutar buda gereksiz bir ağırlık ve performasn düşüklüğüne yol açar , time machine ile yedekleme yapıyormusunuz bilmiyorum ancak yapıyorsanız backup dosyalarında sorun oldugundada yine keza sistem ağır çalışır kasma yada beklenmedik hatalar verebilir , bir ufak ayrıntı açılıştaki hız için kullanıcılar ve gruplarda başlangıç öğerleri vardır(tabi siz zaten kaldırmadıysanız) ordaki işinize yaramayan programlarıda kaldırmanız hız olarak işinize yarayacaktır.iyi günler dilerim...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.